...  
     
 
 
 
  ŽUPANIJSKO TAEKWONDO PRVENSTVO 22.12.2014.
Na pitanje novinara portala Radio Mrežnica: “Zbog čega taekwondo klub „BANIJA PANDAS“ ne nastupa na županijskom prvenstvu?“ uslijedilo je i službeno priopčenje od strane vodstva kluba. Uz to objašnjenje naravno ima još i hrpu drugih nepravilnosti kroz provedbu samog natjecanja, uz sve to nismo niti dobili službeni poziv, već putem emaila smo dobili samo najavu da će se održati i da ćemo dobiti poziv na vrijeme što se nije desilo. Više možete pročitati u službenom priopćenju.
.
  BOŽIĆNI KUP 20.12.2014.
Za kraj uspiješne 2014. natjecateljske godine održao je već tradicionalno klubsko natjecanje za kikače, malđe kadete i kadete.Na natjecanju su sudjelovali svi čanovi kluba, te bili nagrađeni prigodnim medaljama i diplomama. Najmlađi uzrasti kikača natjecali su se u različitim disciplinama motoričkih sposobnost , dok su kadeti i mlađi kadeti svoje znanje pokazali na tatamiju u sportskoj borbi. U odličnoj atmosferi uz puno smijeha, zabave i druženja, završena je još jedna godina na najljepši mogući način.
.
  KOLUMNA MARIJANA BAKIĆA 10.12.2014.
Već dugi niz godina vode se „igre prestolja“ po pitanju prioritetnog taekwondo kluba u gradu Karlovcu. Posljednjih pet godina taekwondo klub „BANIJA PANDAS“ ima bolje rezultate od taekwondo kluba Karlovac. Neki puta ništa ne znači bolji rezultat, ako se ne poštuju pravila koja su jednaka za sve i koja bi se morala provoditi, a ujedno ih svi poštivat. Nakon što se tri godine taekwondo klub „BANIJA PANDAS“ držao pravilnika za promjenu nositelja kvalitete, te ispunio sve uvjete za preuzimanje pozicije prioritetnog taekwondo kluba u gradu Karlovcu, još uvijek se ne zna njegova sudbina. Taekwondo klub Karlovac koji je trenutno na toj poziciji ostaje i dalje nositelj kvalitete, u svim tim zakulisnim igrama i igricama uvijek su se iskoristile rupe u pravilniku kako taekwondo klub „BANIJA PANDAS“ ne bi postao prioritetni klub i ušao u program. Tako se i ove godine pokušavaju iskoristiti razni položaji i izmjene pravilnika par mjeseci prije donošenja odluke. Na taj način možemo zaključiti da se po svaku cijenu želi pomoći dosadašnjem klubu zadržati poziciju u kojoj se nalazi. Nadamo se da će razum i odredbe po pravilniku ipak taekwondo klub „BANIJA PANDAS“ uvrstiti tamo gdje mu je mjesto već duže vrijeme. U samom pravilniku stoji: „u koliko klub pratitelj (u ovom slučaju taekwondo klub „BANIJA PANDAS“) ima bolje rezultate u poslijednje tri godine od prioritetnoga (tkd Karlovac) kluba Upravni odbor Karlovačke športske zajednice dužan je promijeniti nositelja kvalitete, te poslati gradu Karlovcu prijedlog izmjene prioritetnih klubova za slijedeće razdoblje“.
Ove godine došlo je do prijedlog za izmjenu pravilnika, te je ubačeno da se gleda tradicija kluba i broj članova u svim selekcijama. Ovakve izmjene poguduju taekwondo klubu Karlovcu, te je iz ovakvih prijedloga vidljivo je da ovo nisu čista posla. Da li smo u krivu ili pravu vidjeti ćemo nakon nekoliko mjeseci kada se donese konačna odluka UO KŠZ-a.

.
  MLAĐE KADETKINJE EKIPNO PRVE 07.12.2014.
Na tradicionalnom turniru Sv. Nikola, održanom u Dugoj Resi, nastupilo je 150 natjecatelja iz 19 klubova. Mlađe kadetkinje i kadeti taekwondo kluba Banija Pandas nastupili su sa osam boraca, te po šesti put osvojili ekipno 1. mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja. Mlađe kadetkinje nastavile su tradiciju osvajanja ekipnog prvog mjesta na ovom turniru. U posljednjih pet godina banijanke su svaki put osvojile titulu najboljih. 1.mjesto osvojila je Lucija Hrebac -39kg, (10:0, 4:1, 6:3) koja je ujedno proglašena za najbolju mlađu kadetkinju turnira. 1.mjesto Leona Grubiša -27kg, (6:1, 9:1, 5:1)
3.mjesta osvojile su Gabrijela Fehervari -30kg, ( 4:6) i Aleksandra Macut -33kg, (1:6). za medalju izgubili su: Mia Šnajder -39kg (2:5), Niko Kunović -30kg (12:13), Petar Fičko -30kg, (4:8) i Filip Mikan -36kg,(2:14).

Luka
.
  PET MEDALJA SA JASTREB OPENA 30.11.2014.
Tradicionalni turnir Jastreb open održan je ove godine u dvorani doma sportova, te je ponovo privukao poveći broj mališana. Nastupilo je više od 850 natjecatelja u raznim dobnim i težinskim uzrastima, iz više od 60 klubova iz zemalja regije. Naš klub nastupio je sa 11 natjecatelja u dobnim uzrastima mlađih kadeta i kadetkinja, te dobnim uzrastima limača. Nakon uspješnoga nastupa za klub je osvojeno 5 medalja (1 zlato, 2srebra i 2 bronce). Prvo mjesto osvojio je Oscar Kovačić -30kg (9:1, 7:2, 17:12, 12:9), druga mjesta osvojili su: Lucija Hrebac -39kg (12:11, 4:14) i Petar Fičko -30kg (15:14, 15:17) te treća mjesta osvojili su: Mia Šnajder -39kg ( 6:2, 2:3zb) i Mona Petrić -36kg (9:0, 11:4, 0:6). Bez plasmana Aleksandra Macut -33kg (0:3), Leon Katušin -33kg (9:6, 8:13), Leona Grubiša -27kg (2:3), Lovro Brijak -27kg (18:16, predaja), Vito Petrić -30kg (0:12), Vito Vojak -30kg (bb, 7:8zb).
