ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
OLIMPIJADA ČOKOLINO
- U Karlovačkoj sportskoj dvorani Mladost održala se prva olimpijada čokolino višebojac. Izvorni projekt ove dječje priredbe je Zvonimir Boban, koji je u suradnji sa svojim prijateljima ovakvu odličnu ideju i realizirao. Uz Bobana, sudjelovali su u organizaciji i Dražen Ladić (golman vatrenih), Zlatko Makar (direktor sportskih ivenata SN-a), te ravnatelj O.Š. Banija Vladimir Mikšić. Ova olimpijada će se održati u svim županijama plus grad Zagreb. Najbolja škola po rezultatima motoričkih sposobnosti učenika predstavljati će županiju na natjecanju. Pobjednik Olimpijade osvaja nagradu pod nazivom «moj san», a to znači da organizator mora ispuniti želju pobjednika npr. želi otići gledati olimpijadu, ili gledati svjetsko prvenstvo u nekom sportu, provesti dan sa nogometašima dinama itd. Na ovoj prvoj jedinstvenoj olimpijadi čokolino, sudjelovala je O.Š. banija, a većina učenika su ujedno i polaznici TKD Banija. U programu otvaranja članovi kluba Banija izveli su prezentaciju taekwondo. U prilozima na linku video možete pogledati emisiju o olimpijadi, te na drugom linku video možete vidjeti ekskluzivne intervjue za naš aktual i BanijuTV od predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, Zvonimira Bobana, Zlatka Makara i Vladimira Mikšića.
Lee
  31.01.2007.
Zvonimir Boban
članovi redakcije BanijaTV sa gostima
video prilog
video intervju
ju ju
 
ODRŽANO POLAGANJE ZA DANOVE
- U nedjelju na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održan je ispit za stjecanje taekwondo znanja razine crnog pojasa od 1. do 4. Dana. Ispite je provodila komisija HTS-a, a na pozivu za stjecanje taekwondo zvanja pristupilo je 70 kandidata, od kojih dvadesetak nije zadovoljilo ispitu.
Lee
  31.01.2007.
 
TRENERSKI SEMINAR
- Ovu subotu na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, održao se seminar za stjecanje i produženje licence trenera, voditelja i ispitivača HTS-a za 2007.g. Na seminaru treneri su slušali predavanja, kao što su: Suradnja u trenerskom radu (prof.dr.sc. Franjo Prot); Roditeljska potpora u sportu (prof.dr. Ksenija Bosnar); Kondicijska priprema u godišnjem ciklusu (prof.dr. Hrvoje Sertić); Kondicijska priprema u sportaša (prof.dr. Hrvoje Sertić, Branko i Branka Zemunik) i Program polaganja za učeničke i majstorske forme (Anđelko Vučenik, Slavko Jereb). Više u video Aktualu.
Lee
 
  29.01.2007.
Polaznici seminara
 
DOSTOJANSTVO
- Inače se ne bavimo ovakvim člancima, ali u ovom slučaju napravili smo iznimku. Teško je vjerovati da ljudi mogu tako nisko pasti. Pogotovo je teško kada se radi o sportašima. Naime tata Vlado nogometni djelatnik i kći Elena Grgić, vrlo uspješna juniorka, nakon što su zatražili ispisnicu iz TK «Banija», a još ne dobivši odgovor od kluba, odlučili su pokazati svoju bahatost. Bez dopuštenja i kontakta sa trenerom ili bilo kojom odgovornom osobom kluba, ušli su neovlašteno u prostorije kluba i otuđili neutvrđenu sportsku taekwondo opremu. Ovakvom kriminalnom radnjom, koju mi nismo htjeli prijaviti policiji tata Vlado svojoj kćeri napravio je medvjeđu uslugu, nastavljajući pljuvati po klubu na svim mjestima bilo sportskim, lokalnim institucijama i u privatnom angažmanu, što je kasnije došlo i do kontra efekta. Nakon devetogodišnjeg rada u kojem je bilo izvanrednih rezultata, odličnog odnosa uspješnog rada, preko noći drugi dan dođe obrazloženje za odlazak iz kluba «Zbog nekorektnih odnosa, forsiranja pojedinaca, nazadovanja, nedovoljan broj sparing partnera itd.». S druge strane Elena Grgić odbila je odlazak na trening reprezentacije i poziv trenera reprezentacije u uži sastav za odlazak na Europsko prvenstvo. Poanta ovog našeg napisa cijelog slučaja, nije da osuđujemo već želimo skrenuti pažnju mnogim sportašima koji imaju želju napuštanja dosadašnjeg kluba, da budu dostojanstveni i na neki način zahvalni ljudima koji su im pomogli da dođu do njihovih rezultata. Nikad nemojte zatvarati vrata iza sebe, uvijek ih ostavite otvorenim, jer ne znate što vam život nosi. Nemojte pasti tako nisko kao Elena i tata Vlado, budite sportaši i dostojanstveni kao što i jeste u Vašim klubovima odgajani.
Lee
  28.01.2007.
tata Vlado i kći Elena
tata Vlado najavio rat klubu
 
