ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
TRBO PARTY
- U utorak 27.11. povodom rođendana trenera taekwondo kluba «Banija» u Karlovcu su se okupili vrlo bliski prijatelji. Među njima je bio i dvostruki olimpijski pobjednik i četverostruki svjetski prvak Steven Lopez, te Michael Samucha, Ivana Vujčić, Mići Kuzmanović, Dinko Koštić i Igor Matić. Iako je Lopez prvi puta boravio u Karlovcu nije htio izbjeći susret s članovima taekwondo kluba Banija, te se uz vrlo uzbudljivu atmosferu družio s borcima kluba koji su mu poklonili vlastiti portret. On im se odužio potpisivanjem atogramkarti te obećanjem da će kada slijedeći put dođe, za dvije godine, obući dobok i odraditi trening s njima.
Ivy
 
  29.11.2007.
 
KOCKICE KAO NOVI TKD TREND
- Objavljujemo Vam vrlo zanimljivu kreaciju novog doboka. Naime, radi se o kreaciji crvenih i bijelih kockica na dobocima, koje bi trebale biti prepoznatljiv brend hrvatskih reprezentativaca na raznim natjecanjima. Svaka reprezentacija u raznim sportskim granama ima karakteristično znakovlje na svojoj sportskoj uniformi, pa je bio red da i naš sport dobije kockice na dobocima. Ovu kreaciju osmislio je Toni Tomas iz taekwondo kluba Marjan, a prve uzorke doboka možete vidjeti na sestrama Zaninović. Nadamo se da će ovo postati trend među našim borcima.
Ivy
 
  27.11.2007.
vidi sliku
 
REPREZENTATIVNI TRENINZI
- Ovoga vikenda u dvorani doma sportova održao se reprezentativni trening za potencijalne muške i ženske kandidate. Iako je ova natjecateljska sezona završila u prvih pet mjeseci slijedeće godine naše juniore očekuje val natjecanja od A-turnira, državnog prvenstva, te svjetskog prvenstva. Nakon kratkih zimskih praznika reprezentacija će se ponovno okupiti. Slijedeći vikend okupljaju se seniorski kandidati reprezentacije.
Ivy
 
  26.11.2007.
 
ANA TREĆA NA PARIS OPENU
- Ovoga vikenda u Parizu održava se posljednji A-turnir u ovoj godini pod nazivom Paris Open. Vrlo mali broj naših predstavnika nastupilo je na tom prvenstvu, tako je i broj medalja vrlo skroman. Iz Taekwondo kluba Marjan nastupile su sestre Zaninović u olimpijskoj kategoriji do 49kg. Ana Zaninović je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Belgijanku 8:0, zatim joj je borbu predala sestra Lucija što ju je dovelo do borbe s Ruskinjom koju je pobijedila 10:5, a nakon toga je u polufinalu izgubila od Španjolke 8:9, tako joj je pripalo treće mjesto i brončana medalja u Parizu. Njena sestra Lucija je u prvoj borbi pobijedila Izraelku 5:0, pa Britanku 7:0 pa za medalju predala borbu sestri kako smo već napomenuli. Sudjelovao je još i Vedran Golec iz Bjelovara koji je izgubio u prvom kolu na zlatni bod.
Marina
 
  25.11.2007.
 
ZAVRŠILA 13. CROATIA OPEN
- Ovoga vikenda je u Zaprešiću održano međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou A kategorije pod nazivom Croatia Open. Nastupilo je 726 natjecatelja iz 26 zemalja. Možemo spomenuti da je ovo jedan od najjačih Croatia open-a do sada. U sveukupnom plasmanu 1.mjesto osvojila je: RUSSIA - NATIONAL TEAM, druga je DUBRAVA – HRVATSKA, treća BiH - NATIONAL TEAM, četvrti SUSEDGRAD SOKOL – HRVATSKA, peti OSVIT – HRVATSKA i šesta je SLOVENIA - NATIONAL TEAM. Nešto više na linkovima video, slike i rezultati. Taekwondo klub Banija prisustvovao je s šest natjecatelja od kojih je pet osvojilo medalju. U seniorskoj konkurenciji Renato Krmpotić +84kg (predaja, 3:4) i Ivana Radović +72kg osvojili su treće mjesto. Juniorka Marija Vičić osvojila je drugo mjesto u kategoriji -52kg. (9:2, 2:1, 7:0, u finalu je izgubila borbu od domaće predstavnice odlukom sudačke procjene nakon neriješenog rezultata.) Od kadetkinja Valentina Malović osvojila je drugo mjesto u kategoriji -51kg. (4:2, 6:3, 7:0 i 4:10), a Dana Selvić, koja je nastupila u istoj kategoriji -51kg, osvojila je treće mjesto (6:5, 6:3 i 7:8).

Marina
  21.11.2007.
 
