...  
     
 
 
 
 
  POSJET DJEDA BOŽIĆNJAKA 24.12.2011.
-Na posljednjem treningu u ovoj godini, naš trening centar posjetio je djeda Božićnjak koji je svim limačima podijelio slatkiše. Zadnji trening mali limači proslavili u Božićnom duhu gdje su sa trenericama i djedom Božićnjakom vježbali i plesali kako bi obilježili nadolazeće blagdane. Treninzi za limače počinju 09. Siječnja.
Marina
.
  ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA KLUBA 18.12.2011.
-Na kraju završene natjecateljske sezone uprava našeg kluba je organizirala i održala jednu od suvremenih i zanimljivih skupština kluba. Naime, u trening centru održana je redovna godišnja skupština gdje su prisustvovali roditelji, natjecatelji i prijatelji. Oko šezdeset uzvanika uživalo je u nastupu poznate karlovačke klape Carolo, koji su pobjednici etno festivala Vaga 2011.g. Na vrlo zanimljivoj Skupštini svi izvještaji bili su prezentirana na video zidu koje je pripremio sportski direktor kluba. Nagrade „Zlatna kaciga“ dodjeljene su najboljim natjecateljima koje su podijelili gosti i roditelji kluba. Uz nagrade podijeljene su zahvalnice i priznanja, a na samom kraju svi su se dobro zabavili i uživali u dobrom društvu.
Marina
.
  LIKOVNA RADIONICA ZA LIMAČE 17.12.2011.
-Najmanji članovi kluba imali su vrlo kreativan zadatak koje su predložile trenerice kluba. Naime, radi se o likovnoj radionici gdje su svoje radove izložili u trening centru u klubu. Tema radionice bila je panda u božićnom okruženju, a za najbolji crtež dijelila se nagrada. Pobjednik radionice bio je Niko Kunović koji je osvojio poklon od kluba. Uskoro najmanji očekuju posjed djeda Božićnjaka koji će posjetiti trening centar.
Marina
.
  PANDAS KUP 08.12.2011.
-Nakon što je prošlo natjecanje za male limače i limačice, treneri su organizirali klupsko natjecanje za male sportaše (grupu od 7-10 godina) pod nazivom „PANDAS KUP“. Natjecanje se održalo u borbama po modificiranim prvalilima HTS-a bez udarca u glavu. Na natjecanju je nastupilo 36 članova koji su se borili na adidasov elektronski sustav, a najbolji su osvojili medalje za 1.,2. i 3. mjesto. Na natjecanju gosti su bili natjecatelji Pandas tima koji su pomagali trenerima oko same organizacije. Najbolja juniorka Mateja Kunović podjelila je najboljima odličja.
Marina
.
  NAJBOLJI BORCI U ŽUPANIJI 30.11.2011.

Nakon završenog posljednjeg prvenstva, kao i svake godine, objavljujemo listu najboljih boraca u Karlovačkoj županiji. Za sve klubove pravila i bodovni kriteriji su jednaki. Objavljena je rang lista tablica po kojoj se borci rangiraju prema osvojenim rezultatima. Ovo je jedina prava i mjerodavna rang lista jer će popis najboljih TSKŽ, ako objavi, sigurno odudarati od naše liste. Tamo su kriteriji drugačiji jer se isključivo baziraju na pripadnosti kluba a ne rezultatima pojedniaca i kluba. S toga čestitamo najboljima u ovoj godini.

KADETKINJA
TADEA BERŠINIĆ
TKD KARLOVAC
KADET
LUKA MLINAC
TKD BANIJA
JUNIORKA
MATEJA KUNOVIĆ
TKD BANIJA
JUNIOR
LUKA MATUZIĆ
TKD DUGA RESA
SENIORKA
MARIJA VIČIĆ
TKD BANIJA
SENIOR
EPET BORIS
TKD KARLOVAC
NAJBOLJI KLUB:
TKD BANIJA
Marina
.
  TRI MEDALJE SA KADETSKOG PH 05.12.2011.
-Na održanom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Rijeci, natjecatelji Banija Pandas tima osvojili su lijepe rezultate. Na prvenstvu nastupilo je 279 natjecatelja iz 57 klubova. U pojedinačnoj konkurenciji osvojene su tri medalje, titulu državne prvakinje osvojila je Ana Đarmati -59kg koja je ostvarila četiri pobjede ( 9:4, 8:3, 7:0, 10.6), drugo mjesto osvojio je Luka Mlinac +65kg, kojemu je izmakla zlatna medalja (7:0, 10:3, 6:3), treće mjesto i veliko iznenađenje kluba je Anton Španić -65kg (7:0, 4:14). Bez plasmana su ostali: Eric Žgela -37kg (1:8), Sara Protulipac-44kg (4:8), Iva Požega -47kg (2:3), Ljiljana Brkić -51kg (3:4), Tena Kunović -51kg (6:6), Ivana Vranešić -55kg (7:0,5:8) i Tara Marija Malović -47kg (2:2). U ekipnom plasmanu kadetkinje su osvojile 5.mjesto.
Marina
.
  LIMAČ BANIJA KUP 30.11.2011.
-Kako bi marljive i vrijedne limače i limačice razveselili i nagradili zbog ustrajnog treniranja, trenerice kluba organizirale su natjecanje „BANIJA LIMAČ KUP“. Najmanji su se natjecali u muškoj i ženskoj selekciji u tri discipline: Sprint na 20m, Sprint na 20m preko prepona i Poligon spretnosti. Nastupilo je ukupno 25 limača a za nagradu uručene su im diplome u raznim kategorijama. Uz trenerice Tinu i Marinu Vrbanić, gosti turnira bile su najbolje juniorke Ana Vranešić, te Mateja Kunović koja je spriječena zbog školskih obaveza.
Marina
.
  POLAGANJE ZA UČENIČKE POJASEVE 26.11.2011.
-Prije blagdanskih praznika treneri kluba održali su polaganje za učeničke pojaseve za male sportaše. Na polaganju je pristupilo 30 polagača, a ispiti su bili za 9.,8.,7. I 6. Kup. Polaganje je vodio licencirani ispitivač HTS-a Neven Trbojević, te treneri Tomislav Bosanac i Branimir Grba. Svi koji su zadovoljili ispit dobili su diplome HTS-a te ovjerene klupske knjižice. Snimku polaganja roditelji mogu naručiti u klubu.
Marina
.
  NOVI POMACI NA SVJETSKOJ RANG LISTI 21.11.2011.
-Novi pomaci naših boraca na svjetskoj rang listi. Najveći pomaci su vidljivi kod naših juniorki jer su ovoj godini napravile velike rezultate na A-turnirima, a što se ujedno i reflektiralo i na njihovu statističku tablicu na svjetskoj listi. Na svjetskoj rang listi pojavila su se još dva imena a to su kadeti Tena Kunović i Luka Mlinac. Trenutno Banijanci imaju šesnaest boraca koji su na svjetskoj rang listi.
Marina
.
  JUNIORKE EKIPNO PRVE 21.11.2011.
-U Dvorani Sutinskih Vrela održao se 13. tradicionalni međunarodni humanitarni taekwondo turnir za kadete i juniore „Jastreb open“. Na turniru je nastupilo 845 natjecatelja iz 76 klubova i 4 države. Banija Pandas tim nastupilo je sa 14 natjecatelja od kojih su osmero osvojili medalju. Najveći uspjeh ostvarile su juniorke zauzevši ekipno prvo mjesto od 76 klubova, u juniorskoj selekciji prva mjesta osvojile (3:2, 4:14) i treća je Nancy Magdić-49kg (10:3, 10:11). Kadetskoj selekciji prva je Ana Đarmati -59kg (17:1, 12:11) i Anton Španić +65kg (9:7, 13:1) i treće su Ljiljana Brkić (5:4, 0:1) i Sara Protulipac -44kg (1:5).
Marina
.
  VIČIĆ TRENIRALA SA IZRAELCIMA 17.11.2011.
-Trenerica juniorske reprezentacije pozvala je naše članice kluba da treniraju sa nacionalnim timom Izraela. Od naših članica treningu je prisustvovala samo naša seniorka Marija Vičić, juniorke nisu se mogle odazvati zbog školskih obaveza. Treninzi su se održavali u jutarnjim i popodnevnim satima a treniralo se u Zagrebu u taekwondo klubu Dubrava.
Marina
.
  ODRŽANA SJEDNICA UO KLUBA 11.11.2011.
-Na sjednici 04/2011 Upravnog odbor našeg kluba koja se održala u utorak 08. studenog donesene su slijedeće odluke: kalendar aktivnosti za 2012., financijski plan za 2012., organizacija godišnje skupštine i dodjela zlatnih kaciga, te statusi A-kategorije perspektivnih natjecateljica kluba koje su zbog svojih rezultata i uspjeha ostvarili za naš klub dodijeljeni su juniorkama Ani Vranešić, Mateji Kunović i Nancy Magdić.
Marina
.
  LISTA NAJBOLJIH U ŽUPANIJI 09.11.2011.
-Do kraja godine ostao je još jedan turnir gdje će sudjelovati svi županijski klubovi. Naime, riječ je o kadetskom prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rijeci. Pošto Karlovački savez već nekoliko godina spava svoj zimski san, mi smo se već u nekoliko navrata ponudili za bolju funkcionalnost saveza, ali teško je iz diktature odlučiti se za nešto novo i liberalno. Pa na ovaj način objavljujemo najbolje borce i klubove u našoj regiji.
Marina
.
  ČETIRI MEDALJE SA CROATIA OPEN 08.11.2011.
-Natjecateljice Pandas tima nastupile na 17.Croatia Openu gdje su polučile dobre rezultate. Osvojene su četiri medalje, dvije srebrne i dvije brončane. Na otvorenom prvenstvu Hrvatske nastupilo je 1143 natjecatelja iz 37 zemalja. Banija je nastupila sa trinaest natjecatelja. U juniorskoj selekciji osvojene su dvije medalje. Srebrnu medalju je osvojila Nancy Magdić (-49 kg) koja je pobijedila predstavnice Bugarske 12:0, Hrvatske 22:10 i Grčke 9:6, dok je u finalu zbog povrede palca predala borbu domaćoj predstavnici. Brončana juniorka Ana Vranešić (-63 kg) pobijedila je Grčku 14:2 i Češku predstavnicu 3:1 a u polufinalu izgubila je od domače predstavnice 3:6. Najbolja kadetkinja je Ana Đarmati (-59 kg) koja je osvojila 2. mjesto. Pobijedila je Hrvatsku 10:5 i Grčku predstavnicu 9:0 te izgubila od Talijanke 10:18. Brončana je Tena Kunović (-51 kg) pobijedila je Grkinju 13:7, te u polufinalu predala borbu zbog povrede natkoljenice domaćoj predstavnici. Seniorka Marija Vičić (-53kg) u prvoj borbi pobijedila je Grčku predstavnicu 7:5, te od Njemice izgubila 4:9. Juniorka Mateja Kunović (-46 kg) u prvoj borbi predala joj je Afrička predstavnica a za medalju izgubila je od domaće predstavnice 4:7. Kadetkinja Ivana Vranešić (-55 kg) u prvoj borbi pobijedila je Ukrajinku 7:6 dok je u 2. kolu izgubila od Grčke predstavnice 3:4. U prvoj borbi izgubili su senior Tomislav Bosanac, junior Marin Špehar, kadet Eric Žgela te kadetkinje Iva Požega i Sara Protulipac.
Marina
.
  OD SADA I MAX TV 31.10.2011.
-U našem centru iskoristili smo mogućnost svake elektronske tehnologije pa smo ugradili video nadzor, alarmi sustav, Internet, telefone a od sada naši članovi mogu pratiti i gledati najdraže emisije na MAXtv digitalnoj televiziji nove generacije koja nam omogućuje gledanje preko 100 TV programa, te videoteku, snimalicu i interaktivni vodič. Svakim danom sve više ulažemo u naš suvremeni trening centar.
