...  
     
 
 
 
 
 
 
  SVJETSKO PRVENSTVO 21.10.2009.
- Nakon završenog Svjetskog prvenstva možemo sa sigurnošću reći da smo očekivali više medalja nego što smo osvojili. Ali pritom ne smijemo zaboraviti da je ovogodišnje svjetsko prvenstvo bilo najmasovnije i otkako je naš sport unaprijeđen svatko je postao konkurent za medalju. Možemo spomenuti da je konačno završila vladavina Koreje na svjetskom prvenstvu i da nam prvaci dolaze iz osam različitih zemalja od 16 prvaka. Medalje je osvojilo 25 naroda od 64 medalje. Iako su naši apetiti bili veći, jer smo se naučili na visoke plasmane zadnjih godina, trebamo biti zadovoljni jer smo i ove godine osvojili medalju. Taekwondo je ponovno jedan od hrvatskih sportova koji je dobio medalju na Svjetskom prvenstvu. Uz Sandru veliko iznenađenje su Stipe Jarloni i Jelena Ivančić koji su izgubili borbu za medalju. Ako bacimo kratku statističku analizu možemo spomenuti da smo imali 14 pobjeda i 12 poraza te da smo dali 107 a primili 119 bodova. S obzirom na tip natjecanja moramo bit zadovoljni bez obzira što smo očekivali više. Bitno je to da smo i dalje u samom vrhu i pokazali smo da nam reputacija i dalje ostaje. Mogu se sada tražiti krivci za neuspjeh i mogu se vidjeti porazi i neuspjesi na ovom prvenstvu jer su rezultati lošiji nego prošle godine, ali nagađanja i kritike neće promijeniti ostvareni rezultat. Mi ćemo čestitati svima koji su uspjeli dogurati do tako velikog prvenstva i zahvaliti im što su dali svoj znoj i uložili svakodnevne sate, energiju i zadovoljstvo u treninge kako bi našu zemlju predstavljali najdostojnije što mogu. Nadamo se da ćemo imati iduće godine više sreće, a do tada se možemo nadati velikom angažmanu svih boraca kao što su bili i do sada.
Marina
.
  NOVI ČASOPIS U NAŠEM DOMU 19.10.2009.
- Za sve časopisoljupce imamo novosti. Izlazi novi časopis „KnockOut“ namijenjen borilačkim sportovima. Sve novosti i zanimljivosti možete i tamo pronaći. Ukoliko ste zainteresirani nećete ga moći pronaći na kioscima ali će biti rasprostranjen po klubovima i vama borcima dostupan. Časopis je osmislio Krunoslav Jurčić (iz nekadašnjeg Našičkog TKD „Tigar“). Novost je što će biti namijenjen za razna tržišta tako da ćete tamo moći pronaći informacije koje se tiču puno šireg područja od Hrvatske. Tekst će biti pisan na nekoliko jezika. Što nas očekuje u prvom broju nećemo vam otkriti, ostavljamo vam da ga sami istražujete i uživate u njegovim stranicama.
Marina
.
  9. KUP GRADA KNINA 17.10.2009.
-U Kninu je održan 9. Kup grada Knina i to dva turnira. Održan je turnir za kadete i juniore po pravilima Hrvatskog Taekwondo Saveza i održana je vrtićka taekwondo olimpijada za najmanje. Na turniru je nastupilo 300 natjecatelja iz 26 klubo0va i 2 države. U sveukupnom ekipnom plasmanu najveći pehar osvojio je TKD Marjan, za njima se okitila drugim mjestom TKD Banija, treće mjesto zauzeo je TKD Kocunar, četvrto TKD Neryo i zadnje peto mjesto uzeo je Magone Livno (BiH). Najbolji bo0rci turnira su bili:
Junior - Slaven Janković, Knin
Juniorka -
Dora Marić, Marjan
Kadet -
Luka Bugarin, Marjan
Kadetkinja -
Horvat Dora, Pantera
Mlađi kadet -
Pavao Elez, Marjan
Mlađa kadetkinja -
Kristina Čerina, Marjan
Članovi Banija pandas tima nastupili su s deset natjecatelja od kojih je osam osvojilo medalju. Prva mjesta osvojili su: Prva mjesta osvojile su Ana Vranešić -55kg (7:0, 13:0, 3:0), Valentina Malović -59kg (4:2, predaja, 3:0), Ljiljana Brkić -39kg ( 8:4, 8:1, 6:1) i Iva Požega -43kg (11:0, 7:3). Druge su: Ivana Vranešić -43kg(14:4, 8:4, 3:7) i Tara Marija Malović -33kg (1:2), dok su treće bile: Lana Marčinko -30kg (predaja, 10:11) i Eric Žgela -30kg(9:7, 6:3).
Ivy
.
  TAEKWONDO PREZENTACIJA 08.10.2009.
-Natjecatelji Banijanskih panda održali su 13. tradicionalnu godišnju prezentaciju taekwondoa u školskoj dvorani osnovne škole Banija. Učenici obje smjene imali su priliku vidjeti prezentaciju nožne i ručne tehnike, forme i sparinge, samoobrane, borbe i razne ulične skečeve. Cilj ove prezentacije su uključivanje banijanskih osnovnoškolaca u rad našeg sportskog kolektiva.
Ivy
.
  11. JASTREB OPEN 07.10.2009.
-U Zagrebu održan je najveći međunarodni taekwondo turnir za kadete i juniore pod nazivom "Jastreb Open". Na turniru nastupilo je 401 natjecatelj iz 43 kluba i 6 zemalja. Najuspješniji klub na turniru je Tk Jastreb, dok su u ekipnom poretku kod kadetkinja: 1.mj DUBRAVA, 2.mj OSVIT i 3.mj NOVI ZAGREB, kod mlađih kadetkinja: 1.mj ČIGRA, 2.mj OSVIT i 3.mj JASTREB, kod kadeta: 1.mj JASTREB, 2.mj FOX i 3.mj ORION, kod mlađih kadeta: 1.mj JASTREB, 2.mj ZAGREB i 3.mj ORKA AS, kod juniorki: 1.mj OSVIT, 2.mj DUBRAVA i 3.mj FENIKS-VUKOMEREC i kod juniora: 1.mj OSVIT,
2.mj JASTREB i 3.mj DUBRAVA. Najbolji borci turnira: MLAĐA KADETKINJA: ANITA MISLINI -ČIGRA
MLAĐI KADET: MARKO GREGURIĆ -JASTREB
STARIJA KADETKINJA: ANA VRANEŠIĆ -BANIJA
STARIJI KADET: DOMINIK MATLEKOVIĆ -ORION
JUNIORKA: ADRIANA ĐURETEC -OSVIT
JUNIOR: BRUNO REZO -DUBRAVA
KADETKINJA POOMSAE: LUCIJA ROGLIĆ -MAKSIMIR
KADET POOMSAE: MARKO LAMZA – S. SOKOL
JUNIOR POOMSAE: NIKO BRAJDIĆ -MAGONE
JUNIORKA POOMSAE: KARMELA LJUBIČIĆ - JASTREB
Kod Banijanskih panda najuspješniji bili su:Prvo mjesto osvojila je Ana Vranešić -55kg (9:0, K.O., 14:3), koja je ujedno proglašena i najboljom kadetkinjom turnira. Druge su: Ana Đarmati -47kg (K.O., 7:7) i Nikolina Žgela-24kg (2:18) i treća mjesta osvojile su: Ivana Vranešić -43kg (31:2, 10:12), Monika Grgić -44kg (10:7, 0:10) i Karla Vrđuka +51kg (4:5). Za medalju su izgubili: Iva Požega -43kg (23:25), Ljiljana Brkić -39kg ( 9:1, 4:5), Tara Marija Malović -33kg (0:4), Lana Marčinko -30kg (2:8), Robert Vrđuka -24kg (3:18), Eric Žgela -30kg (7:1, 2:7). U ekipnom poretku Banijanke su osvojile 5.mjesto, dok su u sveukupnom plasmanu svih selekcija osvojile 6.mjesto.
Ivy
.