TAEKWONDO WORLD LEGENDS
- U meksičkom gradu San Luis Potosi od 22.10. do 5.11. održavala su se 3 velika događaja koje je organizirao i vodio za humanitarne svrhe prof. Ireno Fargas : Internacionalni trening kamp, Seminar svjetskih legendi i Prvi World Taekwondo Open. Naša Ivana Vujčić tome je prisustvovala te je ujedno bila u organizaciji samog događaja. Po prvi put održan je skup gdje su se najbolji svjetski i olimpijski prvaci nerazdvojno 15 dana družili, trenirali, izmjenjivali iskustva te pomogli onima kojima je bilo najpotrebnije, kao što su djeca s posebnim potrebama. Pod linkom opširnije pogledajte kako je to izgledalo u Mexiku. Zahvaljujemo Ivani što je ekskluzivno za našu stranicu napisala tekst i fotografije podjelila s nama kako bismo svi mogli svjedočiti taj događaj.
Marina
 
  14.11.2007.
 
PRO TAEKWONDO
- U subotu 17.11. od 21:00h u maloj dvorani doma sportova održat će se taekwondo turnir pod nazivom "PRO TAEKWONDO". Na turniru će nastupiti borci iz WTFa i ITFa s jedinstvenim pravilima u teškoj kategoriji od 80 do114kg. Glavna nagrada turnira iznosit će 30 000$. Nastupit će jedni od najboljih boraca iz WTF-a i ITF-a, a od hrvatskih boraca nastupit će Mići Kuzmanović. Nešto više na službenoj stranici turnira www.pro-taekwondo.com. A za sve one koji neće moći doći na turnir naša redakcija će napraviti prilog o njemu.
Marina
 
  12.11.2007.
 
9. JASTREB OPEN
- Ovu nedjelju se održao 9. Jastreb open za kadete i kadetkinje u Zagrebu. Nastupilo je 264 natjecatelja iz 39 klubova i 5 zemalja. Na samom otvorenju prisustvovali su čelnici predsjednika republike, HOO i drugi, dok su najmlađe borce i publiku zabavljali voditelj programa, glumac Mario Valentić, te pjevač Jacques Houdek. Rezultati koje su postigli klubovi u ekipnom poretku su: kod mlađih kadeta 1.mj JASTREB, 2.mj OSVIT i 3.mj KARLOVAČKA ŽUPANIJA, kod mlađih kadetkinja 1.mj RUGVICA, 2.mj BANIJA i 3.mj PANTERA. Kod starijih kadeta 1.mjesto osvojio je klub JASTREB, 2.mj RADNIK i 3.mj ILYO, a kod starijih kadetkinja 1.mjesto osvojio je klub POSUŠJE, 2.mjesto PANTERA i 3.mjesto su zauzela dva kluba, OMEGA i CRO STAR. Najbolji natjecatelji turnira su: mlađa kadetkinja LUCIJA MLAĐENOVIĆ (PANTERA), mlađi kadet FRAN PEH (JASTREB), stariji kadet IVAN ZELIĆ (OMEGA) i starija kadetkinja KRISTINA TAŠLER (PANTERA), a dobitnici putovanja u Gardeland su IVAN ZELJIĆ (OMEGA) i LUCIJA MLAĐENOVIĆ ( PANTERA). Od članova taekwondo kluba Banija zlatne medalje osvojile su Tara Marija Malović -27kg (8:1, 11:7, 5:4) i Ana Vranešić -47kg (7:0, 6:4), srebrna je bila Valentina Malović -51kg (7:0, 7:0, 9:12), a brončana Iva Miličević +51kg (0:7). U ekipnom plasmanu kod mlađih kadetkinja Banija je osvojila drugo mjesto.
Marina
  07.11.2007.
 
PROMJENA DVORANE
- Obavještavamo Vas da se 13. Zagreb Croatia Open zbog organizacijsko tehničkih problema NEĆE ODRŽATI u sportskoj dvorani “Sutinska vrela”, Podsused. Natjecanje ĆE SE ODRŽATI 17. i 18. studenog 2007. u ŠPORTSKOJ DVORANI SREDNJE ŠKOLE “BAN JOSIP JELAČIĆ”, Trg dr. Franje Tuđmana 1, 10 290 Zaprešić.
Ivy
 
  05.11.2007.
 
DOČEK JUNIORA S EP
- U zračnoj luci Pleso dočekali smo naše najbolje juniore koji su se vratili s europskog juniorskog prvenstva. U prilogu video aktuala pogledajte što su osvajači medalja rekli o njihovim nastupima na europskom prvenstvu.
Ivy
 
  03.11.2007.
 
REPORTAŽA IZ GRČKE
- Završile su prve igre mladih jugoistočne Europe održane krajem listopada u grčkom gradu Solunu gdje smo i mi imali svoje mlade predstavnike u taekwondou. Oni su bili uspješni ali i razočarani u presude sudaca koje su bile vidljivo u korist domaćina. Od ukupno preko 450 natjecatelja iz različitih zemalja Hrvatska ih je imala 7 u različitim kategorijama. Zlatom se okitila Andrea Krčelić (9:5, 8:5), srebro su osvojili Marina Usanović (9:2, 7:8) i Zoran Franjković (7:0, 6:5, 5:8), a broncu je ponio kući Luka Lamač (5:1, 3:4). Uz njih su nastupili manje uspješni Ante Đurić (0:6), Mislav Erceg (4:6) te Marija Vičić (5:6).
Marina
  01.11.2007.