Luka
.
  ISPITI ZNANJA ZA NOVE ČLANOVE 22.11.2014.
Ovog tjedna održani su posljednji ispiti za učenička zvanja od bijelog do plavog pojasa 9.-5. kupa. Na polaganju je prisustvovalo pedesetak najmlađih članova koji su svojim znanjem uspješno položili za određeni pojas. Polaganje su vodili treneri Luka Vlašić i Tomislav Bosanac, dok je u ispitnoj komisiji bio ovlašteni ispitivač HTS-a glavni trener Neven Trbojević 6.dan. Početkom godine ispitima će pristupiti i ostali članovi za zvanja učeničkih pojaseva od plavog do crvenog pojasa. Klupska ispitna zvanja polažu se tri puta u godini.
Luka
.
  LANA GRUBIŠA OSVAJA NAGRADE KLUBA 22.11.2014.
Od početka nove školske godine započela je klupska nagradna igra u kojoj su sudjelovali svi članovi kluba. Iako je bilo dosta osvajača nagrada najuspješnija je bila Lana Grubiša, koja je uspjela osvojiti četiri nagrade od mogućih pet. Prva nagrada je klupska kratka majica, druga nagrada majica sa kapuljačom, treća dobok, četvrta štitnici za ruke i noge a peta i glavna nagrada je putovanje u Gardeland za dvije osobe. Pošto još uvijek nagradna igra nije zaključena postoji mogućnost da svojim angažmanom osvoji i glavnu nagradu.
Luka
.
  DVIJE BRONCE NA CROATIA OPENU 18.11.2014.
U Areni Zagreb održan je do sada najveći 20. međunarodni taekwondo turnir „Croatia Open“ gdje je nastupilo 1250 natjecatelja iz 46 zemalja. Od naših boraca prijavljeno je sedam boraca od kojih je dvoje osvojilo brončanu medalju Mateja Kunović i Ana Đarmati. Seniorka Mateja Kunović -49 kg (6:6, 15:3, 3:9) nastupila je u višoj težinskoj kategoriji od svoje uobičajene te nakon dvije pobjede u polufinalu izgubila od još jedne Hrvatice. Juniorka Ana Đarmati -63 kg (10:2, 17:6, 5:4, B.B.) je nakon tri pobjede predala polufinalnu borbu zbog ozljede zadnje lože. Bez plasmana su ostali: Tena Kunović -55kg (4:0, 3:3 Z.B.), Nancy Magdić -53 (7:12) teško je ozlijeđena, jer joj je zbog niskih udaraca napukla zdjelična kost. Dominik Brkić, Luka Mlinac i Katarina Latković. – Ovo je posljednji kriterijski turnir u ovoj godini iako je ova godina izuzetno odlična bila za naš klub. Drugi dio natjecateljske sezone nije dobro i po planu završio. Puno povreda i lošijih rezultata od planiranih, odnosno juniorsko prvenstvo Hrvatske i Croatia open nisu odrađeni kako bi trebao biti – kaže trener Neven Trbojević.
Luka
.
  NOVA TRENERSKA LICENCA U DŽEPU 18.11.2014.
Nekoliko dana prije početka 20. Croatia open u Zagrebačkom Hotelu Panorama održan je ETU Coach seminar u trajanju od dva dana. Na seminaru su predavali predsjednik sudačke komisije Chakir Chelbat, Danijel Bursač, te ezagrebački sportski psiholog Boris Balent sa ostalim kolegama iz Europe. Iz našeg kluba na seminaru je prisustvovao glavni trener kluba Neven Trbojević, koji bez ove licence ne bi mogao voditi borce na G-1 turnirima.
Luka
.
  EKIPNO TREĆI U NOVOJ GRADIŠCI 26.10.2014.
U novoj Gradišci održano je 3. Međunarodni taekwondo turnir „ Kup Nove Gradiške“ gdje je nastupilo oko 300 boraca iz 39 klubova. Mlađe kadetkinje Banije Pandas osvojile su ekipno 3. mjesto iza prvo plasirane ekipe Jastreba i drugoplasirane Pantere . Zlatnu medalju osvojila je Leona Grubiša (7:0, 9:4, 9:8), srebrnu medalju osvojila je Mona Petrić -36kg (4:1, 4:4, 1:1), brončanu medalju osvojio je Filip Mikan -39kg (1:0, 0:12). U borbi za medalju izgubili su Gabrijela Fehervari -27kg (1:9), Aleksandra Macut -33kg (0:1), Niko Kunović -30kg (2:14)

1. TK JASTREB
2. TK PANTERA
3. TK BANIJA PANDAS

26
16
15

Luka
.
  KUNOVIĆ NA "DOBRO JUTRO HRVATSKA" 22.10.2014.
Nakon održanog otvorenog prvenstva u Srbiji, uslijedio je poziv Mateji Kunović za gostovanje u televizijskoj emisiji dobro jutro hrvatska na I. Programu hrvatske televizije. Kao članovi reprezentacije Mateja i Vedran Golec razgovarali su o uspjehu na otvorenom prvenstvu Srbije, o svojim rezultatima, planovima, te oboje su široj javnosti predstavili svoje klubove.
Luka
.
  BRONCA SA "GALEB BELGRAD TROPHY" 20.10.2014.
U Beogradu održao se G-1 olimpijski bodovni turnir pod nazivom „Galeb Belgrade Trophy“ . U sastavu seniorske reprezentacije nastupila je i članica taekwondo kluba Banija Pandas Mateja Kunović, koja je nastavila niz svojih uspjeha. Naime, Mateja je nastupila u većoj težinskoj kategoriji -49kg gdje je zabilježila tri pobjede i poraz, te osvojila brončanu medalju. U prvom kolu pobijedila je Rusku predstavnicu Angelinu Demianovu koja je 11 nositeljica turnira (4:1), u drugom kolu pobijedila je srpsku reprezentativku Ivanu Cujić rezultatom 4:2, u borbi za medalju pobijedila je treću nositeljicu i dvostruku Europsku prvakinju Ruskinju Iuliu Kustovu 12:9, za ulazak u finale izgubila je od druge nositeljice turnira Ruskinje Igumenove 0:4. Trener kluba Neven Trbojević obnašao je dužnost trenera nacionalnog tima.
