ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
FILIP PRVI NA TOP 10
- U novom broju časopisa Glorija izašla je top 10 ljestvica najpopularnijih osoba u svijetu. Na prvom mjestu nalazi se Filip Grgić koji je osvojio zlato na SP. Iza njega nalaze se Sylvester Stallone koji je na drugom mjestu, te na trećem mjestu nalazi se Dennis Quaid. Više na linku slike.
Ivy
   
  30.05.2007.
 
TULUM NA JARUNU
- U nedjelju na Zagrebačkom Jarunu održao se tulum povodom Grgićevog svjetskog zlata. Na tulumu se pojavila gotovo cijela reprezentacija i ostali sportaši iz taekwondoa. Ekskluzivno za Aktual na BanijaTV članovi reprezentacije otpjevali su himnu hrvatskih boraca, koju su napisali sami. Uz pjesmu i veselje nadmetanja je bilo i u drugim društvenim igrama pogledajte više na aktualu.
Ivy
 
  28.05.2007.
 
DOČEK NAŠIH NAJBOLJIH
- Jučer se u zračnu luku Pleso sa svjetskog prvenstva u Pekingu vratila hrvatska taekwondo reprezentacija. Pri samom dolasku naših medaljaša atmosfera je bila iznad svih očekivanja. Toliko emocija, toliko uzvika, veselja i navijanja bilo je dostojno izvrsnih rezultata naših reprezentativaca. Predvorje zračne luke bilo je prepuno navijača, članova obitelji, klupskih i školskih prijatelja koji su uz pjesmu, trube, cvijeće i transparente s oduševljenjem dočekali najbolje – zlatnog Filipa Grgića, srebrnu Anu Zaninović i brončanu Sandru Šarić, ali i ostale članove reprezentacije. Nakon dobrodošlice u VIP salonu zračne luke održana je konferencija za novinare. Prisutnima su se obratili prof. dr. sc. Franjo Prot, glavni tajnik HTS-a Dražen Mađarević, koji su dočarali atmosferu i doživljaje iz Pekinga te obrazložili rezultate naših boraca, dok je pomoćnik glavnog tajnika zagrebačkog sportskog saveza g.Zoran Kovačević čestitao osvajačima i sudionicima prvenstva. Koliko je velik uspjeh postigla naša reprezentacija govori činjenica da je Hrvatska u ukupnom poretku zauzela 5. mjesto, odmah iza najvećih taekwondo velesila. Filip Grgić ne samo da je ostvario senzacionalan uspjeh postavši najmlađim svjetskim prvakom, nego je proglašen najboljim fair play igračem. Ta se nagrada za fair play dodjeljuje po prvi puta od ove godine. Žalosno je da hrvatski mediji nisu prepoznali vrijednost i veličinu ovih vrhunskih rezultata, te se na dočeku svjetskog prvaka, kojeg imamo prvi puta u povijesti hrvatskog taekwondoa, nije pojavila ekipa niti jedne TV kuće, izuzev nekolicine radijskih i novinskih reportera i fotografa. Što još više od ovoga naši sportaši trebaju postići, da bi poput nekih drugih popularnijih sportova bili ravnopravno, ali zasluženo zastupljeni u medijima, a njihovi fenomenalni uspjesi prezentirani široj javnosti.
Ivy
 
  25.05.2007.
 
 
 
VELIKI REZULTATI SA SP
-Danas je završeno svjetsko seniorsko prvenstvo. Nakon žestokih pet dana, hrvatska slavi svoje najveće dostignuće u povijesti taekwondoa. Naši borci osvojili su ukupno 25 pobjeda: 10 muških i 15 ženskih. U pojedinačnom plasmanu osvojili smo jedno zlato, srebro i broncu te jedno peto mjesto i tri deveta. U sveukupnom plasmanu Hrvatska je na samom vrhu u svijetu, na petom mjestu kojeg dijeli s Meksikom. To je ogroman rezultat kojeg su postigli naši reprezentativci: Filip Grgić, Ana Zaninović i Sandra Šarić. Kao što smo i prije spomenuli, nakon četiri desetljeća čekanja, ostvario se san svih nas, dobili smo našeg prvog svjetskog prvaka.
Filip Grgić se popeo na vrh svijeta gdje još nitko nikada iz Hrvatske nije bio. Mladić sa sedamnaest godina pomeo je sve nacije i zapisao novu hrvatsku povijest. Šest velikih pobjeda ovog sportaša odvelo ga je u hrvatsku povijest za što će zauvijek biti veličan. Ono što valja napomenuti je da je ovo njegova prva seniorska godina koju je započeo fenomenalnim rezultatom, zato se samo možemo pitati što još od tog mladića u budućnosti možemo očekivati. Ana Zaninović je pokrenula ovo slavno nizanje medalja kad je nakon šest borbi otišla okrunjena srebrnom medaljom i tako je, uz Natašu Vezmar i Sandru Šarić, pripalo srebro sa svjetsko seniorskog prvenstva. Zadnja u nizu velikih je i Sandra Šarić kojoj je ovo peta medalja sa svjetskog prvenstva do sada tri puta bila svjetska viceprvakinja i jednom treća na svjetu. Bronca koju je ove godine osvojila samo je potvrdila njenu kvalitetu i kontinuirani rad.
Ovogodišnji tim je učinio spektakularno djelo. Možemo se samo nadati da su naši borci započeli veliku slavinu medalja koje će stizati sa svjetskog vrha. Zasigurno svi vjerujemo u njih i očekujemo obranu stečenih rezultata. Nakon ovoga se možemo samo nadati da će taekwondo zauzeti mjesto u medijima koje ima i u našim srcima, da bude svakodnevica koju možemo pratiti jer su rezultati pokazali da se tu kriju veliki geniji. Da je taekwondo tražen potvrđuje i posjećenost naše stranice koja je samo u trenutku velike Filipove borbe imala 1588 posjetitelja željnih informacija sa svjetskog prvenstva. Time je oboren svaki rekord posjećenosti na kojeg smo ponosni. Zato se i zahvaljujemo svim vjernim ljubiteljima ovog sporta koji su bodrili i pratili naše velikane u ovoj avanturi, ali i našim reprezentativcima koji su putem naše stranice komunicirali i obavještavali nas o rezultatima.
Kako bi odali priznanje svim reprezentativcima, našim nositeljima velikih rezultata, okupit ćemo se na aerodromu prilikom njihova dolaska kako bi uveličali njihov doček. Pozivamo sve da dođu u 14:15 sati tamo gdje ćemo se okupiti u što većem broju kako bi slavno čestitali našim reprezentativcima.
Marina V.
  23.05.2007.
Filip Grgić svjetski prvak
Viceprvakinja Ana Zaninović
Sandra Šarić treća na SP
 
SUSEDGRAD SOKOL POKAL
-Ovu subotu održan je 5. internacionalni taekwondo turnir za kadete, juniore i seniore pod nazivom Susedgrad sokol pokal. Turnir je bio održan u formama i borbama, a na turniru je prisustvovalo 555 natjecatelja iz 58 klubova. Možemo spomenuti da je na turniru nastupila i kadetska reprezentacija BiH, koja je ujedno i trenirala sa našom reprezentacijom. Sveukupni pobjednik turnira bio je Susedgrad sokol, 2.mj Tk Osvit, 3.mj Tk Maksimir, 4.mj Dan Gun i 5.mj reprezentacija BiH. Od članovi Tk Banija 1.mj osvojila je Ana Vranešić -43 (7:0, 7.0, 4.3), 1.mj Tara Marija Malović -27 (9:2, 8:1), 3.mj Valentina Malović - 44 (7:0, predaja, 5:8) i 3.mj Ana Đarmati -33 (4:1, 3:0, 0:4). Pogledajte više u novom aktualu.
Ivy
  15.05.2007.
 
POSLJEDNJI TRENING PRIJE PEKINGA
- U nedjelju u 16 sati seniorska reprezentacija otputovala je u Peking na Svjetsko seniorsko prvenstvo. Prije samog odlaska u Peking naša redakcija posjetila je ekipu na treningu, te napravila prilog prije samog odlaska na prvenstvo. Sva događanja i rezultate naših boraca moći ćete pratiti na našim stranicama. Reprezentaciji želimo puno uspjeha, te da se vrate sa odličnim plasmanima.
Ivy
 
  14.05.2007.
 
TRENING SA BiH REPREZENTACIJOM
- Ovoga vikenda održao se prijateljski trening između muške i ženske kadetske Hrvatske i BiH reprezentacije. U petak i nedjelju treninzi su se održavali u dvorani 4, Doma sportova, dok su u subotu reprezentativci BiH imali provjeru svojih kandidata na Susedgrad Sokol Pokalu. Slijedeći nastup kadetska reprezentacija ima na Austrija Openu, gdje će nastupiti u većem broju.
Ivy
     
  14.05.2007.
 
LISTA PUTNIKA ZA AUSTRIJA OPEN
- Objavili smo listu juniorskih i kadetskih reprezentativnih putnika, koji će nastupiti na Otvorenom Prvenstvu Austrije. Natjecanje se održava 02. i 03. srpnja u Innsbrocku – Tirol. Ovo je posljednji A-turnir u prvoj natjecateljskoj sezoni, te ovo je ujedno i zadnja provjera kadetskih kandidata prije Europskog Prvenstva.
Ivy
   
  11.05.2007.
 
TOP 10 NAJBOLJIH BORACA U SVIJETU
- Napravljena je ljestvica od top 10 najboljih boraca u svijetu. Ljestvicu je složila informativna stranica o natjecateljima iz cijeloga svijeta. Možemo se pohvaliti da je među deset boraca i naša Nataša Vezmar, koja je na devetom mjestu. Nešto više pod linkom opširnije.
Lee
   
  09.05.2007.
 
ZAVRŠEN 4. BLJESAK
- Taekwondo klub „Ogrc“ iz Novske 01.svibnja u sklopu obilježavanja VRA „Bljesak“ i ove je godine organizirao 4. po redu Memorijalni turnir u taekwondou. Ukupno se natjecalo 198 natjecatelja (106 mlađih kadetkinja i kadeta, 66 starijih kadetkinja i kadeta i 26 juniorki i juniora) iz 17 taekwondo klubova Hrvatskog taekwondo saveza i jedan klub Taekwondo saveza R BiH, TK „Krepo Kenan“ iz Fojnice.
Lee
     
  09.05.2007.
 
7. KUP GACKE
- U subotu u Otočcu održao se tradicionalni 7. Kup Gacke za kadete i kadetkinje. Organizator turnira je Tk “Gacka“ . Na turniru je sudjelovalo 221 natjecatelj iz 28 klubova. Ekipni poredak kod kadeta: 1.mj – Tk Zadar , 2.mj– Gacka i 3.mj – