...  
     
 
 
 
  TENA KUNOVIĆ NA LISTI BORACA ZA SP 25.12.2013.
Odrađena su tri kvalifikacijskih turnira, na kojima je Tena Kunović (-49kg) osvojila prva mjesta, te se na taj način upisala na listu putnika za svjetsko juniorsko prvenstvo u ožujku 2014. (u Kineskom Tajpehu) Od deset ženskih kategorija hrvatska reprezentacija nastupiti će samo sa pet ženskih i pet muških kategorija. Među njima nalazi se i Tena Kunović koju slijedećih tri mjeseca očekuju žestoke pripreme. Od 04.-11.01. Tena će boraviti sa reprezentacijom na bazićnim pripremama u Zadru, dok će specifične i tehničko taktičke odraditi sa svojim klupskim trenerom Nevenom Trbojevićem. Prvi kontrolni turnir, Trelleborg open u Švedskoj, Tena će nastupiti sa reprezentacijom, a zatim će zadnji dio priprema odraditi sa klubom u Splitu. Mateju Kunović očekuje sličan program jer početkom svibnja odlazi na Europsko seniorsko prvenstvu koje će se održati u Azerbajdžanu
Luka
.
  KLUPSKA STIPENDIJA ZA NAŠE SPORTAŠE 23.12.2013.
Upravni odbor kluba 2010.godine usvojio je pravilnik o kategorizaciji natjecatelja, u kojem je odluka o mogućnosti stipendiranja najuspješnijih seniora. Nakon dvije godine čelnici kluba osmislili su plan financiranja, te od slijedeće godine svaki senior koji ispunjava uvjete prema pravilniku potpisati će ugovor u trajanju jedne godine. Kako bi motivirali seniore u klubu, te omasovili i dodatno motivirali svakog potencijalnog seniora, uz novčane nagrade koje nagrađujemo za ostvareni seniorski plasman na međunarodnom prvenstvu, kao i na državnom prvenstvu, koji će svakom potencijalnom seniorskom sportašu omogućiti godišnju stipendiju kluba u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno. Trenutno smo jedni od rijetkih klubova koji u svom sustavu imaju financiranje sportaša, pa se nadamo da će ovakav profesionalniji pristup poboljšati status seniora u klubu.
Luka
.
  KLUPSKI TURNIR ZA KRAJ GODINE 18.12.2013.
Prije samog početka božićnih i novogodišnjih praznika, treneri kluba Luka Vlašić, Tomislav Bosanac i Marko Salopek organizirali su i održali završni klupski turnir. Prije zadnjeg treninga klupski turnir pod nazivom „Božićni kup“ održan je u dvije selekcije djece: vrtićanci i školarci. Vrtićka djeca pod vodstvom trenera Marka Salopeka održali su turnir u motoričkim sposobnostima kao što su: sprint na 30m, sprint preko prepona na 30m, skok u vis, skok u dalj, poligon spretnosti i triatlon. Školarci su održali turnir u borbama u nekoliko kategorija. Najuspješniji članovi za nagradu su dobili medalje i diplome za prva tri mjesta.
Luka
.
  GODIŠNJE STIPENDIJE KŠZ-a 11.12.2013.
Žestokim zalaganjem i upornošću novog predsjednika Karlovačke Športske zajednice, Želimira Feitla, ostvarena je strategija razvoja karlovačkog sporta do 2020.godine. Među važnim poglavljima strategije, usvojen je pravilnik za stipendiranje vrhunskih i perspektivnih sportaš pod nazivom „Program potrebe vrhunskih i perspektivnih sportaša“, koji je i usvojen na sjednici UO KŠZ-a. Tako po prvi puta uz Zagreb, Split i Rijeku, karlovački sportaši će na osnovu kategorizacije HOO-a dobiti stipendiju a visina stipendije ovisi o stupnju kategorizacije. U kongresnoj dvorani Mladost održano je potpisivanje ugovora sa sportašima stipendistima, među kojima i tri sportašice iz našeg kluba. Mateja Kunović, Ana Vranešić i Ana Đarmati. Stipendije za I. kategoriju traje četiri godine, za II.kategoriju dvije godine i za ostale kategorije stipendije vrijede godinu dana.

Vrhunski sportaši
I. kategorija HOO-a

Mateja Kunović
Vlado Cindrić
TKD BANIJA
SK Policajac
-1.500,00kn
-1.500,00k

Perspektivni sportaši
II., i III. kategorija

Ana Vranešić
Ana Đarmati
Luka Cindrić
Ivan Bačić
Dominik Smojver
Luka Prezelj
TKD BANIJA
TKD BANIJA
HRK Karlovac
HRK Karlovac
HRK Karlovac
HRK Karlovac
-1.000,00kn
-1.000,00kn
-500,00kn
-500,00kn
-500,00kn
-500,00kn

Perspektivni sportaši
IV., -VI. kategorija

Tadea Beršinić
Dino Povržanić
Adrijana Lekaj
Anamarija Banjac
TKD Karlovac
KK Kaplast
TK Karlovac
MK Karlovac
-600,00kn
-600,00kn
-600,00kn
-600,00kn

