ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
KUP GRADA KNINA
- Prošle subote u Kninu se održao taekwondo turnir za kadete i juniore pod nazivom Kup grada Knina. Na turniru je nastupilo 278 natjecatelja iz 27 klubova i dvije države. Natjecanje se odvijalo na tri borilišta a svi natjecatelji borili su se u adidasovim elektronskim okolpima. Ekipne i pojedinačne plasmane pogledajte na linku rezultati. Banija je nastupila s pet natjecatelja. Prvo mjesto osvojila Iva Požega -33kg (4:1, K.O.) treće su bile: Ana Vranešić -47kg (7:0, 7:0, 0:1 (zlatni bod)), Ivana Vranešić -36kg )8:1, 4:5) i Ana Đarmati -39kg (0:5). Valentina Malović -51kg izgubila je za medalju (7:0, 3:9)
Marina
 
  29.04.2008.
 
9. KALNIK KUP
- Ovoga vikenda održan je 9.Kalnik kupu za kadete i kadetkinje. Na natjecanju nastupilo je 17 klubova i oko 200 natjecatelja. U ekipnom plasmanu kod kadetkinja: 1.mj TK JASTREB, 2.mj TK KRIŽEVCI, 3.mj TK OMEGA i 4.mj TK BANIJA. Kod kadeta: 1.mj TK JASTREB, 2.mj TK S.SOKOL, 3.mj TK ZAPREŠIĆ i 4.mj TK METALAC. Banija je nastupila sa 6 kadetkinja i jednim kadetom. Prva mjesta osvojili su Ana Vranešić -47kg (7:0, 7:0) i Valentina Malović -51kg (K.O., 7:0) drugo mjesto osvojio je Dominik Brkić -47kg (4:0, 7:0, 4:8) i treće mjesto osvojila je Ana Đarmati -39kg (6:5, 1:2). Za medalje su izgubile s jednom pobjedom Ljiljana Brkić -36kg (4:0, 0:1) i Ivana Vranešić -36kg (9:2, 1:8).
Marina
 
  25.04.2008.
 
JUNIORI NA PRIPREMAMA
- Danas ispred Doma sportova juniorska muška i ženska reprezentacija otputovala je na četvero dnevne pripreme u Bjelovar kako bi se što bolje pripremili za Svjetsko prvenstvo. Na pripreme su se uputili: FABIJAN BRČIĆ, DOMAGOJ JEREN , STIPE JARLON, TOMISLAV KARAULA, CHRISTIAN TUBIKANACM, ZVONIMIR DRAGOZET, NIKOLA ŠIMUNIĆ, MARKO MUHIĆ, STELA ŠIMUNIĆ , VALENTINA KRČELIĆ, ISKRA PEZDIRC, MARIJA VIČIĆ, MARINA SUMIĆ, ANTONIJA ŽERAVICA, LANA ČAKTAŠ, MARTINA JAZBEC I ANA LOPAC. Pripreme će voditi glavni trener Hrvoje Bregeš i pomoćni trener Branimir Blečić.
Marina
 
  24.04.2008.
vidi sliku
 
SUSRET SA SLOVENCIMA
- Ovog je vikenda u Sloveniji održan prijateljski susret između Slovenske juniorske reprezentacije koja odlazi na svjetsko prvenstvo i boraca nekoliko hrvatskih klubova. Ovaj je susret dogovoren prije nekoliko mjeseci s našom juniorskom reprezentacijom koju je vodio na čelu izbornik Anđelko Vučenik. Zbog davanja ostavke na tome mjestu, nastupili su različiti klubovi kako bi se održao dogovoreni susret. Na susretu su nastupili: Luka Starčević Tk Fenix, Alen Brkić Tk Orion, Tomislav Vojvodić Tk S.Sokol, David Milinković Tk S.Sokol, Andrea Krčelić Tk S.Sokol i Iva Ivček Tk S.Sokol.
Marina
 
  23.04.2008.
 