Marina
.
  HALLOWEEN DISCO PARTY U KLUBU 30.10.2011.
-Kako bi zabilježili noć vještica naši treneri organizirali su za sve članove kluba Halloween disco party. Svaka selekcija u klubu imala je party za sebe a u svakoj selekciji nagrađivala se najkreativnija maska sa scenskim nastupom. Slatke nagrade osvojili su najbolje maske a to su: Pavle Pavičić, Joško Željeznjak i Tena Kunović. Moramo pohvaliti i trenerice Tinu i Marinu Vrbanić koje su svojom kreativnošću uredili trening centar.
Marina
.
  SVADBA TRENERA KLUBA 25.10.2011.
-Iako je svadba trenera kluba bila prije mjesec dana, donosimo Vam fotografije poznate Karlovačke fotografkinje gđa. Anđele, koja je svojim budnim okom zabilježila sve zanimljive trenutke. Ova svadbe ne samo da je značajna po vjenčanju našeg trenera već i po velikom iznenađenju koje su priredili pandas team sa svojim dragim roditeljima. Ovom prigodom mladenci se zahvaljuju svima na ugodnom iznenađenju.
Marina
.
  DIREKTOR REPREZENTACIJE SA PANDAMA 17.10.2011.
-Nakon završenog Europskog prvenstva direktor reprezentacije Petar Josipović uputio se u naš trening centar gdje su ga ugostili treneri i članovi natjecateljskog pandas tima. Na očito divljenje i uređenje našeg centra direktor reprezentacije iznio je puno riječi hvale svim koji su sudjelovali u ovom projektu i izgradnji ovako lijepog centra. Nakon što su se natjecatelji kluba upoznali sa direktorom treneri su razgovarali o problemima vezanima uz propuste za Europsko prvenstvo, gdje su oštećeni naši sportaši, te o budućnosti naših članova i nadolazećem svjetskom prvenstvu. Nakon ovog ugodnog posjeta direktora uskoro možemo očekivati i predsjednika te glavnu tajnicu HTS-a.
Marina
.
  MJESTO OKUPLJANJE I DRUGIH UDRUGA 16.10.2011.
-U našem klubu pronašlo se mjesta i za druge aktivnosti. Naime, dok naši članovi odmaraju drugi vježbaju i koriste naše prostorije za razne aktivnosti. Pošto jedan od poznatih karlovačkih pjevačkih sastava nema mogućnost za vježbanjem, naš klub izašao je u susret klapi Carolo i tako omogućio im mjesto za okupljanje i vježbu. Ako vikendom šećete uz naš centar možete ćuti ugodni glasovne mogućnosti ove divne klape. Uz pjevačku grupu u našem centru treniraju i članovi Aikido kluba Karlovac.
Marina
.
  NOVE TRENERICE U KLUBU 07.10.2011.
-Sportski centar Banija obogatio je svoj trenerski kadar za još dvije trenerice, koje će svoje znanje prenijeti na najmlađi uzrast. Naime, zbog velikog interesa predškolske dobi na zahtjev glavnog trenera, UO odobrio je još dva radna mjesta u klubu. Blizanke Tina i Marina Vrbanić jedne su od prvih članica kluba te su ujedno i prve natjecateljice koje su osvajale odličja za matični klub. Buduće trenerice su nositeljice crnog pojasa te su prvostupnice sociologije i pedagogije te apsolventice na magisteriju struke. Programski su voditeljice za organizaciju slobodnog vremena turista za Bloo d.o.o. u Puli, a radile su i kao koordinatorica programa u kreativnom odjelu IAC Bloo d.o.o Pula. Obrazovanje su usmjerile u pedagogiju slobodnog vremena s naglaskom na turizam, sportske aktivnosti i dječje radionice. Imaju iskustva u komunikaciji s klijentima i vođenju ljudi, iskustvo u administrativnim i organizacijskim poslovima. Visoke su računalne pismenosti, odlično poznaju strane jezike (u jeziku i pismu engleski, njemački zatim u konverzaciji talijanski i ruski jezike, te odlično poznaju znakovni jezik gluhih).
Lee
.
  TRENER U EMISIJI KINESKI ZID 05.10.2011.
-U novoj emisiji "Kineskog zida" trener našeg kluba Neven Trbojević govorio je o juniorskoj selekciji kluba, trenutno aktualnoj olimpijskoj akademiji, osvrtu na prvu polovicu II. natjecateljske sezone te o daljnjim planovima natjecateljske ekipe. Trener kluba je čest gost ove popularne karlovačke televiziji tako da ni u ovoj emisiji nije ponestalo materijala za razgovor. Više u reprizi TV4R.
Marina
.
  TRENER KLUBA U RONILAČKOM ODIJELU 26.09.2011.
-U diving centru Kostrena u Rijeci, trener kluba prisustvovao je ronilačkom skupu gdje su prisustvovali velik broj inozemnih ronioca. Nakon upoznavanja sa opremom i njezinom svrhom prvi uron bio je na 20m gdje se nalazi stepenica i provalija na 50m. Na morskoj hridi trener se susreo i upoznao sa vegetacijom, koraljima, te životinjskim svijetom koji obitavaju na tom području. Ovakav primamljiv izazov bilo je jedno lijepo iskustvo za trenera, koji će se okušati i na većim dubinama.
Marina
.
  OLIMPIJSKA AKADEMIJA U SKRADINU 22.09.2011.
-U organizaciji Hrvatske olimpijske akademije i HTS-a održan je I. dio specijalnosti osposobljavanja i stručnog usavršavanja kadrova za obavljanje stručnih poslova u športu. Naime, nakon položenih pismenih ispita koje su se polagali početkom godine uslijedilo je i specijalni program u sportskom centru Cro Combat u Skradinu. Dvadesetak trenera prisustvovalo je šestodnevnim predavanjima u teoretskom i praktičnom dijelu. Od predmeta na nastavi teme su bile: Bazična i specijalna fizička priprema, planiranje i programiranje treninga,osnove tehnike, tehničko taktična metodika treninga, medicinske osnove režima života, pravila TKD natjecanja, programska i zakonska regulativa. Zadnji dan treneri su imali dvosatni pismeni ispit te praktični ispit u dvorani.
Marina
.
  SVADBENA FEŠTA U KLUBU 15.09.2011.
-Povodom svadbene svečanosti trenera kluba Nevena Trbojevića i Tihane Kozjan održala se zabava za natjecatelje, roditelje i prijatelje. Odličnu atmosferu upotpunila je poznata karlovačka rock grupa „Full Monty“ koja je svojim nastupom oduševila mnoge uzvanike. Da bi cijela fešta imala zanimljiv kraj Banijanske Pande su napravile zanimljivu demonstraciju za sve stanare i prisutne na fešti. Ovo je još jedan pokazatelj bliskosti i odlične suradnje sa klubom, prijateljima, roditeljima i djecom. Hvala Vam svima!!!
Trbo Lee
.
  UPISI NOVIH ČLANOVA 03.09.2011.
Upise novih članova vršimo svakim radnim danom od 17-22 sata. Sve ostale informacije možete dobiti u našem trening centru ili na broj 098 655 600.
RASPORED  
djeca od 7-14 g. PON, SRI I PET - 18:30 - 20h
djeca od 4-6 g. PON, SRI I PET - 17-18 h
natjecatelji svaki dan - 20 - 22h

Marina
.
  BANIJANCI KOD GRADONAČELNIKA 27.08.2011.
-Gradonačelnik Damir Jelić u svom uredu primio je Predsjednika i Sportskog direktora našeg kluba Branka i Nevena Trbojević. Tema razgovora bio je sportski centar i završni radovi prije svečanog otvorenja. U svom izlaganju i prezentaciji Banijanci su gradonačelniku pokazali konačni prikaz uređenog prostora. Gradonačelnik je pohvalio i iskazao veliko zadovoljstvo ispunjenja cilja, svrhe i funkcije koju će ovaj centar imati u našem Gradu. Nakon završetka radova Grad i klub službeno će otvoriti najsuvremeniji taekwondo centar u Hrvatskoj.
Marina
.
  ZAPOČILE KLUPSKA BAZIČNE PRIPREME 24.08.2011.
-Ovoga tjedna započele su bazične ljetne pripreme za natjecatelje Pandas tima. Pripreme će se održati u Karlovcu a treninzi će se održati na sportskim poligonima, teretani kluba i u trening centru Banija. Nakon testiranja inicijalnog stanja svakog sportaša natjecatelji će brusiti svoju sportsku formu do 12.rujna kada su na redu završne pripreme prije početka II. natjecateljske sezone.
Marina
.
  NOVE PROSTORIJE U KLUBU 23.08.2011.
-Iako smo bili na ljetnoj pauzi, u našem trening centru marljivo se radi i stvaraju novi sadržaji. Uz obnovu i završavanje prošlogodišnjih radova, ovo ljeto napravili smo još dvije prostorije. Najvažnija je ona u kojoj će se svi članovi zabavljati. Naime, radi se o dnevnom boravku veličine 20m2 gdje će biti smješteni svi elektronski sadržaji od: nitendo wii, playstation, projektor, karaoke i stolnog tenisa, a ujedno će koristiti i za press room, te sobu za održavanje skupštine i upravnog odbora.
Marina
.
  ZAVRŠILE PRIPREME REPREZENTACIJE 17.08.2011.
-Dvije juniorke našeg kluba Mateja Kunović i Nancy Magdić vratile su se sa desetodnevnih bazičnih priprema juniorske reprezentacije koje su se održale u Delnicama. Na priprema je prisustvovalo 14 juniorki i 17 juniora te dva trenera koji su po planu i programu odradili osnovne pripreme za nadolazeće juniorsko Europsko prvenstvo koje se održava u Cipru. Reprezentativci su odrađivali dvodnevne treninge za stjecanje repetitivne snage, taekwondo tehnike, te ostalih motoričkih gibanja.
Marina
.
  MAGDIĆ I KUNOVIĆ POZVANE U REPKU 21.07.2011.
-Juniorke taekwondo kluba Banija Mateja Kunović i Nancy Magdić dobile su poziv za bazične pripreme juniorske reprezentacije koje će se održati u Delnicama od 03. do 14. kolovoza. Pripreme se održavaju zbog nadolazećeg Europskog juniorskog prvenstva koje se održava od 06.-09. listopada na Pafosu u Cipru. Mateja i Nancy dobile su poziv na pripreme zbog rezultata koje su postigle na kontrolnim turnirima. Mateja Kunović -44kg u ovoj godini osvojila je medalju na svim A-turnirima na kojima je i nastupila 1. mjesto Belgian Open, 1.mjesto Austria Open, 3.mjesto German Open i 2.mjesto prvenstvo Hrvatske. Nancy Magdić -46kg osvojila je 2.mjesto na Belgian Openu i 1. Mjesto na Prvenstvu Hrvatske. Ovim rezultatima pružila im se prilika da nastupaju na Europskom Prvenstvu.
Marina
.
  ZAVRŠENA FASADA NA DVORANI 20.07.2011.
-Kao i svakog ljeta Banijanci su se primili posla i krenuli u radove kako bi završili planirane akcije u ovoj godini. Pošto nam je prošla godina bili prekratka morali smo sve radove prebaciti za ovu godinu. Tako je i na red došla fasada koja je unijela novu svježinu u naš dom. U ovoj godini od radova očekujemo još: proširenje male dvorane, provođenje centralnog grijanja, krečenje dvorane, završni radovi u sauni, te izrada pečenjare i terase ispred dvorane. Nadamo se da će nam dobro vrijeme omogućiti da to i uspijemo završiti.
Marina
.
  LUKA MLINAC ZAUZEO OD 5-8.mjesta 20.07.2011.
-Na 4. Europskom kadetskom taekwondo prvenstvu koje se održalo u Gruziji nastupio je i član našeg kluba Luka Mlinac koji je u četvrtfinalu izgubio, te na kraju osigurao plasman između 5. i 8. mjesta. Luka Mlinac nastupio je u težinskoj kategoriji -65 kg. U prvoj borbi slavio protiv Rumunja Fehera Jozsefa Zsolta (4:2), a u borbi za broncu je na zlatni bod izgubio od Rusa Khalida Muzaeva (2:2). Luka je ima velike izglede za ulazak u finale. Ono što mu je nedostajalo to je bila športska sreća jer je dobivenu borbu izgubio zbog opomene, koju je dobio u trećoj rundi. Nakon izjednačenja u četvrtoj rundi primio je bod koji je Rusa odveo u polufinale. Rus je postao europski prvak. Luka je imao i punu podršku trener Nevena Trbojevića koji je također bio na EP-u.
Marina
.
  KLUPSKA LJETNA FEŠTA 02.07.2011.
-Nakon završene prve polovice natjecateljske sezone te završene školske godine, roditelji kluba organizirali su kao i svake godine ljetno druženje s odličnim delicijama koje su svi zajedno pripremili. Uz dobru klopicu, zdravicu i pričicu ovo druženje i okupljanje svima je dobro došlo da se malo rasteretimo svakodnevice, te da se prisjetimo dobrih i loših trenutaka u ovih šest mjeseci. Nadamo se da ćemo ovo druženje ponoviti ako naš Luka osvoji medalju na Europskom prvenstvu. Držimo mu fige!!!
Marina
.
  DVA NOVA CRNA POJASA U KLUBU 19.06.2011.
-Prošloga vikenda u Zagrebu održan je ispit za stjecanje taekwondo zvanja razine crnog pojasa od 1. do 4. dana. Na ispitu koje je organizirao HTS u dvorani Doma sportova ispitna komisija provodila je stroge kriterije te 15% polaznika nije zadovoljilo programe. Od predstavnika Banije za 2.poom položio je Luka Mlinac te za 1. poom Nancy Magdić . Čestitke!
Marina
.
  LUKA MLINAC PUTUJE NA EP 16.06.2011.
-Iako smo imali tri kandidata za odlazak na Europsko kadetsko prvenstvo, Ivana Vranešić -55kg, Dominik Brkić +65kg i Luka Mlinac -65kg, te želje i realne činjenice nisu nam se ostvarile. Zbog prevelike financijske računice po pojedincu, reprezentacija je srezana za osam kategorija među kojima se nalaze i naše dvije kategorije. Nakon odluke UO HTS-a da nastupe kandidati koji su osvojili medalju na Austrija Openu mi smo dobili samo jednog predstavnika Luku Mlinca -65kg, pošto Ivana Vranešić -55kg nije uspjela osigurati plasman a Dominik Brkić zbog bolesti nije nastupio šanse za osvajanjem više medalja na EP su nam se smanjile. Nadamo se da će Luka iskoristiti svoju kvalitetu i osvojiti još jednu Europsku medalju za naš klub. Ovoga tjedna Reprezentacija odlazi na završne pripreme u Sport Combat centar u Solin gdje će boraviti od 23.-30. lipnja.
Marina
.
  KLUPSKA LIGA 14.06.2011.
-Iako većina naših malih članova uputila se na dvomjesečni godišnji odmor zbog školskih praznika uspjeli smo okupiti velik dio natjecatelja koji će nastupiti na posljednjem liga natjecanju u klubu. Na natjecanju nastupilo je devetnaest članova koji su se natjecali u dvije kategorije. Pošto se okupio manji broj članova na ovom natjecanju nastupalo se u dvije selekcije (muška i ženska). Naj uspješniji bili su:
DJEČACI DJEVOJČICE
1. ZVONIMIR BANOŽA
2. LEON PAVLOVIĆ
3. VEDRAN IVANČEVIĆ
1. KATARINA LATKOVIĆ
2. MIHAELA JACMENOVIĆ
3. FRANKA TURIĆ

Marina
.
  POLAGANJE ZA NIŽE POJASEVE 10.06.2011.
-Prije početka ljetnih praznika najmlađi članovi kluba pristupili su ispitu za stjecanje zvanja od 8.kupa do 4.kupa. Ispitu je prisustvovalo 26 polaznika od kojih je 6za bijeli, četrnaest polaznika polagalo za žuti pojas, pet za zeleni, jedan za crveni. Iako velika većina je uspješno položila pojaseve šestero članova nije bili toliko uspješno pa ih očekuje ispravak polaganja. Ispitna komisija je bila u sastavu Tomislav Bosanac i HTS-ov ispitivač Neven Trbojević.
Marina
.
  TRI ZLATA I DVIJE BRONCE IZ AUSTRIJE 06.06.2011.
-Natjecatelji taekwondo kluba Banija vratili su se sa posljednjeg A-class turnira „Austria Open“ u prvoj natjecateljskoj polovici. Na turniru je nastupilo 1122 natjecatelja iz 207 timova, te preko 30 zemalja. Pande su opet ostvarile odličan uspjeh na A turniru gdje su se našli na 6 mjestu kod ženske selekcije iza pet reprezentacija među kojima su: 1. Njemačka, 2. Francuska, 3. Srbija , 4. Hrvatska, 5. Slovenija i 6. Banija. U ukupnom poretku kod klubova u ženskim selekcijama Banija je osvojila ekipno 1. mjesto. Ukupno su osvojili tri zlatne medalje i dvije brončane medalje. Prve su juniorke Ana Vranešić -63kg (1:0,4:0,5:4,1:0) koja je pobijedila predstavnicu Srbije, Bjelorusije, Njemačke i Nizozemske. Mateja Kunović -44kg (5:0, 1:0,3:2) pobijedila je Poljakinju, Austrijanku te Njemicu. Treće zlato osvojio je Luka Mlinac -65kg koji je nastupio za nacionalni tih Hrvatske te je u prvom kolu pobijedio Poljaka a u finalu Francuza. Treće su Ana Đarmati -59kg (9:4,predaja) koja je u prvom kolu pobijedila Njemicu a u polufinalu je predala borbu zbog povrede palca, te Magdalena Grubić -68kg (14:11, 10:12) u prvoj borbi pobijedila je Njemicu dok je za medalju izgubila od Nizozemke. Za medalju su izgubile seniorka Marija Vičić -53 ( 3:0,3:4), Sara Protulipac -41kg (13:8, 1:3) i Ivana Vranešić -55kg (4:6) koja je nastupila za nacionalni tim. Ukupno su osvojili 12 pobjeda te 4 poraza na turniru.
Marina
.
  SAVEZ DUHOVA 31.05.2011.
-Nakon neuspjele prošle Skupštine koja nije održana zbog vrlo loše pripreme a i zbog kršenja Statuta, s čim je postojala mogućnost nelegitimnosti te Skupštine, u prošli ponedjeljak sazvana je ponovno Izborna Skupština Županijskog taekwondo saveza. Kao i na prošloj sjednici tako i na ovoj dotadašnji predsjednik Miroslav Brežan nije uspio pripremiti Skupštinu tako da je ponovno došlo do nepotrebnih rasprava, oko verifikacije delegata, dnevnog reda, izvještaja i izbora članova izvršnog odbora. Skupštini su nazočili: Nikola Car (D.Resa), Branko Trbojević (Banija), Edita Trupković (Švarča), Čedomir Kosanović (Ogulin), Miroslav Brežan (Karlovac), Marko Sabljak (Rakovica), Nebojša Karamarković (Ban Jelačić) i Svetlana Gvozdić (KTS). Koliko je Skupština bila dobro pripremljena govori podatak da nije bilo Izvještaja o radu u proteklom periodu, da nije bilo izvještaja Nadzornog odbora, i da je to bila izrežirana Skupština gdje su se samo za stolice promijenili Miroslav Brežan i Nikola Car, što već uhodano rade godinama. Predstavnik Banije Branko Trbojević, jedina je osoba na toj Skupštini koja je davala primjedbe na dosadašnji rad i koja je dala komentar na tu Skupštinu. «Ova Skupština je bila najobičnija farsa, koja je unaprijed imala za cilj, da izabere Nikolu Cara za predsjednika , i da Banija nema predstavnika u Izvršnom odboru. Zaista je smiješno da Banija kao najbolji klub nema svog predstavnika, dok u istom odboru sjedi osoba koja nema ni svoje sportske baze. Postavlja se pitanje čemu taj odbor služi kada ne organizira niti županijska natjecanja, a nemilice troše županijske novce. Kao klub nekoliko puta smo ponudili ruku pomirenja i dokazali svoju dobru volju za rad u savezu, međutim zbog ljubomore i zavisti pojedinaca na naše rezultate, ti isti ne žele suradnju već samo šire laži o nama kao klubu, što nama daje još veći motiv, za još bolje rezultate. Umjesto da danas kada taekwondo kao sport ima izvanredne rezultate i kotira vrlo visoko na svjetskim tablicama, iskoristimo tu kvalitetu, naše županijsko rukovodstvo radi upravo suprotno , odnosno uopće ništa nerade. Upravo ta žalosna činjenica usmjerava nas da se kao i do sada borimo sami za svoje mjesto u društvu, što i uspješno činimo kroz naše rezultate, koji su realni pokazatelji da je Banija danas najuspješniji klub u našoj županiji što želimo i ostati, a Županijski savez neka se i dalje služi svojim intrigama. Izjavio je predsjednik TK Banija Branko Trbojević. Za predsjednika izabran je Nikola Car, za dopredsjednika Čedomir Kosanović, tajnik Miroslav Brežan te članovi Marko Sabljak i Svetlana Gvozdić.
Marina
.
 
  TRI JUNIORSKE MEDALJE 29.05.2011.
-Na održanom juniorskom prvenstvu Hrvatske u Bjelovaru nastupilo je 236 natjecatelja iz 47 klubova. Ovo prvenstvo ujedno je bilo i posljednji kontrolni turnir za izbor najboljih boraca u pojedinim kategorijama za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava u listopadu na Cipru. Banijanci su nastupili sa pet natjecatelja od kojih su troje osvojili odlične rezultate. Juniorska prvakinja Hrvatske postala je Nancy Magdić -46kg (/,4:3, 11:0), drugo mjesto je osvojila Mateja Kunović -44kg (6:1,/,1:1) koja nije imala toliko sreće pa je u finalu izgubila neriješenim rezultatom na preglasavanje sudaca. Ana Vranešić -63kg (13:1, 5:5) iako je bila glavni favorit u kategoriji nije imala također sreće jer je izgubila na zlatni bod u polufinalu. Magdalena Grubić -68kg (10:11) i Tara marija Malović -44kg (0:5) izgubile su u prvom kolu.
Marina
.
  DRUŽENJE PRIJATELJIMA IZ VRŠCA 28.05.2011.
-Ovoga vikenda posjetili su nas naši dragi prijatelji iz taekwondo kluba Euro Šped Vršac- Srbija. Glavni trener kluba, te trener seniorske reprezentacije Srbije Mario Dujić prisustvovao je na našem treningu sa svojim natjecateljima, koji se spremaju za Europsko kadetsko prvenstvo. Trening je održao trener našeg kluba a uz druženje i zabavu trener Dujić izmijenio je iskustvo sa trenerskog seminara iz Irana te na taj način upoznao ih je s njihovim metodikama treninga. Nadamo se da će nova iskustva pomoći našim borcima u danjem napretku.
Marina
.
  ROČKAS TARE MARIJE 21.05.2011.
-Kao i svakog slobodnog vikenda tako i ovaj vikend u našem trening centru slavio se još jedan rođendan. Naime, rođendan je slavila naša državna prvakinja Tara Malović Marija koja je navršila četrnaesti rođendan. Na fešti su pozvane naše pande i nekoliko gošća van našeg kluba. Uz pjesmu, veselje i dobru zabavu, ovaj će rođendan ostati u lijepom sjećanju naših pandica.
