ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
SASTANAK TRENERA REPREZENTACIJE
- U prostorijama Doma sportova održao se sastanak trenera reprezentacije. Sastanak je vodio koordinator svih reprezentacija g. Anđelko Vučenik, a prisustvovali su treneri natjecatelja: Hong Seung Ki, Hrvoje Bregeš, Dinko Koštić, tehnički treneri Mladen Kužnik, Tihomir Horvath, te treneri hrvatskog demo tima Saša Vuk i Neven Trbojević. Na sastanku su dogovoreni planovi treninga za ovu godinu. Za sve ostale informacije obavijestit ćemo Vas na vrijeme.
Ivy
  28.03.2007.
 
ZAJEDNIČKE PRIPREME ZA GERMANY
- Nastup na A-turniru German opena ostvariti će, uz velik broj ostalih klubova, i hrvatska juniorska i seniorska reprezentacija. To je bio i više nego dovoljan razlog da se okupe članovi klubova Osvit i Banija kako bi se zajedno pripremali, te ostvarili što bolje rezultate na istom turniru. Naime, ovakav sistem druženja i zajedničkog treniranja mnogih klubova, uvelike pomaže u kolektivnom postizanju boljih rezltata. Zajedničke treninge Osvita i Banije pogledajte u Aktualu.
Lana S.
   
  27.03.2007.
treneri Osvita i Banije
 
TRENING SA SLOVENSKIM BORCIMA
- Prošli vikend u Dvorani 4, Doma sportova održao se reprezentativni pozivni trening muške i ženske kadetske selekcije. Na treningu se prisustvovati i gosti iz Slovenske kadetske reprezentacije na čelu sa trenerom Kristijanom Kovačićem. Mlada slovenska reprezentacija na ovakav način gostovanja po drugim državama skuplja iskustvo, kako bi se pripremili za nadolazeće Europsko kadetsko prvenstvo. Među Slovenskim čelnicima reprezentacije, bila je i predsjednica sudačke organizacije Slovenije Maruška Višnjikar. U aktualu pogledajte prilog, te razgovor sa gostima iz Slovenije.
Lee
 
  26.03.2007.
 
TRI BRONCE SA DUTCH OPENA
- Iako je mali broj hrvatskih klubova nastupilo na Dutch Openu, uvijek ostvarimo odlične rezultate. Ivana Vujčić Tk "Metalac" nastupila je u kategoriji do 51kg, te ostvarila odličan rezultat. Imala je četiri borbe, a pobijedila je Nizozemku 7:0, Njemicu (zlatni bod), Mexikanku 10:4, te od španjolke Briguitte Yague izgubila na zlatni bod (8:8). Sa ovakvim uspjehom Ivana Vujčić osvojila je broncu. Ostali predstavnici nisu ostvarili zapažene rezultate. Sa ovakvim uspjehom vodi na našoj rang listi sa 45 bodova. Juniorka Dijana Letica Tk Omega u kategoriji -59kg, pobijedila je predstavnice Engleske i Turske, dok je u polufinalu izgubila od Norveške. Osvojila je treće mjesto. Posljednjeg dana prvenstva borio se Filip Grgić Tk "Metalac" u kategoriji -62kg. Pobijedio je: National team Moldava 7:0, National team Belgium 12:9, National team Sweden 12:8, National team UK, te u polufinalu izgubio je od Nizozemca 11:12. Sa tim plasmanom plasirao na prvo mjesto naše rang liste, kao i Ivana.
Lee
  25.03.2007.
brončani sa Dutch Opena
 
NATJEČAJ ZA NAVIJAČKU RIMU
- Za sve kreativne pjesničke duše, objaviti ćemo natječaj za navijački slogan ili refren naše reprezentacije. Većina nacionalnih reprezentacija ima svoje prepoznatljivo navijanje za svoje borce. Kao npr. Pljeskanje, glasovi ili riječi. Vaše kreativne zamisli pošaljite na naš e-mail, a najbolji prijedlog za navijački slogan odlučiti će HTS-a, te ga uzeti kao svoj prepoznatljivi brend. Budite kreativni i postanite autor navijačke pjesme, rime ili ritma naše reprezentativne vrste.
Lee
  24.03.2007.
 
BANELI U GLOBUSU I TURIST PLUS
- Prije nekoliko mjeseci pisali smo o slaboj medijskoj pozornosti taekwondoa u medijima. Možemo samo spomenuti da je Ana Kozić izašla u TV vodiču, Martina Zubčić u časopisu Elle, Iskra Pezdira u areni, te u 24 sata atraktivne fotografije sa Azijskih igara. Trenutno naša popularna medijska glasnogovornica taekwondoa, Lana Baneli našla se u novom broju časopisa Globus. Naime, riječ je o izboru 100 najseksi Hrvatica, gdje se Lana trenutno nalazi na 66 mjestu. Možemo spomenuti da su Lana i Ana Jelušić jedine sportašice na toj ljestvici. U časopisu Turist plus Lana pokazuje vježbe istezanja, pod fitness temom: odmorite se na poslu. Iako, nam je sport u zadnjih par mjeseci bio popularan zbog slučaja Đurđevac, nadamo se da će ovakvih događaja biti više, te da će kakva reportaža osvanuti i o taekwondou.
Lee
  23.03.2007.
 