Luka
.
  TRI MEDALJE SA SV. NIKOLA KUPA 08.12.2013.
U Dugoj Resi održan je tradicionalni turnir Sv. Nikola, za kadete i mlađe kadete. Naš klub nastupio je sa pet natjecatelja: Lovro Perković -45kg (5:11) i Katarina Latković -44kg (0:5) koji su osvojili brončano odličje, Mia Šnajder -36kg (1:13) osvojila je srebrno odličje, te Rino Sučević -30kg (2:14) i Duje Papić -47kg (0:12), koji su ostali bez plasmana. U pauzi 160 natjecatelja razveselio je tradicionalno Sv. Nikola te podjelio slatkiše i poklone.
Luka
.
  GELENČER I MRZLJAK U PANDAS BRLOGU 08.12.2013.
U subotu dvije najbolje sportašice taekwondo kluba Osvit iz Zagreba boravile su u našem trening centru sa svojim glavnim trenerom koji je ujedno i trener kadetske reprezentacije. Riječ je o Sari Gelenčer brončanoj s Europskog prvenstva u Portugalu, kadetskoj prvakinji Europe Heleni Mrzljak te treneru Dinku Koštiću. Trener Koštić već je stalni gost našeg trening centra dok su perspektivne mlade sportašice boravile u našem klubu po prvi puta.
Luka
.
  ZAPOČELE BAZIČNE PRIPREME 01.12.2013.
U ponedjeljak 02.12. Pandas team započinje sa bazičnim pripremama za novu natjecateljsku godinu. Pošto su važna natjecanja na samom početku godine vrlo je bitno u pravom trenutku započeti i završiti fizičku formu. Trener kluba pripremio je program po kojem će pande sa svojom formom ući u novu natjecateljsku godinu.
Luka
.
  ROĐENDAN TRENERA 27.11.2013.
Kao i svake godine pandas tim je pripremila iznenađenje za glavnog trenera kluba Nevena koji je slavio svoj 36. rođendan. Uz poklone i iznenađenje ostavili su mu i čestitku na kojoj piše: Dragi treneru, Sretan rođendan i želimo Vam sve najbolje, puno sreće, zdravlja i ljubavi, da zajedno ostvarimo još puno sportskih uspjeha. Želimo da Vaše prvo dijete bude „prvo pa žensko“, da bude zdravo i veselo na svoga taticu. Hvala Vam što trpite naše gluposti, što nam posvećujete toliko vremena i pažnje i što ste u svakoj mogućoj situaciji uz nas. Hvala Vam na svemu. Panda team!
Luka
.
  TRENER BLEČIĆ U POSJETI 27.11.2013.
Ove godine naš trening centar posjetilo je mnogo trenera i klubova koji surađuju sa našim timom. Pa tako iz Zagreba uputio se i trener muške seniorske reprezentacije Branimir Blečić koji se družio s našim glavnim trenerom Nevenom Trbojevićem. Uz razgledavanje trening centra i uz kavicu treneri su izmjenjivali iskustva u radu fizičke pripreme, te ostalih tema vezanih uz svijet taekwondoa.
Luka
.
  MLADE PANDE NA JASTREB OPENU 25.11.2013.
U Zagrebu održan je najveći hrvatski turnir, za djecu i kadete, imena „Jastreb open“. Na natjecanju nastupilo je oko 600 natjecatelja iz 62 kluba. Sve u svemu Jastreb open se ove godine pokazao kao loš odabir turnira zbog velikih propusta u samoj organizaciji. Kašnjenje starta turnira, preduga pauza,te pokušaj implementacije kružnog sistema borbi, uzeli su danak, tako da je turnir trajao do kasno uvečer (23h). Uzadnjih nekoliko sati turnira večina borbi pretvorila se u ubrzani proces, što od strane organizatora tako i od strane sudaca, te je dolazilo do mnogih kardinalnih pogrešaka. Naša ekipa nastupila je s mlađim kadetima i kadetima a većini ovo bio prvi nastup u netjecateljskom taekwondou. Dvije brončane medalje osvojile su: Katrina Latković -41kg (9:5 T.K.O.) i Sara Todorović -55kg (12:0, 0:12). Tim mladih Pandi činili su: Leona Grubiša -25kg (19:27), Filip Mikan -30kg (4:7),Niko Kunović -27kg (0:13), Rino Sučević -30kg (1:9), Ivan Latković -33kg (1:10), Mona Petrić -33kg (4:8), Mia Šnajder -39kg (0:8), Lovro Perković -45kg (1:7), Katrina Latković -41kg (9:5 T.K.O.) i Sara Todorović -55kg (12:0, 0:12). Za svoj prvi nastup sva djeca pokazala su izrazitu volju i želju za borbom, no nažalost nedostajalo im je i malo sportske sreće.
Luka
.
  TENA KUNOVIĆ KVALIFICIRANA ZA SP 23.11.2013.
U Vukovaru se održao II. kvalifikacijski turnir za juniorsko svjetsko prvenstvo ,koje će se održati sredinom ožujka u Kineskom Tajpehu. Na turniru je nastupilo 370 natjecatelja iz 40 klubova. Od naših natjecateljica nastupile su Tena Kunović -49kg (6:0, 9:4) koja je osvojila zlatnu medalju te se uspjela kvalificirati na listu putnika za SP. Tena je u oba kvalifikacijska turnira bila najbolja u svojoj kategoriji. Ana Đarmati -68kg (K.O., 1:6) osvojila je treće mjesto te u većoj težinskoj kategoriji nije uspjela izboriti mjesto za SP.
Luka
.
  MARJAN U BRLOGU PANDI 22.11.2013.
Dan prije odlaska na II. kontrolni turnir za svjetsko prvenstvo, koji se održava u Vukovaru, ekipa Marjana iz Splita posjetila nas je kako bi se odmorili i opustili prije nastavaka puta. Naši prijatelji uputili su se u Vukovar kako bi osigurali nastup na slijedećem svjetskom prvenstvu, od naših članova spličanima će se pridružiti naše dvije juniorke Tena Kunović i Ana Đarmati. Nadamo se da će im nastup u Vukovaru biti vrlo uspješan, te da će se izboriti za put u Kineski Tajpeh.
Luka
.
  REDOVNA SJEDNICA HTS-a 21.11.2013.
Hrvatski taekwondo savez održao je redovnu sjednicu koja se održala u „Banket dvorani“ hotela I u Zagrebu. Na sjednici je prisustvovalo oko 75 članica, koje su usvojile dnevni red od 8. točaka. U svojim izvještajima je savez prikazao programsko izvješće za 2013. godinu , financijsko izvješće, te plan i program rada u 2014. godini. Riječ kritike imala je i „mračna strana“ taekwondoa , koja je bez osnove i iz neznanja upučivala smiješna pitanja. Kako godine prolaze, u Hrvatski taekwondo se uspjela uvući mladost novih trenera i klubova koja nisu opterečeni poviješću već samim razvojem i unapređenjem taekwondoa. Na strani ove skupštine ostala su samo dva glasa protiv cijelog saveza. Proglašenje najuspješnijih sportaša i trenera održati će se na trenerskom seminaru gdje će nagrade primiti i naši sportaši i trener.
Lee
.
  NASTUP NA CROATIA OPENU 13.11.2013.
Na otvorenom prvenstvu Hrvatske nastupilo je 1250 natjecatelja iz 250 klubova. Iako je kompletna natjecateljska ekipa Pandas tima u pripremnom periodu za slijedeću godinu, nastup na Croatia openu zabilježilo je samo nekoliko boraca. Od Pandas tima nastupile su juniorka Nancy Magdić -59kg izgubila je od Njemice rezultatom (8:8) na zlatni bod. Kadetkinja Iva Požega +59kg prvu borbu pobijedila je 14:3, a za medalju izgubila je 4:9. Ostali sportaši iz kluba nisu zabilježili niti jednu pobjedu.
Luka
.
  TV EMISIJA KLUBA "OBRANI SE" 08.11.2013.
Prije dvije godine, trener tkd kluba Banija,NevenTrbojević, osmislio je televizijski projekt pod nazivom „Obrani se“. U projektu bi se prikazivale emisije na temu samoobrane za žene. U suradnji s lokalnom televizijskom kućom snimljeno je nekoliko emisija,a u planu su 15 epizoda do početka prikazivanja. Prikazivanje emisije će se odvijati dva puta u tjednu u večernjem terminu. U svakoj epizodi je zadana tema obrane, a gosti tj. žrtve u emisiji su naše najbolje sportašice kluba. Zbog bogate natjecateljske sezone emisije nisu snimljene po planu pa se uskoro očekuje i nastavak snimanja ostalih emisija. U video aktualu pogledajte smješne scene sa snimanja emisije.
Luka
.
  HALLOWEN PARTY 07.11.2013.
Nakon svih svetih u ponedjeljak u klubu smo organizirali hallowen party, na kojoj su se naši članovi zamaskirani,družili i veselili povodom ovoga popularnog američkog običaja. I ovoga puta naši članovi pokazali su kreativnost svojih ovogodišnjih maski. Na kraju zabave svi su se zajedno zabavljali u disko klubu.
Luka
.
  ZLATNA MEDALJA ZA TENU KUNOVIĆ 26.10.2013.
U Novoj Gradišci održao se prvi kvalifikacijski turnir za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u ožujku slijedeće godine u Kineskom Tajpehu. Na turniru nastupilo je 380 natjecatelja iz 56 klubova. Uvjet za izbor na svjetskom prvenstvu je dobna granica i crni pojas tako da je naš klub nastupio sa dvije sportašice kadetkinja Ana Đarmati -68kg izgubila je tijesnim rezultatom 6:7 te nije uspjela osvojiti bodove za kako bi mogla konkurirati na slijedećim kvalifikacijama, te Tena Kunović koja je ostala u igri za svjetsko prvenstvo osvojivši zlatnu medalju. Tena Kunović -49kg pobijedila je tri konkurentice (12:5, 6:5, 1:0) te s prvim mjestom trenutno bodovno vodi u svojoj kategoriji. Na rasporedu je još jedan kontrolni turnir koji se održava u Vukovaru krajem studenog.
Marina
.
  ANA VRANEŠIĆ NA SVJETSKIM IGRAMA 25.10.2013.
Ovih dana u St. Petersburg -Rusija održale su se svjetske borilačke igre na kojima je nastupila i naša pomlađena seniorska reprezentacija, koja je ujedno bila i najmlađa reprezentacija prvenstva. Hrvatska reprezentacija nastupila je u sastavu pet sportašica među kojima je i naša trostruka državna prvakinja i viceprvakinja Europe Ana Vranešić. Svjetske borilačke igre su više sportsko događanje koje su prvi puta održane u Pekingu 2010., u objektima Olimpijskih igara. Na igrama nastupaju najbolji borci svijeta u 15 sportova. Sistem taekwondo natjecanja je gotovo identičan kao i na svjetskom kupu, gdje se sportaši bore u timu. Pozivnice za ovo prvenstvo poslane su najboljima sa Svjetskog kupa, među kojima su Rusija, Kina, Francuska i Hrvatska. Iako je naša reprezentacija najmlađa u nekim mečevima su tijesno izgubile, tako da su na kraju osvojile četvrto mjesto. CROATIA - RUSSIA 6:19, CROATIA - CHINA 9:10, CROATIA - FRANCE 1:1, za broncu RUSSIA - CROATIA 4:4 (1:0) zlatni bod.
Marina
.
  PANDE NA ISRAEL OPENU 15.10.2013.
Ovih dana naša sportašica Mateja Kunović i trener Neven Trbojević boravili su nekoliko dana u Izraelu,gdje su sudjelovali na G-1 turniru Israel Open. Prije samog natjecanja koje se održavalo u gradu Ramli ,naš tim imao je vremena i za druge užitke u glavnom gradu Izreala. Tel Aviv je jedan od najvećih muzeja moderne arhitekture, poznatiji kao "Bijeli grad" . Grad je poznat po plažama, barovima i trgovačkim centrima ,pa je time vrlo zanimljivo turističko odredište. Prema istraživanjima troškova života, Tel Aviv je rangiran kao najskuplji grad Bliskog istoka i 14. najskuplji grad na svijetu, u što smo se i sami uvjerili. Izraelci su pokazali kako nemaju organizacijske sposobnosti, tako da turnir sam po sebi je na razini županijskih prvenstava. Na prvenstvu je nastupilo oko 300 natjecatelja koji su se borili na šest borilišta. Naša najbolja seniorka Mateja Kunović u prvome kolu našla se sa Izraelkom Michal Zerihen ,protiv koje nije imala previše šansi zbog domaćih sudaca. Naime, bodovni Izraelski suci nisu vidjeli dva Matejina udarca noge u glavu, te im niti vrlo jasan videoreplay nije bio dovoljan za dodatne bodove. Prije samog kraja u vodstvu 4:3 ponovila se situacija Ane Zaninović gdje Mateja u zadnjih 5 sekundi čuva distancu i opomenom suca za izbjegavanje borbe Mateja ulazi u četvrtu rundu, gdje gubi borbu udarcem šake u oklop. Jedino u borbama prevelike dominacije suci nisu mogli pomoći svojim predstavnicima da se domognu pobjeda, tako da su borci koji su bili podjednaki gubili borbe zbog sudačke pristranosti.
Marina
.
  TRI MEDALJE S KONDOR OPENA 06.10.2013.
Prošlog vikenda nekoliko mlađih kadeta nastupilo je međunarodnom turniru u Potsusedu pod nazivom „Kondor open“. Na turniru bilo je prijavljeno oko 500 natjecatelja iz 89 klubova. Od naših mlađih uzdanica najbolje se plasirala Sara Todorović u kategoriji kadetkinja -59kg osvojivši srebrnu medalju (11:10, 9:9 z.b.), Katarina Latković -41kg osvojila je brončanu medalju. Mlađe kadetkinje Mia Šnajder -39 izgubila je rezultatom (0:6) te Mona Petrić -33kg (1:5). Trening turnir odradila je i naša juniorka Tena Kunović -49kg (5:2, 16:7, b.b.) koja je predala finalnu borbu zbog povrede koljena, osvojila je srebrnu medalju.
Marina
.
  TRENER TOMAS U KARLOVCU 04.10.2013.
Ove godine naš glavni trener Neven Trbojević i trener ženske seniorske reprezentacije, te Alfa i Omega taekwondo kluba „Marjan“ Toni Tomas surađivali i družili su se tijekom cijele ove godine. Na početku godine Banijanci su u pet navrata posjetili Split gdje su trenirali sa ekipom Marjana, zatim pripreme u Mexiku i na kraju u Rumunjskoj su treneri izmjenjivala svoja trenerska iskustva. Nakon tolike suradnje dva uspješna hrvatska kluba i dalje će zajedno surađivati kako bi i dalje osvajali medalje u svim dobnim skupinama. Trener Tomas uputio se u Karlovac kako bi nas posjetio te kako bi razgledao trening centar našeg kluba.
Marina
.
  PRESS KONFERENCIJA 03.10.2013.
Jučer u prostorijama ŠŠD Mladost održali smo tiskovnu konferenciju povodom završenih Europskih prvenstva u ovoj godini. Na konferenciji prisustvovali su sportašice Mateja Kunović, Ana Vranešić, Ana Đarmati, trener kluba Neven Trbojević, predsjednik kluba Branko Trbojević, Predsjednik KŠZ-a Želimir Feitl, tajinik KŠZ-a Tomislav Polić, te tajnik SŠKŽ-a Zoran Vujčić. Trener kluba Neven Trbojević istaknuo je činjenicu da je Mateja Kunović kojim slučajem uzela medalju na Svjetskom seniorskom prvenstvu, ušli bi u povijest kao klub koji je u jednoj godini osvojio medalju u sve tri selekcije. Uz trenerovo izlaganje uspjeha u ovoj godini sportašice su ispričale sam put do ostvarenja ovih plasmana. – Ovo su sjajni rezultati za naš grad. Čestitam na svim ostvarenjima u ovoj godini. Želim spomenuti da ćemo putem razvojnih programa našim sportašima i sportašicama osigurati sredstva. Ove sportašice ćemo adekvatno nagraditi ne bi li ih motivirali na danji sportski razvoj, kazao je predsjednik KŠZ-a Želimir Feitl.
Marina
.
  KLUPSKO IZNENAĐENJE ZA TRI ASA 02.10.2013.
Ove godine održavala su se prvenstva za sve tri dobne skupine, seniori, juniori i kadeti. Pošto smo imali predstavnike na sva tri prvenstva gdje smo ostvarili zapažene rezultate, nismo bili u mogućnosti da pojedinačno napravimo slavlje i da se zahvalimo sportašima na lijepim uspjesima. Nakon zadnjeg prvenstva u našem trening centru pljeskom smo nagradili naša tri asa Mateja Kunović, Ana Vranešišć i Ana Đarmatikoja su ostvarila plasmane na svjetskom i Europskom prvenstvu. Veliko slavlje za ovaj uspjeh očekujemo poslije posljednjeg nastupa u Izraelu.
Marina
.
  ANA VRANEŠIĆ VICEPRVAKINJA EUROPE 01.10.2013.
U Portuga održano je Juniorsko Europsko prvenstvo na kojem je nastupilo 418 natjecatelja iz 45 zemalja. Na prvenstvu nastupila je naša reprezentacija u sastavu od 14 boraca (7 juniorki i 7 juniora). Naš klub je imao dvije predstavnice Mateja Kunović -46kg i Ana Vranešić -63kg. Najbolji plasman od hrvatskih predstavnika ostvarila je naša Ana Vranešić -63kg koja je postala viceprvakinja Europe osvojivši srebrnu medalju sa tri pobjede i porazom u finalu. Do finala je pobijedila Talijanku Anniku Bulegate s 12:3, potom i Norvežanku Ine Svendsen s 11:6. U trećoj borbi pobijedila je Susde Bulut iz Turske sa 16:6. U zadnjoj borbi za zlato porazila ju je tek Ruskinja Kristina Prokudina rezultatom 18:7. Iako zbog povrede nije mogla nastupiti u punom sjaju ovo je sjajan rezultat za našu najtrofejniju sportašicu. Ovom medaljom Ana je trenutno drugi borac u toj kategoriji na rang listi te vrhunski sportaš HOO-a II. kategorije. Naša najbolja sportašica kluba Mateja Kunović -46kg ovoga puta nije ostvarila željeni uspjeh već je zaustavljena u prvom kolu od Španjolke Molano Fernandez rezultatom 3:2. Ovo je ujedno u Matejinoj karijeri i prvi poraz u prvome kolu. Manjak koncentracije i slabo odrađene pripreme, zbog povrede palca uzrokovale su ovakav rezultat. Svejedno ovo je bila sjajna godina s sjajnim rezultatima. Čestitke djevojkama na uspjehu.
Marina
.
  NA PUTU ZA PORTUGAL 24.09.2013.
U Portugalu se održava Europsko juniorsko prvenstvo u taekwondou, gdje će u sastavu hrvatske reprezentacije nastupiti naše dvije sportašice. Mateja Kunović u četvrtak će izaći na borilište u kategoriji -46kg dok će Ana nastupiti u subotu u kategoriji -63kg. Po Europskoj ranking listi Mateja je prvi nositelj u kategoriji a Ana četvrti. Nadamo se da ćemo slaviti na povratku u Karlovac.
Marina
.
  SUSRET KLUBOVA NA OLIMPIJSKI DAN 12.09.2013.
Taekwondo prezentacija održana na olimpijski dan 10.9.2013. u OŠ Ozalj između TKD kluba Banije i TKD kluba Ozalj. Kadeti i kadetkinje odmjerili su snage u prijateljskoj borbi, te pobudili veliku zainteresiranost među osnovnoškolcima svojim atraktivnim i zanimljivim potezima. Susret se odvijao u prijateljskoj atmosferi, te je akcija kao sama za svaku pohvalu. Mladu ekipu Pandas tima vodio je trener Luka Vlašić.
Marina
.
  INFO ŠTAND KLUBA NA DANIMA PIVA 09.09.2013.
Povodom tradicionalnih Dana piva koje su ujedno i najveća pivarska manifestacija u Hrvatskoj gdje svake godine posjeti gotovo 200.000 ljudi. Umjesto tradicionalnih nastupa naših sportaša na centralnoj pozornici ŠRC Korana, gdje se održavaju dani piva, ove godine naši treneri su promovirali klupske aktivnosti na drugačiji način. Ovoga puta postavljen je info pult gdje su se prikazivale aktivnosti u klube te treneri su direktno stupili u kontakt s roditeljima, koji su s velikim interesom ispitivali trenere o upisu za svoju djecu.
Marina
.
  KRMPOTIĆ UŠAO U BRAĆNE VODE 05.09.2013.
Nakon punih sedamnaest godina postojanja kluba oženili smo prvog sportaša, koji je nakon završetka svoje sportske karijere otplovio u bračne vode. Naime, riječ je o Renatu Krmpotiću dvostrukim državnom seniorskom prvaku, te našim najtrofejnijim sportašem u muškoj konkurenciji. Renato i Helena oženili su se na dan 17.08., te velika svadbena svečanost održala se u restoranu La Mirage . Ovim putem želimo im uspješan i sretan brak.
Marina
.
  ANA VRANEŠIĆ DRUGA U POLJSKOJ 03.09.2013.
U Varšavi održano je otvoreno prvenstvo Poljske na kojoj je nastupila juniorska reprezentacija Hrvatske. U sastavu reprezentacije nalaze se i dvije članice taekwondo kluba Banija Mateja Kunović -46kg i Ana Vranešić -63kg. Srebrnu medalju osvojila je Ana Vranešić pobijedivši u prvom kolu 11:1 Bjeloruskinju Vitaliya Tsykman, u polufinalu pobijedila je Jone Magdaleno Albizu iz Španjolske 7:2 te u finalu od druge Španjolke Cecilia Castro Burgos izgubila 2:2 na zlatni bod. Mateja Kunović nije nastupila na ovom turniru zbog lakše povrede noge. Ovo prvenstvo bilo je poslijednji test prije nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava krajem mjeseca u Portugalu. Mateja Kunović u Portugalu biti će nositeljica kategorije dok je Ana Vranešić četvrta nositeljica.
Marina
.
  TRENER CASPERA U TRENING CENTRU 03.09.2013.
Ovih dana u naš trening centar gostovali su prijatelji iz taekwondo kluba Casper iz Zagreba. Trener kluba Igor Vidović uzvratio je dolazak u naš klub nakon što smo mi posjetili njihov klub u Zagrebu. Kao i uvijek trenera smo lijepo primili i ugostili, te mu pokazali prostorije našeg centra, kao i sustav kako djeluje naš klub. Ovih tjedana ekipa Caspera gostovati će kod nas kako bi održali zajednički trening.
Marina
.
  PRIPREME U VRNJAČKOJ BANJI 02.09.2013.
U Skradinu, CRO Combat centru, održan je međunarodni ljetni taekwondo kamp na kome je sudjelovala i juniorska reprezentacija Hrvatske koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Portugalu od 25.-28. rujna. U sastavu juniorske reprezentacije su i dvije članice TKD Banija – potencijalna olimpijska kandidatkinja Mateja Kunović (-46kg) i trostruka državna prvakinja Ana Vranešić (-63kg). Nakon završenog trening kampa reprezentacija će nastupiti na kontrolnom prvenstvu u Poljskoj, a potom će djevojke odraditi završne pripreme za EP s trenerom Nevenom Trbojevićem.
Marina
.
  ĐARMATI BRONČANA NA KADETSKOM EP 28.08.2013.
Nakon završnih priprema u Dugoj Resi prošloga vikenda u Bukureštu u periodu od 22.-25. kolovoza održano je Europsko prvenstvo za kadete i kadetkinje. Hrvatska reprezentacija vratila se sa prvenstva sa 4 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane medalje. Kod kadetkinja Hrvatska je zauzela prvo mjesto ispred Turske i Bugarske. Au sveukupnom plasmanu kod kadetkinja i kadeta zauzela je visoko 2. mjesto. Iz karlovačke županije na prvenstvu nastupila je jedino naša Ana Đarmati +59kg , koja je ostvarila odličan rezultat, te osvojila svoju prvu europsku medalju. Naime, Đarmati je u prvom kolu pobijedila Ukrainku Vlada Narolska rezultatom 12:2, u četvrtfinalu pobijedila je prekidom u trećoj rundi Rusku predstavnicu Svetlana Burmistrova 12:0, te polufinalni meč za ulazak u finale predala je borbu Njemici Sophia Karamangiolis, zbog puknuća mišića lista desne noge. Osim sudjelovanja na prvenstvu banijanci su razgledali Bukurešt gdje su od vodiča saznali neke pojedinosti popularnog diktatora Nicolae Ceausescu za vrijeme svoga vladanja Rumunjskom. Naš tim je ugošćen i u Hrvatskom veleposlanstvu kod Ambasadorice koja je dala potporu našim sportašima.
Marina
.
  KADETSKE PRIPREME U DUGOJ RESI 18.08.2013.
Prošlog tjedna u Duga Resi održale su se završne pripreme kadetske reprezentacije koje su vodili treneri Dinko Koštić i Veljko Laura u periodu od 10. do 17. kolovoza. Od naših boraca na pripremama je boravila naša trostruka državna prvakinja Ana Đarmati koja će nastupiti u kategoriji +59kg. Prije završnih priprema sportaši iz okolice Zagreba trenirali su zajedno u Domu sportova dok su sportaši iz Splita trenirali u olimpijskom centru tkd kluba Marjan, kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće prvenstvo. Naša sportašica za to vrijeme pripremala se u olimpijskom trening centu Laloma u Meksiku. Sastav reprezentacije čine sportaši iz četiri grada Split, Zagreb, Velika Gorica i Karlovac, a nastupiti će 17 boraca. Nastup naše Ane na prvenstvu Europe, koje se održava u Rumunjskoj od 22.-25. Kolovoza, očekujemo zadnjeg dana.
Marina
.
  PRIPREME U VRNJAČKOJ BANJI 18.08.2013.
Dok kadeti borave na završnim pripremama u Dugoj Resi juniorska reprezentacija otputovala je na svoje prve zajedničke pripreme u Vrnjačku Banju- Srbija gdje se održava međunarodni tradicionalni trening kamp. Ukupno sudjeluje oko 150 sportaša iz Hrvatske, Slovenije, Rusije, Grčke i Irana, a kamp vode Iranski treneri u suradnji s trenerima gostujućih ekipa. Reprezentacija u kampu boravi do 15. do 19. kolovoza, nakon čega će pripreme nastaviti u kampu u Skradinu od 22. do 29. Kolovoza. Od naših sportaša na pripremama se nalazi trostruka državna prvakinja Ana Vranešić koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u kategoriji -63kg, a Mateja Kunović zbog nastupa na svjetskom seniorskom prvenstvu nije prisutna na ovim pripremama već će se uključiti juniorskoj reprezentaciji u Skradinu.
Marina
.
  ROĐENDANSKA FEŠTA TRENERA ŠIŠE 13.08.2013.
Povodom rođendana našeg dragog prijatelja i trenera kadetske reprezentacije Veljka Laure – Šiše, u trening centru kluba priređeno je druženje, kako bi se prijatelji i treneri zabavili i počastili u njegovo ime. Uz roštilj koji je pripremio tata Đarmati treneri su se malo opustili nakon dvodnevnih treninga najbolje kadetske selekcije u Dugoj Resi. Na zabavi su bili prisutni treneri Dinko, Šišo, Keča, Toma, Krc i Trbo u pratnji sa suprugama.
Marina
.
  TRENER ZAPREŠIĆA U NAŠEM CENTRU 10.08.2013.
Nakon dolaska naše ekipe iz Meksika trening centar kluba posjetio je trener taekwondo kluba „Zaprešić“ Dražen Kasulan koji je obišao i razgledao centar zajedno s našim glavnim trenerom Nevenom Trbojevićem. Iako je bio upoznati s našim uređenim centrom po prvi puta je u klubu, te ga je naš trener upoznali s načinom rada i ostalim klupskim aktivnostima, kao i sistemom vođenja kluba.
Marina
.
  KONFERENCIJA ZA NOVINARE 08.08.2013.
Nakon dolaska iz Meksika čelništvo našeg kluba organiziralo je tiskovnu konferenciju povodom osvajanja 5.-8.mjesta na svjetskom prvenstvu. Ovim fenomenalnim rezultatom Mateja je postala prva Karlovčanka koja je izborila 1. kategoriju vrhunske sportašice te postala potencijalni B- olimpijski kandidat za Rio 2016.godine. Ovakav uspjeh tko zna kada će Karlovac opet ostvariti,pa ga je potrebno i medijski popratiti. Na konferenciji su nazočili Mateja Kunović, trener Neven Trbojević , predsjednik kluba Branko Trbojević, gradonačelnik Damir Jelić, predsjednik Saveza sportova Karlovačke županije Josip Zaborski i predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl. U svom su izlaganju svi jednoglasno zaključili kako Mateji treba dati maksimalnu podršku,jer grad Karlovac već dugo nije imao olimpijsku kandidatkinju. Uz Mateju, trener Neven predstavio je državne prvakinje i reprezentativke koje će nastupiti na nadolazećem Europskom Prvenstvu. Nakon presice održan je sastanak s čelnicima grada koji su potvrdili da će učiniti sve kako bi ispunili zahtjeve trenera zbog poboljšanje uvjeta kluba, sportaša i trenera.
Marina
.
  MATEJA KUNOVIĆ PETA NA SVIJETU 07.08.2013.
Nakon završnih priprema u Olimpijskom trening centru Laloma od 15.-21.07. Meksička Puebla organizirala je Svjetsko taekwondo prvenstvo koje se održalo u prelijepom izložbenom centru (Centro Expositor Puebla). Na prvenstvu je prijavljeno 872 sportaša iz 134 zemlje. Svakog dana gotovo 7000 meksikanaca bodrilo je svoje borce,a veliki interes bio je i globalnih medija, naročito televizijskih kuća. Natjecanje ima G- 12 status, pa će titule sportaši za zlato imati 120 bodova , srebro 72, bronca 43.20, plasman od 5.-8. mjesta 25.92, a od 9.-16. mjesta 18.14 bodova. Među deset reprezentativaca iz hrvatske u ženskoj reprezentaciji našla se i naša debitantica koja je ujedno i jedna od najmlađih sportašica prvenstva Mateja Kunović. Iako se svi iz rukovodstva nisu opterećivali našom Matejom i njezinim plasmanom, upravo zbog mladosti i godina, gotovo svi smo vjerovali u nju i ipak se neki nadali visokom plasmanu jer već nekoliko godina nosi pobjede u nogama,pa je tako i u Nizozemskoj pobijedila najbolju sportašicu te prvu nositeljicu u toj kategoriji kanađanku Yvete Yong. Prvog dana prvenstva na borilište su izašli oni najlakši,pa je tako Mateja probila led i polučila odličan uspjeh. Do zlata je imala pet borbi,a u kategoriji su nastupile 42 sportašice. U prvom kolu Mateja je “razbila tremu” 7:4 pobjedom protiv Hondurašanke Sidney Vicente. S dosta bojazni očekivao se dvoboj drugog kola protiv domaće predstavnice, Meksikanke Itzel Manjarrez. Unatoč potpori prepune dvorane, Meksikanka nije imala šanse protiv odlične Mateje Kunović, koja je slavila sa 6:0. Meksikanka je ujedno bila drugi nositelj kategoriji,te velika nada za osvajanje odličja na prvenstvu. U četvrtfinalu još jedna izvrsna Matejina borba, nažalost i kraj natjecanja. Ogled s Ruskinjom Anastasijom Valuevom okončan je 7:7, a u produžetku je do “zlatnog boda” ipak prva stigla ruska predstavnica, a Mateja zaradila dvije opomene za izlazak s borilišta. Iako je medalja bila u ruci Mateja se nije vratila praznih ruku, već je osvajanjem 5.-8. mjesta ostvarila zacrtani plan glavnog trenera kluba i postala vrhunski sportaš 1. kategorije te potencijalni B- olimpijski kandidat za Rio 2016.godine.
Marina
.
  PRIPREME U MEKSIKU 07.08.2013.
U Meksičkom Olimpijskom trening centru Laloma- okupio se 39 nacionalnih timova koji su završavali pripreme i aklimatizaciju za Svjetskom prvenstvu u Puebli. Od deset reprezentacija 17 sportaša osvojilo je medalju,među kojima su: Hrvatska, Australija, Brazil , Egipat, Francuska, Gabon, Njemačka, Slovenija, Srbija i Švicarska. Među nacionalnim timovima,naš klub je jedini prisustvovao na ovom svjetskom taekwondo kampu, a na nagradnom putovanju iz kluba sudjelovale su Ana Đarmati i Tena Kunović sa trenerom Nevenom Trbojevićem. Ovo je odličan potez kluba, jer je ulaganjem u nove nade pružio djevojkama veliko iskustvo koje su na ovom putu stekle. U periodu od 29.06. – 13.07. djevojke su trenirale s najboljim borcima koji su nastupili za svoju državu, pa tako već prvog tjedna uz tri treninga dnevno svakog dana organizirane su bile borbe gdje su se djevojke borile s najboljima, pa su tako u prvom tjednu odradile 60 borbi. Drugog tjedan organizirano je svatko mogao trenirati s ekipom kojom je htio, tako da smo trenirali s mnogim ekipama. Zadnji i treći tjedan više se treniralo individualno. Osim što su djevojke dobile iskustvo i naučile neke nove stvari. Trener kluba je odličan poslovni odnos stvorio s svim trenerima koji su boravili u Lalomi. Pa je tako propagirao trening kampove u našem klubu,te dogovorio s svim trenerima suradnju i sudjelovanje, tako da već u rujnu očekujemo Amerikanca Stevena Lopeza ,te u studenom Meksički team koji će dva tjedna boraviti kod nas. Početkom godine očekujemo Kanađane i Brazil. Stvorili smo nova prijateljstva i zbližili se trenerima i borcima.Ove godine smo se upoznali i družili s meksičkim olimpijskim pobjednikom Guillermo Perez, koji nas je lijepo primio i vodio u obilazak Pueble, tu su i svjetska prvakinja Edna Diaz, te Gabriel Mercedes, Sarah Stevenson, Brigida Yague i drugi. Sve pohvale na ovakvom velikom događaju koje su organizirali Ireno Fargas i naša Ivana Vujčić. Iako je put bio vrlo skup,na kraju se sve isplatilo jer smo obogatili znanje istekli divna nova prijateljstva. Uz treninge koje su naše djevojke provodile našlo se vremena i za razgledavanje grada, pa smo tako obišli cijeli San Luis Potosi, Pueblu te Piramide u Mexico Cityu.
Marina
.
  BANIJANKE NA NAGRADNOM PUTOVANJU 29.06.2013.
Slijedećih tri tjedna ekipa našeg tima trenirati će i pripremati se s najboljim borcima svijeta u trening centu Laloma u Meksiku. Naime, uz Mateju Kunović koja će prvog dana (15.07.) nastupiti na svjetskom prvenstvu, ostale naše dvije članice Tena Kunović i Ana Đarmati s trenerom Nevenom Trbojević trenirati će u trening centru Laloma u 10 dvorana gdje će 300 natjecatelja svjetskog prvenstva održati posljednje pripreme. Banijanci će u Meksiku trenirati od 29.06.-20.07. a na samome kraju biti će i sudionici samog svjetskog prvenstva. Nadamo se da će naši prijatelji i članovi kluba navijati za našu sportašicu.
Marina
.
  ZAVRŠNE PRIPREME U SPLITU 28.06.2013.
Nakon otvorenog prvenstva Švicarske Mateja Kunović i trener kluba Neven Trbojević uputili su se na završne pripreme u Split, kako bi trenirali sa ekipom koja se priprema za svjetsko seniorsko prvenstvo. Uz naporne treninge koji su se održavali u olimpijskom centru našlo se je vremena i za opuštanju u moru sa ostalim članovima Marjana. Ovim putem im se zahvaljujemo što su nas i po peti puta u ovoj godinu ugodno ugostili i omogućili da treniramo s najboljim hrvatskim klubom.
Marina
.
  KUNOVIĆ NA SWISS OPENU 09.06.2013.
Na otvorenom prvenstvu Švicarske „Swiss Open“ u Lausanni, nastupila je hrvatska seniorska reprezentacija kao zadnji turnir prije svjetskog prvenstva. Na prvenstvu G-1 turnira u olimpijskim kategorijama po prvi puta nastupila je naša Mateja Kunović u kategoriji -49kg zajedno s Lucijom Zaninović. Iako je Lucija u ovoj kategoriji favoritkinja naša Mateja je debitantica pa ju ždrijeb nije nimalo mazio. Već u drugom kolu naletjela na kineskinju Liping Lui od koje je izgubila 13:3, dok je u prvom kolu pobijedila Nigerijku 13:1. Lucija Zaninović je pobjednica turnira, gdje je u finalu pobijedila kineskinju 4:2. Na ovom turniru nastupilo je ograničen broj natjecatelja (300) u četiri muške i četiri ženske olimpijske kategorije, pošto se olimpijske kategorije spajaju, onda je naša Mateja nastupila u većoj kategoriji do -49kg. Dan prije natjecanja naši treneri su obišli grad te upoznali znamenitosti prelijepog Švicarskog grada. U razgledavanju su obišli katedralu Notre Dame, stari grad te Olimpijski muzej u kojem su odali počast, povodom dvadesete godišnjice, od tragične nesreće u kojoj je život izgubi košarkaški virtuoz Dražen Petrović.
Marina
.
  PET MEDALJA SA AUSTRIAN OPENA 04.06.2013.
Prošlog vikenda održan je posljednji A-turnir „Austrian Open“ u Innsbrucku gdje je nastupila juniorska i kadetska ekipa Banija Pandasa. Na prvenstvu nastupilo je 1158 natjecatelja iz 89 timova. Za reprezentaciju nastupile su naše tri sportašice Ana Đarmati, Ana Vranešić i Mateja Kunović. Prva mjesta osvojile su Ana Vranešić -63kg koja je u finalnoj borbi pobijedila brončanu sa svjetskog prvenstva u Egiptu (11:5, 5:3, 11:4, 9:8) i Mateja Kunović -46kg (7:5, 9:6, 10:1), srebrnu medalju osvojila je kadetkinja Ana Đarmati +59kg ( 7:4, 7:11). Brončane medalje za klub osvojile su Ivana Vranešić -59kg (14:0, 5:0, 0:0) koja je sudačkom odlukom izgubila polufinalnu borbu i Iva Požega -59kg (10:3, 12:0, 0:1) koja je na zlatni bod izgubila borbu za ulazak u finale. Juniorka Tena Kunović -59 (8:2,6:1, predaja) ostvarila je dvije pobjede te u borbi za medalju predala borbu zbog povrede noge. Banijanke su ostvarile 14 pobjeda i tri poraza na ovako jakom turniru u Austrije gdje su većinom sve zemlje imale zadnju provjeru svojih sportaša prije Europskog i svjetskog prvenstva.
Marina
.
  ZAJEDNIČKI TRENING MARJANA I BANIJE 03.06.2013.
U našem trening centru ugostili smo kadetsku i juniorsku ekipu taekwondo klub „Marjan“ iz Splita s kojim od početka sezone surađujem, kako bi što bolje borce pripremili za ovogodišnje izazove. Osim naših najboljih boraca na zajedničkom treningu prisustvovalo je dvanaest reprezentativaca, koji će ove godine nastupiti na Europskom prvenstvu. Osim treninga sportaši su se opustili i družili kako to već Banijanci po običaju pripreme. Slijedeće okupljanje ova dva kluba je sredinom lipnja u Splitu.
Marina
.
  ĐARMATI NA TRENINGU REPREZENTACIJE 19.05.2013.
Povodom otvorenog prvenstva Austrije trener kadetske reprezentacije Dinko Koštić organizirao je kontrolno okupljanje kadetske reprezentacije . Treninzi su se održali u dvorani taekwondo kluba Dubrava u jutarnjem i popodnevnom terminu. Treninzi su se bazirali na upoznavanje trenera i sportaša s osnovnom tehnikom i situacijskim metodama u borbi. Od naših natjecatelja na treningu prisustvovala je trostruka kadetska prvakinja Hrvatske Ana Đarmati.
Marina
.
  NAGRADNO PUTOVANJE U MEKSIKO 19.05.2013.
Kao i prošle godine tako i ove godine naš klub nagradio je najuspješnije sportaše, koji su svojim plasmanima na određenim turnirima prikupili najviše bodova. Nagradno putovanje od dvadeset dana u Meksiku osvojilo je četiri natjecatelja, koji će trenirati u olimpijskom trening centru Laloma. Buđet ovog putovanja iznosi 45.000,00 kuna koje je osigurao klub za svoje najbolje borce. Po kriterijima naše rang liste kartu za Meksiko ostvarili su: Mateja Kunović sa 70 bodova, Ana Vranešić sa 51 bodom, Ana Đarmati sa 41bodom i Tena Kunović sa 35 boda. Nakon dolaska u Mexico City pandas tim će autobusom nastaviti put u sportski centar La Loma (planirano vrijeme putovanja autobusom je 4,30 sati) gdje će boraviti do 13.07.2013. U trening centru Laloma organiziran je trening kamp sa svim reprezentacijama koje će nastupiti na svjetskom prvenstvu među kojima su 34 reprezentacije: Kina, Francuska, Koreja, Iran, Španjolska, Teheran, USA… i druge. Pošto će u trening centru trenirati najbolji borci svojih zemalja naši sportaši i trener vratiti će se s puta puni novih metoda treniranja. Uz trodnevne treninge naša ekipa upoznati će neke gradove, kulturu i znamenitosti Meksika. Naš glavni domaćin je naša klupska kuma Ivana Vujčić koja nam je i ovaj put omogućila da dođemo i treniramo s najboljima. Iz La Lome će 13.07. također autobusom putovati do Pueble (planirano vrijeme putovanja autobusom je 5,00 sati). gdje će sudjelovati na svjetskom prvenstvu, te kao navijači podržati našu Mateju Kunović koja se bori 15.07. kao i cijelu našu reprezentaciju. Nakon svjetskog prvenstva 19.07. naša ekipa odlazi u Meksico city gdje će razgledati glavni grad i poznate piramide Maya, gdje će obaviti fotosession. Dolazak našeg tima je 20.07. u 9:00 sati.
Marina
.
  NASTUP ZA REPREZENTACIJU 19.05.2013.
Povodom otvorenog prvenstva Austrije trener kadetske reprezentacije Dinko Koštić organizirao je kontrolno okupljanje kadetske reprezentacije . Treninzi su se održali u dvorani taekwondo kluba Dubrava u jutarnjem i popodnevnom terminu. Treninzi su se bazirali na upoznavanje trenera i sportaša s osnovnom tehnikom i situacijskim metodama u borbi. Od naših natjecatelja na treningu prisustvovala je trostruka kadetska prvakinja Hrvatske Ana Đarmati.
Marina
.
  KUNOVIĆ PRVA, VRANEŠIĆ TREĆA 19.05.2013.
U Novoj Gradiški održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem su nastupili 148 natjecatelja iz 41 kluba. Na prvenstvu je sudjelovala krema hrvatskog taekwondoa među kojima su osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih medalja. Natjecateljice našeg kluba opet su zabilježile odlične rezultate, gdje je Mateja Kunović prvi puta osvojila titulu seniorske državne prvakinje u kategoriji -46kg (8:5), kao i brončana Ana Vranešić -62kg (10:4, 2:9) koja je osvojila svoju prvu seniorsku medalju. U ekipnom plasmanu kod žena Banija je četvrti seniorski klub u Hrvatskoj.
Marina
.
  MALE PANDE NA DANU SPORTA 15.05.2013.
Na Vunskom polju po prvi puta organiziran je dan sporta, gdje su gradski čelnici na čelu s Gradonačelnikom Damirom Jelićem otvorili nove sportske terene. Kako su okupljeni i predstavljeni svi sportovi, tako i među borilačkim sportovima demonstrirale su i naše male pande na čelu s trenerima Lukom Vlašićem i Tomislavom Bosancem.
Marina
.
  TRI BRONCE SA SUSEDGRAD SOKOLA 12.05.2013.
Na održanom međunarodnom turniru „Susedgrad sokol pokal“ natjecateljice naših Pandi nastupile su u polovičnom sastavu. Na natjecanju nastupilo je oko 700 natjecateljica iz 76 klubova. Brončane medalje osvojile su juniorka Sara Protulipac -49kg, te kadetkinje Ivana Vranešić -59kg i Iva Požega -59kg. Pod vodstvom trenera Luke Vlašića nastupila je i pomlađena ekipa mlađih kadeta koji u svom prvom nastupu ostali bez plasmana. Bez plasmana ostale su Katarina Latković, Mia Šnajder, Lovro Perković i Nikolina Žgela.
Marina
.
  ZAPOČELA ŽUPANIJSKA TKD LIGA 12.05.2013.
Na inicijativu glavnog trenera našeg kluba organiziran je prvi susret karlovačkih klubova. Susret se održao u O.Š. Slave Raškaja u Ozlju a sudjelovao je oko tridesetak natjecatelja. Ovi susreti održavati će se mjesečno jednom, a cilj je potaknuti mladim sportašima tehničko taktičke treninge u borbi. Naime, u svakom klubu izabrana je selekcija djece koja će na ovim liga natjecanjima sve ono što uče u dvorani probati izvesti kroz borbu, kako bi se što bolje ubrzao proces stvaranja kvalitetnih natjecatelja. Nakon što se organizira nekoliko susreta početi će liga sistem natjecanja po kategorijama. Slijedeći nastup karlovačkih kadeta održati će se u našem trening centru a sudjelovati će klubovi: TK Prana, TK Ozalj,TK Tigar i TK Banija Pandas.
Marina
.
  LUKA VLAŠIĆ NOVI TRENER KLUBA 08.05.2013.
Nakon klupskog psihologa ovih dana uprava kluba je pojačala i stručni kadar, te zaposlila novog trenera. Naime, porast potražnje za novim trenerskim kadrovima u klubu potaknuo je upravu kluba da primi novog trenera, kako bi se što kvalitetnije iz masovnosti izvukla kvaliteta koja će slijedećih godina nastaviti nizati rezultate sadašnjih juniorki, koje su prvakinje Hrvatske. Novi trener kluba je Luka Vlašić nosioc crnog pojasa 2.dan te iza sebe ima bogato natjecateljsko iskustvo. Trener Luka voditi će i osposobiti novu natjecateljsku kadetsku selekciju, te biti će zamjena glavnom trener u prvoj natjecateljskoj ekipi. Trener Luka je jedan od najtrofejnijih hrvatskih boraca te je osam puta osvajao titulu državnog prvaka, nagrađen je od KŠZ-a najboljim sportašem grada u 2005.g., a dugi niz godina nastupao je u sastavu hrvatske reprezentacije, gdje je kao senior nastupio tri puta u nizu na svjetskom i europskom prvenstvu, te na univerzijadi. Kao trener radio je u taekwondo klubu Grabrik te u Zagrebačkom Kondoru.
Marina
.
  PRIPREME U BUGARSKOJ 05.05.2013.
Hrvatska seniorska taekwondo reprezentacija priprema se u Bugarskoj za nadolazeće Svjetsko taekwondo prvenstvo, koje će se u mjesecu srpnju održati u meksičkom gradu Puebli. U sastavu reprezentacije je i naša Mateja Kunović koja je sjajnim rezultatima izborila pravo da nastupi na najvećem svjetskom skupu taekwondo boraca. U sportskom centar Belmeken, odabrani su zbog “sličnosti” s Meksikom, barem kada su u pitanju uvjeti, točnije nadmorska visina. Belmeken se, naime, nalazi na 2050 metara nadmorske visine, gotovo kao i Puebla (2160 m nadmorske visine), što će pomoći pri aklimatizaciji. Na pripreme su pozvani Mateja Kunović, Lucija Zaninović, Ana Zaninović, Martina Zubčić, Marina Sumić, Petra Matijašević, Lovre Brečić, Stipe Jarloni, Tomislav Karaula i Filip Grgić.
Marina
.
  TENA KUNOVIĆ NAJBOLJA JUNIORKA 28.04.2013.
Na pretposljednjim kontrolnim turnirom za juniorsko europsko prvenstvo pod nazivom „Bljesak'95“, nastupilo je 315 natjecatelja. U ekipnom plasmanu juniorke su osvojile prvo mjesto. Zlatne medalje pripale su Teni Kunović -52kg (10:0, 15:7, 4:3, 8:5) koja je sa četiri pobjede i proglašena najboljom juniorkom turnira i Sari Protulipac -49kg (8:3, 6:5, 9:4) sa tri pobjede, obje djevojke su ušle u kombinaciju za odlazak na europsko prvenstvo. Drugo mjesto osvojila je Ana Vranešić -63kg (11:8, 5:7) koja je ispunila bodovnu razliku te se kvalificirala na Europsko Prvenstvo. Treće mjesto osvojila je Nancy Magdić -52kg (17:2, 7:11, 0:4).mlađa kadetkinja Mona Petrić -30kg izgubila je u prvoj borbi (1:9)
JUNIORKE
1.TK BANIJA PANDAS
2. TK ZAPREŠIĆ
3. TK MARJAN
Marina

