ARHIVA AKTUALNOSTI
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SUMIĆ SREBRNA NA PARIS OPENU
 
- Ovog vikenda se u Francuskoj održao 2. A turnir pod nazivom Paris Open 2006. Na turniru je prisustvovalo je 539 natjecatelja iz 31 zemlje, te 72 tima. Među poznatima nastupili su: Augustin Bata, Mickaël Borot, Bruno Ntep, Pascal Gentil itd. Zbog velikog broja natjecatelja u nekim je kategorijama bilo potrebno i šest borbi do finala. Na turniru su nastupili juniori i seniori u olimpijskim kategorijama. Od klubova iz Hrvatske nastupili su tkd klub Metalac u sastavu: Marina Sumić -55kg, Lana Banely -57kg, Ivana Vujčić -57kg i Filip Grgić -58kg i tkd klub Marjan sa natjecateljicom Anom Zaninović -48kg. Jedinu medalju osvojila je Marina Sumić koja je izgubila u šestoj finalnoj borbi te osvojila drugo mjesto. Lana Banely izgubila je u četvrtoj borbi za medalju na zlatni bod od europske prvakinje, Filip Grgić izgubio je za medalju u četvrtoj borbi od španjolca, Ana Zaninović izgubila je u drugom kolu i Ivana Vujčić izgubila je u drugom kolu.
Lee
  28.11.2006.
 
 
OKUPLJANJE REPREZENTACIJE
 
- Ovaj vikend u Zagrebu, Dvorani 4 Doma sportova, održao se pozivni kontrolni trening potencijalnih seniorskih i juniorskih ženskih reprezentativnih kandidatkinja. Održala su se dva jutarnja treninga, gdje je trener ženske reprezentacije Hong Seung Ki provjeravao inicijalna stanja kandidatkinja na kraju završene natjecateljske sezone u ovoj godini. Slijedeći trening će se održati 16.- 17. prosinca. Slijedeći vikend održati će se reprezentativni trening za potencijalne juniorske muške kandidate, a trening za kadetsku selekciju na rasporedu je 09.-10. prosinca.
Lee
  27.11.2006.
 
 
 
SRETAN ROĐENDAN
 
- Povodom rođendana trenera tkd Banija u petak su se najuži članovi kluba okupili kako bi proslavili rođendan. Ova proslava ujedno je i proslava za postizanje odličnih rezultata u ovoj godini, te druženje i podsjećanje na prošle događaje. . Treneru kluba od strane naše redakcije želimo sretan rođendan, te puno uspjeha u idućoj godini!!!
Lee
  27.11.2006.
 
 
8. JASTREB OPEN
 
- U nedjelju na prepunim tribinama Doma odbojke "Bojan Stranić", u nazočnosti preko 2000 gledatelja-poklonika taekwondo sporta održalo se i ovog puta najveće međunarodno taekwondo natjecanje za djecu u Hrvatskoj - 8. JASTREB OPEN u organizaciji TKD kluba JASTREB, na kojem je sudjelovalo 45 klubova iz 10 zemalja sa 567 natjecatelja. Ove godine turnir je otvorio ispred Ureda Gradonačelnika Grada Zagreba izaslanik g. Josip Čorak, a održalo se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, Poglavarstva grada, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, te Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Tradicionalan program vodio je Kristijan – KIKI Ugrina. Posebna atrakcija na tatamiju bili su pjevačica MARIJA HUSAR, 200 mališana dječjeg zbora „ZAGREPČANKE I DEČKI“, plesna skupina CRO DANCE, iluzionist GORAN REK – M.G. TAYLOR – hrvatski Copperfield, NINJA KORNJAČE, te brojni vrtićanci iz Jastrebove taekwondo igraonice kroz svoj demo nastup. Najuspješniji kadeti turnira bili su: Luka Vuković (Forteca) i Lucija Mlađenović (Pantera). Najsretniji i najuspješniji prvoplasirani natjecatelji bili su Lara Amršek (Chagi) i Matina Šapina (Rugvica), a nagrađene su putovanjem u Gardeland u pratnji trenera. Sveukupni pobjednik 8. JASTREB OPEN-a je NACIONALNI TIM SRBIJE. Članovi taekwondo kluba «Banija» nastupili su sa sedam natjecatelja od kojih se šest okitilo medaljom. Prva mjesta osvojili su Martina Brozović -39 u mlađim B kadetkinjama, koja je imala tri protivnice i sve protivnice pobijedila rezultatom 7:0, Ana Vranešić -39 u prvoj borbi pobijedila je domaću predstavnicu sa 9:2, a u finalu se borila protiv predstavnice Srbije koju je pobijedila 4:1, i Valentina Malović u prvoj borbi je pobijedila na zlatni bod, dok se u finalu borila protiv Mađarske predstavnice koju je pobijedila rezultatom 12:8. Drugo mjesto osvojila je Tara Marija Malović -27, koja je u prvoj borbi pobijedila rezultatom 8:6, a u finalu je izgubila u trećoj rundi na zlatni bod, treća mjesta su osvojili Iva Miličević +51, koja izgubila u polufinalu rezultatom 1:8 i Marko Miličević -61 koji je izgubio u polufinalu rezultatom 0:7. Ostale rezultate pogledajte pod linkom rezultati, dok na linku video možete pogledati kratak prilog sa natjecanja.
Lee
 
