...  
     
 
 
 
 
 
 
  SPONZORSKI UGOVOR  24.02.2009.
- Ovih dana članovi uprave taekwondo kluba Banija potpisali su sponzorski ugovor između ASV-a i kluba na području prodaje i promocije opreme za borilačke sportove i promocije branda Adidas te potpore klubu u njegovim sportskima aktivnostima. Ugovor je sklopljen na dvije godine, a na snagu je stupio od dana potpisivanja. Članovi kluba promovirati će sportski brand Adidas, te će nova dvorana biti opremljena svom adidasovom opremom. Uz sponzorstvo kluba, njemački čelnici Adidasa i dalje daju punu podršku u organizaciji ''Adidas opena'', te se nadamo da će ovo natjecanje biti najbolje do sada.
Marina
.
  TRENERSKA KONFERENCIJA  23.02.2009.
- Petak, subotu i nedjelju je bila održana 7. godišnja međunarodna konferencija KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA s glavnom temom TRENING IZDRŽLJIVOSTI. Možemo spomenuti da je ova konferencija izuzetno zanimljiva za naše trenere jer je svoje izlaganje imala i Lidija Katalinić Špoljarić koja je obradila temu OSNOVE SPECIFIČNE I SITUACIJSKE KONDICIJSKE PRIPREME U TAEKWONDOU. Slušajući komentare drugih trenera u drugim sportskim granama. Uvidjeli smo veliko zanimanje za ovo predavanje i možemo pohvaliti Lidiju što je pokazala veliku stručnost kao trenerica i naše olimpijke iz nacionalnog tima. Uz odlično predavanje Lidije i vrlo zanimljive teme kao što je "Izdržljivost naših sportaša", nismo uočili veliko zanimanje naših trenera. Možemo spomenuti neke trenere klubova koje smo primijetili na predavanju, a to su treneri iz: TK Oriona, Tk Fox, Tk Omega, Tk Sušak , Tk Rijeka, Tk Novi Zagreb, Tk Dubrava i Tk Banija od kojih su bili Tomislav Bosanac, Branimir Grba i Neven Trbojević.
Marina
.
   
  KALENDAR AKTIVNOSTI ZA 2009.g. 19.02.2009.
- Iako smo Već započeli novu natjecateljsku sezonu nismo imali egzaktan kalendar aktivnosti. Pod linkom kalendar objavili smo Vam sve događaje, koji su bitni za Hrvatske klubove, kako bi se što bolje pripremili za sudjelovanje na pojedinom turniru ili prvenstvu.
Marina
.
  ODLIČAN NASTUP U ŠVEDSKOJ  18.02.2009.
- Članovi taekwondo kluba Banija i Fox prošloga vikenda su boravili u Švedskoj na turniru «Trelleborg open». Na natjecanju nastupilo je 864 natjecatelja iz 131 tima i 31 države. Banija je nastupila s tri natjecateljice a najuspješnija je bila Ana Vranešić -51kg koja je osvojila zlatnu medalju pobijedivši u prvome kolu Nizozemku (2:0), u polufinalu pobijedila je Šveđanku 5:1 i u finalu sudačkom odlukom pobijedila je Njemicu. Valentina Malović -55kg osvojila je srebrnu medalju u prvom kolu bila je slobodna u polufinalu pobijedila je Nizozemku (2:0) i od reprezentativke Njemačke izgubila je (0:2). Seniorka Marija Vičić, Iako se odlično borila nije uspjela doći do medalje. U prvome kolu bila je slobodna, u drugome kolu pobijedila je Dankinju 3:0, dok je u borbi za medalju izgubila od dugogodišnje njemačke prvakinje Jennifer Kopf na preglasavanje sudaca. Ekipa Foxa nastupila je s deset natjecatelja a medalje su osvojili: Prvo mjesto: Sara Rajčević, Jerko Meštrović, drugo mjesto: Ivana Kokot -55kg, Andrija Topčić, Luka Horvat, treče mjesto osvojili su: Bruno Lovrak, Andrea Pacadi I Ana Piragić.
Marina
.
   