.
  ZLATO I SREBRO SA KADETSKOG PH 21.04.2013.
Na održanom kadetskom prvenstvu Hrvatske u Varaždinu nastupilo je 337 natjecatelja iz 66 klubova. Naš tim nastupio je sa dvije natjecateljice te osvojio dvije medalje. Ana Đarmati je osvojila titulu trostruke državne prvakinje te u tri pobjede osvojila zlatnu medalju u kategoriji +59kg. Ovom medaljom izborila je nastup na Europskom kadetskom prvenstvu koje se održava krajem kolovoza u Rumunjskoj. Ivana Vranešić -59kg ostvarila je dvije pobjede te osvojila srebrnu medalju. U ekipnom plasmanu Banijankama je izmaknuo pehar te su osvojile 5.mjesto.
Marina
.
  Prof. BALENT U EKIPI PANDAS TIMA 12.04.2013.
Prošloga vikenda u Zagrebu naše dvije sportašice Mateja Kunović i Ana Vranešić boravile su kod sportskog psihologa profesora Borisa Balenta, koji je ujedno i Predsjednik Hrvatske asocijacije Sportskih Psihologa, i suradnik Hrvatske Olimpijske akademije i Kineziološkog fakulteta. Već u prvom susretu djevojkama se svidio sistem rada profesora, te u dogovoru s trenerom Nevenom Trbojević profesor Balent pridružiti će se našem pobjedničkom timu. U planu su jednom tjedno susreti sa djevojkama radi bolje psihičke pripreme za nadolazeća prvenstva.
Marina
.
  POSJET NATJECATELJSKOG TIMA ČIGRE 11.04.2013.
Prije državnog kadetskog prvenstva u naš trening centar posjetila nas je natjecateljska ekipa „Čigre“ gdje su trenirali s našim Pandas timom. Zajednički trening vodili su treneri Neven Trbojević i Boris Bursač. Ovakvom lijepom suradnjom našeg tima s prijateljskim klubovima uveliko će pridonijeti još većim rezultatima jedne i druge ekipe. Ovim putem se zahvaljujemo ekipi Čigre na dolasku.
Marina
.
  BANIJANKE PRVAKINJE HRVATSKE 07.04.2013.
Naše juniorke kluba ostvarile su odličan uspjeh na državnom juniorskom prvenstvu u Rijeci. Na prvenstvu nastupilo je oko 200 natjecatelja iz 51 kluba. Naše juniorke osvojile su titulu državnih prvakinja sa osvojenih četiri medalja od kojih su dvije zlatne, srebrna i brončana medalja, a kod juniora osvojili smo jednu brončanu medalju. U pojedinačnom plasmanu državne prvakinje Hrvatske su: Ana Vranešić -63kg (16:2, 5:1, / ) i Mateja Kunović -46kg (7:1), viceprvakinja Hrvatske je Tena Kunović -52kg (12:4, 4:3, 5:2, 7:16) a treći su: Sara Protulipac -49kg (17:8, 5:8) i Luka Mlinac -73kg (4:17) bez medalje ostala je Nancy Magdić -52kg (6:13)
JUNIORKE
1.TK BANIJA PANDAS
2. TK ZAPREŠIĆ
3. TK MARJAN