ČESTITKE NA USPJEHU
- Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader čestitao je u nedjelju hrvatskim reprezentativkama.- Draga Sandra, od srca ti čestitam na osvojenome zlatu na Europskom prvenstvu u taekwondou u kategoriji do 72 kilograma. Srčanošću, atraktivnom tehnikom i brzinom postigla si vrhunski rezultat kojem se raduje cijela Hrvatska. U ime Vlade RH i osobno želimo ti puno uspjeha na Olimpijskim igrama u Pekingu - kaže se čestitki premijera Sanadera. Čestitajući Martini Zubčić na srebrnoj medalji u kategoriji do 59 kilograma, premijer Sanader je istaknuo da je to ''velik uspjeh i dokaz da mladost u spoju s voljom, napornim radom i darovitošću daju vrhunske rezultate''. Vlada RH nagradila je plivače, taekwondoaše i skijaše (u konkurenciji gluhih) nakon izuzetnih sportskih uspjeha na europskim i svjetskim prvenstvima. Sa 70.000 kuna nagrađena je Sandra Šarić za osvojenu zlatnu medalju na Europskom taekwondo prvenstvu za seniore i seniorke u Rimu, a s 40 tisuća kuna Martina Zubčić za srebrnu medalju na istom prvenstvu. Troje stručnjaka zaslužnih za njihov uspjeh bit će nagrađeni s ukupno 140 tisuća kuna. Lijepa je to svota novaca za uloženi trud i plasman na Europskom prvenstvu.
Marina
 
  22.04.2008.
 
LISTA PUTNIKA ZA SP
- Za tri tjedna, točnije od 08.-11.svibnja, naši će juniori imati najvažnije prvenstvo u ovoj godini. Naime, radi se o juniorskom svjetskom prvenstvu koje se održava u Turskoj. Nakon završenih priprema u Novalji i odrađenog turnira u Belgiji, trener juniorske reprezentacije Hrvoje Bregeš sastavio je listu putnika za svjetsko prvenstvo. Ovoga tjedna u Bjelovaru 8 muških i 9 ženskih predstavnika Hrvatske na svjetskom prvenstvu boraviti će na četverodnevnim pripremama kako bi uvježbali najosnovnije tehnike. Pod linkom opširnije pogledajte listu putnika.
Marina
 
  21.04.2008.
 
PREOKRETI NA TOP LJESTVICI
- Iako je ostalo osam bodovnih prvenstva do kraja godine, seniorke i juniorke vode žestoku bitku oko preuzimanja prvog mjesta na rang listi naše stranice. Sandra Šarić i Martina Zubčić napeto se sustižu i rade preokrete na top ljestvici najboljih u ovoj godini. Trenutno kod seniorki Sandra Šarić (Tk Metalac) vodi za deset bodova ispred drugoplasirane sa 170 bodova. Kod seniora Mirko Madžar (Tk Galeb) bez velike konkurencije ima 50bodova, kod juniorki će isto biti bodovna utrka jer Josipa Milanović (Tk Orion) vodi za 5 bodova ispred pet drugoplasiranih s 50 bodova i kod juniora Mislav Erceg (Tk Orion) stoji na prvom mjestu s 45 bodova. Na ljestvici najboljih klubova trenutno je na prvom mjestu Tk Dubrava s 270 bodova ispred drugoplasiranog Tk Metalca s 225 bodova. Više pogledajte na linku rang lista.
Marina
 
  16.04.2008.
 
DVIJE MEDALJE SA SENIORSKOG EP-a
- Pod organizacijom Talijanskog Taekwondo Saveza završeno je Europsko prvenstvo održano od 10. do 13.4.2008. Natjecanje je bilo 18. muško, a 16. žensko prvenstvo Europe održano u Rimu, a naša reprezentacija se predstavila sa 6 muških i 6 ženskih boraca. Hrvatsku su medaljama okitile Sandra Šarić (-72 kg), i to zlatnom te Martina Zubčić (-59 kg) sa srebrnom. Sandra je zaslužila svoje zlato pobijedivši četiri protivnice, dok je Martina izgubila u finalu u svojoj 4. borbi i tako otišla kući sa srebrnom medaljom. Od 5.-8.mjesta u borbama za medalju su izgubile Petra Matijašević (-72 kg), Ivana Vujčić (-55 kg), Marko Gavranić (-78 kg) i Josipa Kusanić (-63 kg). Naši predstavnici su bili i Lucija Zaninović (-51 kg) te Stipe Jarloni (-54 kg) koji su izgubili u drugom kolu, zatim Darko Harapin (-84 kg), Mirko Madžar (-54 kg), Filip Grgić (-62 kg) i Vedran Golec (+84 kg) koji su nažalost izgubili u prvom kolu, Možemo samo za kraj zahvaliti nositeljicama medalja, ali i svim drugim predstavnicima koji su se borili i tako predstavili našu zemlju u Europi.
Marina
 