KONDOR U NOVOM IZDANJU
- Ovoga tjedna puštene su u javnost nove stranice taekwondo kluba kondor. Sve informacije vezane uz klub možete naći na njihovoj adresi www.taekwondo-kondor.hr . Stranice i dizajn napravio je trboartstudio, a sve zainteresirane za vlastiti web site molimo da se jave na naš email ili mob. Stranice za klubove nudimo po promotivnim cijenama.
Lee
  25.01.2007.
 
TRENING KADETSKE SELEKCIJE
- Prošlog vikenda u Zagrebu održao se reprezentativni trening za muške kadetske kandidate, koji će nastupiti 03.-04. veljače na 12. internacionalnom kadetskom prvenstvu pod nazivom Asiana Cup. Na tom natjecanju nastupiti će naša hrvatska muška i ženska kadetska selekcija na čelu sa trenerima Dinkom Koštić i Draganom Pinjuhom. Više u video aktualu.
Ivy
 
  24.01.2007.
 
NOVE FUNKCIJE TRENERA REPKE
- U subotu, u dvorani O.Š. Gornje Vrapče održao se sastanak trenera reprezentacije. Na sastanku su prisustvovali predsjednik HTS-a prof.dr.sc. Franjo Prot, tajnik HTS-a g. Dražen Mađarević, te treneri Anđelko Vučenik, Hong Seung Ki, Hrvoje Bregeš, Dinko Koštić i Dragan Pinjuh. Uz ovogodišnji plan i program reprezentacije, donesene su nove odluke o trenerskim funkcijama, pa od ove godine za koordinatora reprezentacije postavljen je Anđelko Vučenik, trener muškog i ženskog seniorskog nacionalnog tima je Hong Seung Ki, trener muškog i ženskog juniorskog nacionalnog tima je Hrvoje Bregeš, trener ženske kadetske selekcije je Dinko Koštić, a trener muške kadetske selekcije je Dragan Pinjuh.
Lee
  23.01.2007.
 
SUDAČKI SEMINAR
- Ovoga vikenda u Zagrebu održao se sudački seminar za sportsku borbu i tehnička natjecanja. Na seminaru su prisustvovali učesnici, suci, I klase, II klase, III klase, suci pripravnici, te kandidati za nove suce. Voditelji seminara su: gospoda Dražen Stilinović, Slobodan Medić, Momir Jakšić, Anđelko Vučenik, Tihomir Horvath, Viktor Romančuk i Mlagen Kužnik. Na seminaru suci su prolazili kroz razne teme, kao što su:Pravila i njihovo tumačenje, sudačka administracija i elektronski bodovni sustav, sudački znaci i praktična primjena i dr. Više u video aktualu.
Ivy
 
  22.01.2007.
voditelji seminara
 
VELIKI DAN HRVATSKOG SPORTA
- U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održao se veliki dan hrvatskog sporta. Hrvatski olimpijski odbor slavi petnaest godina postojanja. Na svečanoj dodjeli najuspješnijih sportaša i ekipa u 2006. godini prisustvovao je i počasni predsjednik MOO-a Juan Antonio Samaranch, čovjek najzaslužniji za ekspresno uvrštenje HOO-a u međunarodnu olimpijsku obitelj. Iako hrvatski taekwondo nije imao svojih predstavnika među nominiranima, na bini se pojavila Nataša Vezmar Novak koja je uručila nagradu najboljima. Za najbolje sportaše nagradu su primili Janica Kostelić i Duje Draganja, Za najbolju momčad izabrana je rukometna reprezentacija, a najbolja ekipa je juniorska odbojkaška reprezentacija.
Lee
 
  21.01.2007.
Janica Kostelić & Duje Draganja
 
TRENING REPREZENTACIJE
- Ovoga vikenda u dvorani 4, Doma Sportova, održao se prvi ovogodišnji reprezentativni trening za muške i ženske juniorske i seniorske kandidate. Odrađeno je četiri treninga u dva dana. Na ovom treningu prisustvovali su kandidati koji su pozvani od strane HTS-a. Predsjednik HTS-a g. Franjo Prot obratio se kandidatima, te ih upoznao sa nekim važnim planovima i događanjima u ovoj godini. Više u prilogu video aktuala, te fotografija na linku slike.
Ivy
 
  18.01.2007.
 