  BANIJA DOMAĆIN KADETSKOG PH  17.02.2009.
- Temeljem prijedloga klubova, članovi Upravnog odbora Hrvatskog taekwondo saveza donijeli su odluku o domaćinima natjecanja državne razine u 2009. godini. Natjecanja će se održati u terminima planiranim Kalendarom aktivnosti HTS-a za 2009. godinu, a domaćini su kako slijedi: Kadetsko prvenstvo Hrvatske – Tk “Banija”, Karlovac, Juniorsko prvenstvo Hrvatske – Tk “Ogrc”, Novska, Seniorsko prvenstvo Hrvatske – Tk “Brod”, Slavonski Brod i Tehničko prvenstvo Hrvatske – Tk “Zelingrad”, Zelina. Taekwondo klub Banija bio je domaćin juniorskog prvenstva Hrvatske 2003. i 2004. godine a odmah zatim 2005. g. bio je domaćin i seniorskog državnog prvenstva. Nadamo se da našim 11. turnirom Adidas open imamo dovoljno iskustva u organizaciji te da će i ovogodišnje kadetsko državno prvenstvo biti na samom nivou. Zahvaljujemo se savezu na ukazanom povjerenju.
Marina
.
  ODRŽAN M-2 TURNIR 16.02.2009.
- U subotu u Vrbovcu je održano 7. međunarodno taekwondo natjecanje za kadete, juniore i seniore pod nazivom M-2. Na natjecanju je ukupno nastupilo 464 natjecatelja iz 45 klubova. Sveukupni pobjednik turnira je TKD «RUGVICA » U konkurenciji kadeta: 1.mj. TKD «RUGVICA», 2.mj. TKD «JASTREB», 3.mj. TKD «ORAŠJE».U konkurenciji juniora: 1.mjesto EUROŠPED-AZIJA , 2.mjesto TKD RUGVICA, 3.mjesto TKD PANTERA. U konkurenciji seniora: 1. mjesto TKD GALEB, 2. mjesto TKD CHAGI i 3.mjesto TKD OMEGA. Banija je nastupila sa 6 članova u konkurenciji kadeta, te su sa 5 osvojenih odličja ostvareni odlični rezultati. Prvo mjesto osvojile su Ljiljana Brkić -36kg (7:0, 8:1), Ivana Vranešić -39kg ( 9:2, 11:4) i Ana Đarmati -43kg (K.O., 7:0), kategoriji mlađih kadetkinja, drugo mjesto Iva Požega -39 kg (7:0, 7:0, 4:11) u kategoriji mlađih kadetkinja, te broncu Tara Marija Malović -33 kg (0:7) starija kadetkinja. Ekipu mlađih kadeta predvodili su novi treneri Ivana Radović, Branimir Grba I Tomislav Bosanac.
Marina
.
   
  BANIJA I FOX U ŠVEDSKOJ  12.02.2009.
- Ovoga vikenda članovi taekwondo kluba Banija i Fox nastupiti će u Švedskoj na A- turniru «Trelleborg open». Na turniru prijavljeno je 864 natjecatelj iz 131 tima i 31 države. Dok će jedan dio Banijanaca boraviti u Švedskoj drugi dio će nastupiti na međunarodnom turniru «M2» u Vrbovcu. Nešto više u prilogu nakon vikenda.
Marina
.
  HRVATSKA EKIPNO PRVA 08.02.2009.
-- Iz Sindelfingena sa najvećeg kadetskog turnira ADIDAS-JEWOO- PRESIDENT CUP kadetska reprezentacija ostvarila je vrlo zapažene uspjehe. Na turniru je prisustvovalo 800 natjecatelja iz 20 zemalja. Hrvatska reprezentacija ekipno je osvojila prvo mjesto ispred drugo plasirane Grčke i treće plasirane Srbije. Naši kadeti i kadetkinje osvojili su ukupno 17 zlatnih, 11 srebrnih i 8 brončanih medalja. Ukupno imaju 73 pobjeda. Zlatne medalje osvojili su: Leon Bjažić (4 pobjede), Lovre Brečić (4 pobjede), Luka Horvat (4 pobjede), Filip Majcan (4 pobjede), Tamara Filipović (4 pobjede), Ana Vranešić (3 pobjede), Ena Ćorić (3pobjede), Adrian Vraneša (3 pobjede), Slaven Janković (3 pobjede), Mislav Letinčić (3 pobjede), Luka Bugarin (2 pobjede), Ivona Skorup (2 pobjede), Jana Beligoj (2 pobjede), Brigita Mamić (2 pobjede),Vedran Diković (2 pobjede, Magdalena Janeš (1 pobjeda) i Sanja Maljković (1 pobjeda). Druga mjesta osvojili su: Vedran Ferenčak (3 pobjede), Hrvoje Šep (3 pobjede), Matea Višek (3 pobjede), Dominik Matleković (2 pobjede), Dora Podrug (2 pobjede), Valentina Malović (1 pobjeda), Fran Rezar (1 pobjede), Lucija Kruneš (2 pobjede), Ana Pavlović (1 pobjeda), Tanja Rastović (1 pobjeda) i Kristina Tašler (0 pobjeda) i treća mjesta osvojili su: Marko Maljković (2 pobjeda), Marija Blatančić (1 pobjeda), Brian Češljar (1 pobjeda), Filip Jureta (1 pobjede), Matina Šapina (1 pobjede), Mateja Korač (1 pobjeda), Sara Strojin (0 pobjeda), Antonia Vranić (0 pobjeda). Iz Banije za reprezentaciju nastupile su 1.mj Ana Vranešić i 2.mj Valentina Malović.
Marina
.
   
  SVI LICENCIRANI KANDIDATI 07.02.2009.
- Nakon završenih seminara za trenere, voditelji, ispitivače i suce hrvatskog taekwondo saveza. Objavljujemo Vam listu i popis svih onih kandidata koji su položili i zadovoljili uvijete za stjecanje licence za novu natjecateljsku sezonu u 2009. godini.
Marina
.
  KADETI U SINDELFINGENU  06.02.2009.
- Jučer se u Njemačku, točnije Sindelfingen uputila naša kadetska reprezentacija kako bi nastupila na jednom od najvećih turnira za kadete pod imenom ADIDAS-JEWOO- PRESIDENT CUP. Na natjecanju će nastupiti 24 muški i 21 ženski član reprezentacije. Uz Glavnog trenera Dinka Koštića sudjelovat će i pomoćni treneri Stjepan Garip i Ivan Vidović. Više informacija u toku vikenda, shout box Vam je otvoren za objavljivanje rezultata s natjecanja.
Marina
.