ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
SKUPŠTINA HTS-a
- U subotu 22. prosinca u dvorani „Zagreb“ hotela Four Points Panorama, održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog Taekwondo Saveza. Na sjednici predložen je dnevni red s sedam točaka. Među važnijim točkama ove skupštine možemo izdvojiti popis novih članica našeg saveza i podjela najboljima sportašima i sportašicama te trenerima u 2007.godini. Nove članice HTS-a su: Taekwondo savez Primorsko goranske županije,
Taekwondo savez Zagrebačke županije
Taekwondo savez Ličko senjske županije
Taekwondo savez Splitsko dalmatinske županije
Taekwondo klub “Sljeme”, Zagreb
Taekwondo klub “Lokomotiva”, Zagreb
Taekwondo klub “Pantera”, Zagreb
Taekwondo klub “Puntar”, Gornja Stubica
Taekwondo klub “Magone”, Zagreb
Taekwondo klub “Kuna”, Zaprešić
Taekwondo klub “Dugo Selo”, Dugo Selo
Taekwondo klub “Orka AS”, Zagreb
Taekwondo klub “Hwarang”, Ivanec
Ivy
  28.12.2007.
 
VIČIĆ I MALOVIĆ NAGRAĐENE
- U Karlovcu održan je tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportskih djelatnika i sportskih klubova za rezultate ostvarene tijekom 2007. godine. Od članova taekwondo kluba Banija nagrada najbolje mlade sportašice pripala je Mariji Vičić, dok je Valentina Malović dobila priznanje perspektivne mlade nade. Čestitke svima taekwondoašima koji su dobili nagrade gradskih i Županijskih saveza za ostvarene rezultate u 2007. godini.
Ivy
 
  23.12.2007.
Vičić i Malović u društvu grupe ET
 
TRENING U RIJECI
- U Nedjelju u Rijeci boravila je seniorska taekwondo reprezentacija koja je odradila trening u dvorani Policijskog doma u okviru organizacije i provođenja sportske taekwondo škole, a s ciljem promoviranja olimpijskog taekwondoa na području Primorsko-goranske županije. Trening je organizirao županijski taekwondo savez, a na treningu je prisustvovalo 60 primorskih natjecatelja iz 6 klubova. ( Sušak, Grobnik, Rječina, Velebit, Kraljevica i Crikvenica. U okviru seniorske reprezentacije, koju je predvodio trener Hong Seung Ki, Rijeku su pohodili Ana Zaninović, Martina Zupčić, Nives Ambruš, Josipa Kusanić, Petra Matijašević, Matija Šantić, Darko Harapin i Filip Grgić. Reprezentativce i njihove trenere pozdravili su i uručili im prigodne darove, predsjednik TS-PGŽ-a Jurica Prpić, dopredsjednik HTS-a Stjepan Šegota i Darko Ivošević, glavni tajnik zajednice sportova PGŽ-a.
Ivy
 
  18.12.2007.
 