Marina
.
  ANA ĐARMATI SREBRNA U BELGIJI 07.04.2013.
Naše dvije kadetkinje nastupile su u Belgijskom Gentu na A- turniru Belgian Open, gdje je nastupilo preko 1300 natjecatelja. Iako zbog nastupa na juniorskom prvenstvu Hrvatske, koji se održavao u isto vrijeme kao i Belgian Open, nije mogla nastupiti naša kompletna ekipa. Naš klub zabilježio je uspjeh te osvojio srebrnu medalju u konkurenciji kadetkinja u teškoj kategoriji. Ana Đarmati osvojila je drugo mjesto pobijedivši u prvoj borbi Dankinju 13:0, za medalju pobijedila je Poljakinju 13:1 i u finalu izgubila je od Britanke 2:3. Ivana Vranešić nastupila je u kategoriji -59kg te u prvoj borbi zaustavila ju je Dankinja rezultatom 13:1
Marina
.
  PRVI KINEZIOLOG U KLUBU 06.04.2013.
U petak 6. travnja 2013 na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je Slavica Žeger jedna od pionirki našeg kluba, diplomskim radom "Konstrukcija scale stave prema taekwondou" pred povjerenstvom: prof.dr.sc. Ksenija Bosnar' prof.dr. Drena Trkulja i prof.dr.sc.Franjo Prot. Na uzorku od 503 ispitanika primjenjena je kolekcija od 64 tvrdnje. Temeljem analize metrijskih svojstava odabrano je 34 tvrdnje koje čine konačnu formu scale visoke pouzdanosti (rtt=0.91). U istraživanju su dobrovoljno sudjelovali studenti kineziološkog fakulteta (107), maturanti zagrebačkih gimnazija (293) i aktivni taekwondoisti s najmanje crvenim pojasom (103). Na ovaj je način pokazano da se u našoj sredini iskazuje pozitivan stav spram taekwondou, te da se stav prema taekwondou može objektivno mjeriti. I ovom prilikom čestitamo magisrtri specijalisi Slavici Žeger, profesorici, na ovom postignuću.
Marina
.
  SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU 02.04.2013.
Tradicionalnim puštanjem plavih balona i u Karlovcu je obilježen Svjetski dan svjesnosti u autizmu. Ispred Kazališne kavane Zorin doma gradonačelnik Damir Jelić i župan Ivan Vučić uz autističnog dječaka Petra Čopa koji je član našeg kluba, zajedno su pustili balone kao važnost ranog prepoznavanja autizma, te uključivanje autističnih osoba u sve segmente života. Iako naš klub zbog kiše nije održao prezentaciju, ispred našeg kluba prisustvovao je i ambasador osoba s autizmom u Republici Hrvatskoj naš glavni trener Neven Trbojević.
Marina
.
  TREĆI DIO PRIPREMA U SPLITU 31.03.2013.
Po planu i programu glavnog trenera kluba naši najbolji natjecatelji odradili su treći dio priprema u Splitu, gdje su trenirali u olimpijskom centru sa najboljim borcima u hrvatskoj. Naime, nakon kvalifikacijskog turnira u Zagrebu naš tim uputio se na sedmodnevne pripreme, gdje je iscrpno trenirao triput dnevno pod vodstvom trenera Tonija Tomasa i Veljka Laure. Uz naš tim od gosti treninzima se pridružio i Filip Grgić koji je svojom dinamikom pojačao stupanj treniranja. Ove pripreme su organizirane kako bi se što bolje pripremili za nastupe juniorskog tima za državno prvenstvo i kadetskog tima za Belgian open.
Marina
.
  FILIP GRGIĆ U NAŠEM TRENING CENTRU 30.03.2013.
Najbolji borac svijeta i dvostruki viceprvak Europe Filip Grgić te njegov klupski kolega iz Tk kluba Metalac Martin Erdeljac posjetili su naš trening centar. Iako su bili upoznati s našim suvremenim centrom preko medija po prvi puta su boravili u klubu, te su se upoznali s našim prostorijama i novim idejnim planovima. Naše juniorke i seniorke trenirale su zajedno sa Filipom u Splitu gdje su se svi zajedno pripremali za nove sportske izazove.
Marina
.
  JUNIORKE EKIPNO DRUGE 24.03.2013.
U Podsusetu održano je međunarodni turnir „Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića“ koji je ujedno i bio kontrolni juniorski turnir za Europsko prvenstvo. Na turniru nastupilo je preko 600 natjecatelja iz 84 kluba. U ekipnom plasmanu juniorke su osvojile drugo mjesto a zlatne medalje osvojili su: Mateja Kunović -46kg (15:0,6:0), Ana Đarmati +59kg (7:0, K.O. 21:1) i Anton Španić -73kg (9:4), srebrne medalje osvojile su: Ana Vranešić -63kg (8:0, 11:6, 7:12), Sara Protulipac -49kg (21:4,18:14,7:6, 2:10) i Lovro Perković -41kg (18:13, 8:7, 8:12), brončane medalje osvojili su: Nancy Magdić -52kg (8:4, 2:6), Nina Žgela -37kg (6:2, 0:12) i Mia Šnajder -39kg (19:9,2:6), bez medalje ostali su: Tena Kunović -52kg (1:0, 8:15) i Eric Žgela -45kg (6:7,7:9), te kadeti koji su po prvi puta nastupili na turniru: Leon Furač -36kg (1:6), Mona Petrić -30kg (0:12), Andreja Islami -33kg (0:12), Katarina Latković -39kg (0:13), Andrej Antunović -37kg (2:10)
JUNIORKE
1.TK DUBRAVA
2. TK BANIJA PANDAS
3. TK OSVIT

