ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
U DRUŠTVU PLESAČIH ZVIJEZDA
- Dok su neki borci u subotu boravili u Podsusedu, drugi su prisustvovali otvorenju plesnog kluba Fever, poznatog profesionalnog plesača Hrvoja Kraševca iz svima poznatog showa "Ples sa zvijezdama". Iako ova reportaža nije povezana s taekwondoom, mi smo vam pripremili prilog jer su na otvorenju bili mnogi poznati sportaši, pjevači i članovi tkd klubova Banija i Fox. Hrvoje je sve svoje goste objeručke dočekao, a mi smo odlučili uz ples pozvati i vas da se pridružite jer nakon svake pobjede svoj uspjeh moramo i proslaviti na neki zabavan način i uz ples. Zato svi vi koji namjeravate ove godine ostvariti zapažene rezultate naučite plesati kako bi vaše slavlje bilo još uspješnije!
Marina
 
  30.01.2008.
 
TRENING JUNIORSKE REPKE
- U subotu u Podsusedu održao se pozivni trening juniorske muške i ženske reprezentacije. Na treningu je prisustvovalo 19 ženskih i 13 muških juniora. Nakon završenih klupskih priprema juniorska reprezentacija okupila se kako bi trener Hrvoje Bregeš ocijenio inicijalno stanje sportaša prije početka nove natjecateljske sezone. Slijedeći vikend okuplja se seniorska reprezentacija.
Ivy
 
  28.01.2008.
 
ZUBČIĆ PRVA NA KVALIFIKACIJAMA
- Mnogi nisu vjerovali da će se ovakva situacija dogoditi među ženskim i muškim predstavnicima na kvalifikacijama. Mogli smo svjedočiti mnogim nagađanjima tko će ići a tko ne putem različitih medija, a sad sa sigurnošću možemo reći da imamo dvije predstavnice koje će sudjelovati na Olimpijskim Igrama Martinu Zubčić i Sandra Šarić . Šteta je što im se neće pridružiti naš svjetski prvak Filip Grgić koji se nije uspio kvalificirati, ali to ne smatramo velikom tragedijom zato što je on prošle godine napravio ogroman rezultat kako za sebe tako i za Hrvatsku, a pred njim je još mnogo godina natjecanja pa u budućnosti očekujemo još velikih rezultata. Filip je bio zaustavljen u trećem kolu od Španjolca Juana Antonia Ramosa rezultatom 0:3. U prvom je kolu Filip bio slobodan dok je u drugom kolu pobijedio Mariusa Vasile Nita iz Rumunjske rezultatom 2:0. Martina Zubčić se kvalificirala na Olimpijske Igre pobijedivši Edinu Kotsis 2:1. U prvom kolu pobijedila je Suvi Mikkonen iz Finske rezultatom 2:0, u drugom kolu pobijedila je Gagnidze Ianu rezultatom 6:1, te Mađaricu Edinu Kotsis 2:1, u finalu je pobijedila Turkinju Azize Tanrikulu rezultatom 6:1. Matija Šantić koji je u prvoj borbi pobijedio Starhei Sachuka iz Bjelorusije na zlatni bod (3:3) a u drugoj borbi izgubio je rezultatom 0:5 od Turskog predstavnika Serveta Tazegula.
Marina
 
  27.01.2008.
 
NOVA TV EMISIJA
- U video aktualu možete pogledati novu i vrlo popularnu tv emisiju u USA, koja govori o dva borca koji putuju po svijetu i u sedam dana uče vještinu koju moraju savladati kako bi se borili s najboljim borcem te vještine. Mi smo donosimo skraćenu verziju 16. epizode, kada gostuju u Seoulu, te se susreću s taekwondoom. Ovakva emisija je vrlo korisna za sve ljubitelje borilačkih vještina, jer u emisiji možete naučiti mnogo o pojedinim vještinama, od povijesti do raznih zahvata. Možemo još spomenuti, da je od svih borilačkih vještina, emisija o taekwondou dobila ocjenu 10, dok su druge emisije dobile ocjene u prosjeku od 7 do 8.
Ivy
 
  23.01.2008.
 
 
DODJELA ZLATNIH KACIGA
- U subotu 19. 01., na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, u sklopu trenerskog seminara, održala se 2. dodjela najboljih sportaša, trenera i kluba, po rang listi naše stranice, pod nazivom «ZLATNA KACIGA». Nagrade su uručili voditeljica BanijaTV Danijela Barić i urednik web sitea Neven Trbojević. Zlatne kacige za najbolje sportaše u 2007. godini osvojili su: u senirskoj konkurenciji Filip Grgić (TK Metalac) i Ana Zaninović (TK Marjan), u juniorskoj konkurenciji Luka Slavuj (TK Sušak) i Antonija Žeravica (TK Orion), u kadetskoj konkurenciji Luka Bugarin (TK Marjan) i Stela Šimunić (TK Kondor). Najbolji trener u svim dobnim selekcijama je Toni Tomas (TK Marjan), a najbolji klub je taekwondo klub Metalac. Na trenerskom seminaru predstavljena je tema o prevencijama ozljeda u taekwondou, a predavači su bili: prof.dr.sc. Ksenija Bosnar, prof.dr.sc. Hrvoje Sertić, dr. Tomislav Vlahović, kirurg i prof. Sead Mekić. Više u video aktualu.
Ivy
 
  22.01.2008.
 