KUP NACIJA U MOSKVI
- Proteklog vikenda održao se kup nacija u Moskvi. Naime, seniorski ženski tim taekwondo kluba Fox nastupio je u Moskvi na Kupu nacija koji je okupio 20 nacionalnih timova i jedan klub, a taj jedini klub dolazi iz Bjelovara i zove se Fox. Taekwondo tim Fox-a sačinjavale su: Tamara Brajdić do 49kg, Ivana Kokot do 57kg, Draženka Halas +68kg i trenerica ekipe Sanela Tolić. Djevojke su otputovale dva dana ranije da se priviknu na vremenske uvjete i malu vremensku razliku i kako bi upoznale rusku kulturu. Drugog dana boravka u Moskvi djevojke su prošle vagu, a trenerica Sanela išla je na izvlačenje parova po skupinama te je izvukla skupinu u kojoj su se našle reprezentacije KINE, RUSIJE, BJELORUSIJE, POLJSKE i AZERBEJDŽANA te naravno Foksići. Kup je osmišljen tako da se bori tim protiv tima bez obzira na pobjede i poraze. Svaki tim sastoji se od 4 natjecatelja po olimpijskim kategorijama, budući da foksice nisu imale četvrtu natjecateljicu u svaku su borbu ulazile sa gubitkom od 0:1. u tako strašnoj konkurenciji nitko se nije nadao nekom vrhunskom rezultatu ili kojoj pobjedi već je cilj bilo skupljanje iskustva. No, foksice to nisu tako shvatile pa su na opće iznenađenje svih prisutnih pobjedile reprezentaciju KINE sa 3:1 !! Ostale borbe protiv drugih nacionalnih timova u svojoj skupini foksice su izgubile tijesno, a u zadnje dvije borbe ulazile su oslabljene bez Ivane Kokot koja se u borbi protiv reprezentacije Rusije zaradila težu povredu stopala. Ovo je veliko priznanje za Taekwondo klub FOX biti jedini klub i dobiti specijalnu pozivnicu te nastupati pored reprezentacija Njemačke, Koreje, Irana, Kine, Rusije, Azerbejdžana, USA, Kazahstana, Poljske, Ukrajine, Georgije, Češke, Tadžekistana, Uzbekistana, Latvije, Srbije, Rumunjske, Bjelorusije, Moldavije, Indije stvarno nije mala stvar. Ukupnu pobjedu ovog turnira u ženskom dijelu odnijela je reprezentacija Rusije, druga reprezentacija bila je reprezentacija Poljske dok je treća reprezentacija bila reprezentacija Irana!
Sanela Tolić
 
  13.12.2007.
 
KVALIFIKACIJE ZA OI
- Nakon svjetskih kvalifikacija završene su i azijske i panameričke kvalifikacije za olimpijske igre. Ali priča o kandidatima za olimpijske igre još nije završena. Čekaju se još rezultati europskih kvalifikacije, pa je stoga neizvjesnost još i veća, pogotovo za naša tri kandidata koji će na tim kvalifikacijama, u siječnju 2008. godine, imati novu priliku. Pod linkom opširnije možete pogledati rezultate kvalifikacija.
Ivy
 
  12.12.2007.
 
KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE
- U Organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza održalo se Kadetsko prvenstvo Hrvatske u Otočcu. Domaćin natjecanja bio je taekwondo klub „Gacka“ iz Otočca. Nastupilo je 229 natjecatelja iz 46 klubova, članica HTS-a. U ekipnom plasmanu kod kadeta prvo mjesto osvojio je Tk „JASTREB“, drugi je Tk„SUSEDGRAD SOKOL“ i treći je Tk „DUBRAVA“. Kod kadetkinja prvo mjesto osvojio je Tk „OSVIT“ drugi je Tk „DUBRAVA“ i treći je Tk „MARJAN“.
Ivy
 
  11.12.2007.
 
GRGIĆ I ZUBČIĆ PRVI NA RANG LISTI
- Na stranicama ETU-a možete vidjeti rang listu ETU-a koja je objavila imena najboljih boraca po kategorijama u Europi na A-turnirima. Među najboljima nalaze se i imena naših boraca Filipa Grića i Martine Zubčić.
-47kg: GÜLEC Sümeyye (Germany) - 17 points
-51kg: ZAJC Hanna (Sweden) - 18 points
-55kg: ZUBIC Martina (Croatia) -17 points
-58kg: BUDAK Pinar (Germany -14 points
-63kg: OLLIVE Stephanie (France) - 17 points
-67kg: ABBINK Marjolijn (Netherlands) - 17 points
-72kg: CIRIC Anna (Croatia) - 7 points
+72kg: KEDZIERSKA Karolina (Sweden) - 14 points
-54kg: DE Sergey (Russia) - 14 points
-58kg: WINKLER Boris (Germany) -14 points
-62kg: GRGIC Filip (Croatia) - 18 points
-67kg: TAZEGÜL Servet (Turkey) - 21 points
-72kg: COOK Aaron (Great Britain) - 13 points
-78kg: THORLEIFSON Björn (Iceland) - 14 points
-84kg: CELESTIN Alberto (Germany) - 13 points
+84kg: ZOUKOU Firmin (France) - 13 points
Ivy
 
  10.12.2007.
 
