ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE
- Ovoga vikenda održalo se prvenstvo hrvatske za juniore i juniorke. Prvenstvo se održalo u Kninu, a organizator je taekwondo klub Knin. 210 natjecatelja i 44 klubova borilo se za najsjajnija odličja. U ekipnom poretku juniorki prvo mjesto osvojila je ekipa Dubrave, druga je ekipa Osvita i treća ekipa Susedgrad Sokola. Kod juniora prvo mjesto zauzela je ekipa Dubrave, drugi je Knin, a treće mjesto osvojila je ekipa Susedgrad Sokola. Ovi rezultati uvelike će pomoći izborniku u odabiru kandidata za nastupu na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u listopadu u Baku. Pogledajte novi aktualu, te ostale priloge sa održanog prvenstva. U aktualu možete ćuti demo verziju prve taekwondo pjesme, koju je napisala Elizabeta Novaković iz «Tk Osvita, a pjesmu izvodi poznati reper Baby Dooks.
Od članova Banija Marija Vičić -49 osvojila je prvo mjesto. U prvoj borbi pobijedila je Ivonu Mandić "TK Feniks" (6:3), u polu finalu je pobijedila Karlu Ivček "TK S.Sokol" (6:1) i u finalu pobijedila je Elu Skupnjak "TK Orion"( 7:3).
Lee
  30.04.2007.
 
SASTANAK TRENERA REPREZENTACIJA
- Danas u prostorijama saveza održan je sastanak trenera reprezentacija. Na sastanku se razgovaralo o pojedinostima zbog nadolazećih svjetskih i europskih prvenstva, te priprema i treninzima reprezentativnih kandidata. Treneri Hrvoje Bregeš i Dinko Koštić poslali su izvješća na očitovanje koordinatora Anđelka Vučenika, dok su Mladen Kužnik i Tihomir Horvat razgovarali o nastupima tehničke reprezentacije. Voditelj hrvatskog demo tima Neven Trbojević predao je plan i program selekcioniranja kandidata.
Lee
  27.04.2007.
 
PRIPREME ZA SVJETSKO PRVENSTVO
- Članovi muške i ženske seniorske reprezentacije jutros su se uputili na desetodnevne pripreme, zbog nadolazećeg svjetskog seniorskog prvenstva. Pripreme će se održati u Zadru od 26.04.-06.05. a treninge će voditi trener reprezentacije Hong Seung Ki. Naša redakcija prisustvovati će na pripremama, te Vas izvijestiti u slijedećem aktualu.
Lee
   
  26.04.2007.
 
LISTA PUTNIKA ZA PEKING
- Objavljujemo Vam listu putnika za Svjetsko seniorsko prvenstvo, koje se održava 18.-22.05. u Pekingu - Kina. Sastav ženske reprezentacije čine: Lucija Zaninović -47, Ana Zaninović -51, Martina Zubčić -55, Petra Matijašević -59, Josipa Kusanić -63, Sandra Šarić - 67 i Iskra Knežević +72. U muškom sastavu: Kristijan Cvetković -54, Marko Jeren -58, Filip Grgić -62, Matija Šantić -67, Filip Vučagi ć-78, Luka Vlašić -84 i Mići Kuzmanović +84. Na prvenstvu će suditi Anđelko Vučenik.
Lee
   
  24.04.2007.
 
DAN GUN OPEN
- Održan je 14. tadicionalni međunarodni turnir “DAN-GUN OPEN”. U organizaciji taekwondo kluba Dan Gun turnir se održao u dvorani Sutinskih Vrela u Podsusedu. Sve rezultate možete pronaći na linku.
Lee
   
  24.04.2007.
 
TRENING KADETA
- Ovoga vikenda u dvorani 4 Doma sportova održao se pozivni trening muških i ženskih reprezentativnih kandidata. Kadetska reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo, a prije EP nastupiti će na Austria Openu. Treninge su vodili Dinko Koštić i Dragan Pinjuh.
Lee
  23.04.2007.
 