Luka
.
  DVA SREBRA SA DRŽAVNOG PRVENSTVA 20.10.2014.
U Rugvici je održano je juniorsko prvenstvo države na kojem su juniorke našeg kluba polučili zapažen uspjeh. Nastupalo je 50 klubova i 179 natjecatelja. Osvojili smo dvije srebrne medalje iako su se realno očekivala dva zlata i srebro. Srebrne medalje osvojile su Tena Kunović (-55 kg) koja je dobivenu finalnu borbu predala zbog velike povrede potkoljenice. Prije toga je imala dvije lake pobjede (7:0, 10:0), a drugo srebro pripalo je Tanji Bosiljevac koja je nastupila u kategoriji –44 kg (10:3, 3:15). Bez medalje ostala je Ana Đarmati (-63 kg) izgubivši prvu borbu na zlatni bod.
Luka
.
  EKIPNO TREĆI NA KONDOR OPENU 06.09.2014.
Na 9. Kondor Openu u Podsusedu nastupilo je oko 600 natjecatelja iz 62 kluba. Nakon završenih bazičnih priprema članice Taekwondo kluba Banija Pandas nastupile su na prvom turniru u drugoj natjecateljskoj sezoni. U uzrastu mlađih kadetkinja osvojile su dva zlata, srebro i broncu, te ekipno su zauzele 3. mjesto u konkurenciji 62 ekipe. U pojedinačnom plasmanu prva mjesta osvojili su: Leona Grubiša -27kg (13:5,12:8,11:0) i Oscar Kovačić -30kg (5:2, 4:3), srebrnu medalju osvojila je Mia Šnajder -39kg (14:13,6:3,8:1,1:8), brončana medalja pripala je Gabrijeli Fehervari -27kg (11:5,11:5,1:8), a za medalju je izgubila Aleksandra Macut -36kg (13:12,0:12) .
Luka
.
  PREZENTACIJE KLUBA U ŠKOLAMA 03.09.2014.
Na samom početku nove školske godine mlađi tim Panda pripremio je i održao prezentacije po gotovo svim vrtićima i osnovnim školama grada. Prezentaciju je pripremio trener Luka Vlašić koji je s mlađim timom uvježbavao zanimljive točke među kojima su: nožna tehnika, razbijanja dasaka, samoobrana, borbe, uličnih skečeva i ostalih zanimljivosti za najmanje. Glavni trener kluba u suradnji s ravnateljima organizirao je prezentacije za najbolji gradski i županijski sportski klub, te na taj način omogućio i upoznao svu djecu s radom našeg kluba.
Luka
.
  TRENERI VELIKOG SRCA 02.09.2014.
U Karlovac održano je svečano otvaranje prve plivačke škole za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta "Treneri velikog srca" kojeg su pokrenuli Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s poznatom paraolimpijkom Anom Sršen. Glavni trener kluba Neven Trbojević dugi niz godina podupire razne programe za djecu s poteškoćama u razvoju, pa se i ovog puta sa najboljom sportašicom grada Matejom Kunović, odazvao da podrži ovaj projekt. Na kraju otvaranja održano je i simbolično natjecanje u plivanju između Marije Horvačić, članice plivačke reprezentacije osoba s invaliditetom i Mateje Kunović.
Luka
.
  ZAPOČELE BAZIČNE PRIPREME 14.08.2014.
Početkom kolovoza naša natjecateljska ekipa kluba započela je bazične pripreme za početak nove natjecateljske sezone. Pripreme se održavaju u Karlovcu na nekoliko sportskih lokacije. Glavni trener kluba Neven Trbojević odrađuje pripreme sa juniorskim i seniorskim timom, dok trener Luka Vlašić odrađuje pripreme za mlađe kadete i kadete.
Luka
.
  PRVI PROFESIONALAC U KLUBU 14.08.2014.
Ovoga mjeseca trener kluba Luka Vlašić postao je zaposlenik kluba te prvi profesionalni trener u klubu, koji će svoj danji radni odnos odrađivati u našem trening centru. Trener Luka svoje radno vrijeme provoditi će s nekoliko grupa u jutarnjim i večernjim terminima. Klub s velikim ambicijama trebaju ambiciozne trenere kako bi unaprijedili i usmjeravali djecu u naš sport. Luka je odličan za naš cilj koji već dugi niz godina ostvarujemo na stranim i domaćim prvenstvima. Izjavio je glavni trener i sportski direktor kluba Neven Trbojević.
Luka
.
  PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA 16.06.2014.
Grad Karlovac i Karlovačka sportska zajednica organizirali su u Velikoj vijećnici Grada Karlovca prijem za sportaše, koji su u prvom dijelu ove godine ostvarili zapažene rezultate na državnim, europskim i svjetskim prvenstvima. Prijemu su bili nazočni sportaši i treneri iz šesnaest karlovačkih sportskih klubova među njima prijemu su nazočili i naši predstavnici Mateja Kunović i trener Neven Trbojević. Predstavnici klubova predstavili su svoje sportske kolektive i upoznali nazočne s postignutim rezultatima, tako je i naš trener kluba predstavio program, rezultate i planove do kraja godine. Na kraju gradonačelnik Damir Jelić uručio je dobok našoj članici Mateji Kunović zbog osvajanja brončane medalje na seniorskom Europskom prvenstvu.
Luka
.
  SREBRO I BRONCA IZ SENJA 14.06.2014.