PRVA HRVATSKA TAEKWONDO HIMNA
- Prošle godine WTF- je organizirao natječaj za himnu taekwondoa. Od naših hrvatskih predstavnika na natječaj se prijavila samo Elizabeta Novaković iz Tk «Osvit», koja je napisala pjesmu na engleskom jeziku. Kako doznajemo, iz WTF-a nije dobila nikakav odgovor, a pitanje o natječaju postalo je samo nepoznanica. Da uloženi trud naše kreativne Eli ne bude uzaludan mi ćemo objaviti tekst pjesme u hrvatskoj verziji. Nadamo se da ćemo moći pomoći Eli da ovu prvu taekwondo pjesmu uglazbimo pa da i mi imamo svoju taekwondo himnu. Naša će se stranica pobrinuti da ostvarimo želju naše Eli i hvala joj što nam je poslala svoje autorsko djelo.
Lee
   
  22.03.2007.
Elizabeta Novaković
 
LISTA PUTNIKA ZA GERMAN OPEN
- Nakon održanog prvenstva hrvatske i seniorskog reprezentativnog treninga, sastavljena je lista natjecatelja koji će zastupati nacionalnu selekciju na German Openu. Na popisu su se našli 12 seniora, 8 seniorki, 8 juniora i 9 juniorke, te treneri Hong Seung Ki, Hrvoje Bregeš i Anđelko Vučenik. Uz trenere i natjecatelje poziv od DTU-a dobili su i četiri naša suca Renata Crkvenac, Renata Kostelac, Slobodan Medić i Zoran Kruneš. Polazak putnika najavljuje se za 29.03. (četvrtak) u 23:00 sati ispred Doma sportova. Popis putnika nalazi se na linku opširnije.
Lee
   
  21.03.2007.
 
1. FENIKS KUP
- U subotu u sportskoj dvorani O.Š. "Miroslav Mrkša" održao se prvi taekwondo turnir za kadete pod nazivom Feniks kup. Organizatori turnira su članovi taekwondo kluba "Feniks". Na turniru su nastupila 208 natjecatelja iz 23 kluba. Sveukupni pobjednik turnira je Tk "Osvit", drugi je Tk "Dubrava", a treći Tk "Jastreb". Sve ostale rezultate pogledajte na linku rezultati.
Lee
   
  21.03.2007.
 
KLUPSKA RAZONODA "PAINTBALL"
- Svake godine naš klub organizira razne aktivnosti vezane uz druženje i zabavu. Ovoga vikenda članovi kluba iskoristili su lijepo vrijeme, te su na terenu painball kluba Karlovac, okušali se u vrlo zanimljivom i adrenalinskom sportu. Uz painball ove godine su na rasporedu odlazak rafting i sportsko penjanje u terra croatica klubu. Te tradicijonalni biciklistički pohod pod nazivom "samoubojstvo iz zasjede", na relaciji Karlovac-Split. Prošle godine članovi kluba uputili su se do Vira, gdje su u stigli za 14:10min. Više o paindballu u video aktualu.
Ivy
 
  20.03.2007.
 
SENIORSKI POZIVNI TRENING
- U subotu i nedjelju u dvorani 4, Doma sportova održao se pozivni trening seniorskih reprezentativnih kandidata. Na treningu su prisustvovali studenti FAR-a i medicine, koji su testirali biološku impedanciju vrhunskih taekwondo borcaca. Tj. pomoću ovakvog testiranja možemo mjeriti otpor u tkivu, dali tkivo ima više mišića, više masti, dali ima više ili manje kisika itd. U aktualu pogledajte prilog sa treninga i testiranja.
Lee
 
  19.03.2007.
 
SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE
- Na seniorskom državnom prvenstvu koje je održano u Zadru nastupilo je 147 natjecatelja iz 35 klubova. Sve natjecatelje i sudionike prvenstva pozdravio je na početku prvenstva predsjednik HTS-a Franjo Prot, koji je ujedno i otvorio prvenstvo. Iako, nije bio veliki broj natjecatelja, prvenstvo je zračilo kvalitetom i dobrim borbama. Na ovom prvenstvu nije nastupilo dosta povrijeđenih sportaša, a neki su i nastradali na samom natjecanju. Među atraktivnim borbama, bilo je i nesportskog ponašanja nekih natjecatelja, koji su se na nemoralan način pokušali doseći bodova. Kao i na svakoj sportskoj manifestaciji, tako i na ovom prvenstvu dvorana Mocire "grmila" je navijanjem Zadrana za svojim borcima. U ekipnoj konkurenciji kod seniora: 1.mj Jastreb, 2.mj Metalac i 3.mj Zagreb, a kod seniorki 1.mj Dubrava, 2.mj Marjan i 3.mj Neryo. Više o prvenstvu na video aktualu. Od članova taekwondo "Banija" Ivana Radović +72kg osvojila je brončanu medalju, dok je Tomislav Bosanac ispao u prvom kolu. Renato Krmpotić nije nastupio zbog loma malog prsta na nozi.
Lee
  13.03.2007.
 
POZIVNI JUNIORSKI TRENING
- Ovog vikenda u Dvorani 4, održao se pozivni trening muške i ženske juniorske reprezentativne selekcije. Uz kandidate na treningu prisustvovali su Hong Seung Ki, koji je vodio trening zbog odsutnosti Hrvoja Bregeša, zbog operativnog zahvata šake, te kordinator reprezentacija Anđelko Vučenik i Hrvoje Bregeš. Na treningu predsjednik HTS-a g. Franjo Prot predstavio je planove juniorske reprezentacije, a treneri reprezentacije birali su kandidate koji će nastupiti na prvom A-turniru u Bonnu na German Openu. Uži krug kandidata nastupiti će na Germani openu, dok će širi krug kandidata nastupiti na Open Belgian. U prilogu video aktual pogledajte prilog sa održanog treninga.
Lee
 
  05.03.2007.