...  
     
 
 
 
 
 
 
  POZIVNI TRENING KADETA  27.01.2009.
- U subotu u Domu sportova na poziv trenera Dinka Koštića održao se reprezentativni trening za kadete i kadetkinje gdje se četrdesetak kandidata nametalo treneru reprezentacije za odlazak u Sindelfingen. Tamo će nastupiti kadetska reprezentacija. Svi kandidati neće nastupati na tom natjecanju pa će se zato održati još reprezentativnih okupljanja, a nakon nastupu na Austria openu ćemo saznati tko su kandidati za Eurposko prvenstvo. Iz Banije prisustvovale su Ana Vranešić -51kg i Valentina Malović -55kg.
Marina
.
  UKIDANJE JAVNE POHVALE I KRITIKE 22.01.2009.
Poštovani posjetitelji naše stranice. Obraćamo vam se zbog promjena na Vašoj najposjećenijoj stranici. Zabilježeno je 183973 posjeta, odnosno to bi bilo 400 ulaza dnevno, i to sve na uzorku od 3 i pol godine. Pošto smo donosili priloge s održanih zbivanja naših boraca kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, i pošto ste vi to vjerno pratili, osjećamo se dužnima obavijestiti vas kako smo ukinuli kometare na članke kao i shout box zbog nekolicine koji neprestano provociraju i zlobno komentiraju. Svaki rezultat je za pohvalu i kritiku, i nikome ne oduzimamo pravo mišljenja, ali zbog nemogućnosti kontroliranja vaših komentara onemogućeno nam je da shout box vrši funkciju koja joj je prvotno namjenjena. Kako je ta prva namjena bila smisao informacije, a sada je izgubljena, ovom objavom ukidamo mogućnost javne kritike. S poštovanjem, redakcija
redakcija web Banija
.
  POLAGANJE ZA CRNE POJASEVE 22.01.2009.
- U nedjelju je na Kineziološkom fakultetu održano polaganje za crne pojaseve od 1.- 4. dana. Polaganju je pristupilo oko 80 polagača iz raznih klubova. Za 1. poom polagao je 31 kandidat, za 2.poom 16 kandidata, za 1. dan 20, za 2. 12 te za 3.dan 7 kandidata, dok je na polaganju za 4. dan bio jedan kandidat. Od ukupnog broja jedino šest polagača nije zadovoljilo program. U ispitivačkoj komisiji bili su Mladen Uskok, Tihomir Horvath i Tomislav Horvat.
Marina
.
  BAZIČNE PRIPREME REPREZENTACIJE  21.01.2009.
- Bazične pripreme seniorske (m+ž) I juniorske (m+ž) taekwondo reprezentacije održavaju se od 19. do 26. siječnja u Delnicama, hotel Risnjak. Pripreme vodi poznati trener Georgi Draganov, član stručnog štaba HTS-a, zadužen za fizičku pripremu, a asistiraju mu treneri naših reprezentativnih selekcija Branimir Blečić (seniori), Lidija Katalinić Špoljarić (seniorke I juniorke) I Hrvoje Bregeš (juniori). Treninzi se realiziraju po planiranom programu u prostorima školske dvorane, teretane hotela te na vanjskim terenima. Treninzi se odvijaju dva puta dnevno, radi se u grupama sukladno o dobnim skupinama.
Marina
.
  PRVA STRUČNA LITERATURA 19.01.2009.
- Uskoro možemo očekivati prvu knjigu koja se temelji na fizičkoj pripremi taekwondo borca. Autor knjige je dugogodišnji Bugarski kondicijski trener naše reprezentacije Georgi Draganov. Knjiga će sadržavati oko 50 stranica sa ilustracijama i tekstualnim objašnjenjem pojedinih vježbi, ova knjiga će biti priručnik za sve trenere, a program vježbi bit će specifičan za našu sportsku granu. Inicijativa ove knjige je proizašla od Mladena Renića koji je i sam bio asistent trenera Draganova
Marina
.