Na 15.-tom memorijalnom turniru "SENJSKI VITEZOVI", održanom u Senju, nastupilo je 270 natjecatelja i cijele Hrvatske. Naš klub nastupio je sa tri natjecateljice u uzrastu mlađih kadetkinja. Boje kluba branile su Leona Grubiša -27kg koja je nažalost izgubila prvo kolo sa rezultatom 0:8, Gabrijela Fehervari -27kg koja je pobijedila prvo kolo na zlatni bod 1:0 (7:7), a u drugom kolu izgubila rezultatom
(1:4) te tako osvojila 3.mjesto i Mona Petrić -33kg koja je pobijedila dvije borbe te u finalu na tijesno izgubila i tako osvojila 2.mjesto (7:5, 5:1, 6:8). Čestitke hrabrim borcima na dobro odrađenom poslu.

Luka
.
  ODRŽANO POLAGANJE ZA POJASEVE 13.06.2014.
Na kraju prve polovice natjecateljske sezone održano je polaganje za učeničke pojaseve od 9.-4. Kupa. Polaganje su vodili Ispitivač HTS-a Neven Trbojević 6.dan s trenerima Lukom Vlašićem 2.dan i Tomislavom Bosancem 1.dan. Ispitu je pristupilo 14 polagača za 9.kup, 12 polagača za 8.kup , 8 polagača za 7. Kup i 10 polagača za 6.kup.
Luka
.
  "NOA LEE" ROĐEN NASLJEDNIK KLUBA 26.05.2014.
Prije nekoliko dana rođen je novi nasljednik ili kako bi mnogi u šali rekli princ taekwondo kluba Banija Pandas. Nakon dvije generacije, predsjednika te osnivača kluba Branka Trbojević i glavnog trenera i sportskog direktora Nevena Trbojević, rodio se sin Noa 26.05. u Zagrebačkoj bolnici Merkur, kojeg je porodio klupski prijatelj dr. Danijel Bursač glavni trener taekwondo kluba „Čigra“. Pošto je karlovačka obitelj poznata po sportu nadamo se da će Noa krenuti stopama oca i djede te nastaviti graditi naš klub koji je najbolji karlovački sportski kolektiv. Mi mu možemo samo poželjeti napredak u njegovom životnom razvoju.
Luka
.
  ML. KADETKINJE EKIPNO PRVE 18.05.2014.
Na ovogodišnjem Susedgrad sokol pokalu koji se održao u dvorani Sutinska vrela, nastupilo se 600-tinjak natjecatelja iz nekoliko zemalja. Za naš klub nastupilo je 8 natjecatelja. Najviše uspjeha polučile su Mona Petrić ( MKŽ1-33kg 12:0, 4:3zb, 6:4 ) i Gabrijela Fehervari ( MKŽ1 -27kg 8:5, 6:1, 5:2 ) osvojivši 1. mjesto. Drugim mjestom okitile su se Mia Šnajder ( MKŽ1 -36kg 5:2, 6:1 1:4 ) i Sara Todorović (KŽ1 -51kg 2:14 ). Treće mjesto osvojio je Niko Kunović ( MKM1 -27kg 4:12 ), a bez medalje ovoga puta ostali su Rino Sučević ( MKM1 -30kg 2:12 ), Filip Mikan ( MKM1 -33kg 8:3, 0:6 ) i Leona Grubiša (MKŽ1 -27kg 1:4 ). U ekipnom plasmanu mlađe kadetkinje kluba zauzele su prvo mjesto:

1. TK BANIJA PANDAS
2. AKTIV
3. DUBRAVA

25
22
13

Luka
.
  ČIGRA LIMAĆ KUP 15.05.2014.
U Zagrebu u dvorani Sutinska Vrela održao se tradicionalni peti po redu Čigra Limač Kup. Na otvorenju turniru prisustvovala je i naša Mateja Kunović koja je bila gost turnira. Naš klub nastupio je u najmlađim uzrasima (mali školarci). Po prvi puta na tatami zakoračilo je 9 natjecatelja te ostvarilo impresivne rezultate. Prvo mjesto osvojio je: Oskar Kovačić (MŠBM -28kg) 20:1, 15:4, 16:11, drugo mjesto osvojili su: Adriano Qeta (MŠAM -27kg) 11:4, 1:0, 15:6, 0:1 i Lirijana Jakšić (MŠAŽ -24kg) 38:36, 8:19 2.mjesto, treća mjesta osvojili su: Hana Skočibušić (MŠAŽ -40kg) 9:14, Vito Vojak (MŠBM -26kg) 16:20, Borna Mejaški (MŠAM -27kg) 2:15, , Julijan Jakšić (MŠAM -27kg) 6:13, Leon Katušin (MŠAM -30kg) 1:13, Jan Mašinović (MŠAM -40kg) 0:8. Još jednom čestitke klincima na hrabrosti koju su pokazali u borbama, a i pohvale roditeljima na odličnom navijanju!
Luka
.
  PRESS KONFERENCIJA 07.05.2014.
Karlovačka športska zajednica pozvala je konferenciju za novinare koju je organizira u čast Mateje Kunović povodom osvajanja 3. mjesta na Europskom seniorskom prvenstvu u Bakuu, Azerbaijan. Na presici su bili nazočni Mateja Kunović, Neven trbojević, predsjednik KŠZ-a Želimir Feitl, tajnica KŠZ-a Marijeta Čelić, predsjednik i tajnik SŠKŽ , članovi upravnog odbora KŠZ-a te ostali prijatelji i novinari. Trener kluba istaknuo je vrijednost rezultata, te planove i status Mateje Kunović. Zadovoljna sam postignutim na Europskom prvenstvu, ispunila sam svoja očekivanja. Nastavit ćemo s radom i očekujem dobre rezultate i u budućnosti - skromno je prokomentirala Mateja Kunović, koja je u svom govoru opisala i prokomentirala dojmove i borbe.
Luka
.
  GOSTOVANJE U EMISIJI "GOST DANA" 07.05.2014.
U emisiji „Gost dana“ na Trend radiju i Tv4R gostovali su Mateja Kunović i naš glavni trener Neven Trbojević. Ovih dana aktualna tema u hrvatskoj je osvajanje medalja na EP, pa tako i ekipa trend radija uputila je poziv za gostovanje u emisiji kako bi ispričali svim slušateljima i gledateljima tv-a kako je bilo na prvenstvu.
Luka
.