DODJELA "ZLATNIH KACIGA"
- Dodjela «Zlatnih Kaciga» za najbolje borce u hrvatskoj održana je u dvorani 4 Doma sportova. Nagrade za najbolje borce podijeli su članovi redakcije našeg web sitea, a to su nova voditeljica tv emisije Aktual gđica. Danijela Barić, te gl.urednik sitea Neven Trbojević. U uvodnom izlaganju predsjednik HTS-a g. Franjo Prot ugodno je pozdravio ovu ideju o izboru najboljeg, te općenito aktivnosti našeg sitae. Nagrade najboljim borcima prema bodovnom rangiranju pripale su: Martini Zubčić (Tk Dubrava) za najbolju seniorku u hrvatskoj, Mići Kuzmanović (Tk Metalac) za najboljeg seniora, Jeleni Žeravici (Tk Orion) najboljoj juniorki, Mate Bogović (Tk Zadar) za najboljeg juniora, Lidiji Katalinić Špoljarić (Tk Dubrava) za najboljeg trenera i Taekwondo klub Dubrava za najbolji klub u 2006. godini. Ovo je prvo nagrađivanje najboljima u hrvatskoj te se nadamo da će ova ideja postati tradicionalna. Više na video Aktualu.
Lee
 
  13.01.2007.
Nagrađeni sportaši
 
TESTIRANJE REPREZENTACIJE
- U subotu na Kineziološkom fakultetu u jutarnjim terminima, održalo se testiranje reprezentacije za muške i ženske seniorske i juniorske kandidate. Na testiranju se mjerilo od antropometrije, funkcionalnih sposobnosti, agilnosti, eksplozivne snage i dr. motoričkih sposobnosti. Testiranju je prisustvovalo oko 50 kandidata, koji će svojim rezultatima odrediti modelne vrijednosti vrhunskog taekwondo borca. U prilogu pogledajte video aktual sa testiranja, te fotografije.
Lee
 
  13.01.2007.
 
RUKOMETAŠICE NA TESTIRANJU
- Trener taekwondo kluba Banija u dvorani FBI. Odradio je sa rukometnim trenerom testiranje inicijativnog stanja karlovačkih rukometašica. Prema dobivenim informacijama stanja u programu su i treninzi za poboljšavanje i održavanje sportske forme djevojaka. Ovo je velik korak našeg sporta, te iskustva, da surađujemo i sa drugim sportskim granama. Banija se odlično pokazala sa svojim ženskim rezultatima, tako da je treneru Banije rad sa ženskom rukometnom ekipom neće predstavljati nikakav problem.
Ivy
   
  11.01.2007.
 
TRENERSKA KONVENCIJA
- Pozivamo sve trenere da prisustvuju na 5. Konferenciji kondicijske pripreme sportaša s glavnom temom "Kondicijska priprema djece i mladih". Organizator je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te udruga kondicijskih trenera Hrvatske. Mjesto održavanja prvog dana je na Zagrebački velesajam, kongresna dvorana, dok će, praktični, drugi dan biti na Kineziološkom fakultetu. Vrijeme održavanja je 23. i 24. veljače 2007, a kotizacija za sudionike iznosi 350 kn (za studente 175 kn).
Lee
  10.01.2007.
 
TESTIRANJA I TRENINZI REPKE
- Ovoga vikenda održati će se kontrolno mjerenje i trening potencijalnih reprezentativnih kandidata koji će se održati 13. i 14. siječnja 2007. u Zagrebu. Satnica treninga: U subotu na Kineziološkom fakultetu u 07,45 – okupljanje (juniorke i seniorke) 08,00 – Dvorana za judo fakulteta (juniorke i seniorke). 08,45 – okupljanje (juniori i seniori)
09,00 – Dvorana za judo fakulteta (juniori i seniori). Raspored za popodnevne treninge: Dvorana 4, Dom sportova, 16,30–18,00 (juniorke i seniorke) i u 18,00– 19,30 (juniori i seniori). U nedjelju: Dvorana 4, Dom sportova, 08,00–10,00 (juniorke i seniorke), te u 10,00– 12,00 (juniori i seniori). Popodne od 15,00–17,00 (juniorke i seniorke) i 17,00 – 19,00 (juniori i seniori). Reportaža o treninzima nakon vikenda.
Lee
  09.01.2007.
 
NAGRADE NAJBOLJIMA
- Nakon što smo objavili da ćemo svake godine nagrađivati najbolje borce u godini, obavještavamo sve nagrađene da nagradu «Zlatna Kaciga» dodijeliti ćemo na kontrolnim treninzima reprezentacije. U planu je bilo dodjeljivanje na Božićnom kupu, ali zbog neodržavanja turnira nagrade ćemo podijelit na službenim treninzima reprezentacije.
Lee
  04.01.2007.