ARHIVA AKTUALNOSTI
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VIČIĆ ZLATNA, GRGIĆ SREBRNA
 
- U Senju se ovoga vikenda održalo dugo očekivano državno prvenstvo za juniorke i junore. Na prvenstvu je nastupilo 198 natjecatelja iz 38 klubova. Na otvorenju prvenstva prisustvovali su čelnici HTS-a, te Grada Senja. Domaćini turnira taekwondo klub Senj su iskoristili priliku, te su nagradili brončane djevojke sa svjetskog kupa Marinu Sumić i Jelenu Žeravicu, kao i trenere reprezentacije Hrvoja Bregeša i Hong Seung Kia. U prepunoj sportskoj dvorani zbog neočekivanog broja prijavljenih natjecatelja, prvenstvo se vremenski odužilo, ali ni to nije borce smelo da osvoje titulu državnog prvaka. Da sport nema pravila kod određivanja favorita, to je i pokazalo ovo prvenstvo, gdje je velika većina najboljih boraca gubila u polufinalu ili finalu. U ekipnom plasmanu kod juniorki 1.mjesto osvojila je ekipa Osvita, 2.mjesto Orion, te 3.mjesto Dubrava. Kod juniora 1.mjesto osvojila je ekipa Dubrave, 2.mjesto pripalo je Zadru, a 3.mjesto osvojio je Galeb.
Naš klub osvojio je dvije medalje Marija Vičić postala je državna prvakinja u kategoriji do 44 kg. gdje je u finalu uvjerljivo pobijedila protivnicu iz Osvita. Izvanredan uspjeh postigla je i Elena Grgić koja je u kategoriji do 55 kg osvojila drugo mjesto i to u izuzetno teškoj konkurenciji, gdje je do finala imala četiri teške borbe, u polufinalnoj borbi svladala je Lanu Čaktaš rezultatom 2:1, a u finalnoj borbi tijesnim rezultatom od 1:1 izgubila u četvrtoj rundi na zlatni bod od Jelene Žeravice. Banijanke nisu uspjele potvrditi prošlogodišnji ekipni plasman, te su osvojile četvrto mjesto.
Lee
  23.10.2006.
atraktivne borbe
odlični borci
Grgić i Vičić
 
 
 
KADETSKO PH
- U Đurđevcu se održalo Kadetsko prvenstvo Hrvatske pod odličnom organizacijom taekwondo kluba Borik. U velikoj sportskoj dvorani na tri borilišta nastupilo je 212 natjecatelja iz 41 kluba. Pravo natjecanja su imali samo kadeti rođeni '92, '93 i '94. godine. Iako mlađi kadeti nisu imali pravo nastupa na prvenstvu, natjecanje je održano u velikom broju odličnih mladih naraštaja koji će svojim iskustvom i rezultatima predstavljati hrvatsku na slijedećem kadetskom Europskom prvenstvu. Od ekipnog plasmana u konkurenciji kadetkinja prvo mjesto osvojila je ekipa Kondora, druga je ekipa Marjana, a treća je ekipa Susedgrad sokola. Kod kadetkinja prvak države je Susedgrad sokol, drugi je Feniks Vukomerec i treći je Osvit. Više pod linkom rezultati.
Lee
  08.10.2006.
 
 
 
ZLATO IZ BJELOVARA
 
- Posljednji turnir ili provjera prije državnog prvenstva za kadete bila je na 7. turniru za kadete i juniore pod nazivom Bjelovar '91. Na natjecanju je nastupilo 170 natjecatelja iz 19 klubova. Nakon otvorenja i pozdravnog govora čelnika HTS-a i grada Bjelovara, uslijedile su borbe, gdje su dominirali oni najbolji. Ekipni pobjednik kod kadeta je Tk «Fox», drugi je Tk «Bjelovar» i treći Tk «Kondor», kod kadetkinja prvo mjesto osvojila je ekipa Bjelovara, druga je Omega», te treći Tk «Lekenik», kod juniora prvi je Tk «Dubrava», drugi je Tk «Bjelovar» i treći Tk «Susedgrad sokol» i kod juniorki prvo mjesto zauzela je ekipa «Susedgrad sokola» , drugi je Tk Bjelovar i treći Tk «Gacka». Banija je osvojila jednu zlatnu medalju Anđela Žapčić –36kg ( 6:3, 4:0, predaja), dok je Martina Brozović –36 izgubila od finalistice na zlatni bod (5:5). Nešto više na linkovima Video i rezultati.
Lee
  03.10.2006.
Anđela prva