  DOČEK NAŠIH PRVAKINJA EUROPE 06.05.2014.
Hrvatska taekwondo reprezentacija vratila se u Zagreb u ponedjeljak navečer nakon što je ostvarila povijesni uspjeh na Europskom prvenstvu u Azerbajdžanu. Naša delegacija najuspješnija je reprezentacija natjecanja sa šest osvojenih medalja - s tri prvakinje, dva srebra i jednu broncu. Sestre Zaninović, Ivu Radoš, Martinu Sumić, Mateju Kunović i Vedrana Goleca dočekali su brojni prijatelji i obitelj na Plesu. Naše pande ugodno su iznenadile našu brončanu Mateju, kojoj su dodijelile cvijeće kao mali znak pažnje.
Luka
.
  BRONCA NA EUROPSKOM PRVENSTVU 05.05.2014.
U Azerbedžanu održano je Europskom seniorskom prvenstvu gdje je naša Mateja Kunović s 18 godina stigla do prve seniorske bronce. Jednu već ima s juniorskoga svjetskog prvenstva. Turnir je otvorila slavljem protiv Srpkinje Jovane Petrović 11:2, a u četvrtfinalu kategorije do 46 kilograma svladala prvu favoritkinju prvenstva, Njemicu Suemeyye Manz koja ima čak šest velikih medalja sa svjetskih i europskih smotri. Mateja je slavila 7:5 te tom pobjedom osvojila je brončanu medalju. U polufinalu na kraju nije imala dovoljno sreće i izgubila od Francuskinje Mustapha Hajer 7:8. To je ujedno i najveći uspjeh naše Mateje.
Luka
.
  ZLATO, SREBRO I BRONCA U GACKOJ 05.05.2014.
Naš tim nastupio je na već tradicionalnom trinaestom po redu "Gacka open" turniru u Otočcu. Na turniru je nastupilo 260 natjecatelja iz 33 kluba.Boje "Banije" branile su Mia Šnajder, Mona Petrić, Leona Grubiša i Gabrijela Fehervari u uzrastu mlađih kadetkinja. Odličnim borbana opravdale su očekivanja trenera Luke Vlašića i pokazale veliki napredak. Prvo mjesto osvojila je Gabrijela Fehervari -27kg (6:1, 3:1, 1:0) dok je drugo mjesto osvojila Leona Grubiša -27kg (6:0, 0:1), treće mjesto osvojila je Mona Petrić -33kg (9:1, 3:4), za medalju izgubila je Mia Šnajder -36kg (6:0, 0:2)
Luka
.
  SREBRO I BRONCA S BISTRA KUPA 14.04.2014.
U Donjoj Bistri održan je turnir Bista kup, na kojem je nastupilo 220 natjecatelja iz 19 klubova. Boje Pandas tima branile su Katarina Latković ( KŽ -44 kg ), koja je izgubila prvo kolo 3:9 i osvojila 3. mjesto, te Sara Todorović ( KŽ -55 kg ) koja je poražena tek u finalu (10:6, 13:0, 4:14 ), te tako osvojila 2. mjesto. Nove nade trenera Luke Vlašića polučuju lijepe rezutate.
Luka
.
  ČIGRA NA PRIJATELJSKOM TRENINGU 13.04.2014.
Prije nadolazečeg kadetskog prvenstva Hrvatske natjecateljska ekipa taekwondo kluba Čigra posjetila je naš trening centar gdje je trenirala s našom ekipom. Na treningu su prisustvovale kadetkinje i juniorke a trening je vodio Neven Trbojević u suradnji s trenerima Danijelom Bursačem i Lukom Vlašićem.
Luka
.
  ZLATO I DVA SEREBRA IZ BELGIJE 09.04.2014.
U Belgijskom Lommelu održan je tradicionalni taekwondo turnir "BELGIAN OPEN". Na prvenstvu je nastupilo oko 700 natjecatelja iz 30 zemalja. Naše natjecateljice i na ovom turniru su postigle veliki uspjeh. Ukupno su osvojene tri juniorske medalje od četiri sportašice i to tri su sportašice ušle u finale. Zlatnu medalju osvojila je Ana Đarmati -63kg (10:2, 13:1, 9:5) kojoj je u finalnom meću pukao mišić zadnje lože. Srebrne medalje osvojile su Tena Kunovic -52kg koja je nastupila u većoj težinskoj kategoriji koja je finalni meč predala zbog povrede koljena (9:2, 9:1,14:0, 6:11 predaja zbog povrede) i Iva Požega -68kg (11:1, 1:4). Za medalju izgubila je Tanja Bosiljevac -42kg (7:10).
Luka
.
  PANDE KOD PREDSJEDNIKA REPUBLIKE 01.04.2014.
Nakon Svjetskog juniorskog prvenstva, koje se održalo u Kineskom Tajpehu, ekipu taekwondo kuba Banija primio je predsjednik Republike Ivo Josipović. Na primanju su sudjelovali najbolji sportaši kluba i Hrvatske u svojim kategorijama, To su: potencijalna olimpijska kandidatkinja Mateja Kunović, vice prvakinja Europe Ana Vranešić, brončana s Europskog prvenstva Ana Đarmati, Tena Kunović, koja se plasirala među šesnaest sportašica na Svjetskom prvenstvu, predsjednik kluba Branko Trbojević, te kao trener i sportski direktor kluba Neven Trbojević. Na prijemu u Uredu predsjednika RH, Banijanke su kao najbolji ženski kolektiv grada Karlovca i Karlovačke županije predstavile svoje uspjehe, te uspjehe kluba. Zbog izuzetno velikih rezultata, ovo je ujedno bila i svojevrsna nagrada sportašicama da se upoznaju s Predsjednikom, te da im se pruži daljnja potpora u promicanju naše države u svijetu. Predsjednik kluba i sportski direktor prezentirali su novi projekt kluba za rekonstrukciju taekwondo olimpijske dvorane, koji će okupljati velik broj djece, kao i autističnu djecu koja u našem klubu pronalaze svoj drugi dom. „Lijepo je da uz dužnosničke poslove koje obavlja Predsjednik Republike ima vremena i sluha za vrhunske sportaše, a tijekom susreta izrazio je i spremnost da pismom podrške pruži potporu projektu nadogradnje dvorane kojom bi se poboljšali uvjeti u kojima radimo“, izjavio je trener kluba Neven Trbojević.