 
BURSAĆ DOBIO REKTOROVU NAGRADU
- Prije devet mjeseci pisali smo članak o testitanju seniorskih reprezentativaca od strane studenata s Medicinskog fakulteta i FAR-a. Naime ovo istraživanje studenata je vrlo zanimljivo zato što je naš taekwondoaš Danijel Bursač, koji je i vršio ovo istraživanje, dobio najvišu nagradu što student može dobiti, a riječ je o Rektorovoj nagradi za studenski rad. Ovaj je rad i prezentiran na međunarodnom medicinskom kongresu gdje je Danijel dobio i certifikat. Ako na linku opširnije pogledate tablice i rad, moći ćete zaključiti da upravo borci koji su osvojili svjetske medalje imaju i manju impedanciju od onih koji su gubili u ovoj godini. Možda je baš ovo pravi način testiranja kako bi otkrili u kakvom su stanju naši borci. Čestitke Danijelu Bursaču i suradnicima na osvojenim priznajima i nagradama.
Marina
 
  05.12.2007.
 
TURNIR U LEKENIKU
- Ovu subotu u Lekeniku održan je humanitarni turnir za mlađe kadete. Na turniru je nastupilo 160 natjecatelja iz 19 klubova. U ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa Osvit, drugi je Fox dok su treće mjesto osvojili natjecatelji iz Susedgrad Sokola. Najbolji kadet turnira je Luka Horvat iz Tk Fox, dok je najbolja kadetkinja Josipa Matić iz Zaprešića. Torta kao nagrada najbrojnijoj ekipi pripala je Osvitu.
Marina
 
  04.12.2007.
 
ZAVRŠEN SVETI NIKOLA OPEN
- Ovog je vikenda u Dugoj Resi održan 5. taekwondo turnir "Sveti Nikola" za kadete i kadetkinje. Na turniru je nastupilo 80 natjecatelja iz 14 klubova. U ekipnom poretku kod mlađih kadeta i kadetkinja prvo mjesto osvojio je Jastreb, druga je Gacka, a treća Rugvica. Kod starijih kadeta i kadetkinja prvo mjesto osvojila je ekipa Banije, drugi je Zaprešić, a treća Kuna. U pauzi kadete je počastio i nagradio sveti Nikola sa slatkišima. Ekipa Banije nastupila je s 11 natjecatelja od kojih su prva mjesta osvojile Ana Vranešić -51kg, Martina Brozović -47kg i Valentina Malović -51, druga mjesta osvojile su Tara Marija Malović – 27kg, Natalija Brozović -55kg i Toni Požega -53kg. Treće mjesto osvojile su Ana Đarmati -33kg, Monika Kostelac -36kg i Barbara Frlan-27kg
Marina
 
  03.12.2007.
 
TRENING SENIORSKE REPREZENTACIJE
- U domu sportova su u subotu i nedjelju održani treninzi za nove potencijalne muške i ženske seniorske kandidate. Trening je vodio Hong Seung Ki, a treningu su prisustvovali kod žena: Ivana Vujčić – Tk Metalac, Petra Matijašević - Tk Neryo, Josipa Kusanić - Tk Trnje, Lucija i Ana Zaninović- Tk Marjan, Lana Čaktaš- Tk Osvit, Marina Sumić - Tk Metalac, Nives Ambruš- Tk Kondor. Kod muških bili su: Luka Vlašić- Tk Trnje, Matija Šantić- Tk Kondor, Darko Harapin- Tk Feniks, Filip Šikić- Tk Dubrava, Filip Grgić- Tk Metalac, Dean Šarčević- Tk Metalac, Miroslav Pavlinić- Tk Osijek, Mirko Mađar- Tk Galeb, Vanja Rutar- Tk Metalac, Karlo Paljug- Tk Kondor i Marko Držijanić - Tk Osijek. Neki su kandidati opravdali svoj nedolazak.
Marina
 
  02.12.2007.