Marina
.
  EKIPA MARJANA U KARLOVCU 23.03.2013.
Povodom kontrolnog turnira u Zagrebu juniorska ekipa taekwondo kluba „Marjan“ uputila se u Karlovac na jednodnevno druženje sa Pandama. Ovo je prvi puta da juniori najboljeg hrvatskog kluba borave u našem trening centru. Kako bi ih ugodno ugostili, na vrlo nama poznat način, pripremili smo im specijalitete iz naše pečenjare . Slijedećeg dana naši juniori odlaze na sedmodnevne pripreme u Split gdje će svi zajedno trenirati i pripremati se za državno prvenstvo.
Marina
.
  NOVA KOLEKCIJA ODJEĆE ZA TRENING 22.03.2013.
Kako ćemo u ovoj olimpijskoj godini promijeniti službene trenirke, tako ćemo i uniformirati natjecateljski pandas tim za trening. Pošto težimo svake godine biti sve bolji, kako u rezultatima tako i u novitetima u klubu, ove godine smo donijeli odluku da će natjecateljski tim biti uniformirani na treningu, kao i treneri koji rade u klubu. Već prošle godine treneri imaju službene polo majice u kojima provode treninge, dok ove godine će svi natjecatelji imati isti „dress code“. U klupskoj boji crnim i bijelim majicama s logom pandas tima i crnim tajicama za djevojke i trenirkama za dječake s natpisom pandas tima trenirati će svi natjecatelji.
Marina
.
  GOSTI EMISIJE SPORTSKI TIMELINE 21.03.2013.
Na lokalnoj televiziji TV4R svake se nedjelje prikazuje zanimljiva i popularna emisija pod nazivom „sportski timeline“ gdje iz svakoga sporta ugoste sportaša, trenera ili sportskog djelatnika kluba. U 11 emisiji došao je red i na taekwondo, pa se tako tv ekipa uputila u trening centar kluba, kako bi snimili emisiju s glavnim trenerom Nevenom Trbojevićem. U emisiji voditelj Vjekoslav Vrbetić iskopao je razna pitanja kako bi saznao nešto više o treneru kluba, a da trener ne ostane dužan voditelja je privrgnuo šišanju u salonu kluba. Kako je emisija izgledala pogledajte na linkovima video u dva dijela.
Marina
.
  POJAČANJA U PANDAS TIMU 21.03.2013.
Banija Pandas tim ove godine pojačao se u muškom sastavu sa dva natjecatelja. Naime, iz kickboxing kluba prešla su nam dva sportaša senior Matija Žužinjak i junior/senior Tin Vučković. Od značajnijih rezultata Matija je osvojio 3 mjesto na europskom prvenstvu, dvostruki državni prvak u juniorima i starijim kadetima i viceprvak hrvatske i državni prvak u ITF taekwondou. Tin je državni juniorski prvak i viceprvak, nastupao je na svjetskom, te na europskom prvenstvu ostvario je plasman 4. mjesto. Nakon prilagodbe na taekwondo i WTF pravila uskoro ćemo očekivati i njihove prve rezultate za klub.
Marina
.
  SENIORSKO SREBRO S DUTCH OPENA 20.03.2013.
Nakon German opena naš tim se uputio u Eindhoven kako bi nastupio na Dutch openu. Na turniru je nastupilo 972 natjecatelja a iz našeg kluba nastupilo je troje natjecatelja. Naj uspješnija bila je seniorka Mateja Kunović -46kg koja je osvojila srebrnu medalju pobijedivši u osmini finala Kazahstanku Zhuldyz Makulbekovu sa 8:0, da bi u četvrtfinalu sa 11:9 pobijedila najbolju seniorku svijeta u svojoj kategoriji kanađanku Yvette Yoong. U polufinalu je naletjela na Britanku Beth Worthington koju je dobila sa 2:0. Prvi poraz na turniru doživjela je tek u finalu gdje je tijesnim rezultatom 7:8 izgubila od Asia Bailey iz Škotske. Mateja je na ovom turniru nastupila u sastavu seniorske reprezentacije. Nancy Magdić u prvom kolu pobijedila je Njemicu rezultatom 0:2, dok je za medalju izgubila od Španjolke 5:6, Luka Mlinac u prvom kolu izgubio je od Kazahstanca 4:10