Luka
.
  DVIJE BRONCE NA ZAPREŠIĆ OPENU 01.04.2014.
Prošlog vikenda u Zaprešiću održan je taekwondo turnir pod nazivom "Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića". Na turniru je nastupilo 65 klubova sa preko 500 natjecatelja. Boje mlađeg Banija Pandas tima branile su odličnim borbama: Mona Petrić mkž -33kg (2:3), Leona Grubiša mkž -24kg (0:2) 3.mjesto, Gabrijela Fehervari mkž -27kg (6:2 / 10:0 / 2:3) 3.mjesto.
Luka
.
  DVA TREĆA MJESTA SA FENIKS KUPA 30.03.2014.
u Zagrebu održan je tradicionalni turnir za sve dobne uzraste pod imenom FENIKS BUDO SPORT KUP. Naša natjecateljska ekipa nastupili su u konkurenciji mlađih kadetkinja i kadetkinja. Za mladu ekipu našeg tima nastupili su: Katarina Latković KŽ -44kg (6:1, 0:7) 3.mjesto, Mia Šnajder MKŽ -36kg (7:3, 3:7) 3.mjesto,a bez plasman ostali su Sara Todorović KŽ -55kg (3:9), Leona Grubiša MKŽ -27kg (2:6), Gabrijela Fehervari MKŽ -27kg (1:3), Mona Petrić MKŽ -33kg (1:2
zb).

Luka
.
  NASTUP NA SVJETSKOM PRVENSTVU 26.03.2014.
Na svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održalo od 23.-26.03. u Kineskom Taipehu Hrvatska reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh osvojivši dvije zlatne medalje u ženskoj konkurenciji. Od naših predstavnica nastupila je Tena Kunović u kategoriji -49kg koja je bila zastupljena sa 49 sportašica a za ulazak u finale trebalo je šest borbi. Prvog dana natjecanja na tatami izašla je Tena gdje je u prvom kolu pobijedila predstavnicu Filipina sa 7:4, u drugom kolu spremno ju je čekala domaća favoritkinja iz Taipeha, koja je ušla u finale kvalifikacija te se plasirala na Olimpijske igre mladih, u teškoj borbi Tena je i nju pobijedila 9:8, u trećem kolu ponestalo je koncentracije te zbog previše opomena izgubila borbu protiv Španjolske predstavnice 9:13, koja je kasnije postala i viceprvakinja svijeta. Dvjema pobjedama tena je osvojila od 9.-16. mjesta od 49 sportašica. Tenu je pratio naš glavni trener Neven Trbojević. Nakon nastupa slobodno vrijeme iskoristilo se za razgledavanje grada i upoznavanje njihove kulture.
Luka
.
  ANA ĐARMATI PRVA NA DUTCH OPENU 16.03.2014.
Prošlog vikenda naš tim je nastupio u Nizozemskoj na „Dutch open“ gdje je sudjelovalo 1378 natjecatelja iz 40 zemalja. Od Banijanki nastupile su dvije natjecateljice Ana Đarmati i Tanja Bosiljevac. Ana Đarmati -63kg osvojila je prvo mjesto te u prvom kolu pobijedila je Dankinju 9:4, reprezentativku Škotske 16:0, Srpkinju 16:5 i u finalu Dankinju 8:2, Tanja Bosiljevac -42kg izgubila je u prvom kolu od Njemice rezultatom 4:8. Mateja Kunović nije nastupila za reprezentaciju zbog lakše povrede. Trener taekwondo kluba Banija Neven Trbojević imao je ulogu trenera ženske seniorske reprezentacije.
Luka
.
  ČETVEROSTRUKA PRVAKINJA HRVATSKE 08.03.2014.
Mateja Kunović po četvrti puta osvojila titulu državne prvakinje. Naime, u Rijeci održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 180 seniora i seniorki iz 43 kluba. U kategoriji -46kg Mateja pokazala svoju dominaciju i kvalitetu te po četvrti puta osvojila prestižnu titulu. U prvom kolu bila je slobodna, te u polufinalnoj borbi pobijedila je svoju stalnu suparnicu iz Bjelovara Andreu Pacadi 4:0, te u finalu pobijedila je Tenu Marinović iz Metalca rezultatom 6:1.
Luka
.
  PUTOVANJE U DUBAI 26.02.2014.
Najbolja sportašica županije Mateja Kunović ovoga vikenda nastupila je na G-1 turniru „Fujairah Open“ koji se održao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na turniru nastupilo je oko 500 natjecatelja iz 30 zemalja. Mateja je bila nositeljica svoje kategorije te za medalju čekala je pobjednicu između Qatra i Koreje. Za medalju protiv nezgodne Korejanke Heejeong Choi Mateja nije uspjela stići rezultat od 1:4. Nakon turnira Mateja i trener Neven Trbojević uputili su se u Dubai gdje ih je dočekala nekadašnja perjanica našeg kluba Ana Vlahović, koja je ugostila i povela naš tim u razgledavanje grada i znamenitosti.
Luka
.
  BOSILJEVAC PRVA, KUNOVIĆ TREĆA 25.02.2014.
Na otvorenom prvenstvu u Sloveniji pod nazivom „Slovenia open“ nastupilo je 400 natjecatelja iz 80 timova. Na prvenstvu nastupile su dvije članice taekwondo kluba Banija. Najuspješnija bila je najbolja sportašica Duga Rese Tanja Bosiljevac gdje je u juniorskoj selekciji -42kg osvojila zlatu medalju. U prvom kolu pobijedila je predstavnicu Bugarske 10:9 a u finalu pobijedila je hrvatsku predstavnicu 20:6. Brončanu medalju osvojila je Tena Kunović -49kg gdje je nastupila za reprezentaciju Hrvatske. U prvom kolu pobijedila je Rumunjku 9:3, a u polufinalu izgubila od predstavnice Srbije 9:12.
Luka
.