ZAHVALNICA SVIM POSJETITELJIMA
- Prije svega htio bih se u ime cijele redakcije zahvaliti na velikoj posjećenosti, te što svoje slobodno vrijeme provodite s nama i pratite sve priloge koje Vam objavljujemo. Obraćam Vam se iz tog razloga jer se prema statističkim podacima u posljednjih mjesec dana povećala gledanost stranice za 210%, te smo prešli brojku od preko tristo posjeta dnevno. Prije nego što smo počeli sa ovom idejom taekwondo novinarstva, zasigurno mogu reći da nismo očekivali baš toliku zainteresiranost, ali ovakvim Vašom podrškom i dalje nas motivirate da radimo i da obuhvatimo još neke nove projekte kako bi zaista uživali na našem siteu. Hvala Vam!!!!
Lee
   
  21.04.2007.
Urednik web sitea Banija- Neven TRBOjević
 
PRVI VIDEO KLIP
- Pošto preko vikenda ne objavljujemo zanimljivosti koje su u tijeku zbog obrade. U prilogu vam izdvajamo prvi video klip iz 2000.g. što smo snimali zbog promotivnih razloga. Kratki film se montirao u karlovačkom dopisništvu HRT-a, a izvođači su bivši karlovački natjecatelji na čelu sa trenerom Banije. Pogledajte prilog.
Lee
   
  21.04.2007.
 
TAEKWONDO AEROBIK
- Jučer se redakcija Banije TV uputila u Stupnik, gdje je provela dan sa našom medijskom glasnogovornicom taekwondoa, Lanom Baneli. U njezinoj hali, gdje se nalazi studio Vizija, snimalo se pet taekwondo-aerobik epizoda u trajanju od 15 minuta. Naime, riječ je o projektu Max zone pod nazivom Hot Fitness u kojem će Lana pokazivati taekwondo-aerobik vježbe kako bi ih posjetitelji mogli pogledati i vježbati u bilo koje vrijeme. Na vlastitu inicijativu, Lana je inzistirala da se vježbanje zove taekwondo- aerobik, zbog nepravednog zastupanja taekwondoa u medijima. U prilogu pogledajte kako izgleda jedan radni dan naše Lane, te što ona kaže o svojoj budućnosti. Ovo je ujedno i početak novog projekta naše redakcije, koji je zamišljen tako da bi jednom mjesečno izlazio ekstra aktual. U svakom ekstra aktualu prikazali bi jedan dan proveden sa Vama, te tako svim posjetiteljima prikazali kako izgleda jedan radni dan naših taekwondoaša.
Ivy
 
  20.04.2007.
 
VELIKI USPJEH NAŠE REPREZENTACIJE
- Hrvatska seniorska i juniorska muška i ženska taekwondo reprezentacija vratila se s nastupa na Otvorenom prvenstvu Belgije. Bila je to zadnja velika provjera naših seniorskih reprezentativaca pred nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje će se održati u Pekingu, Kina u svibnju 2007. Hrvatska reprezentacija je otputovala u brojnom sastavu, a za plasmane borilo se 25 sportaša. Kod juniorki medalje su osvojile: Marina Sumić, 1. mjesto –52 kg, Ana Lopac, 1. mjesto +68 kg, Stela Šimunić, 3. mjesto – 42 kg, Karla Ivček, 3. mjesto – 49 kg, Martina Jazbec, 3. mjesto – 68 kg
i Antonija Pek, 3. mjesto – 68 kg. Kod juniora: Martin Hruševar, 2. mjesto – 45 kg, Mislav Erceg, 3. mjesto – 51 kg, Tomislav Karaula, 3. mjesto – 55 kg, Luka Slavuj, 3. mjesto – 63 kg, Nikola Šimunić, 3. mjesto – 68 kg, Mijo Perković, 3. mjesto +78 kg. Kod seniorki: Ana Zaninović, 3. mjesto – 51 kg, Martina Zubčić, 3. mjesto – 55 kg, Josipa Kusanić, 3. mjesto – 63 kg, Sandra Šarić, 3. mjesto – 67 kg i Iskra Knežević, 3. mjesto +72 kg, te kod seniora prvo mjesto osvojio je Filip Grgić – 62 kg. U klupskom aranžmanu Lana Baneli (Tk Metalac) osvojila je prvo mjesto -59, Junior Ivan Jelenčić (Tk Radnik) osvojio je 3.mjesto -63kg, juniorka Dijana Letica (Tk Omega) osvojila je 2.mjesto -59kg. Pogledajte više u novom aktualu.
Lee
  18.04.2007.
 