Marina
.
  DRUŽENJE SA PANTERAMA 19.05.2011.
-U subotu ugostili smo trenere iz Švedskog kluba „Toigye Panthers“, te Zagrebačke Pantere. U poznatom Karlovačkom ribljem restoranu „Mirna“ treneri su izmjenjivali iskustva, dogovarali i planirali zajedničke susrete te pripremali zajednički projekt za naše borce. Za vrijeme nadolazećih praznika Švedski tim će gostovati u našem klubu sa ostalim dragim prijateljima.
Marina
.
  KADETKINJE PRVE, JUNIORKE DRUGE 15.05.2011.
-Na međunarodnom turniru „Susedgrad Sokol pokal“ sudjelovalo je 554 natjecatelja iz 61 kluba u svim dobnim selekcijama. Pandas Banija team nastupio je sa jedanaest natjecateljica od kojih je pet osvojilo zlatnu medalju, tri srebrnu i dvije brončanu medalju. U ekipnom plasmanu Kadetkinje Banije osvojile su ekipno prvo mjesto, dok su juniorke zauzele drugo mjesto. U pojedinačnom plasmanu prva mjesta su osvojile: juniorka Ana Vranešić -63 (22:1, 8:2), kadetkinje Tena Kunović -51kg (6:0, 8:2, 4:2), Magdalena Grubić +59kg ( 6:0, 14:2, predaja), Erik Žgela -33kg (12:0, 4:1, 5:1), Ivana Vranešić -55kg (19:1, 3:1); srebrne medalje osvojile su: juniorka Mateja Kunović -44kg (0:2) kadetkinje Nikolina Žgela -30kg (13.6, 14:10,13:16) i Tara Marija Malović -44 (1:1), brončane su: juniorka Nancy Magdić -52kg (povreda), kadetkinja Sara Protulipac -41kg (10:1, 1:5).
KADETKINJE JUNIORKE
1. BANIJA PANDAS -32
2. MASTER -20
3. IMOTSKI -13
1. DUBRAVA -35
2. BANIJA PANDAS -13
3. ZAPREŠIĆ -11
Marina
.
  KADETKINJE DRUGE NA KUPU GACKE 10.05.2011.
-Na tradicionalnom turniru u Otočcu "Kup Gacke" održan je posljednji kontrolni turnir za ulazak u uži krug predstavnika za Europsko kadetsko prvenstvo. Na turniru je nastupilo 349 natjecatelja iz 43 kluba. Taekwondo klub Banija nastupio je u dosta oslabljenom ekipom zbog povreda koje su se nanizale nakon prethodnog turnira, bez obzira što nije nastupila cijela ekipa osvojeni su dobri rezultati. Starije kadetkinje osvojile se ekipno 2. mjesto. U pojedinačnom plasmanu najbolji su: Sara Protulipac -41 kg (9:7, 15:7, 5:1) i Luka Mlinac -65 kg (10:2, 7:1), druga je Ivana Vranešić -55kg (7:3, /, 4:6), treće su Tara Marija Malović -44kg (6:6, /, 0:9) i Ana Đarmati -55kg (6:0, 8:9).
KADETKINJE:
1. MARJAN
2. BANIJA PANDAS
3. OSVIT

Marina
.
  FEŠTA ZA 15 GODINA TRENIRANJA 01.05.2011.
-Povodom 01. svibnja naš klub organizirao je mali roštilj za prve članove koji su obilježili petnaestu godinu treniranja, od prvog treninga, koji se održao 10.05.1996. Ovo okupljanje inicirali su trener Tomislav i Branimir koji su ujedno i pozvali sve prve natjecatelje kluba. Uz roštilj i sokić svi prisutni prisjećali su se zgoda i nezgoda u vrijeme njihove aktivnosti. Ovom prigodom čestitamo rođendan predsjedniku i utemeljitelju kluba. Čestitke!!!
Marina
.
  MASKOTA ZA SVJETSKO PRVENSTVO 28.04.2011.
-Prvog svibnja održava se Svjetsko seniorsko prvenstvo gdje će nastupiti naša reprezentacija sa deset natjecatelja. Pored samog natjecanja u Koreji će se odlučivati o domaćinu svjetskog prvenstva 2013. godine, a među kandidatima je i Hrvatska - Split kao mogući domaćina velikog događaja. Po dolasku u Koreju 28.travnja, predsjednik HTS-a Franjo Prot održat će prezentaciju nakon čega će izvršni odbor donijeti odluku o domaćinu sljedećeg prvenstva. Kao i prošlo Europsko kadetsko prvenstvo tako i za ovo svjetsko, naš trener kluba Trbojević, osmislio je idejna rješenja za maskotu koja će predstavljati na ovom prvenstvu. Nakon pčele, ovoga puta u uži izbor ušli su galeb, delfin i ris. Pošto najviše glasova osvojila je maskota risa, zaštićena divlja mačka otputovala je u Koreju na prezentaciju.
Marina
.
  DVODNEVNI TRENINZI ZA PANDE 28.04.2011.
-Natjecateljice Pandas tima iskoristile su školske praznike, te su svoje slobodno vrijeme provele u dvorani, kako bi se što bolje pripremile za nadolazeća prvenstva. U jutarnjim terminima treninzi su posvećeni individualnom dijelu dok su večernji treninzi obuhvaćali unaprijed isplanirani program rada. Uz odličnu atmosferu odrađeni su kvalitetni treninzi koji će puno pomoći našim natjecateljicama u nastavku sezone. Na dvodnevnim treninzima prisutne su bile: Ana i Ivana Vranešić, Mateja i Tena Kunović, Magdalena Grubić, Nancy Magdić, Ana Đarmati, Ljiljana i Dominik Brkić.
Marina
.
  BEZUSPJEŠNA SKUPŠTINA TSKŽ-a 24.04.2011.
-U Sokolskom domu skoro se održala Izborna Skupština taekwondo saveza Karlovačke županije sa zaostatkom ili kašnjenjem od dvije godine. Očito kako se radilo u proteklim godinama tako se i ova Skupština pripremala na brzinu, što je već i uobičajeno za nevažećeg predsjednika TSKŽ-a, koji pravila i propise uvijek tumači prema svom interesu i na svoj način. Tako su i klubovi obaviješteni o izbornoj Skupštini tjedan dana prije održavanja. Na Skupštini nazočni su bili predstavnici Banije, Duga Rese, Ogulina, Ban Jelačića, Rakovice, Švarče, i Karlovca. Sam dnevni red koji je nevažeći predsjednik TSKŽ-a predložio, ukazivao je na to da Skupština neće moći dočekati uspješan završetak. Dnevni red u kojem nije postojao niti izvještaj o radu, ni financijski izvještaj, ni izvještaj Nadzornog odbora, a gle čuda nije bila ni točka diskusija po izvještajima. Najžalosnije je to što su svi prisutni članovi bili spremni prihvatiti takav dnevni red što su i učinili, osim predstavnika Banije, koji je bio protiv, i koji je smatrao da je Skupština neregularna, jer je napravljena povreda Statuta. Kako to obično biva kad se želi nešto smuljati, to obično ne uspijeva, tako je i ova Skupština bila prekinuta i ponovno sazvana za 23. svibnja koju je sazvalo radno povjerenstvo, pošto nevažeći predsjednik TSKŽ-a nema mandat za sazivanje Skupštine koji mu je izašao prije dvije godine. Sada se postavlja pitanje odgovornosti za potpisivanje financijski transakcija i svih odluka nakon 10.1.2009. god. Od kada mu je prestao mandat za zastupanje Taekwondo saveza Karlovačke Županije. Međutim sve to nije toliko veliki problem koji se ne bi mogao riješiti, veliki problem je u tome što Županijski savez ne radi. Što se ne održavaju natjecanja, a ako se održavaju onda se unaprijed znaju rezultati. Kada se proglašavaju najbolji borci onda se boduju rezultati koji pašu nevažećem predsjedniku TSKŽ-a. Na prošloj Skupštini predstavnik TKD Banija predložio je da ta islužena elita prepusti rad saveza mladim zaslužnim snagama, koji imaju snage i znanja da uzdignu kvalitetu sporta na viši nivo. Međutim kako je ova Skupština pokazala, svoje stolice se lako ne žele odreći već se samo rotiraju i mijenjaju jer treba podijeliti županijski novac između sebe. Tako se je i ovaj put dokazalo koliko je sve unaprijed bilo režirano da nevažeći predsjednik TSKŽ-a i predstavnik TK Duga Rese samo zamijene stolice, što rade od osnutka Saveza i ne dozvoljavaju nikome da bi im pomrsio račune i ako su im rezultati rada katastrofalni. Nažalost ni na slijedećoj Skupštini ništa se neće promijeniti, jer je sve već dogovoreno unaprijed, a mladi stručnjaci ne mogu doći u priliku da pokažu svoje sposobnosti i da unaprijede ovaj sport, samo iz razloga da ne dokažu koliko je ova garnitura potrošena.
Marina
.
  ZAVRŠILI PISMENI ISPITI AKADEMIJE 20.04.2011.
-Trener kluba Neven Trbojević prošlog vikenda prisustvovao je ispitima Općeg dijela programa na Učiteljskim fakultetu koja je organizirala Olimpijska akademija. Pošto su treneru priznali sve položene ispite na Kineziološkom fakultetu, polagao je samo one kojima nije pristupio. Među njima su sportska medicina, teorija treninga, kineziološka metodika, sistematska kineziologija i kineziološka statatistika i informatika. Nakon pismenih ispita slijede i praktični ispiti.
Marina
.
  EKIPNO DRUGI NA DAN GUNU 18.04.2011.
-Banija pandas tim ovoga vikenda nastupio je na 18. međunarodnom turniru „Dan Gun open“, koji je ujedno bio i kontrolni turnir za Europsko kadetsko prvenstvo. Na turniru nastupilo je 674 natjecatelja iz 62 kluba i 7 zemalja. U sveukupnom plasmanu svih selekcija na turniru Banija je osvojila ekipno drugo mjesto. Juniorke su osvojile ekipno prvo mjesto, dok su mlađi i stariji kadeti i kadetkinje ekipno drugi. Banija Pandas tim nastupila je sa šesnaest natjecatelja, ukupno je osvojeno tri zlatne medalje, pet srebrnih i šest brončanih medalja. Prve su: Ivana Vranešić -55kg (6:2, 2:1, 5:3, 7:5), Luka Mlinac -65kg (14:0, 6:2, 16:5) i Nancy Magdić -49kg (3:1, 9:2); srebrne su: Magdalena Grubić +59kg (5:3, 9:4, predaja), Eric Žgela -33kg (5:1, 1:0, 7:9), Andrea Jelić -36kg (10:5, 3:7), Nikolina Žgela-30kg (7:6, 14:15), Mateja Kunović -44kg (11:16),; treći su: Tara Marija Malović -41kg (2:1, 0.2), Ana Đermati -55kg (13:1, 7:9), Antun Španić -65kg (5:1, 1:16), Lorena Brdar -43kg (4:6), Matea Ivšić – 47kg (predaja), Dominik Brkić +65kg (predaja).
SVE UKUPNO JUNIORKE
1. MARJAN 90
2. BANIJA PANDAS 60
3. ČIGRA 50
1. BANIJA PANDAS 12b.
2. OMEGA 9bod.
3. MASTER 9bod.
KADETI KADETKINJE
1. MARJAN 50
2. JASTREB 26
3. BANIJA PANDAS 18
1. OSVIT 32
2. MARJAN 28
3. BANIJA PANDAS 20
MLAĐI I STARIJI KADETI I KADETKINJE
1. MARJAN 78
2. BANIJA PANDAS 49
3. ČIGRA 48
Marina
.
  HERBALIFE PREZENTACIJA 18.04.2011.
-Prošlog petka u našem trening centru održana je Hebralife prezentacija koju je prezentirao karlovčanin Srečko Špoljarević. Na prezentaciji prisustvovali su roditelji i sportaši svih klupskih selekcija, a idejna realizatorica ovakvoga skupa bila je tajnica kluba Tihana Kozjan. Na prezentaciji predstavljeni su i isprobani proizvodi, te na nekoliko prisutnih izvršeni su testovi o tjelesnoj masti. Slijedeća prezentacija održati će se u drugom trening centru - teretani kluba.
Marina
.
  EKIPNO PETI NA BELGIAN OPENU 15.04.2011.
-Nakon što su službeno izašli kompletni rezultati ETU-A/WTF G-1 turnira „Belgian open“ u ovom izlaganju moramo spomenuti i veliki uspjeh našeg kluba koji je osvojio odlično peto mjesto iza Hrvatskog, Maroka i Francuskog nacionalnog tima, te Leopard kluba iz Njemačke. Izuzevši reprezentacije našli bi se na ekipnom drugom mjestu po plasmanu klubova od ukupno 247 timova. Nakon naše reprezentacije mi smo drugi klub po osvojenim zlatnim medaljama.
EKIPNI PLASMAN:
1. HRVATSKA REPREZENTACIJA (5+3+5) 55 bodova
2. NACIONALNI TIM MAROKO (1+5+3+) 35 bodova
3. NACIONALNI TIM FRANCUSKE (2+2+7) 31bod
4. TKD LEOPARD – Njemačka (2+3+1) 30 boda
5. TKD BANIJA (3+1+0) 26boda
Marina
.
  ŽUPANIJSKA TOP LJESTVICA NAJBOLJIH 15.04.2011.
-Pošto nema interesa za suradnju klubova u Karlovcu i pošto instituciju Taekwondo saveza Karlovačke županije spava zimski san, nikome nije stalo za promicanje karlovačkog i županijskog sporta. Mi se kroz klub i našu strukturu bavimo svim statistikama koje normalno funkcioniraju u svakom pravom sportu i klubu. Ovim putem smo objavili rang listu po kojoj svaki sportaš i klub može vidjeti gdje se nalazi po vlastitoj uspješnosti na županijskoj top ljestvici najboljih boraca. Po bodovnoj listi tko osvoji najviše bodova taj je pobjednik bez dodavanja ili oduzimanja turnira kako se to zna raditi u TSKŽ-u. U nominaciji su samo turniri koji se boduju po svjetskim kriterijima.
Marina
.
  TRI ZLATA I SREBRO IZ BELGIJE 12.04.2011.
-Na drugom A-turniru „Belgian Open“ ,koji je ujedno i kontrolni turnir hrvatskih boraca za odlazak na europsko prvenstvo u Cipru, nastupilo je 1170 boraca iz 30 zemalja. Na ovako velikom turniru nastupali su i članovi taekwondo kluba Banija koji su polučili odlične rezultate. Naime od pet natjecateljica osvojene su četiri medalje, tri zlatne i jedna srebrna medalja. U ekipnoj konkurenciji naš tim je osvojio odlično 5.mjesto od 246 timova. Nakon Hrvatske reprezentacije mi smo drugi tim po broju osvojenih zlatnih medalja. Prva mjesta osvojile su: juniorka Mateja Kunović -44kg (2:0, 14:9, 5:2) koja je u prvom kolu pobijedila Belgijanku za medalju, u polufinalu pobijedila je Luciju Mlađenović te u finalu bila je bolja od Engleskinje; kadetkinja Ana Đarmati -55kg (2:0, 8:0, 11:6) u prvom kolu pobijedila je Njemicu za medalju u polufinalu svladala je predstavnicu Velike Britanije i u finalu pobijedila je Bjeloruskinju; kadet Dominik Brkić+65kg (2:2, 4:2) u polufinalu pobijedio je predstavnika Njemačke dok je u finalu pobijedio Slovenca; srebrnu medalju osvojila je Nancy Magdić -46kg ( 7:5, 7:5, 8:3, 9:11), koja je u finalnom meću teško oštećena. U prvom kolu pobijedila je predstavnicu nacionalnog tima iz Irske, u borbi za medalju pobijedila je Njemicu , u polufinalu pobijedila je predstavnicu nacionalnog tima iz Jordana i u Finalu teško je pokradena od Francuskinje. Juniorka Ana Vranešić -63kg ( 9:6, 10:9) u prvom kolu pobijedila je Poljakinju dok u borbi za medalju izgubila je od Njemice. Ukupno su osvojile dvanaest pobjeda i dva poraza.
EKIPNI PLASMAN:
1. HRVATSKA REPREZENTACIJA (5+3+5) 55 bodova
2. NACIONALNI TIM MAROKO (1+5+3+) 35 bodova
3. NACIONALNI TIM FRANCUSKE (2+2+7) 31bod
4. TKD LEOPARD – Njemačka (2+3+1) 30 boda
5. TKD BANIJA (3+1+0) 26boda

Marina
.
  ROĐENDANSKI PARTY 07.04.2011.
-Naše pandice kao i svakoga slobodnog vikenda tako i ovog imale su klupsko druženje, gdje su uz film, glazbu i zabavu proslavile dva rođendana. Veliko slavlje priredile su naše natjecateljice Ivana Vranešić i Sara Protulipac. U roditeljskoj organizaciji djevojke su imale idealnu zabavu uz klupsko kino, disco i ostalih prostorija koje čine dobru zabavu. Naš centar je savršeno mjesto okupljanje za naše članove u kojem imaju sve mogućnosti za provođenje idealnih partya. Curke sretan Vam rođendan!
Marina
.
  TRENER GRBA U ČASOPISU "FIZIO INFO" 05.04.2011.
-Možemo se pohvaliti još jednom dobrom gestom u klubu a to je članak našeg trenera Branimira Grbe u časopisu „FIZIOinfo“ koji je informativni list Hrvatskog zbora fizioterapeuta, čija je matična publikacija Physiotherapia Croatica. Časopis Izlazi dva puta godišnje a u jednom od časopisa objavljen je diplomski rad našeg trenera na temu: „Specifične ozljede u taekwondo sportu, te fizioterapijski postupci prevencije i terapije ozljede“. Uz trenerski poziv trener Grba trenutno radi kao profesor na medicinskoj školi gdje predaje predmet Fizioterapije, te obavlja i fizioterapijske poslove kod našeg klupskog fizioterapeuta Danka Butale.
Marina
.
  INSPIRATIVNI VIDEO KLUBA 04.04.2011.
-Kreativni treneri kluba obradili su i pripremili video spot kluba koji će biti inspirativni video svakom članu kluba, koji će se u kriznom psihičkom stanju moći barem malo nadahnuti. Trener Trbojević iz video arhive kluba obradio je video prilog, dok je trener Grba prilagodio i obradio titlovanje za spot. Nadamo se da će ovakav spot biti barem od male pomoći našim borcima da se mogu motivirati, kako na treningu, tako i u borbi.
Marina
.
  SIGURNOSNE KAMERE U KLUBU 03.04.2011.
-Nakon pokušaja provale u teretani kluba, glavni taekwondo trening centar za sada je siguran od provalnika i svih onih koji bi nanijeli štetu klubu. Trening centar je dobio tri wireless sigurnosne color kamere s noćnim IR LED sustavom. Kamere su spojene na LCD televizore i računala u klubu te svaki pokret se danonoćno pohranjuje na hard disc. Dok članovi treniraju, roditelji u klupskom baru mogu pratiti treninge na LCD televizoru. Ovim sustavom treneri kluba imaju totalnu kontrolu djece u dvorani i u ostalim prostorijama.
Marina
.
  AMBASADOR OSOBA S AUTIZMOM 02.04.2011.
-U Karlovcu, pred Zorin domom po prvi puta službeno se održao Svjetski dan svjesnosti o autizmu, kojeg je organizirala novo osnovana Udruga za djecu s poteškoćama u razvoju „Zvončići“. Predsjednica udruge, gđa.Snježana Paulić, u svome izlaganju uputila je nekoliko riječi u kojima je spomenula da u Hrvatskoj ima između 8 tisuća i 20 tisuća osoba s autizmom, dok je u Karlovačkoj županiji 19 registriranih osoba s poremećajem autizma, no ta je brojka vjerojatno tri puta veća. Gradonačelnik Damir Jelić i Gabrijel Protulipac, dijete s autizmom koji je član našega kluba, pustio je 100 balona na kojima piše 'Autizam 8000'. Najmlađi članovi našeg kluba imali su veliku čast nastupiti i prezentirati taekwondo pred svim posjetiteljima priredbe. Uz prikaz tehnike, radu na fokuserima, borbi, najmlađi su pokazali i vještinu razbijanja dasaka. Na kraju naši najmlađi članovi dobili su poslastice u znak zahvalnosti te su se upoznali i slikali s Gradonačelnikom Damirom Jelićem, koji je dogovarao s trenerom i predsjednikom kluba o službenom otvorenju našeg novog centra. Na veliko iznenađenje svih prisutnih, predsjednica udruge Zvončići, proglasila je našeg glavnog trenera Nevena Trbojevića ambasadorom osoba s autizmom u Republici Hrvatskoj. Za sve one koji nisu upućeni, naš klub te trener Trbojević, prvi su pružili pomoć tada neosnovanoj udruzi u socijalizaciji djece s autizmom te djece koja treniraju u našem klubu. Trbojević: ""Ovo je stvarno veliko iznenađenje za mene jer se stvarno nisam nadao ovako velikoj časti da budem ambasador djece s poteškoćama u razvoju. Nije mi bilo teško pružiti ruku i zaželjeti dobrodošlicu svoj djeci u naš klub, bez obzira na različitost. Djeca su sva jedinstvena i neiskvarena pa tako da u našem klubu nema razlike za nikoga. I sam sam kao mali bio u teškom razvoju zbog teške bolesti koju sam dobio u drugoj godini života. Diagnosticirana mi je bila kronična astma bronhijale koja mi je uzela cijelo djetinjstvo, a veliko žrtvovanje i ljubav prema taekwondou me izvukla u 16 godini života. S takvim iskustvom bolest me je naučila da se nikada ne predajem što dajem jasno poruku svim roditeljima da ostanu snažni i da s ustrajnosti mogu pomoći svom djetetu u pružanju boljeg života".
Tina
.
  ODRŽANA TREĆA KLUPSKA LIGA 30.03.2011.
-U našem trening centu održana je III. klupska liga pod nazivom „Taebaek“. Liga je humanitarnog karaktera za udomljavanje pasa udruzi za zaštitu životinja „Udomi me – Karlovac“. Liga je osmišljena za sve članove kluba koji nisu u sastavu natjecateljskog tima. Na turniru prisustvovalo je 38 članova a do sada ukupno svoje plasmane na klupskoj ljestvici zauzelo je 48 članova. Najbolji natjecatelji na ovom III. turniru su:
DJEČACI -37 KG DJEVOJČICE -31 KG
1. ANDREJ GAĆEŠA
2. MATIJA PROTULIPAC
3. DANIJEL MAGDIĆ
1. ANGELA ČALIĆ
2. ANTONELA ŽUPANIĆ
3. ANDREA ISLAMI
DJEČACI +37 KG DJEVOJČICE +31 KG
1. BRUNO NOVOSEL
2. DORIAN ŽUPANIĆ
3. BORNA MIŠČIN
1. NINA LOVRINOVIĆ
2. MIHAELA JACMENOVIĆ
3. KATARINA LATKOVIĆ

Marina
.
  PROVALA MALOLJETNIKA U TERETANU 30.03.2011.
-Ovih dana prostorije caffe bara i naše teretane u Tuškanovoj ulici zabilježile su prvu provalu od kako smo počeli s radom. Naime, nakon što su provalnici oštetili prozore i uzeli polog iz kase bara, naša teretana nije imala gotovo nikakvih oštećenja jer su sprave bile preteške za iznijeti ih kroz prozor, a pologa u kasi nije bilo. Maloljetni provalnici nisu imali sreće u ovoj nakani jer na izlazu iz objekta uhvatila ih je policija, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada.
Marina
.
  OVE GODINE BEZ PLASMANA 29.03.2011.
-Na održanom seniorskom prvenstvu u Zagrebu jedina naša predstavnica Marija Vičić nije uspjela osvojiti medalju i ove godine potvrditi kvalitetu na državnom prvenstvu. Nakon sjajnog plasmana na Trelleborg openu, gdje je osvojila 2.mjesto sa četiri pobjede te je u polufinalu pobijedila brončanu sa Europskog Prvenstva, najmanje što smo mogli očekivati je bronca. Marija je do sada bila peterostruka državna prvakinja, jednom srebrna i dva puta brončana, pa svoju iduću priliku će tražiti na ostalim A- turnirima.
Marina
.
  NOVA KOLEKCIJA MAJICA 23.03.2011.
-Natjecateljska ekipa našeg kluba „Banija Pandas“ predstavila je novu kolekciju majica za novu natjecateljsku sezonu. Kao i prošle godine službene majice su crvene i crne, te na njima se nalazi novi tisak koji ističe sva obilježja i simbole kluba. Uz jedinstveni tisak svaki natjecatelj ima na majici i svoj službeni klupski broj.
Marina
.
  PANDE NASTUPAJU ZA ŠVEĐANE 23.03.2011.
-Članovi Pandas teama nastupiti će na A-turniru „Belgian open“ u sastavu Švedskog prijateljskog kluba Toigye Panthers. Ovakvo zbližavanje i zajedničko sudjelovanje sa prijateljskim klubom puno će znači svakom natjecatelju a klub će biti u velikoj konkurenciji za osvajanje ekipnog plasmana. Ukupno će nastupiti 12 natjecatelja a od naših boraza za njih će nastupiti: Ana Vranešić, Nancy Magdić, Mateja Kunović, Ana Đarmati i Dominik Brkić. Team će voditi treneri: Mario Glasnović, Neven Trbojević i Tomislav Bosanac.
Marina
.
  PREGRŠT MEDALJA SA FENIKS KUPA 21.03.2011.
Na 15.rođendan našeg kluba natjecatelji Pandas tima nastupili su na međunarodnom turniru u Zagrebu „Feniks Budo sport kup“. Natjecanje se održalo u svim dobnim skupinama a nastupilo je 599 natjecatelja iz 55 klubova. Banija Pandas tim nastupio je sa dvadeset natjecatelja te osvojio sve pehare u svim selekcijama. Ukupno je osvojeno sedam zlatnih medalja , dvije srebrne i šest brončanih medalja. U ekipnim plasmanima kadetkinje i kadeti osvojili su ekipno 1.mjesto, u sve ukupnoj konkurenciji mlađih i starijih kadeta i kadetkinja Pandas tim osvojili su 3.mjesto, u konkurenciji muških i ženskih juniora i seniora osvojili smo 1. mjesto. U sveukupnom plasmanu svih selekcija osvojili smo 2.mjesto. Ukupno smo osvojili 29 pobjeda i deset poraza. U pojedinačnom plasmanu prva mjesta osvojili su: Tara Marija Malović -41kg (8:1, 8:1, 1:0, 1:0), Dominik Brkić +65kg (12:2, 7:0, 12:0, 6:2), Magdalena Grubić +59kg (13:1, 21:8, 7:3), Ana Vranešić -63kg (5:4, 5:1, 10:2), Ana Đarmati -55kg (5:0, 7:5), Mateja Kunović -44kg (7:0, 7:3) i Nancy Magdić -49kg (17:2). Drugo mjesto osvojile su: Ivana Vranešić -55kg (7:2, 5:7) i Ema Vorkapić -33kg (12:3, 2:11), treći su: Andrea Jelić -36kg (5:1, 6:1, 0:1), Ljiljana Brkić -47kg (4:2, 7:19), Eric Žgela -33kg (1:0, 6:5, 1:7), Sara Protulipac -41 (17:3, predaja, 2:2), Anton Španić -65kg (0:8) i Marin Špehar -68kg (3:8).
Marina
.
  SLAVLJE 15. ROĐENDANA KLUBA 20.03.2011.
-Točno nakon petnaest godina osnovan je naš klub koji od samog početka radi u punom pogonu te iz godine u godinu postavlja visoku letvicu sa svojim ambicijama, rezultatima i tragom koji je ostavio do sada. Povodom rođendana kluba u trening centru održano je slavlje gdje su prisustvovali svi prijatelji, roditelji, članovi i uprava kluba koja je priredila ovako lijepo slavlje za sve prisutne. Uz glazbu, roštilj i sokić naš Pandas team priredio je prezentaciju koju su izveli u dvorištu našeg centra a prezentaciju su popratili i stanari zgrade. Predsjednik kluba riječima nas je prisjetio na prve korake te kako je došlo do osnivanja našeg kluba. Pošto je ovo prvi proslavljeni rođendan u našem novom trening centru ustanovili smo da će ubuduće ovo biti pravi praznik i fešta za naše članove koje ćemo slijedeće godine dići na veći novo.
Marina
.
  POLAGANJE NOVIH POJASEVA 16.03.2011.
-U klubu održano je polaganje učeničkih pojaseva za natjecateljsku ekipu koje su predvodili treneri kluba Tomislav Bosanac, Branimir Grba i ispitivač HTS-a Neven Trbojević. Na ispitu su prisustvovali kadeti i kadetkinje te sa velikim uspjehom položili su: Ana Đarmati, Ivana Vranešić, Tena Kunović, Eric Žgela, Anton Španić, Ema Vorkapić, Nikolina Žgela, i Lana Marčinko. Druga grupa od desetak natjecatelja ispitu će pristupiti slijedeću srijedu.
Marina
.
  DVIJE BRONCE NA GERMAN OPENU 15.03.2011.
-Vrlo uspješan vikend imale su juniorke našeg kluba. Na drugom A-class turniru „German Open“ u Hamburgu pande su osvojile dvije brončane medalje, te zabilježile pet pobjeda i četiri poraza. Na turniru je nastupilo 1100 natjecatelja iz 349 klubova te 50 zemalja. Banija je nastupila sa četiri predstavnice od kojih je jedna nastupila za juniorsku reprezentaciju. Brončanu medalju osvojila je Mateja Kunović -44kg koja je u prvom kolu pobijedila Austrijanku 6:5, u borbi za medalju pobijedila je Njemicu 8:1, a u polufinalu tijesnim rezultatom izgubila je 12:13 od Nizozemke koja je ujedno bila prva na turniru. Drugu broncu osvojila je Ana Vranešić koja je nastupila u sastavu juniorske reprezentacije. U prvom kolu bila je slobodna, dok je u drugom pobijedila reprezentativku Čilea 12:8, u polufinalu je izgubila od naše predstavnice rezultatom 3:7. Veliki uspjeh je zabilježila Nancy Magdić koja je u prvom kolu pobijedila Poljsku reprezentativku 9:4, u drugom kolu pobijedila je Španjolku 8:5 ,koja je bila među osam najboljih na svjetskom prvenstvu, te za medalju izgubila je od Njemice 7:12. Valentina Malović -63kg u prvoj rundi predala je borbu zbog povrede koljena.
Marina
.
  PODBADANJA I NEMIRI U KARLOVCU 10.03.2011.
-Uprava našeg kluba pružila je ruku pomirenja i pokušala naći rješenje za bolje funkcioniranje Županijskog taekwondo saveza, ali iz redova Tk Karlovca i dalje vladaju nemiri i zli duhovi. Rukovodstvo TK Karlovca je krivotvorilo rezultate Croatia open-a, o slučaju nismo obavještavali kako bi umanjili sramotu koja je napravljena, već ga samo prijavili vrhovnoj instituciji HTS-a kako bi poništili rezultate. Naime, prijavljena natjecateljica bila je registrirana za TK Karlovac ali je trenirala u našem klubu, bez obzira na to oni su prijavili tu natjecateljicu u kategoriji do 29kg. Pošto je bila jedna prijavljena u toj kategoriji, ne znamo na koji su način uspjeli prevariti organizatore, te djevojčicu koja uopće nije došla na natjecanje prijaviti i dovesti na vaganje i na posljetku objaviti kako Tk Karlovac ima srebrnu medalju u toj kategoriji bez nastupa i borbe. Cijeli događaj bi mogli nazvati misterijem ali nećemo. Nažalost, takve nezakonite radnje nisu novina, a samim time ni iznenađenje. U prošloj godini ostvarili smo pohvalne rezultate na A-turniru u Švedskoj gdje smo osvojili na pošten način sve medalje. Iako Karlovački sportski savez ne priznaje već par godina taj turnir zbog toga što nije kategoriziran u HOO-u, mi smo usprkos tome upisali sve rezultate osvojene na A-turnirima, pa tako i na tom. KSZ je po primitku rezultata prekrižio osvojene bodove u Švedskoj. Čelnik TKD Karlovac predao je prijavu protiv nas da smo krivotvorili rezultate iz Švedske u 2010. godini koje smo ostvarili na pošten način, ne znajući da se ti rezultati uopće ne priznaju niti u jednoj selekciji. Stoga, objavljujemo ovaj tekst jer ne želimo biti dio mutnih poslova mračnih sila. Pokušali smo uspostaviti prijateljske odnose, oni su pokazali da ih to uopće ne interesira, te da su im njihovi interesi ispred interesa Županijskog taekwondo saveza. Pokazali su nam zube, ali to ne znači da ćemo im dozvoliti da nas grizu. Mi smo borci i borit ćemo se za pravdu i istinu. Ekipa koju smo izgrađivali dugi niz godina je svoje uspjehe i svoju čast gradila kroz vlastiti trud i znoj, zato kuda god da idemo, idemo uzdignute glave.
Tina
.
  ŠKOLOVANJE ZAŠTITARA 08.03.2011.
-Taekwondo trening centar „Banija“ postaje centar i za obuku i školovanje zaštitara na području Karlovačke Županije. Naime, sportski direktor kluba Neven Trbojević sklopio je ugovor s Zagrebačkim učilištem „LAS“ koje zastupa ravnatelj Rajko Radmilović o izvođenju nastave u programu osposobljavanja zaštitara prema odobrenju Ministarstva unutarnjih poslova RH. Obuku zaštitara provoditi će instruktor Davor Smolčić koji je ujedno instruktor specijalne policije u Karlovcu. Pošto se u Karlovcu u vodi izobrazba i školovanje za ovakvu profesiju, Zagrebačko učilište izrazilo je želju da obuku vrše u najsuvremenijem trening centru u Karlovcu.
Marina
.
  KADETKINJE EKIPNO TREĆE U SPLITU 05.03.2011.
-Kadetska selekcija Pandas tima nastupila je u Splitu na 2.međunarodnom taekwondo turniru „Dalmacija kup-u“ koji je ujedno kriterijski turnir za ulazak u kadetsku reprezentaciju uoči odlaska na europsko prvenstvo u Gruziji. Na turniru je nastupilo 308 natjecatelja iz 28 klubova. Kadetkinje Banija osvojile su ekipno 3. mjesto a kadeti su bili četvrti. Ukupno je osvojeno šest medalja , dvije zlatne i četiri brončane medalje. Zlatni su: Ana Đarmati -55kg (8:1, / , 5:3, 8:3) i Dominik Brkić +65kg (10:6). Treći su: Tara Marija Malović -41kg (7:1, 1:5), Magdalena Grubić +59kg (6:5, 7:10), Luka Mlinac -65kg (5:1, 6:13), Eric Žgela -33kg (9:9, 4:4). Ostali natjecatelji ispali su u drugom kolu u borbi za medalju: Ljiljana Brkić -47kg (12:0, 1:12), Ivana Vranešić -55kg (17:5, 0:13), Iva Požega -44kg (13:3), Tena Kunović -51kg (0:14) i Sara Protulipac -41kg (3:15). Podršku našim kadetkinjama i kadetima dale su i naše juniorke kao i roditelji koji su prisustvovali turniru.