  "BANIJA" NAJBOLJI KLUB U ŽUPANIJI 24.02.2014.
U Ogulinu održana je svečana dodjela su nagrada za najbolje u sportu u Karlovačkoj županiji. Za najbolje u županijskom sportu glasalo je 37 predstavnika Skupštine Saveza sportova Karlovačke županije i 12 sportskih redakcija. Za najbolju sportašicu županije proglašena je Mateja Kunović u konkurenciji za najbolju sportašicu. Mateji je konkurirala i Tanja Bosiljevac kojoj je pripala nagrada uspješne sportašice. Za najbolji ženski klub proglašen je taekwondo klub „Banija“, koji je jedini potvrdio titulu najbolje ženske ekipe u gradu i u županiji. Za najboljeg trenera nagrada je pripala Nevenu Trbojević. Talentiranim mladim sportašima sa zapaženim sportskim rezultatima proglašeni su naše sportašice : Ana Đarmati, Ana Vranešić i za mlade nade sporta Karlovačke županije nagradu je primila Tena Kunović. Trener kluba Neven Trbojević i Mateja Kunović nisu primili nagradu jer su boravili u Dubaiu na međunarodnom turniru.
Luka
.
  POLAGANJE ZA POJASEVE 17.02.2014.
U našem trening centru održano je polaganje za učenićke pojaseve od 9.-6. Kupa. Polaganje su vodili Ispitivač HTS-a Neven Trbojević 6.dan s trenerima Lukom Vlašićem 2.dan i Tomislavom Bosancem 1.dan. Ispitu je pristupilo 14 polagača za 9.kup, 12 polagača za 8.kup , 8 polagača za 7. Kup i 10 polagača za 6.kup. Ostale članove slijedeće polaganje očekuje početkom lipnja.
Luka
.
  BANIJANKE UGOSTILE prof. PROTA 14.02.2014.
Ovih dana naš klub posjedio je predsjednik hrvatskog taekwondo saveza prof. Franjo Prot kojeg su dočekale i pozdravile naše vrijedne sportašice kluba. Iako je profesor Prot godinama u Zagrebu srce ga ipak vuče u njegov rodni Karlovac tj. Baniju u kojoj je proveo svoje najranije djetinjstvo do odlaska na studij u Zagreb. Profesor se družio s našem ekipom i s glavnim trenerom kluba, gdje su dogovorili suradnju i nove ideje koje će uskoro postati korisne za sve ljubitelje taekwondoa.
Luka
.
  TANJA BOSILJEVAC U NAŠEM BRLOGU 14.02.2014.
Najbolja sportašica Duga Rese Tanja Bosiljevac pronašla novi sportski kolektiv. Naime, zbog boljeg napredovanja, uvjeta i stručnosti Tanja se registrirala za naš klub koji je najbolji ženski kolektiv u Karlovcu i županiji. Po riječima glavnog trenera Nevena Trbojevića od Tanje očekuje brzi i veliki napredak, te u ovoj godini nastupiti će na važnim natjecanjima kao što su: Dutch open, German, open, Belgian open, Austria open, Croatia open te državno prvenstvo gdje će braniti titulu državne prvakinje. Slijedeće godine biti će spremna za kvalifikacije za Europsko Prvenstvo.
Luka
.
  TENA KUNOVIĆ U ŠVEDSKOJ 08.02.2014.
U Švedskom Trelleborgu održan je prvi bodovni G-1 turnir na kojemu je nastupila juniorska muška i ženska taekwondo reprezentacija. Na prvenstvu nastupilo je 1200 natjecatelja iz 344 timova i 40 zemalja. U sastavu reprezentacije nastupila je i naša Tena Kunović koja je u svojoj kategoriji imala 26 natjecateljica, a za finale potrebno je bilo četiri ili pet borbi ovisno o ždrijebu. U prvom kolu pobijedila je reprezentativku Češke Dominika Hronova rezultatom 6:5, u drugom kolu pobijedila je predstavnicu Njemačke Isabel Beckstein 5:2, u borbi za medalju zbog udarca u koljeno morala je predati borbu od Asia Bailey koja je ujedno i brončana sa svjetskog prvenstva.
Luka
.
  ČETIRI BRONCE NA M-2 08.02.2014.
Na turniru M-2, koji je otvorio taekwondo sezonu 2014 u Hrvatskoj, nastupilo je 570 natjecatelja iz 10-tak zemalja. Taekwondo klub "BANIJA" nastupio je sa ukupno 11 natjecatelja u tri dobna uzrasta. Za mlade kadete nastupili su brončane: Mia Šnajder (4:2, 3:5), Leona Grubiša (5:0,4:7), Gabrijela Fehervari (4:0TKO,1:2). Bez plasmana ostali su: Rino Sučević (0:12), Filip Mikan (1:9), Niko Kunović (3:11), Mona Petrić (0:1GP). U starijim kadetima nastupili su: Sara Todorović (9:7,0:3) koja je osvojila brončanu medalju, te Katarina Latković (3:10) i Nikola Petrović (6:9) bez plasmana. U juniorima po prvi put nastupio je Lovro Perković (3:12). Svi su pokazali su veliki napredak u svom natjecateljskom razvoju, te neki više, neki manje opravdali očekivanja. Broj odličja bio bi veći uz malo više sportske sreće i iskustva.
Luka
.
  TANJA BOSILJEVAC SPORTAŠICA GRADA 01.02.2014.
U Duga Resi održan je izbor najboljih sportaša i klubova grada Duga Resa u 2013. godini. Upravni odbor Športske zajednice Duga Resa za najbolju sportašicu izabrao je članicu našeg kluba Tanju Bosiljevac koja je u prošloj godini ostvarila titulu državne juniorske prvakinje u kategoriji -42kg. S ovim rezultatom Tanja je pobijedila svoju konkurenciju od pet kandidatkinja.
Luka
.
  TE-TA PRIPREME U SPLITU 01.02.2014.