Marina
.
  KUNOVIĆ POTPISALA UGOVOR S HOO-a 19.03.2013.
Ovih dana Mateja Kunović zbog ostvarenih rezultata na svjetskom juniorskom prvenstvu potpisala je svoj prvi ugovor s Olimpijskim Odborom o korištenju sredstava potpore individualnih programa posebne skrbi o mladima razvojni program II/1 za A korisnike. Odlukom Vijeća HOO-a o korisnicima Programa potpore individualnim programima posebne skrbi o mladima te odlukama Vijeća HOO-a o iznosu potpore športašima – korisnicima programa potpore individualnih programa posebne skrbi o mladima koje se donose na godišnjoj razini sukladno proračunu HOO-a za svaku pojedinu godinu, a u cilju očuvanja dostignute športske kvalitete, te unapređenja i razvoja športskih dostignuća, HOO posebno skrbi o osiguranju stručnih, tehničkih i materijalnih uvjeta športaša. Ovim ugovorom klubu i treneru će se omogućiti da svoje planove i programe za Mateju provode bez muke oko skupljanja financijske pomoći.
Marina
.
  ODLIČAN NASTUP NA GERMAN OPENU 12.03.2013.
Na A-turniru German openu koji se održao u Hamburgu nastupilo 1290 natjecatelja iz 50 zemalja. Iz hrvatske nastupilo je 55 boraca od kojih je sedmero uzelo medalju, od tih sedam medalja tri su pripale našem timu. Pandas tim nastupio je s pomlađenom ekipom gdje su kadetkinje kluba nastupile po prvi puta u juniorskoj konkurenciji. Ukupno smo ostvarili 10 pobjeda i 5 poraza, a natjecatelji su ostvarili prve bodove na svjetskoj rang listi. Srebrnu medalju osvojila je juniorka Tena Kunović (-52 kg). U 1. kolu je pobijedila Poljakinju 13:0, zatim Britanku 9:1, a za medalju je pobijedila Čehinju 5:1 te je u finalu izgubila od hrvatske predstavnice 5:8, Brončanu medalju osvojila je Ivana Vranešić (-59 kg) koja je u prvoj borbi pobijedila Njemicu rezultatom 5:3, drugoj Grkinju 14:2, za medalju je svladala hrvatsku reprezentativku 3:1, a u polufinalu u četvrtoj rundi odlukom sudaca izgubila od hrvatske predstavnice (3:3). Brončanu medalju osvojio je Luka Mlinac (-73 kg). On je u prvoj borbi pobijedio je Kanađanina 6:1, drugoj Britanca 7:6, za medalju Nijemca (14:1) i u polufinalu je izgubio od Portugalca (6:6) odlukom sudaca u četvrtoj rundi. Ana Đarmati (-59 kg) u prvoj borbi pobijedila je Poljakinju 11:3 dok je za medalju naočigled sudačkim greškama pokradena od svjetske juniorske prvakinje iz Njemačke 11:12. Više pogledajte na video linku. Iva Požega izgubila je od Nizozemke u prvoj borbi 2:6.
Marina
.
  TRENING KAMP S AARONOM COOKOM 05.03.2013.
Nakon završenih priprema u Splitu naši natjecatelji trenirali su u trening kampu s glavnom zvijezdom Europskog taekwondoa Aaronom Cookom. Trening kamp zatvorenog tipa organizirao je taekwondo klub Marjan a sudjelovali su samo pozvani hrvatski borci. U sedmodnevnom kampu sudjelovao je Aaron Cook sa svojim timom, kojeg vodi trener Patrice Remarck. Ovo je prvi posjet britanskog tima u Hrvatskoj a na prve reakcije nadamo se da će biti još ovakvih susreta, gdje će borci i treneri izmjenjivati svoja dugogodišnja iskustva.
Marina
.
  PANDE NA PRIPREMAMA U SPLITU 05.03.2013.
Natjecatelji Pandas tima odrađivali su završne situacijske pripreme u Splitu od 24.02.-03.03., gdje su trenirali u novom olimpijskom taekwondo centru. Seniorski i juniorski tim trenirali su triput dnevno s najboljim borcima u hrvatskoj među kojima su, uz sestre Zaninović, Martina Zubčić, Marina Sumić, Filip Grgić i ostali najbolji borci iz Taekwondo kluba Marjan. Na pripremama treninge su vodili trener seniorske reprezentacije Toni Tomas, Veljko Laura i Neven Trbojević. Nakon odrađenih priprema natjecatelji kluba sudjelovali su na trening kampu sa Aaronom Cookom te nastupili su na kvalifikacijskom turniru Dalmacija kup. Uz odlično odrađene pripreme i odličnim plasmanima na turniru, pande su se odlično zabavili sa najboljim prijateljima iz prijateljskog kluba Marjan. Ovim putem im se zahvaljujemo na odličnoj suradnji .
Marina
.
  ODLIČAN NASTUP NA DALMACIJA KUP-u 04.03.2013.
Na prvom kadetskom kvalifikacijskom turniru u Splitu, koji je u programu kontrolnih turnira za odlazak na Europsko kadetsko prvenstvo u Rumunjskoj, nastupilo 47 klubova i 375 natjecatelja . Banija Pandas team nastupio je sa sedam natjecatelja od kojih je pet zlatnih, jedna srebrna i jedna brončana medalja. U ekipnom poretku kod juniorki Banijanke su osvojile drugo mjesto dok su kadetkinje i juniori treći. U sve ukupnom poretku svih selekcija pandama je pripao pehar za drugo mjesto. U pojedinačnom plasmanu prva mjesta osvojile su kadetkinje Ana Đarmati +59kg i Ivana Vranešić -9kg, koje su trenutno vodeće u svojim kategorijama, Iva Požega je osvojila 3. mjesto u kategoriji -59kg. Kod juniorki prve su bile Mateja Kunović -46kg i Tena Kunović -52kg, kod juniora prvi je bio Luka Mlinac -73kg i drugi Anton Španić -73kg.
KADETKINJE
1.TK MARJAN
2. TK JASTREB
3. TK BANIJA PANDAS
JUNIORKE
1.TK MARJAN
2. TK BANIJA PANDAS
3. TK NUR KAKANJ
JUNIORI
1.TK MARJAN
2. TK OSIJEK
3. TK BANIJA PANDAS
SVEUKUPNI PLASMAN
1.TK MARJAN
2. TK BANIJA PANDAS
3. TK KOCUNAR

