ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
LISTA BORACA ZA BELGIAN OPEN
- Završene su prijave za 29. Belgian Open. Drugoga vikenda u Herentalsu održava se otvoreno prvenstvo Belgije gdje će nastupiti naša juniorska reprezentacija, te mnogi drugi Hrvatski klubovi. Iako ne znamo još točan broj natjecatelja pod linkom opširnije pogledajte listu prijavljenih hrvatskih boraca.
Ivy
 
  28.03.2008.
 
ODRŽANO JUNIORSKO PH
-Proteklog vikenda u Rijeci u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, te domaćina Taekwondo savez Primorsko goranske županije i klubovi Tk „Grobnik“ – Čavle i Tk „Rječina“ održano je juniorsko prvenstvo Hrvatske. Na prvenstvu je nastupilo 244 natjecatelja iz 46 klubova. U ekipnom poretku kod juniora: 1.mjesto Tk „DUBRAVA“ – Zagreb, 2. mjesto Tk „SUSEDGRAD SOKOL“ – Zagreb i 3.mjesto Tk „ORION“ – Zagreb. Kod juniorski: 1. mjesto Tk „OSVIT“ – Zagreb, 2. mjesto Tk „ORION“ – Zagreb i 3. mjesto Tk „METALAC“ – Zagreb.
Ivy
 
  21.03.2008.
 
LISTA PUTNIKA ZA SENIORSKO EP
-Objavljujemo Vam listu putnika za Europsko prvenstvo koje se održava u Rimu, Italija od 10. – 13. travnja. Trener reprezentacije Hong Seung Ki odredio je sljedeće reprezentativce za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu: SENIORI: - 54 kg Mirko Madžar, - 58 kg Stipe Jarloni, - 62 kg Filip Grgić, - 78 kg Marko Gavranić, - 84 kg Darko Harapin, +84 kg Vedran Golec SENIORKE: - 51 kg Lucija Zaninović, - 55 kg Ivana Vujčić, - 59 kg Martina Zubčić, - 63 kg Josipa Kusanić, - 67 kg Petra Matijašević I - 72 kg Sandra Šarić.
Ivy
 
  19.03.2008.
 
EKIPNO 5.MJESTO NA GERMAN OPENU
Ovog vikenda je održan German Open u Hamburgu. Na natjecanju je nastuplio 1400 natjecatelja iz 56 zemalja. Nastupila je i Hrvatska seniorska muška i ženska reprezentacija te nekoliko klubova iz Hrvatske. Novi način natjecanja s elektronskim oklopima zadavao je mnogo problema borcima jer su se bodovali različiti udarci koji zapravo nisu bodovi prema pravilima taekwondo-a, npr. udarci koljenom, dlanom, sudar dvaju oklopa, slučajni pad na zemlju i takozvano šaketanje iz klinča. Takvo je natjecanje podsjećalo na karate. Naime dobra strana elektronskih oklopa je što su svima jednaki kriteriji što se tiče jačine i mjesta udarca u oklop, ali se nadamo da na tome neće ostati budućnost ovog sporta jer ukoliko se pravila ne promijene što se tiče ukidanja šake ili poništavanja bodova od strane sudaca na bezvezne udarce i pokušaje osvajanja bodova na nepravilan način, taekwondo sport će izgledati nezanimljivo i izgubiti će svu draž i ljepotu izvođenja udaraca nožnim tehnikama jer je lakše je napraviti poen koljenom, šakom ili dlanom nego izvoditi atraktivne udarce. Od hrvatskih predstavnika najbolji su bili Martina Zubčić koja je osvojila 1.mjesto pobjedivši šest borbi, druga je seniorka Sandra Šarić, Petra Matijašević i junior Mislav Erceg -55kg, te treći su: Josipa Kusanić, Mirko Madžar i Lucija Zaninović. Hrvatska je ekipno zauzela 5 mjesto u sveukupnom plasmanu. Ovo je bilo veliko iskustvo za naš tim koji će nastupiti na Europskom Prvenstvu. Nadamo se da će se nešto promijeniti u sustavu bodovanja.
Marina
  13.03.2008.
 
HRVATSKI TEAM NA MASTAEKWONDOU
Danas na najpopularnijoj stranici Latinske Amerike «masTaekwondo» objavljen je članak o članovima hrvatskog tima koji su boravili na jednomjesečnim pripremama u Mexicu. Iako, već sve znate o našem boravku u Meksiku, tako su obaviješteni i mnogi drugi pratitelji taekwondoa u Latinskoj Americi i Španjolskoj.
Marina
 
  05.03.2008.
 
PRIPREME U MEXICU I.dio
U ovom prvom prilogu objavili smo Vam slike, tekst i novi aktual iz Mexika. U nekoliko navrata ćemo vam pripremiti priloge iz Mexika jer je bilo toliko puno događanja jer bi jedan članak izgledao kao knjiga. Iako nam se kamera razbila na putu uspjeli smo zabilježiti neka događaje i treninge. Više pogledajte u prilogu.
Marina
  05.03.2008.
 
TRENING SENIORSKE REPKE
U subotu u dvorani Sutinska vrela održan je pozivni trening muške i ženske reprezentacije zbog nadolazećeg Otvorenog prvenstva Njemačke - German Open. Na tom natjecanju će nastupiti samo seniorska reprezentacija i nekoliko hrvatskih klubova. Na treningu su kandidati upoznavali i testirali elektronske oklope kako bi se što bolje upoznali s novim načinom dobivanja poena ili boda.
Marina
 
  02.03.2008.