KADETKINJE
KADETI
1. TK MARJAN
2. TK IMOTSKI
3. TK BANIJA
1. TK MARJAN
2. TK JASTREB
3. TK OSVIT

Marina
.
  ROĐENDANSKA ZABAVA U KLUBU 27.02.2011.
-Prošlog vikenda održala se rođendanska zabavu u našem trening centru. Rođendane su slavili Ljiljana Brkić, Ana Vranešić i trener kluba Branimir Grba. Uz druženje, sokiće, kolače i hranu naši članovi imali su filmsko večer a na repertoaru su se gledali horor filmovi. Sretan rođendan svim našim članovima!!!
Marina
.
  II. KLUPSKA LIGA - "KUMGANG" 24.02.2011.
-U ovom tjednu održali smo 2. klupski turnir u liga sistemu. Na turniru prijavilo se trideset natjecatelja koji su se borili za prva tri mjesta u četiri različite kategoriji, te i za bodove u ukupnom poretku. Turnir je bio humanitarnog karaktera te svaki natjecatelj donirao je novac za udomljavanje pasa udruzi za zaštitu životinja „Udomi me – Karlovac“. Najbolji natjecatelji na ovom II. turniru su:
DJEČACI -37 KG DJEVOJČICE -31 KG
1. DARIO ŽGELA
2. LUKA MAGDIĆ
3. FRANKO ČALIĆ
1. ANGELA ČALIĆ
2. FRANKA TURIĆ
3. ANDREA ISLAMI
DJEČACI +37 KG DJEVOJČICE +31 KG
1. DORIAN ŽUPANIĆ
2. MIHAEL DOMIŠLJANOVIĆ
3. ZVONIMIR BANOŽA
1. NINA LOVRINOVIĆ
2. KATARINA LATKOVIĆ
3. VERONIKA ČURILOVIĆ
Marina
.
  HUMANITARNA AKCIJA BANIJANACA 23.02.2011.
-Uprava taekwondo kluba Banija upustila se u akciju "Pružite ruku bespomoćnim ljubimcima" te sa udrugom Udomi me, u Karlovcu, dogovorili buduću suradnju za pomoć svih nezbrinutih pasa koje treba udomiti. Na prvom susretu te dvije udruge prisustvovali su tajnica Jasminka Špoljarić i sportski direktor kluba Neven Trbojević, koji će ubuduće pomagati udruzi kroz sportske akcije, neki od budućih projekata su: prikupljanje priloga putem klupske lige, zatim na tradicionalnom turniru Adidas open, te kroz dobrovoljne priloge u trening centrima. Klub će izraditi web stranicu za udrugu gdje će se oglašavati svi ljubimci koji trebaju dom. Takvom humanom akcijom će se pomoći psima čiji su životi ugroženi, a azilu u Utinju i udruzi Udomi me financijski ćemo pomoći kako bi psići dobili nekoliko boksova u kojima će boraviti do pronalaska novog doma.
Marina
.
  FOXIĆI U TRENING CENTRU BANIJA 20.02.2011.
-Treneri taekwondo kluba Fox (Bjelovar) Feđa Medak i Sanela Tolić iskoristili su slobodan vikend i posjetili su naš trening centar , gdje ih je ugostio naš glavni trener i sportski direktor kluba Neven Trbojević. Nakon cjelodnevnog druženja i razgledavanja naša dva trening centra treneri su se dogovarali o suradnji i druženju ta dva kluba, te se nadaju da će biti mnogo više zajedničkog rada. Nakon dolaska iz Meksika trener Trbojević , po inicijativi trenera Medaka, u Bjelovaru je održao trening za nekoliko hrvatskih klubova. Nadamo se da će takvih korisnih treninga i druženja biti puno više.
Marina
.
  NAGRADE NAJBOLJIMA U ŽUPANIJI 18.02.2011.
-U petak održala se dodjela nagrada saveza športova Karlovačke županije na kojoj su naši predstavnici primili vrijedna priznanja. Na dodjeli pojavio se i vrhunski sportaš Gordan Kožulj koji je predao nagradu našoj članici Ani Vranešić za velika sportska dostignuća u prošloj godini. Nagradu za najboljeg trenera u Županiji primio je naš trener Neven Trbojević.
Marina
.
  DRUŽENJE PANTERA I PANDA 15.02.2011.
-Nakon što je naša ekipa bila ugošćena kod Švedskog prijateljskog kluba „Toigye Panthers“, ovoga vikenda naš klub ugostio je Švedske i Zagrebačke pantere, te im priredio ugodnu dobrodošlicu. Kako smo mi inače druželjubiv klub i gotovo svakog vikenda imamo druženja u našem novom trening centu, tako i ovo druženje uz roštilj i veselo društvo ostavilo je veliki dojam na naše prijatelje. Oko tridesetak natjecatelja i dvadesetak roditelja zabavljalo se dugo u noć, a treneri su dogovorili i planirali zajedničku suradnju ta tri kluba. Ovim putem se zahvaljujemo svim roditeljima koji su pomogli oko organizacije ovog druženja.
Marina
.
  SJAJNI REZULTATI NA M-2 TURNIRU 14.02.2011.
-Banija Pandas tima nastupio je na međunarodnom natjecanju M-2 u Vrbovcu. Na natjecanju nastupilo je 471 natjecatelj, 51 klubova i 9 zemalja. Pande su nastupile sa 16 natjecatelja od kojih je jedanaest osvojilo medalje, četiri zlatne, jedna srebrna i šest brončanih. U ekipnom poretku juniorke su zauzele ekipno prvo mjesto, stariji kadeti drugo mjesto, a pehar su osvojile starije kadetkinje i kadeti za treće mjesto. Najuspješnije bile su juniorke sa osvojene tri medalje: zlatne medalje osvojile su Mateja Kunović -44kg (8:7, 14:0) i Valentina Malović -68kg (12:7, 19:9), a brončana je Nancy Magdić -49kg koja je izgubila u polufinalu na zlatni bod (12:0, 5:5). Vrlo uspješni bili su i kadeti sa dvije zlatne medalje. Luka Mlinac-65kg (14:3, 12:0) i Dominik Brkić +65kg (9:4, 12:4). Kadetkinje su osvojile jedno srebro i četiri brončanih medalja: srebrna bila je Iva Požega -44kg (11:0,3:1,2:10), brončane su: Ljiljana Brkić -47kg (10:7, 14:1, 9:15), Ana Đarmati -55kg (6:4, 5:8), Ivana Lovrinović -59kg (2:13), Ema Vorkapić -33kg (0:12) i Andrea Jelić -36kg (9:7, 9:2).
Marina
.
  TRENING SA ŠVEĐANIMA 13.02.2011.
-Članovi taekwondo kluba Banija prošloga vikenda su boravili u Danskom Kopenhagenu i Švedskom Malmu, te Trelleborgu. Osim što su osvojili lijepe rezultate na ETU A/ WTF G-1 natjecanju Banijanci su bili gosti u najboljem Švedskom klubu Toigye Panters gdje su sa 6 Švedskih reprezentativaca trenirali, pod vodstvom dva trenera Maria Dujića predstavnika Srbije i Nevena Trbojević predstavnika Hrvatske. Na poziv Maria Glasnovića sportskog koordinatora Švedske federacije oba trenera su odradili trening seminar gdje su ukazali na greške i probleme dosadašnjih tehničko- taktičnih sistema. U glavnom terminu trener Trbojević sa svojim klupskim trenerom Branimirom Grbom pokazali su nekoliko sistematskih taktičkih treninga. Ovakav seminar je dobar jer dobri borci mogu vidjeti više načina treninga, a treneri se mogu nadograđivati s načinom saznanjima o samoj metodici. Slijedeći seminar treneri banije održati će početkom travnju u Vršcu gdje će trenirati i boraviti u taekwondo klubu „Euro Šped“ kod trenera juniorske reprezentacije Srbije.
Marina
.
  PET MEDALJA IZ ŠVEDSKE 13.02.2011.
-Na početku nove natjecateljske sezone natjecatelji taekwondo Banija nastupili su na prvom natjecanju koji se održao u Švedskom Trelleborgu. Na ETU A/WTF G-1 turniru „Trelleborg open„ nastupilo je 1020 natjecatelja iz 157 timova 27 reprezentacija te 41 zemlje. Banijanci su nastupili u manjem sastavu sa 6 natjecatelja od kojih je pet osvojilo medalje tri srebrne i dvije brončane medalje. Najuspješniji su: Seniorka Marija Vičić osvojila je fenomenalno drugo mjesto u kategorije -53kg. U prvoj borbi pobijedila je reprezentativku Ukrajne 6:0, u drugoj borbi pobijedila je predstavnicu Srbije 2:1, za medalju pobijedila je brončanu sa Europskog prvenstva Izraelku 2:1, u polufinalu zbog povrede predala je borbu Austrijanka, a u finalu izgubila je od reprezentativke Rusije 2:13. U Kadetskoj selekciji srebrna odličja osvojile su Ivana Vranešić -55kg koja je pobijedila predstavnicu Grčke 4:0, a u finalu izgubila je od Njemice 3:7, Ljiljana Brkić -47kg u prvoj borbi pobijedila je Šveđanku 15:6, u polufinalu 19:12 pobijedila je Ruskinju, dok je u finalu Njemici predala borbu zbog povrede koljena. Juniorka Ana Vranešić -63kg osvojila je broncu pobijedivši Šveđanku 6:3, a u polufinalu izgubila je od Njemice 3:9. Kadet Dominik Brkić u teškoj kategoriji +65kg izgubio je od Portorikanca 2:4, te osvojio brončanu medalju. Tara Marija Malović u prvoj borbi izgubila je od Azerbeđanke 5:9. Uz samo natjecanja naš tim posjetio je Kopenhagen-Danska u kojem su imali jednodnevno razgledavanje grada.
Marina
.
  I. KLUPSKA LIGA - "KORYO" 31.01.2011.

-Treneri kluba osmislili su sistem natjecanja za mlade sportaše kako bi s takvom metodom poboljšali niz sposobnosti kod djece prije nego što uđu u natjecateljski tim. Ovakav sistem liga natjecanja održavati će se jednom mjesečno a u planu je da se održi deset natjecanja u godini. Za svaki nastup i određeni plasman dodjeljivati će se bodovi koji će se iz natjecanja u natjecanje bodovati. Na kraju zadnjeg turnira dodijeliti će se nagrada velike pande koju će osvojiti samo pobjednici u pojedinim kategorijama. Za svaki turnir u ligi pobjednici za 1.,2. I 3. Mjesto dobivaju priznanja. Natjecanje se održava na način da se djeca ne bore, već se po ždrijebu natječu tko će više bodova napraviti na elektronskim oklopima u zadanom vremenu. Svaki turnir u ligi ima ime po formama za majstorska zvanja. Pobjednici po kategorijama na I. "Koryo" liga natjecanju:

DJEČACI -37 KG DJEVOJČICE -31 KG
1. ANDREJ GAĆEŠA
2. DANIJEL MAGDIĆ
3. MARO DELIĆ
1. DIJANA VRANJEŠ
2. ANTONELA ŽUPANIĆ
3. ANDREJA ISLAMI
DJEČACI +37 KG DJEVOJČICE +31 KG
1. ZVONIMIR BANOŽA
2. MARJAN UDOROVIĆ
3. BORNA JAJČEVIĆ
1. NINA LOVRINOVIĆ
2. KAROLINA KOVAČEVIĆ
3. MIHAELA JACMENOVIĆ
Marina
.
