ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
KONTROLNI KADETSKI TRENING
- Ovoga vikenda u dvorani 4, doma sportova, održao se kontrolni trening potencijalnih kadetskih muških i ženskih reprezentativnih kandidata. Pod vodstvom trenera Dinka Kostića i Dragana Pinjuha. Možemo spomenuti da trener kadeta Dragan Pinjuh odlukom HTS-a da sa Valentinom Krčelić, koja je dobila nagradno putovanje u Sindelfingenu, 05.-15.04.2007. otputuje kao pratnja u Koreu. U prilogu video aktuala možete vidjete izjave trenera, kao i kandidata reprezentacije.
Lee
   
  27.02.2007.
 
PROMETNA NESREĆA TRENERA
- Trener muške kadetske reprezentacije Dragan Pinjuh, u subotu nakon jutarnjeg reprezentativnog treninga u Zagrebu, napravio je saobraćajni prekršaj. Kako doznajemo automobil trenera je u kritičnom stanju, dok putnici koji su sudjelovali u nesreći nemaju nikakve posljedice. Materijalna šteta je velika, ali na svu sreću izvukli su žive glave.
Lee
  26.02.2007.
Vidi slike
 
TRENERSKA KONVENCIJA
- U petak i subotu održana je 5. Konferenciji kondicijske pripreme sportaša s glavnom temom "Kondicijska priprema djece i mladih". Organizator konferencije je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te udruga kondicijskih trenera Hrvatske. Mjesto održavanja prvog dana bilo je na Zagrebačkom velesajamu u kongresnoj dvorani gdje su treneri slušali predavanja raznih izlagača i profesora. Neke od važnih tema bile su: Kondicijski trening djece i mladih dokazi i razlozi, vrijednosti olimpizma u odgoju djece i mladih, trening sa teretima kod djece i mladih sportaša: zašto DA i zašto NE, i dr. U subotu održano je praktično predavanje na Kineziološkom fakultetu, gdje su treneri mogli vidjeti nekoliko zanimljivih situacijskih treninga. Prof. Igor Jukić i Mirko Filipović prikazali su jedan praktični prikaz kondicijskog treninga u godišnjem ciklusu, te na taj način su htjeli približiti široj populaciji težinu tog vrlo zanimljivog sporta. U video aktulau možete vidjeti intervju Crocopa za Banijatv, kao i ostale video priloge.
Lee
 
  25.02.2007.
Mirko Filipović
 
PRVENSTVO ZAGREBA
- U Podsusedu održalo se regionalno prvenstvo Zagrebačke županije i grada Zagreba. Na natjecanju nastupilo je 230 natjecatelja iz 17 klubova. Na prvenstvu nastupali su kadeti, juniori i seniori. Ekipni poredak kod kadeta: 1. Tk „Susedgrad sokol“, 2. Tk „Jastreb“ i 3. Tk „Osvit“. Kod kadetkinja: 1. Tk „Osvit“, 2. Tk „Kondor“ i 3. Tk „Susedgrad sokol“. Kod juniorki: 1. Tk „Osvit“, 2. Tk „Jastreb“ i 3. Tk „Susedgrad sokol“, kod juniora: 1. Tk „Dubrava“, 2. Tk „Susedgrad sokol“, 3.mjesto dijele Tk „Orion“ i Tk „Kondor“. Kod seniora: 1. Tk „Metalac“, 2. Tk „Iceberg Dan Gun“ i 3. Tk „Susedgrad sokol“, te kod seniorki: 1. Tk „Dubrava“, 2. Tk „Metalac“ i treće dijele Tk „Novi Zagreb“ i Tk „Iceberg Dan Gun“. Više u video aktualu.
Lee
  19.02.2007.
 
ODRŽANO M-2 NATJECANJE
- Proteklog vikenda u Vrbovcu održao se internacionalni turnir za kadete, juniore i seniore M-2. Na turniru je nastupilo 325 natjecatelja iz 38 klubova i 6 zemalja. Prvog dana održao se turnir za juniore i seniore, dok natjecanje za kadete održalo se u nedjelju. Pošto nismo dobili kompletno izvješće nismo mogli niti objaviti kompletne rezultate. Od članova našeg kluba prva mjesta osvojili su Dana Selvić -47kg, i Igor Ivanišević -33kg, dok su drugi bili Martina Brozović -43 i Iva Miličević +47.
Lee
  15.02.2007.
 
SUMIĆ DRUGA U TRELLEBORGU
- Na prvom A-turniru u Švedskom Trelleborgu nastupilo je 630 natjecatelja iz 87 timova i 25 zemalja. Marina Sumić nastupila je u kategoriji do 52kg i osvojila drugo mjesto. U prvom kolu se borila protiv Izraelke, u polufinalu protiv Norvežanke dok je u finalu izgubila od Švedske protivnice. Rezultate turnira nisu još objavili, pa ih nemamo.
Lee
  14.02.2007.
 
KONTROLNI SENIORSKI TRENING
- Ovoga vikenda u Dvorani 4, Doma sportova. Održao se trening za sve seniorske kandidate koje su predložili klubovi. Među kandidatima nisu prisustvovali glavni konkurenti reprezentacije, koji su se vratili sa priprema iz Delnica. Na ovim treninzima bilo je bitno utvrdit na koga još reprezentacija može računat.
Lee
  12.02.2007.
 
SAMI PROTIV VREMENA
- U produkciji trboartstudio objavljena je sportska priča o reprezentativnim kandidatima, koji se nalaze daleko od svih, kako bi poboljšali formu za nadolazeće svjetsko prvenstvo. U ovom sportskom dokumentarnom filmu možete vidjeti treninge vrhunskog kondicijskog trenera Georgi Draganova i Hong Seung Kia. Uz treninge možete vidjeti intervjue, želje naših sportaša, te kako provode dane na pripremama. Ova DVD priča traje 40 min, a svi zainteresirani možete se javiti putem našeg e-maila redakcija.tkdbanija@hi.t-com.hr .
Lee
  10.02.2007.
SAMI PROTIV VREMENA
 
ZLOSTAVLJANJE U OBROVCU
- Prošlog mjeseca smo pisali o zlostavljanju Švicarskog trenera, pa bilo bi čudno da se tako nešto ne događa i u našoj državi. Kako doznajemo iz tiska ista zlostavljanja su proživjele i dvije sestre koje su prijavile trenera za seksualno iskorištavanje. Naime, radi se o Željku Đurđeviću treneru i osnivaču taekwondo klubova Obrovac, Gračacu, Kistanju i Lovincu. Prije dva dana pritvoren je na mjesec dana, zbog sumnje za krivično djelo nad maloljetnicama (16 i 17 godina). HTS nije primio u članstvo klub Obrovac zbog sumnje o mutnim poslovima trenera. Đurđević je trenutno pod istragom. Nadamo se da nema više ovakvih gadosti u drugim klubovima.
Lee
     
  08.02.2007.
Željko Đurđević
 
SENIORI NA PRIPREMAMA
- Naša redakcija posjetila je Delnice, gdje se održavaju seniorske bazične pripreme za nadolazeće svjetsko prvenstvo. Na pripremama se nalaze 23 sportaša uz stručni tim kondicijskog Bugarskog trenera Georgia Draganova i Hong Seung Kia. Na sedmodnevnim pripremama naši sportaši treniraju tri puta dnevno uz programe kao što su: u jutarnjem terminu teretana, popodnevnom trčanje i večernjem terminu u dvorani radi se taekwondo, te razne vježbe za brzinu i reakciju. U prilogu video «aktual»,pogledajte zanimljive intervjue i prilog o treninzima. Nakon filma "Od snova do vrhova", u obradi je nova dokumentarna emisija o pripremama naših sportaša pod nazivom «Sami protiv vremena», u produkciji trboartstudia.
Lee
 
  06.02.2007.
 
HRVATSKA EKIPNO DRUGA
- Veliki uspjeh kadetske reprezentacije na 12. internacionalnom dječjem prvenstvu pod nazivom Asiana Cup. Hrvatska kadetska reprezentacija osvojila je sveukupno 7 zlatnih, 8 srebenih i 11 brončanih medalja. U sveukopnom poretku zauzeli su 2 ekipno mjesto od 17 zemalja. Osvajači prvog mjesta su: Jure Jadrijević -38kg (dvije pobjede), Rea Budić -4kg (tri pobjede) i Antonija Petrov -50kg (dvije pobjede), Krčelić Valentina -43kg (4 pobjede), Usanović Marina -41kg (3 pobjede), Šiprak Maja +61kg (4 pobjede) i Kristijan Kočevar +61 (4 pobjede). Drugo mjesto osvojili su: Ivan Muth -46kg (tri pobjede), Ana Pavlović -33kg (dvije pobjede), Ena Pavunić -37kg (dvije pobjede), Maljković Sanja -30kg (1 pobjeda), Šimunić Stella -41kg (2 pobjede), AnaMarija Vranić -43kg(3 pobjede) i Ana Tičinović +61kg (3 pobjede). Treća mjesta osvojili su: Filip Majcen -46kg (dvije pobjede), Domagoj Ribar -38kg (jedna pobjeda), Duje Sevo -47kg (jedna pobjeda), Dorotea Oroši -37kg (jedna pobjeda), Mirta Meštrović -43kg, Nerma Šehić -50kg , Valeria Blagus -53kg, Ana Lucija Pivčević -53kg, Josipa Milanović -5kg (1. pobjeda), Matija Mlinarić -50kg, (1. pobjeda) i Marko Batistić -57kg (2. pobjede) . Kao najbolja natjecateljica prvenstva Valentina Krčelić dobila je nagradu putovanje u Koreu. Naša reprezentacija nastupilia je sa 39 natjecatelja i četiri trenera: Dinko Koštić, Dragan Pinjuh, Tihomir Horvat, Stjepan Garip, te vođa tima je Vlado Požežanac.
Lee
   
  06.02.2007.
 
 
TRENING JUNIORSKE REPKE
- Ovog vikenda u Sutinskim vrelima održao se reprezentativni trening za muške i ženske juniorske kandidate. Trener juniorske reprezentacije Hrvoje Bregeš odradio je specifične treninge sa kandidatima. Na treningu je prisustvovao veliki broj potencijalnih kandidata za nadolazeće Europsko prvenstvo. Na rasporedu su bila tri treninga u dva dana. Više u novom izdanju video aktuala.
Lee
 
  03.02.2007.
 
 
SENIORI NA PRIPREMAMA
- Danas seniorska reprezentacija odlazi na sedmodnevne bazične pripreme. Pripreme će se održati u Delnicama, a sportaše će trenirati bugarski kondicijski trener Georgi i Hong Seun Ki. U subotu se održava plemeniti taekwndo turnir zaprešića 2007. Na turniru će nastupiti kadeti, juniori i seniorke. Više u prilogu nakon vikenda.
Lee
  02.02.2007.