Marina
.
  KUNOVIĆ SPORTAŠICA ŽUPANIJE 22.02.2013.
U Karlovcu održan je izbor najboljih županijskih sportaša u 2012.godini. Uvjerljiva pobjeda pripala je našoj Mateji Kunović koja je postala najbolja sportašica županije u prošloj godini. U izboru sportaša sa ostvarenim vrhunskim rezultatom nagrada je pripala Ani Vranešić koja je na dan dodjele proslavila i svoj sedamnaesti rođendan. U kategoriji mladih nada Iva Požega je primila svoju prvu nagradu. U konkurenciji najboljih trenera Neven Trbojević odnio je svoju osmu nagradu za najboljeg trenera.
Marina
.
  ZAVRŠNE PRIPREME U SPLITU 21.02.2013.
Natjecateljski team našeg kluba boraviti će na sedmodnevnim završnim pripremama u Splitu, gdje će trenirati u novo otvorenom taekwondo centru na Gripama sa natjecateljima Marjana. U sastavu seniorske ženske reprezentacije, koja se okupila u Split, Mateja Kunović trenirati će sa najboljim seniorkama Hrvatske, dok će ostatak naše juniorske ekipe trenirati s najboljim borcima Marjana. Na pripremama u Splitu boravi i Aaron Cook sa svojim timom tako da će se Banijanci vratiti kući sa bogatim iskustvom. Na kraju priprema juniorski i kadetski tim nastupiti će na Dalmacija kupu.
Marina
.
  NAGRADNO PUTOVANJE U MEKSIKO 18.02.2013.
Prošle godine naš klub nagradio je najbolje borce gratis putovanjem u USA (Las Vegas, Los Angeles, Grand Canyon). Ove godine nagrađujemo četiri najbolja borca koja ostvare najbolje plasmane u prvoj polovici natjecateljske sezone. Borci koji ostvare plasmane na A-turnirima i državnim prvenstvima izboriti će kartu za Meksiko. Prije pet godina u Meksiku su se pripremali naši najbolji borci koji su trenirali u Olimpijskom centru Laloma. Ove godine ponavljamo istu destinaciju jer će se u to vrijeme u Laloma centru pripremati sve svjetske reprezentacije, zbog nastupa na svjetskom seniorskom prvenstvu, koje se održava krajem srpnja u Puebli/ Meksiko. Pošto će treninzi za sve reprezentacije biti otvorenoga tipa naša četiri borca će trenirati i stjecati iskustvo u narednih dvadeset dana. Nakon završenih priprema za nagradu naš tim sudjelovati će na svjetskom prvenstvu gdje će bodriti hrvatsku reprezentaciju. Osim treniranja razgledavati ćemo gradove u Meksičkim državama, piramide Maya i ostalih Meksičkih vrijednosti. Prije pet godina ostavili smo dobar dojam sportašima i njihovim roditeljima, tako da nas očekuje lijepe uspomene sa starim prijateljima, koje nas iskreno priželjkuju. Prije dvije godine naš klub ugostio je naše prijatelje iz Meksika pa i ovim putem obnoviti ćemo stara prijateljstva. Put se predviđa 02.07.-22.07. a klub snosi kompletne troškove za natjecatelje. Kako nam je bilo 2008.g. pogledajte na video linku i sretno u lovu na medalje.
Marina
.
  ADIDAS U NOVOM CIKLUSU 17.02.2013.
Ovih dana sportski direktor kluba boravio je u susjednoj Sloveniji gdje je dogovarao buduću suradnju sportske marke Adidas za novi olimpijski ciklus. Obje strane našli su zajedničke interese o budućoj suradnji tako da će naši natjecatelji uskoro izaći u novoj Adidasovoj kolekciji na sportskom borilištu. Iako, boje kluba (bijela i crna) neće biti moguće jer u novoj olimpijskoj kolekciji izbacili su bijelu i žutu boju. Tako da će nove pande imati jednobojne kombinacije.
Marina
.
  TRENER TRBOJEVIĆ POLOŽIO 6.dan 10.02.2013.
U Zagrebu održao se ispit za stjecanje majstorskog zvanja 6. dan. Među tri kandidata iz Hrvatske na polaganju je prisustvovao i uspješno položio trener taekwondo kluba „Banija“ Neven Trbojević. Ispit je vodio jedini ovlašteni ispitivač Kukkiwona za više danove u Hrvatskoj gdin. Park Young Ghilla. Trener je oduševio ispitivača testom snage u kojoj je trgo daske ručnim i nožnim palcem.
Marina
.
  POSJET PREDSJEDNIKA KSZ-a 09.01.2013.
Nakon izbora novoga predsjednika Karlovačke sportske zajednice gosp. Želimira Feitla. Uprava našeg kluba ugostila je novog predsjednika te mu je po prvi puta pokazala naš trening centar u kojem provodimo sve naše aktivnosti. Predsjednik našeg kluba i sportski direktor prikazali su četverogodišnji plan kluba te sve probleme koje nas koče za ostvarenje vrhunskog rezultata.
Marina
.
  NAGRADNI ČEK OD 7.000,00 kuna 29.01.2013.
Na godišnjoj skupštini kluba Mateji Kunović uručen je nagradni ček od 7.000,00 kuna za postignute rezultate u prošloj godini. Naime, Upravni odbor kluba 2011.godine donio je kriterij o nagrađivanju sportaša po kojem svi sportaši svojim rezultatima mogu osvojiti novčane nagrade, pa tako za nastup na A-turnirima koje boduje HOO sportaš za 1. mjesto osvaja – 5.000kn, 2. mjesto – 3.000kn i za treće 1.000 kn . Uz nagrađivanje sportaša postoji i pravilnik o statusu i klupskoj kategorizaciji pa tako klub ima tri sportašice A. kategorije za koje klub snosi sve troškove svih financijskih potreba i dva sportaša B. kategorije za koje klub snosi djelomične troškove. U prošloj godini klub je izdvojio 43.120,00 kuna za kategorizirane sportaše. Ovim pravilnikom klub pomaže sportašima u provođenju i motivaciji svih budućih ciljeva.
Marina
.
  MOZART KARLOVAČKOG SPORTA 28.01.2013.
U Zagrebu održan je trenerski seminar na kojem su podijeljene nagrade za najbolje športaše i trenere Hrvatskog taekwondo saveza u 2012.g. Za najbolju juniorku proglašena je Mateja Kunović, dok je za najboljeg trenera proglašen Neven Trbojević. Trbojeviću je pripalo i priznanje predsjednika Saveza Franje Prota koji ga je imenovao Mozartom karlovačkog sporta, jer je svojim zalaganjem, uspjehom i velikom kreativnosti u svom radu ostavio trag u karlovačkom športu, odnosno taekwondou. Profesor Prot me uistinu iznenadio ovom laskavom titulom najpoznatijeg glazbenog genija, a situacija karlovačkog taekwondoa uistinu nalikuje na odličan film Miloša Formana „Amadeus“ koji je dobio osam oskara 1984. godine, izjavio je Neven Trbojević.
Marina
.
  SASTANAK TRENERA 27.01.2013.
U Zagrebu održao se trenerski sastanak na kojem je prisustvovalo jedanaest trenera klubova, koji će u suradnji sa trenerima reprezentacije pratiti razvojni četvero godišnji olimpijski ciklus svojih sportaša. Na sastanku se predstavio plan i program seniorske reprezentacije koji će provoditi treneri klubova. Među pozvanim trenerima je naš trener Neven Trbojević sa svojom sportašicom Matejom Kunović koja je članice seniorske reprezentacije.
Marina
.
  ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA KLUBA 24.01.2013.
U trening centru održana je redovna godišnja skupština našeg kluba u kojoj smo prezentirali sve naše rezultate, aktualnosti i financijske izvještaje, te nagradili najbolje borce u 2012. godini. Tradicionalno okupljanje svih prijatelja, roditelja i sportaša obilježili smo na nama poznati način uz pečenje odojka u novoj pečenjari koju smo sagradili za vrijeme ljetnih praznika. Iako vanjski utjecaji vremena nisu nam pogodovali to nas nije omelo i spriječilo u našem cilju. Nagrađeni sportaši za 2012.godinu su:
KADETKINJA
ANA ĐARMATI
KADET
MATEJ MLINAC
JUNIORKA
MATEJA KUNOVIĆ
JUNIOR
LUKA MLINAC
SENIORKA
MATEJA KUNOVIĆ
SENIOR
RENATO KRMPOTIĆ
NAJBOLJI BORAC RANG LISTE:

..MATEJA KUNOVIĆ

Marina
.
  LINO VIŠEBOJAC 24.01.2013.
Tradicionalna sportska manifestacija Lino višebojac održana je dvorani u O.Š.Grabrik a gdje su sudjelovali učenici te škole. Na poziv organizatora odazvali su se vrhunski hrvatski sportaši među kojima je i naša Mateja Kunović koja je pohađala tu školu , te gimnastičar Marijo Možnik - europski viceprvak i Miranda Tatari, kapetanica hrvatske rukometne reprezentacije i RK Podravka Vegeta. U odličnoj organizaciji i atmosferi mnogi učenici su se družili i intervjuirali poznate sportaše.
Marina
.
  MATEJA GOST PROJEKTA "PODRAVKE" 24.01.2013.
U O.Š. Grabrik predstavljen je pilot projekt zdravog školskog jelovnika, na kojem su Podravkini stručnjaci održali predavanje te prezentirali izbalansirani jelovnik u školskim kuhinjama. Na Prezentaciji "Školskog obroka" prisustvovali su vodeći hrvatski sportaši Mateja Kunović najbolja mlada hrvatska sportašica i sportašica Karlovca u 2012, gimnastičar Marijo Možnik - europski viceprvak 2012. te Miranda Tatari, kapetanica hrvatske rukometne reprezentacije i RK Podravka Vegeta.
Marina
.
  MATEJA KUNOVIĆ SPORTAŠICA GRADA 18.01.2013.
Na jubilarnoj 50. svečanosti najboljih u karlovačkom sportu, te nakon deset godina od kada je naša Zdenka Tkalac bila najbolja sportašica, naš klub opet ima sportašicu grada. Mateja Kunović u izboru najboljih sportašica pobijedila je golemom razlikom, te osvojila prestižnu karlovačku titulu najbolje sportašice. U konkurenciji mladih sportaša nagrada je pripala Ani Vranešić, a za mladu nadu nagrađena je Ivana Vranešić. Trener Neven Trbojević dobio je nagradu najboljeg trenera grada.
Marina
.
  "STUDIO TIHANA" U TRENING CENTRU 15.01.2013.
Nakon završenih ljetnih radova vanjske terase trening centra, uređenje ostalih prostorija u dvorani se nastavilo. Naime, na katu dvorane uređen je prostor u kojem će boraviti frizerski obrt „Tihana Studio“ koji pruža frizerske usluge, šminkanje i manikuru za sve građane. Studio će voditi vlasnica Tihana Kozjan Trbojević koja je majstor frizer te visažistica. Članovi našeg kluba i roditelji imaju popust od 20% na frizerske usluge. Dok djeca treniraju roditelji mogu se uljepšati te pametno iskoristiti vrijeme. U novoj godini od radova nas očekuju adaptacija maloga krova, postavljanje stiroporne fasade i prikupljanje potrebne dokumentacije za izgradnju dvorane od 110m2
Marina
.
  PRIPREME SENIORSKE REPREZENTACIJE 10.01.2013.
Hrvatska seniorska reprezentacija nalazi se u Makarskoj na bazičnim pripremama koje se održavaju od 03. do 18. siječnja. Bazične pripreme našim sportašima i sportašicama vodi priznati vrhunski bugarski atletski trener Georgi Penev Draganov te treneri reprezentacije Branimir Blečić i Toni Tomas. Po pozivu Tonia Tomasa na pripremama se nalazi i naša najbolja sportašica Mateja Kunović koja se priprema za kvalifikacijske turnire za seniorsko svjetsko prvenstvo koje se održava u Meksiku.
Marina
.
  PROGLAŠENA POZITIVKA GRADA 07.01.2013.
Već po tradiciji i na kraju ove, 2012. godine bira se “pozitivca” i “negativca” godine u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Godina na izmaku obilovala je događajima u kojima su se neke javne i manje javne osobe istaknule po dobrom ili po lošem, a o njima smo pisali u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Na anketi među dvanaest odabranih našla se i članica našeg kluba Mateja Kunović koja je ujedno i pobijedila kao najpozitivnija osoba u 2012. godini. Mateja je pobijedila sa 297 glasova od 1.376.
Marina
.