  7. TRENERSKA KONFERENCIJA  18.01.2009.
- U subotu i nedjelju se na Kineziološkom fakultetu održao seminar za produženje licence trenera, voditelja i ispitivača HTS-a za ovu godinu. Moramo napomenuti da je ovaj seminar bio jedan od najboljih do sada, uz odlične teme i predavače mnogi su vidjeli stručnost naših trenera. Želimo ih pohvaliti jer su odlično prezentirali svoje sekcije za pojedine teme. Ovo je pokazatelj da nam ne trebaju strani treneri da bi nas naučili ono što već znamo. Imamo vrlo kvalitetan trenerski kadar a to već duže vrijeme pokazujemo i na međunarodnim turnirima. Seminaru je prisustvovalo više od 200 trenera iz raznih taekwondo klubova, a vodili su ga: tajnik HTS-a Dražen Mađarević na temu: Odnos reprezentativnog programa i klupske kvalitete, zatim prof.dr.sc. Ksenija Bosnar pričala je o Psihološkoj osnovi nagrađivanja, vrhunski sportski trener Georgi Draganov govorio je na temu Uloge fizičke pripreme u oblikovanju natjecateljske forme i prof.dr.sc. Franjo Prot vodio je temu Ferplay i taekwondo. U praktičnom dijelu volditelji su bili: Georgi Draganov, - Lakoatletska metodologija pripreme u taekwondo treningu, Lidija Katalinić Špoljarić, prof. – Specifična izdržljivost u taekwondo treningu Branimir Blečić, prof. – Elementarne igre u taekwondo treningu i Dinko Koštić, prof. – Kretanje natjecatelja kao element taekwondo treninga. U nedjelju Mladen Uskok, prof., član U.O.HTS-a je s Tihomirom Horvathom, višim sportskim trenerom, vodio program polaganja od 9. do 1. kupa te su pristustvovali redovnom ispitu za crne pojaseve 1. – 4. Dan.
Marina
.
   
 
  7. TRENERSKA KONFERENCIJA  15.01.2009.
- U Zagrebu na će se održati 7. godišnja međunarodna trenerska konferencija 20. i 21. veljače u kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu i na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tema konferencije je „Kondicijska priprema sportaša", a područja koja će neki predavači predavati su: Biomedicinske osnove treninga izdržljivosti , Dijagnostika izdržljivosti , Metodika treninga izdržljivosti, Programiranje treninga izdržljivosti , Trening izdržljivosti djece i mladih , Trening izdržljivosti posebnih populacija , Oporavak u treningu izdržljivosti i Trenažna oprema u treningu izdržljivosti.
Marina
.
  MALO DOBRIH LJUDI  14.01.2009.
- Već neko vrijeme čovjek s velikim srcem Ireno Fargas želi na plemeniti način pomoći onim sportašima koji imaju velikih potencijala a nemaju dovoljano sredstava da budu još bolji. Došlo je vrijeme kada je uspio složiti financijsku konstrukciju i podijeliti stipendije onima koji to zaista zaslužuju. Kada bi se mnogi ugledali na njega svijet bi bio zaista puno ljepši. Mnogi koji ga poznaju reći će za njega da zrači svojom staloženošću, mirnoćom i jako dobrim srcem. On naime pomaže gotovo svima, a njegova dobra djela mogu potvrditi djeca s posebnim potrebama, siročad ali i mnogi koji su izgubili smisao svog života. Njegova fundacija prošle godine na World taekwondo openu skupila je 40 000 dolara koja je donirala centru za djecu sa posebnim potrebama. Ovih pet stipendija dobivati će natjecatelji iz raznih kontinenata a time još više pokazao svoju veličinu jer želi pomoći cijelom svijetu, svim velikim potencijalima. Od ovog čovjeka smo doživjeli da je učinio sportaše svemogućima, očito će taj čovjek ostaviti Zemlju ljepšim mjestom nego ju je našao. Projekt stipendiranja mladih sportaša od Fundacije Ireno Fargas i web stranice mastaekwondo se sastoji od programa sponzoriranja sportaša iz čitavog svijeta koji već imaju neki kontinentalan ili svjetski rezultat. Sponzorstvo sadrži avionske karte od mjesta boravka sportaša do Meksika, smještaj sam svim komoditetima, prehranu kontroliranu od stane nutricionista, mjesečni džeparac, kompletnu opremu za treniranje, nova znanja u jezicima, informatici, i sportskom menadžmentu, besplatno školovanje na Fakultetu Universidad del Valle de Mexico, integriranje u sportski taekwondo za trenera, personalizirane sparinge, potpunu sportsku opremu ( tenisice, dobok…), put na treninge u zemlje kao što su Francuska i Španjolska. Stipendije će se davati za Afriku, Europu, Meksiko i Ameriku. Zasad su izabrana dva kandidata: Daba Modibo Keita (Mali), +84kg sa rezultatima: zlato sa Svjetskog Prvenstva iz Kine 2007 i zlato sa Prvenstva Afrike 2005 i Estela Tiffer- (Nikaragva), -59 kg s rezultatima: zlato na Panameričkom Prvenstvu 2008. Više informacija na www.worldtaekwondoopen.com, a svi zainteresirani mogu poslati svoj životopis na engleskom jeziku na irenofargas@ worldtaekwondoopen.com
Marina
.