  ZADNJA PROVJERA PRIJE TRELLEBORGA 28.01.2011.
-Natjecatelji Pandas team odradili su zadnju provjeru prije prvog A-turnira "Trelleborg open" u novoj natjecateljskoj godini. U malonogometnoj dvorani ispod klupske teretane Pande odrađuju zadnju provjeru, tj. borbu u kojoj sa trenerima analiziraju pogreške i pripremaju određene situacijske poteze kako bi što spremniji bili za nadolazeća natjecanja. Na treningu borbe su održane na Adidasove elektronske oklope.
Marina
.
  ZAPOČELA TRENERSKA AKADEMIJA 27.01.2011.
-Na temelju Programa osbosobljavanja i stručnog usavršavanja kadrova za obavljanje poslova u športu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatska olimpijska akademija sa nacionalnim sportskim savezima i Učiteljskim fakultetom u Zagrebu, započeo nastavu iz Općeg dijela programa. Nastava se održava od 28.-30. siječnja i 04.-06. veljače na Učiteljskom fakultetu. U I dijelu treneri su imali predavanja iz: Funkcionalne anatomije, Osnove sportske medicine, Fiziologija sporta i Osnove psihologije sporta. Iz našeg kluba glavni trener Trbojević sudjelovao je na predavanjima.
Marina
.
  POLAGANJE ZA NOVE POJASEVE 26.01.2011.
-U ponedjeljak održano je polaganje za male sportaše u «B» selekciji. Na polaganju je prisustvovalo 41 kandidat a komisija je ocjenjivala svaki njihov pokret u sastavu: licencirani ispitivač HTS-a Neven Trbojević, 5.dan te treneri Branimir Grba 2.dan I Tomislav Bosanac 1.dan. Za II bijeli 9.kup položilo je 4 kandidata, I žuti 8.kup 26 kandidata, II žuti 7.kup 9 kandidata, I zeleni 6.kup 1 kandidat, IIzeleni 5.kup 1kandidat i I plavi pojas 4.kup 1 kandidat. Po kriteriju komisije taekwondo kluba Banija svi kandidati uspješno su položili za svoja zvanja.
Marina
.
  VRANEŠIĆ NASTUPA ZA REPREZENTACIJU 26.01.2011.
-Dobra vijest za naš klub stiže iz HTS-a jer po programu reprezentacije planiran je nastup šireg popisa članova juniorske i seniorske reprezentacije na Otvorenom prvenstvu Njemačke koji se održava 12.-13. ožujka 2011. u Hamburgu. Odlukom juniorskog trenera Toni Tomasa pozvana je naša članica ANA VRANEŠIĆ koja će nastupiti u reprezentativnom sastavu na drugom A-turniru.
Marina
.
  BANIJANCI NAPRAVILI KINO DVORANU 25.01.2011.
-Vrijedni Banijanci osmislili su i napravili još jedu zabavnu aktivnost za sve članove kluba. Svrha trening centra osim samog treninga je u biti da se u njemu provodi što više vremena, jer na taj način roditelji ne moraju brižno razmišljati gdje im se djeca na ulici nalaze. Uz Disko večer koja se održava petkom, uz razne proslave, subotnja okupljanja i rođendane, od sada svi članovi kluba imaju na raspolaganje kino dvoranu u kojoj će se održavati filmske predstave . Naime, svake subote u večernjim satima članovi kluba nakon što izaberu film moći će provoditi vrijeme u klubu, te uz grickalice i sokove moći će se zabavljati i družiti sa svojim sportskim kolegama. Sva tehnika od projektora, platna, ozvučenja, darovana je klubu od obrta za kompjuterski dizajn Trbo art studio.
Marina
.
  TRENERSKI SEMINAR 24.01.2011.
-Treneri kluba Neven Trbojević, Branimir Grba I Tomislav Bosanac prisustvovali su seminaru stjecanje/produženje licence za trenere i voditelje Hrvatskog taekwondo saveza. Seminaru je prisustvovalo 264 trenera i voditelja HTS-a. Teorijska predavanja su proveli profesori sa Kineziološkog fakulteta (prof.dr.sc. Ksenija Bosnar i prof.dr.sc. Franjo Prot), a praktični dio treneri reprezentativnih vrsta prof. Lidija Katalinić Špoljarić i viši sportski trener Hrvoje Bregeš.
Marina
.
  NAGRAĐENI NAJBOLJI U KARLOVCU 22.01.2011.
-U petak održana je izbor najboljih u sportu grada Karlovca za 2010. godinu. Taekwondo klub Banija ostvario je najveći broj nominacija među svim sportovima grada. U sedam nominacija osvojili su pet nagrada u raznim kategorijama. Nagradu za najuspješniju sportašicu osvojila je Marija Vičić. Najuspješni sportaš u 2010. je Renato Krmpotić. Nagrada uspješnj mladoj sportašici pripala je Ani Vranešić, te za mladu nadu proglašen je Dominik Brkić. Za najboljeg trenera proglašen je Neven Trbojević.
Marina
.
  MEDIJSKA POPRAĆENOST 18.01.2011.
-Trener Neven gostovao je u polusatnoj radijskoj emisiji sport ponedjeljkom na Hrvatskom radio Karlovcu. Teme razgovora su otvaranje dva trening centra, prošlogodišnji uspjesi, nova pojačanja kluba te planovi u novoj natjecateljskoj godini. U klub boravila je regionalna televizija TV4R gdje je napravila kratku reportažu te razgovor s našim natjecateljima.
Marina
.
  ZAVRŠENE BAZIČNE PRIPREME 16.01.2011.
-Natjecatelji Pandas tima završili su bazične i specifične pripreme u razdoblju od 13.12.-15.01. Pripreme su se provodile u dva trening centra kluba (teretana i dvorana) a treninzi su se sprovodili po prvi puta na ruski sistem rada. Prije samih priprema treneri su bili na educiranju kod popularnog Marija Mlinarića u Core gym-u, te tamo naučili kako se trenira i dobiva određena motorička sposobnost na poseban i osebujan način. Ovakav sistem treninga vrlo je bio zanimljiv sportašima te nadamo se da će u novoj natjecateljskoj godini pokazati svoju izdržljivost, snagu i brzinu.
Marina
.
  MALONOGOMETNA UTAKMICA PANDI 15.01.2011.
-U subotu održana je malonogometna utakmica između dva Pandas team-a. Nakon završenih bazičnih priprema za novu natjecateljsku sezonu natjecatelji Pandas tima za opuštanje i druženje igrali su nogomet. Na kraju utakmice pobijedila je ekipa Pandas tima I protiv Pantas tima II rezultatom 5:5 (1:0). Pobjeda prve ekipe na zlatni gol. Za prvu ekipu igrali su: Tara Marija Malović, Alen i Dominik Brkić, Ana Đarmati, Nancy Magdić, Tena Kunović i Trener Neven. Za drugu ekipu igrali su: Marin Špehar, Ana i Ivana Vranešić, Magdalena Grubić, Mateja Kunović, Ljiljana Brkić i trener Branimir. Bez obzira na rezultat odlično su igrali jedni i drugi, te pritom se dobro umorili i zabavili.
Marina
.
  ČISĆENJE TRENING CENTRA 14.01.2011.
-Za početak nove sportske godine,Pande su se žestoko primile posla, te doveli u red dvoranu gdje će najviše provoditi vremena pripremajući se za nadolazeće turnire. Kako se tatami podloga zamazala i za flekala od znoja i žestoko odrađenih priprema, potrebno joj je bilo detaljno čišćenje i ribanje. S obzirom na našu svršenu Pandas ekipu i njihovu složnost i volju. Natjecateljice su zasukale nogavice i bacile se na posao kako bi unijeli dašak svježine u dvoranu. Uz smijeh, pjesmu i zabavu ovakav tip korisnog druženja uveliko je puno značio timu da se još više zbliži s našim novim članicama. Bravo za cure i dečke!!!
Marina
.
  DODJELA ZLATNE KACIGE U KLUBU 14.01.2011.
-Na kraju uspješne sezone u prošloj godini Uprava kluba priprema godišnju skupštinu na kojoj će nagraditi najbolje natjecatelje nagradom "Zlatne kacige". Po bodovnim kriterijima i rang liste kluba najuspješniji su:
ml. KADETKINJA
IVANA VRANEŠIĆ
ml. KADET
ERIC ŽGELA
KADETKINJA
ANA VRANEŠIĆ
KADET
DOMINIK BRKIĆ
JUNIORKA
VALENTINA MALOVIĆ
JUNIOR
/
SENIORKA
MARIJA VIČIĆ
SENIOR
RENATO KRMPOTIĆ
Marina
.
  PRIJEDLOG ZA NOVOG PREDSJEDNIKA 13.01.2011.
-Glavni trener i sportski direktor taekwondo kluba Banija pružio je ruku pomirenja karlovačkim taekwondo klubovima, koji su već duže vrijeme u zahlađenim odnosima. Naime, Neven Trbojević je priložio otvoreno pismo članovima skupštine Karlovačkog Županijskog saveza u kojem želi mjesto predsjednika s novim i mladim snagama u savezu, kako bi sastavio i pokreno tim koji bi radio u najboljem interesu za sve borce u županiji. Pismo sadrži prijedloge trening susreta, županijskih natjecanja, pokretanja županijske taekwondo lige i prijedlog bodovnog sustava itd. Ako sadašnje rukovodstvo prihvati prijedlog, time će pokazati interes da županijski savez produktivno funkcionira ako već postoji, a ako odbije, klubovi će biti prisiljeni i dalje raditi neovisno o savezu, bez nade i zajedničkog jezika za suradnju. Vjerujemo kako nove promjene ne mogu dovesti savez u goru situaciju od postojeće. Nadamo se uspješnoj suradnji.
Marina
.
  POJAČANJA U PANDAS TEAMU 13.01.2011.
-Banijanske Pande za novu natjecateljsku sezonu dobile su pojačanje koje će klub i natjecatelje plasirati za još jednu stepenicu više. Nova pojačanja dolaze iz drugih karlovačkih klubova a to su: Prvakinja Hrvatske u taekwondou Nancy Magdić, Petra i Paula Mlinar iz TKD kluba Karlovac, te Svjetska prvakinja u kickboxu Mateja Kunović , te viceprvakinja svijeta Magdalena Grubić, te Tena Kunović, Luka Mlinar, Sara Protulipac i Karlo Valentić. Sa ovako brojnom i kvalitetnom ekipom jurišamo na ekipne plasmane u kadetskoj i juniorskoj selekciji na državnom prvenstvu. Sastav kadetkinja za ovu godinu na državnom prvenstvu i na A-turnirima: Ana Đarmati, Ivana Vranešić, Ljiljana Brkić, Iva Požega, Tara Marija Malović, Petra Mlinar, Sara Protulipac, Tena Kunović, Magdalena Grubić. Sa ovih 9 starijih kadetkinja ove godine ćemo vladati sportskim borilištem. Kod juniorki u sastavu su: Ana Vranešić, Valentina Malović, Nancy Magdić, Mateja Kunović, Magdalena Grubić i Tara Marija Malović.
Marina
.
  2. BANIJA KUP ZA NAJMLAĐE 07.01.2011.
-Za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika najmlađi članovi kluba sudjelovali su na 2. klupskom turniru Banija kupu, gdje su se nadmetali u disciplini borbe na vreći. Sistem natjecanja se odvijao da natjecatelj koji u određenom vremenu napravi najviše poena taj je pobjednik. Nastupilo je 32 natjecatelja a najbolji u konkurenciji kadeta su bili: 1. mjesto Danijel Magdić, 2. mjesto Leon Veić i 3.mjesto Zvonimir . kod kadetkinja: 1.mjesto Rea Purgar, 2.mjesto Dijana Vranješ i 3.mjesto Paula Golubić
Marina
.