  14.04.2008.
 
HRVATI TREĆI NA BELGIAN OPEN
- Proteklog vikenda hrvatski borci nastupili su na jednom od pet najjačih svjetskih turnira pod nazivom Belgian Open. Na turniru je nastupilo 870 natjecatelja iz 33 država. U ekipnom plasmanu Hrvatska juniorska reprezentacija osvojila je treće mjesto (2+4+3) iza prvo plasirane Turske (9+10+9) i drugo plasirane Španjolske (2+3+6). U ekipnome plasmanu klubova najbolji Hrvatski klub je bio na 19. mjestu Tk Omega (0+1 +2); na 24.mjestu Tk Banija (1+0+1) i na 35.mjestu Tk Marjan (1+0+0). U pojedinačnom plasmanu prva mjesta osvojili su Antonija Žeravica -59kg (HR), Josipa Milanović -55kg (HR), Marija Vičić -52kg Tk Banija I Ana Zaninović – 51kg Tk Marjan. Drugo mjesto osvojili su: Iskra Pezdirc -49kg (HR), Lana Čaktas -63kg (HR), Marina Sumić -59kg (HR), Stela Šimunić -44kg (HR) I Dalia Brajković -63kg Tk Omega. Treće mjesto osvojili su: Zvonimir Dragozet -68kg (HR), Martina Jazbec -68kg (HR), Tomislav Karaula -59kg (HR), Jelena Božić -55kg Tk Omega , Diana Letica -63kg Tk Omega , Jelena Žeravica -51kg Tk Orion i Renato Krmpotić +84kg Tk Banija.
Ivy
  12.04.2008.
 
PRIPREME U NOVALJI
- Hrvatska muška i ženska juniorska i seniorska reprezentacija vratile su se sa završenih priprema koje su se održale od 21.-28.03. u Novalji. Šira juniorska reprezentacija iskoristila je Uskršnje praznike pa su boravili zajedno sa seniorima kako bi se pripremili za predstojeće prvenstvo. Pripremama su prisustvovali 33 (19 juniora i 14 seniora) reprezentacijska kandidata, a dvodnevne treninge vodili su Hong Seung Ki i Hrvoje Bregeš. Hrvatska juniorska reprezentacija ovoga vikenda odlazi na Belgian open, dok u ponedjeljak seniorska reprezentacija odlazi na Europsko Prvenstvo koje se održava u Rimu.
Marina
 
  03.04.2008.
 
ADIDAS OPEN U HRVATSKOJ
- Želimo Vas obavijestiti da tradicionalni turnir «Ivanjski Krijes» u organizaciji taekwondo kluba Banija ove godine slavi desetogodišnje postojanje i ovom prigodom mijenja u potpunosti i puni naziv turnira. Tradicionalni turnir od ove godine postaje internacionalni turnir pod okriljem sportske opreme Adidas koju je odobrilo Njemačko predstavništvo Adidasa. Turnir će se održati u istom terminu kao i Ivanjski krijes 14.06. samo pod drugim nazivom «ADIDAS OPEN». Turnir će se održati u elektronskim oklopima za sve dobne uzraste a na turniru ćete imati bogatu ponudu Adidasove opreme po promotivnim cijenama. Na turniru će nastupati selekcije ml. kadeta, kadeta i juniora. Glavni sponzori ovoga turnira su Adidas, ASV market i Trboartstudio.
Marina
 
  01.04.2008.
poziv