   
prof. Ireno Fargas
Daba Modibo Keita- Mali (Africa)
Estela Tiffer- Nicaragva (J. Amerika)
  SUDAC ILI TRENER? 08.01.2009.
- Ove godine imamo hrpu novina u pravilnicima za 2009. pa tako ove godine licencirani suci neće moći obavljati dužnosti trenera ili voditelja natjecatelja. Naime, temeljem odluka Upravnog odbora Hrvatskog taekwondo saveza, temeljenim na Zakonu o športu i prijedlogu predsjednika Sudačke komisije HTS-a, procedura licenciranja za 2009. godinu zasnovana je na principima autonomije i isključenja sukoba interesa pa će za suce biti licencirani oni koji u 2009. godini neće biti licencirani u svojstvu trenera, voditelja ili natjecatelja. To je uvelike dobro za trenere kao i za natjecatelje jer će se poboljšati kvaliteta suđenja i bit će manje pristranosti i vlastih interesa onih koji sude, a ujedno i obavljaju dožnost trenera.
Marina
.
  HTS-ove DIPLOME ZA POLAGANJE  07.01.2009.
- Ove godine na polaganju za crne pojaseve uz diplomu Kukkiwona dodjeljivati će se i diploma HTS-a, koju će izdavati ispitivačka komisija. Iako neki klubovi bojkotiraju pravovaljano polaganje saveza ovo će biti idealan način da svi polagači imaju isti režim, iste ispitivače polaganja te vrlo povoljne cijene polaganja na svim ispitima. Naime, svi znaju koliko je izuzetno skupo polaganje gdje prisustvuje ispitivač Lee Kwang Bae, a isto tako znamo i koliko je lagano polaganje kod majstora Lee-a, da su padovi za pojase česti koliko erupcija vulkana. Iako oni koji ne poštuju institucije HTS-a mogu polagati bilo gdje i to nije problem. Problem je kada oni traže da im se verificiraju te diplome koje su neslužbeno steknute na inicijativu nekih klubova, koji na taj način bojkotiraju rad saveza i zarađuju na jednodnevnim seminarima i polaganju. Svaka diploma iz Kukkiwona s lijeve strane traži potpis predsjednika nacionalnog saveza, a pošto savez takve zaslužene pojaseve ne prihvaća nastradaju oni koji su ostali bez novaca i pojasa. Stoga ove godine svim polagačima oprez gdje ćete polagati.
Marina
.
  NAGRAĐENI SPORTAŠI I TRENERI 06.01.2009.
- Hrvatski taekwondo savez na godišnjoj skupštini nagradio je najbolje natjecatelje i trenere za 2008. godinu. Nagrađeni sportaši su: Sandra Šarić, Martina Zubčić , Stipe Jarloni, Stela Šimunić, Martina Jazbec, Petra Matijašević , Ervin Karaman, Iva Birin, Antonio Ivas, Mateja Pančelat i Rina Čičin Karlov. Nagrađeni treneri su: Seung Ki Hong, Lidija Katalinić Špoljarić, Ivica Klaić, Hrvoje Bregeš, Branimir Blečić, Dragan Pinjuh, Ivica Blatančić I Umberto Coce. Od klubova su nagrađeni TKD Karlovac za 40 godina postojanja , Osvit i Maksimir za 30 godina postojanja i Rijeka kao najbolji ITF klub u 2008. godini. Čestitamo dobitnicima nagrada.
Marina
.
  POZIV KANDIDATA ZA POLAGANJE 05.01.2009.
- Uz suglasnost HTS-a molimo sve kandidate koji svojim stažom zadovoljavaju uvjetima za polaganje od 5.-8. dana da se najave u kancelariji HTS-a kako bi se polaganje moglo održati u lipnju za majstorske pojaseve te kako bi savez, ukoliko ima dovoljan broj kandidata, pozvao Korejskog ispitivača da ispita prijavljene kandidate.
Marina
.
  TRENINZI REPREZENTACIJE 04.01.2009.
- U Zagrebu je održan kontrolni trening svih selekcija reprezentacije za sportsku borbu. Na trening su pozvani oni kandidati koji se na temelju već ostvarenih rezultata mogu kandidirati za članove nacionalnih selekcija. Treninge su vodili: za kadete i kadetkinje – prof. Dinko Koštić, za juniorke i seniorke: prof. Lidija Katalinić Špoljarić, za juniore Hrvoje Bregeš i seniore prof. Branimir Blečić. Raspored aktivnosti za reprezentaciju je vrlo bogat. Kadetska reprezentacija nastupat će na Austria Openu i Europskom Kadetskom prvenstvu, juniori i juniorke na Dutch open-u, Belgium Open-u, Igre mladeži zemalja jugoistočne Europe i Europskom prvenstvu. Seniori i seniorke nastupat će na Dutch open-u, German Open-u i Svjetskom prvenstvu.
Marina
.
  DOBITNICI ZLATNE KACIGE  03.01.2009.
- Taekwondo klub Banija priprema 3. dodjelu Zlatne kacige za najbolje taekwondo sportaše u Hrvatskoj po rang listi naše web stranice. U seniorskoj konkurenciji najbolji senior je Mirko Mađar TK Galeb sa 110 bodova, najbolja seniorka Martina Zubčić TK Dubrava sa 275 bodova, najbolji junior je Fabijan Brčić iz TK Radnik sa 70 bodova, dok je najbolja juniorka Stela Šimunić iz TK Kondora. Titula najboljeg Kadeta odlazi Ivanu Muthu iz TK Osvit sa 55 boda, dok je najbolja kadetkinja Valentina Krčelić TK Susedgrad Sokol s 55 bodova. Nagrada najboljem treneru pripala je Lidiji Katalinić – Špoljarić, a najbolji klub za 2008 godinu je taekwondo Dubrava. Čestitke dobitnicima na osvojenim nagradama od redakcije web Banija.
Marina
.
  GODIŠNJA SKUPŠTINA HTS-a 02.01.2009.
- Temeljem članka 27. Statuta Hrvatskog Taekwondo Saveza sazvana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog Taekwondo Saveza u ponedjeljak 22. prosinca 2008. u dvorani „Zagreb“ hotela Fourpoints Panorama. Na dnevnom redu predsjednik saveza prof.dr.sc. Franjo Prot dao je izvješće o radu Saveza: Programsko izvješće za 2008. dok je tajnik saveza g. Dražen Mađarević predstavio financijsko izvješće za 2007. Članstvo u Savezu potražilo je nekoliko klubova te su svi zahtjevi jednoglasno i usvojeni, pa tako ove godine na sportskim borilištima možemo susresti i klubove: Taekwondo klub “Activ”, Zagreb; “Alfa Brod” (ITF), Slavonski Brod; “Brod”, Slavonski Brod; “Lovinac”, Lovinac; “Obrovac”, Obrovac; “Sokol Cerna”, Cerna (ITF); “Tigar”, Županja (ITF); “Trojan”, Pula (ITF); “Hwarang”, Zagreb; “Kang Soo Do”, Zagreb; “Martingrad”, Dugo Selo i “Škorpion”, Zagreb. Nakon predstavljanja Plana i programa za 2009. proglašeni su i najuspješniji sportaši i treneri Hrvatske za 2008. Možemo spomenuti da u 2008 godini imamo 101 udruženu članicu, od toga je 95 klubova i 6 lokalnih saveza te je registrirano 3183 sportaša.
Marina
.