PRVI AKTUAL PREKO 1.000 POSJETA
- Pošto nas neće biti nekoliko dana u video aktualu stavili smo Vam prošlogodišnji prilog sa German opena, pa svi oni koji još nisu vidjeli ovaj aktual…uživajte. Ovaj aktual broji najveću posjećenost iz naše video radionice. Naime riječ je o 1.000,16 posjeta u godini dana. Pozdrav od redakcije Banija.
Lee
   
  12.04.2007.
 
BELGIAN OPEN
- Večeras u 23h ispred Doma Sportova - Zagreb, okuplja se hrvatska juniorska i seniorska reprezentacija, koja putuje u Herentals na Belgian Open. U subotu na rasporedu nastupaju kategorije juniorke: -42 –44 –46 –49 –52 –55 –59 –63 –68 +68 , seniorke: -47 –55 –63 –72 , juniori: -45 –51 –59 –68 –78 i seniori: -54 –62 –72 –84. U nedjelju nastupaju seniorke: -51 –59 –67 +72, juniori: -48 –55 –63 –73 +78 i seniori: -58 –67 –78 +84. Naša redakcija objaviti će rezultate po završetku natjecanja u subotu i nedjelju. A ostale priloge pogledajte nakon što se vratimo s puta.
Lee
  12.04.2007.
 
NOVI WEB SITE HTS-a
- Nakon što smo izradili stranice Tk Kondora, možemo se pohvaliti da od sada uređujemo i stranice Hrvatskog taekwondo saveza. Sve službene vijesti, pozive, kalendare natjecanja, te ostalu dokumentaciju možete naći na novim stranicama. Iako, prošle stanice nisu bile u redovitoj funkciji, od sada se mi brinemo da svaka svježa vijest bude dostupna svima Vama. Pošto, sve stranice nisu još u funkciji pogledajte novi dizajn na istoj adresi www.taekwondo.hr
Lee
     
  11.04.2007.
 
VALENTINA PRVA U KOREJI
- Danas se u Koreji održalo natjecanje za kadete pod nazivom «Kangs Cup». Iako Koreanci imaju drukčiji sustav natjecanja za kadete, Valentina Krčelić odlično se snašla. Naime, riječ je o natjecanju gdje nema vaganja natjecatelja, već se odokativnom metodom raspoređuju u kategorije. Selekcije djece nisu raspoređene po spolu, pa se i naša Valentina u prvoj borbi borila sa dječakom iz Njemačke, kojeg je pobijedila, a u drugoj finalnoj borbi zbog prekida pobijedila je djevojčicu iz Luksamburga. Ovim pobjedama osigurala je prvo mjesto, te osvojila bicikl. Slijedeći vikend Valentina će nastupiti na još jednom natjecanju.
Lee
  08.04.2007.
Valentina Krčelić
 
TRENING PRIJE USKRSA
- Članovi muške i ženske, juniorske i seniorske reprezentacije odradili su u subotu zajednički trening prije uskrsnih praznika. Slijedeći tjedan na programu dvodnevni treninzi cijele reprezentaciji prije odlaska na Belgian Open. Na treningu su prisustvovali predsjednik i tajnik saveza koji su im čestitali na ostvarenim rezultatima German Opena.
Lee
  08.04.2007.
 
BUDO SPORT NA NOVOJ LOKACIJI
- Svi zainteresirani kupci sportske opreme poznatih brendova Mooto, Sma, te Budo mogu potražiti široki asortiman proizvoda na novoj lokaciji. Naime, prošlog mjeseca na lokaciji avenije Marina Držića 14 otvorilo se novo prodajno mjesto Budo sporta d.o.o.
Lee
  07.04.2007.
 
