ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
HRVATSKA EKIPNO TREĆA
- Današnjim rezultatima završavamo događanja sa Europskog prvenstva. Ana Lopac pobijedila je Španjolku 8:5, a u sljedećem kolu izgubila je od Francuskinje 6:7. Nikola Šimunić izgubio je u prvom kolu od Rusa 0:7. Lana Čaktaš je u prvoj borbi izgubila od Dankinje 1:2. Mijo Perković pobijedio je na zlatni bod Čeha 2:2, a u drugom kolu izgubio od Ukrajinca 0:1. Martina Jazbec je prvo kolo bila slobodna a drugo izgubila od Grkinje 4:5. Ali da sumiramo odlične rezultate koje su naši borci ostvarili: zlata nose kući Antonija Žeravica i Stipe Jarloni, a srebra su osvojili: Stela Šimunić, Luka Slavuj i Marina Sumić. Prvog dana su se još borili Mario Jarloni koji je izgubio u prvom kolu od Rusa 1:4, Domagoj Jeren koji je pobijedio u prvom kolu Cipranina 2:0, ali je izgubio od Rusa u drugom kolu 0:2. Tada je Stela Šimunić osvojila srebrnu medalju nanizavši pobjede protiv Turske (7:0), Ukrajine (7:0), Španjolske (8:7), a u finalu je izgubila od Ruskinje 2:5. Stipe Jarloni se proslavio osvojivši zlato pobjedama nad Danskom (7:0), Italijom (3:0), Rusijom (3:3) na zlatni bod, Turskom (2:1), Njemačkom (2:1). Drugi dan je Antonija Žeravica osigurala zlato nakon četiri nanizane pobjede. Započela je s Izraelkom (6:3), nastavila s Turkinjom (6:5), Čehinjom (4:1) te je finale završila pobjedom nad Njemicom (4:1). Zatim su Luka Slavuj i Marina Sumić također odlično odradili svoj posao jer su oboje osvojili srebrnu medalju. Luka Slavuj je u prvom kolu pobijedio Izraelca 5:2, Slovenca 5:2, Španjolca 2:1, Francuza 2:1 te je u finalu izgubio od Azerbejdžana 0:2. Marina Sumić je započela pobjedama nad Bjelorusijom (4:1), Rusijom (8:1), Grkinjom (7:3), Poljakinja joj je predala borbu zbog ozljede što ju je dovelo do finala gdje je izgubila od Njemice 1:4. Toga su se dana još borili Tomislav Karaula koji je izgubio od Njemca na zlatni bod (2:2), Andrej Ćetković koji je također izgubio na zlatni bod od Cipra (3:3), zatim Christijan Tubikanec koji je izgubio od Velike Britanije 3:6, Ana Smolić izgubila je od Velike Britanije 2:6, te Karla Ivček koja je izgubila od Izraelke 3: 4.Ovim fantastičim pojedinačnim rezultatima ostvareni su i fenomenalni ekipni rezultati. Juniorski ekipni poredak je doveo juniorke na visoko 3. mjesto u Europi, odmah iza najboljih Francuskinja i drugih Njemica. Naši juniori su ekipn o ostvarili 5. mjesto iza njaboljih: 1. Velika Britanija, 2. Azerbejđan, 3. Francuska. Ovakvi rezultati su u sveukupnom poretku stavili Hrvatsku na fantastično treće mjesto pa možemo s ponosom reći da prva tri mjesta pripadaju: 1. Francuska, 2. Velika Britanija, 3. Hrvatska. Naši se borci vraćaju u ponedjeljak avionom iz Moskve koji dolazi u 13:40. Od srca im čestitamo i iščekujemo njihov povratak!
Marina
 
  28.10.2007.
Zlato: Stipe Jarloni
Zlato: Antonija Žeravica
Srebro: Luka Slavuj
Srebro: Marina Sumić
Srebro: Stela Šimunić
 
POSLIJEDNJI DAN IGARA
- Zadnjeg dana igara na taekwondo borilište izišli su naši predstavnici od kojih je Ante Đurić izgubio u prvom kolu od Srbina rezultatom 0:6, Marina Usanović -42kg pobijedila je Grkinju 9:2, a Andrea Krčelić pobijedila je predstavnicu Srbije 9:5.
Ivy
 
  20.10.2007.
 
JUNIORI NA PRIPREMAMA
- Sutra u 11 sati ispred doma sportova juniorska reprezentacija odlazi na sedmodnevne pripreme u Bjelovar gdje će se pripremati za Europsko prvenstvo. Prvenstvo se održava od 26.-28.10. u Baku. Na pripremama prisustvovati će 9 juniora i 8 juniorki. Treninzi će se održavati u dvorani policijske uprave a trenirati će se tri puta dnevno pod budnim okom trenera Hrvoja Bregeša i Dragana Pinjuha.
Ivy
 
  10.10.2007.
 
KONTROLNI SENIORSKI TRENING
- Ovoga vikenda održan je kontrolni trening potencijalnih seniorskih muških i ženskih reprezentativnih kandidata. Zbog vrlo malog odaziva kandidata treninzi su se održavali u jednom terminu u tri treninga. Trening je vodio Hong Seung Ki koji je procjenjivao kvalitetu kandidata.
Ivy
 
  10.10.2007.
 
BALKANSKE IGRE
- U Grčkom gradu Solunu održavaju se Balkanske igre od 14.-20. listopada. Na igrama nastupati će i Hrvatska reprezentacija u organizaciji HOO. Među nekolicini sportova nalazi se i taekwondo, pa će naša juniorska reprezentacija nastupiti sa sedam natjecatelja. Na popisu su: MISLAV ERCEG -55kg, LUKA LAMAČ -51kg, ANTE ĐURIĆ -59, ZORAN FRANJKOVIĆ -73kg, MARINA USANOVIĆ -42kg, MARIJA VIČIĆ -52kg i ANDREA KRČELIĆ -55kg, trener ekipe DINKO KOŠTIĆ.
Ivy
 
  05.10.2007.
 
JUNIORSKI REPREZENTATIVNI TRENING
- U Dvorani Doma sportova po pozivu trenera Hrvoja Bregeša ovoga vikenda održao se juniorski reprezentativni trening. Na treningu prisustvovali su kandidati za Europsko prvenstvo. Nakon ovoga okupljanja biti će objavljena lista putnika za to prvenstvo.
Ivy
 
  03.10.2007.
 
ŠARIĆKA NA OLIMPIJADI
- Ovoga su vikenda naši sportaši sudjelovali na svjetskim kvalifikacijama za OI koje su održane u Manchesteru. Naš prvi kandidat koji se kvalificirao na OI je Sandra Šarić. Ona je odradila 4 velike borbe, prvu je pobijedila 5:2 protiv predstavnice Australije, drugu borbu je završila pobijedivši Nizozemku i treću pobjedu je ostvarila u četvrtfinalu na zlatni bod protiv Filipinke. Borbu za ulazak u finale je izgubila protiv Koreanke 5:3 pa je nastavila s borbom za treće mjesto protiv Njemice koja je predala borbu radi ozljede. Sljedeći na kvalifikacijama bio je Filip Grgić koji je nakon dvije pobjedničke borbe- prva s predstavnikom Guatamale 10:4 i druga s Jordancem 4:1, izgubio od Egipćanina na zlatni bod nakon rezultata 7:7. Martina Zubčić je u prvoj borbi dobila predstavnicu Nepala jer se protivnica nije pojavila., a u drugom kolu je pobijedila predstavnicu Obale Bjelokosti rezultatom 7:0. U trećoj je borbi izgubila od Mexikanke rezultatom 0:5. Matija Šantić je nažalost izgubio od predstavnika Mauricija 1:2. Nadamo se da će na Europskim kvalifikacijama rezultati biti još bolji i da ćemo imati četiri kandidata na OI.
Marina V.
 
  01.10.2007.
Sandra Šarić osvojila treće mjesto
 
TAEKWONDO WORLD LEGENDS
- U Mexicu u olimpijskom trening centru La Loma (San Luis Potosi) održava se prvi i najveći do sada olimpijski trening kamp koji će se održati od 24.-31. listopada. Kamp će voditi olimpijski pobjednici i svjetski prvaci. Bit će 3 događaja vezana uz ovaj kamp: 1.trening kamp najboljih olimpijskih ekipa koji vode prof. Ireno Fargas, Jean Lopez, Henk Meyer, Elena Benitez, Alejandro Valdez, dok će Pascal, Ramos i ostatak ekipe koja će voditi seminar za djecu biti na treningu i trenirati. 2. seminar za djecu s posebnim potrebama koje će voditi 14 svjetskih prvaka: Ireno Fargas, Henk Meyer, Steven Lopez, Hadi Saei, Pascal Gentil, Juan Antonio Ramos, Bahri Tanrikulu, Briguitte Yague, Diana Lopez, Mark Lopez, Karine Sergerie, Elena Benitez, Edna Diaz, Maria Espinoza. 3. Turnir World Taekwondo Open na kojem će nastupiti svi ti borci ( Pascal, Borot, Bruno N'tep, Glawdys Espagnue, Ramos, Brigutte Yague…za sada, 2 mjeseca ranije već su prijavljene neke od najjačih svjetskih ekipa kao što su Španjolska, Francuska, Kanada, Amerika, Izrael, Costa Rica, Ekvador, Kina, Korea ,Venezuela… Biti će i seminari na kojima će se raspravljati o: 1.Tehnika i taktika borbi, 2.Sistemi treniranja, 3.Apliciranje taktike u borbu, 4.Trener i njegova taktika, 5.Planiranje treninga, timovi treninga za određeno pripremno razdoblje, 6.Specifični treninzi za djecu i različite uzraste, s kombinacijom različitih vježbi i igara 7. Fizička priprema djece pa sve do vrhunskih sportaša 8. Medicina i traumatologija u sportu: prevencija i ponašanje kod ozljeda u vrhunskom sportu, 9.Bandaže na treningu i za natjecanje, 10.Prehrana vrhunskog sportaša. Doktor koji će voditi seminar za prevenciju od ozljeda je glavni doktor 1 ekipe nogometnog kluba FC Barcelona.
Ivy
 
  03.09.2007.
vidi poziv