 
SLUŽBENI POSJET MAĐARSKOJ
- Ovog tjedna u Budimpešti sastali su se treneri Dinko Koštić (TK Osvit), Neven Trbojević (TK Banija), glavna tajnica Mađarskog taekwondo saveza Petra Vass, te trener juniorske i seniorske ženske reprezentacije Mađarske, Tomas Kiss, koji je ujedno i trener dvije natjecateljice, Edine Kotsis i Barbare Ducz, koje su izborile nastup na Europskim olimpijskim kvalifikacijama. Svrha ovog okupljana i druženja je zbližavanje s ostalim timovima u svijetu, zbog što bolje izobrazbe boraca i trenera. Treneri klubova su dogovorili zajedničke treninge s nacionalnim timom, te razgovarali o mogućnosti zajedničkih ljetnih priprema u Mađarskoj ili Hrvatskoj. Ovakvo povezivanje klubova uveliko će pridonjeti boljoj natjecateljskoj kvaliteti samih boraca. Za dva tjedna natjecatelji Marija Vičić, Renato Krmpotić, Ivana Vujčić te trener Neven Trbojević odlaze na jednomjesečne pripreme, koje će se održavati u San Luis Potosi – Mexico, zbog što bolje pripremljenosti za nadolazeću natjecateljsku sezonu.
Ivy
 
  18.01.2008.
vidi sliku
 
ZAVRŠNE PRIPREME ZA KVALIFIKACIJE
- U Zadru su od 3. do 13. siječnja održane završne pripreme za kvalifikacije na europskom kontinentalnom turniru. Iako su kandidati za Istambul već određeni, pripremama su prisustvovali slijedeći natjecatelji: Sandra Šarić (evidentni olimpijski kandidat), Martina Zubčić (potencijalni A kandidat), Ana Zaninović (potencijalni A kandidat), Josipa Kusanić (potencijalni B kandidat), Filip Grgić (potencijalni A kandidat) i Matija Šantić (potencijalni B kandidat), te kao potencijalne zamjene Petra Matijašević, Nives Ambruš, Luka Vlašić i Darko Harapin.
Ivy
 
  17.01.2008.
vidi sliku
 
SUDAČKI SEMINAR
- Proteklog vikenda, od 11. do 13. 01. u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, održan je sudački seminar za sportsku borbu i tehnička natjecanja. Drugu godinu za redom seminar je održan na novoj lokaciji, u Zagrebu, u osnovnoj školi “Gornje Vrapče”. Seminaru je prisustvovalo 76 kandidata za sportsku borbu i 35 kandidata za tehnička natjecanja, što je veći odaziv od prošle godine. Uvodni govor održao je predsjednik HTS-a Franjo Prot. Organizatori su su zadovoljni odazivom, te su se zahvalili svim sudionicima seminara. Rezultati ispita i popis sudaca za 2008. godinu bit će objavljeni kroz par dana na službenim stranicama HTS-a.
Ivy
 
  15.01.2008.
 
TRENER HONG ODABRAO KANDIDATE
- Nepunih dva tjedna prije Europskih kvalifikacija za Olimpijske igre, trener ženske i muške seniorske reprezentacije Hong Seung Ki odabrao je slijedeće težinske kategorije, te kandidate: seniorke - 57 kg Martina Zubčić, te seniori - 58 kg Filip Grgić i - 68 kg Matija Šantić. Nastavak kvalifikacija na europskom kontinentalnom turniru održat će se od 26. do 27. siječnja 2008. u Istanbulu. Završne se pripreme održavaju u Zadru od 3. do 13. siječnja 2008. godine. Za sve plasmanom ostvarene olimpijske kategorije nastavit će se pripremati i njihovi zamjenski kandidati koji moraju biti spremni za sudjelovanje na Olimpijadi u slučaju eventualnih povreda ili nekih drugih objektivnih razloga koji bi mogli ugroziti nastup.
Ivy
 
  09.01.2008.
Odluka je bila- moja Pročitaj cijeli članak iz SN
 
KATEGORIZACIJA TKD SPORTAŠA
- Za novu 2008. godinu HOO-a napravio je kriterij za kategorizaciju taekwondo sportaša. Iako, taekowndo nikada nije imao svoj kriterij za kategorizaciju od ove godine svaki će sportaš znati u koju skupinu pripada. Pod linkom opširnije pogledajte taekwondo kriterij za kategorizaciju hrvatskih sportaša.
Ivy
 
  08.01.2008.
 
DAN HRVATSKOG SPORTA
- U zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan je Veliki dan hrvatskog sporta gdje su proglašeni najuspješniji sportaši i ekipe u iznimno bogatoj sportskoj 2007. godini. Između osam nominiranih sportaša, najboljima su proglašeni naš svjetski prvak u taekwondou Filip Grgić I rukometaš Ivano Balić. Možemo spomenuti da smo uz nagradu za najboljeg sportaša imali nekoliko nominacija kao npr. U konkurenciji sedam sportašica za najbolju od najboljih u 2007. godini konkurilala je Ana Zaninović. Za najveću nadu hrvatskog sporta u konkurenciji pet sportašica konkurirala je Antonija Žeravica . U konkurenciji šest sportaša, najvećom nadom hrvatskog sporta konkuriro je Stipe Jarloni. U iznimno jakoj konkurenciji deset nominiranih trenera, Marko Novak bio je na listi najuspješnijih trenera.
Ivy
  02.01.2008.