PINJUH I KRČELIĆ U KOREJI
- Jučer su kadetkinja Valentina Krčelić i trener muške kadetske reprezentacije Dragan Pinjuh otputovali u daleku Koreju. Nagradno putovanje je osvojila Valentina na Asian kupu kao najbolja natjecateljica. Trener Dragan Pinjuh uputio se Koreju kako bi pratio Valentinu koja će tamo nastupiti na natjecanju.
Ivy
  06.04.2007.
 
USKRŠNJI TRENINZI
- Uskršnje praznike Hrvatska reprezentacija iskoristit će da bi se što bolje pripremila za Open Belgian. Dvorana 4 doma sportova slijedećeg vikenda biti će totalno krcata terminima seniorske, juniorske i kadetske selekcije. Termine održavanja treninga pogledajte na linku opširnije.
Ivy
     
  05.04.2007.
 
HRVATSKA EKIPNO DRUGA
- Hrvatska seniorska i juniorska muška i ženska taekwondo reprezentacija, kao i klubovi, vratili su se s nastupa na Otvorenom prvenstvu Njemačke, jednom od najjačih europskih taekwondo turnira koji nosi status A turnira Europske taekwondo unije. Na natjecanju su nastupili je 1022 natjecatelja iz 49 zemalja. Hrvatska reprezentacija nastupila je sa 17 sportaša u juniorskom uzrastu (8 juniora i 9 juniorki) pod vodstvom trenera Hrvoja Bregeša, te 20 sportaša u seniorskoj konkurenciji (12 seniora i 8 seniorki) pod vodstvom Hong Seung Kia. Vođa ekipe bio je dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza g. Stjepan Šegota. Ostvaren je odličan uspjeh hrvatske reprezentacije. Osvojeno je 14 medalja ukupno. Četri zlatne, tri srebrne i 7 brončanih medalja, a sportaši su ostvarili 67 pobjeda na borilištima. U sveukupnom poretku hrvatska reprezentacija je osvojila drugo mjesto kod juniora i seniora. Kod juniorkimedalje su osvojile: 1.mjesto Antonija Žeravica – 55 kg i Kristina Krvavica – 63 kg, 3. mjesto Marija Vičić – 49 kg i Marina Sumić – 52 kg. Kod juniora: 2. mjesto Stipe Jarloni – 51 kg i Nikola Šimunić – 68 kg, te 3. mjesto Domagoj Jeren – 48 kg i Luka Slavuj – 63 kg. Kod seniorki: 1. mjesto Ana Zaninović – 51 kg i Martina Zubčić – 55 kg, te 3. mjesto kgSandra Šarić – 67 kg. I kod seniora 2. mjesto Darko Harapin – 78 kg, te 3. mjesto Filip Grgić – 62 kg i Vedran Golec +84 kg. Pogledajte više u video aktualu, a rezultate cijelog natjecanja ćemo objaviti čim nam organizatori pošalju izvještaj.
Lee
  04.04.2007.
 
LISTA PUTNIKA ZA OPEN BELGIAN
- Nakon završenog A-turnira "German Open", treneri reprezentacije donijeli su odluku o listi putnika za "Open Belgian". Devedeset posto seniorskih boraca nastupat će u istom sastavu i na Svjetskom prvenstvu, dok će se za juniore još razmatrati. Na linku opširnije pogledajte listu putnika za nadolazeće prvenstvo.
Ivy
   
  03.04.2007.
 
NOVA ELEKTRONSKA OPREMA
- WTF je organizirao dvodnevno natjecanje od 4-6 ožujka s ciljem provjere funkcionalnosti elektroničkih protektora. Natjecanje se održalo u Chuncheonu, Korea. Događaj se održao u Hoban dvorani u središtu grada, te je privukao oko 160 natjecatelja i službenika iz 19 zemalja. sudionici su bili: Kina, Kineski Taipei, Egipat, Francuska, Iran, Japan, Meksiko, Rusia, Južna Afrika, Turska i naravno Korea. Ovo specifično natjecanje je vrlo važno za budućnost WTF-a, jer će odlučiti smjer odluke da li će se ovaj novi sistem koristiti na sljedećem svjetskom prvenstvu i olimpijskim igrama 2008. godine, rekao je WTF predsjednik na ceremoniji otvorenja ovog događaja.
Krc
  03.04.2007.