Nakon završenih bazičnih i specifičnih priprema naša ekipa otputovala je u Split kako bi odradili tehničko taktičke pripreme sa natjecateljima Marjana. Pripreme su trajale od 27.01-31.01. a treniralo se dva ili tri puta dnevno u olimpijskom centru kluba. Od naših sportaša na pripremama su nazočili Mateja i Tena Kunović, Ana Đarmati i Tanja Bosiljevac.
Luka
.
  PRIJATELJSKI SUSRET U KLUBU "CASPER" 01.02.2014.
Mlade snage našeg kluba boravili su u Zagrebu u taekwondo klubu Casper gdje su su trenirali i odmjerili snage sa kolegama iz TK Susedgrad sokol, TK Osvit i TK Casper. Od naših natjecatelja na prijateljskom susretu sudjelovali su: Mona Petrić, Nikola Petrović, Lovre Perković, Sara Todorović, Leona Grbiša, Katarina Latković i Rino Sučević. Trener Luka Vlašić izrazio je zadovoljstvo ovim okupljanjem i radom njegovih mladih uzdanica.
Luka
.
  TRENERSKI SEMINAR 22.01.2014.
U Zagrebu u O.Š. "Ivo Andrić" u Sopotu održan je seminar za obnavljanje i stjecanje licenci trenera, voditelja i ispitivača Hrvatskog taekwondo saveza. Teme seminara i ovaj put su bile dosta zanimljive pa su treneri mogli poslušati predavanja sportskog psihologa Borisa Balenta o periodizaciji psihološke pripreme sportaša, te Renate Crkvenac o sudačkim pravilima i primjeni pravila, sportski fizioterapeut Mario Dušak o prevenciji i saniranju sportskih ozljeda u borilačkim sportovima prof.dr.sc. Gordana Furjan-Mandić o elementima aerobika primjenjivim u borilačkim sportovima. Od naših trenera license su položili Neven Trbojević, Luka Vlašić i Tomislav Bosanac.
Luka
.
  NOVI UGOVOR ZA MATEJU KUNOVIĆ 25.01.2014.
Ovih dana Mateja Kunović potpisala je ugovor sa Hrvatskim olimpijskim odborom o korištenju sredstava olimpijskog programa za Rio 2016. Svojim prošlogodišnjim rezultatom koje je postigla na svjetskom prvenstvu u Meksiku, Mateja je postala potencijalna B- olimpijska kandidatkinja te I. kategorizirana sportašica. Vijeće HOO-a na svojoj sjednici održanoj 6. Prosinca 2013.g. sukladno ispunjenim kriterijima razvrstalo Mateju u kategoriju potencijalnog „B“ olimpijskog kandidata za Rio 2016.g. Uz olimpijsku stipendiju Mateja će imati namjenska sredstva za program priprema i natjecanja. Program troškova za natjecanja u 2016.g. iznositi će 102.000,00 kuna. Mateja prema planu i programu trenera Nevena Trbojevića nastupiti će na bodovnim turnirima za Olimpijske igre među kojima su natjecanja u: Dubai, Bahrein, Nizozemska, Dominikanska Republika, Njemačka, Austria, Aregentina, Francuska, Izrael te Europsko prvenstvo u Azerbaijanu.
Luka
.
  TRBOJEVIĆ U EMISIJI "GOST DANA" 22.01.2014.
U novoj emisiji „Gost dana“ na Trend radiju i Tv4R gostovao je naš glavni trener i sportski direktor kluba Neven Trbojević. U emisiji među ostalim temama bio je osvrt na izbor najboljih sportaša i klubova grada Karlovca u prošloj godini, rezultati kluba u prošloj godini, planovi u 2014.g, te klupske stipendije.
Luka
.
  "BANIJA" NAJBOLJI ŽENSKI KLUB GRADA 14.01.2014.
Na 51. svečanoj dodjeli najboljih sportaša, sportskih djelatnika, trenera i klubova tkd klub BANIJA osvojio je najviše nagrada, među kojima i onu za najprestižniji ženski klub u 2013.godini. Uz lijepa priznanja našim sportašima najveću buru izazvao je izbor za najbolju sportašicu grada, gdje našu Mateju Kunović zbog neznanja ili lobiranja nisu izabrali za najbolju sportašicu već je nagrada pripala tenisaćici, koja ima lijepe rezultate ali ne i bolje od Mateje. Mateja po prošlogodišnjim rezultatima bez ikakve dvojbe nije imala konkurenciju, jer je u prošloj godini osvojila 5.-8. mjesto na svetskom prvenstvu, te je B- olimpijska kandidatkinja za Rio 2016. godine. Ovo je sasvim dovoljno da potuče konkurenciju koja je bila na listi, a da ne spominjemo i ostale rezultate iz prošle godine. Žalosno je to da većina ljudi u UO i NO KŠZ-a, kao i većina novinari koji prate sve rezultate ne znaju vrijednosti rezultata prema pravilniku HOO-a pa su po njima drugo razredni teniski turniri gdje ne nastupaju ni prvih 300 najboljih sportašica vredniji od svjetskog prvenstva. Bez obzira na ovu mrlju izbora sportašica ostali sportaši primili su lijepe nagrade, pa tako nagrada za mladu nadu pripala je Teni Kunović, nagrade za najuspješnije mlade sportaše primile su Ana Vranešić i Ana Đarmati. Utješnu nagradu za uspješnu sportašicu je pripala Mateji Kunović, Najuspješniji trener je Neven Trbojević, sportski djelatnik Zdenko Đarmati i nagradu za najbolji ženski sportski kolektiv grada Karlovca preuzeo je predsjednik kluba Branko Trbojević.
Luka
.
  TENA NA PRIPREMAMA U ZADRU 14.01.2014.
Prošlog tjedna juniorska muška i ženska reprezentacija boravila je u Zadru kako bi se što bolje pripremila za nadolazeće svjetsko prvenstvo. Među pet sportašica koje će nastupiti na prvenstvu nalazi se i naša Tena Kunović, koja je izborila svoje mjesto u kategoriji -49kg. Na pripremama sportaši će odrađivati dvodnevne trening kako bi poboljšali svoju fizičku formu. Nakon bazičnih priprema Tena će završni dio odraditi sa svojim klupskim trenerom Nevenom Trbojevićem.
Luka
.