19.11.2006.
 
 
 
 
 
NAGRAĐIVANJE ZLATNE KACIGE
 
- Naša web stranica odlučila je od ove godine uvesti jednu novost u hrvatskom taekwondou, a to je nagrađivanje najboljih taekwondo sportaša po rang listama naše web stranice. Najveće boksačko natjecanje za mlade uzraste u Americi, nosi naziv Zlatna rukavica, te prvaci osvajaju titulu zlatne rukavice. Mi smo se odlučili da nagrađivanje naših taekwondo sportaša svake godine nosi isti brend, tako da će naša nagrada biti zlatna kaciga u omjeru 1:2. Nagradu ćemo dodijeljivati na kraju godine; za najbolje sa rang liste; najbolju seniorku i juniorku, najboljeg seniora i juniora, te najbolji klub i najboljeg trenera u godini. Ove godine nagrade će osvojiti seniorka Martina Zubčić (Tk Dubrava), senior: Mići Kuzmanović (Tk Metalac), juniorka- Jelena Žeravica (Tk Orion), junior- Mate Bogović (Tk Zadar), klub- TK Dubrava i najbolji trener: Lidija Katalinić – Špoljarić (Tk Dubrava
Vrijeme i mjesto dodjele nagrada bit će objavljeno na našim stranicama, a sve ostale zanimljivosti u vezi najboljih pogledajte na linkovima rang-liste i gost aktuala.
Lee
  20.11.2006.
najbolji u 2006.g.
 
NAJUSPJEŠNIJI CROATIA OPEN
 
- Ovoga vikenda u dvorani Sutinskih vrela u Podsusedu održalo se najveće taekwondo prvenstvo. Riječ je o 12. otvorenom međunarodnom prvenstvu hrvatske, pod nazivom Croatia open. Ovo taekwono prvenstvo od prošle godine nosi titulu A-turnira. Ove godine se prijavio rekordan broj natjecatelja među kojima su i najveće taekwondo velesile kao što su Koreja i Iran, ali i druge kao Bahreim, Izrael, Cipar, Belgia i dr. Na prvenstvu je nastupilo 581 natjecatelj i 78 klubova natjecatelj iz 22 zemlje, te nastupilo je deset nacionalnih timova. U večernjem programu nastupio je demo team iz Koreje, koji su prezentirali odličnu taekwondo priredbu. Članovi taekwondo kluba Banija osvojili su dvije medalje, jednu zlatnu, te jednu srebrnu medalju. Prvo mjesto osvojila je Marija Vičić -44kg. U prvoj borbi pobijedila je predstavnicu Bugarske rezultatom (8:0), te u finalu pobijedila je reprezentativku Izraela (3:0). Elena Grgić -55kg osvojila je odlično drugo mjesto. U prvom kolu bila je slobodna, te je u drugom kolu pobijedila domaću predstavnicu (8:1), u polufinalu je pobijedila reprezentativku Mađarske (8:1), te u teškoj finalnoj borbi protiv Norvežanke izgubila tijesnim rezultatom (9:10). Obje banijanke su potvrdile svoje plasmane kao i nadržavnom prvenstvu. U seniorskoj konkurenciji Renato Krmpotić +84kg polufinalu je izgubio od reprezentativca Izraela rezultatom (9:12), Marko Slopek -62kg nakon Irana, Sweđana u polufinalu izgubio je od Bugara na zlatni bod u četvrtoj rundi i Tomislav Bosanac-67kg izgubio je u prvom kolu od reprezentativca Austrije (1:9). Uskoro Video reportaža sa Croatia open.
Lee
  11.-12..11.2006.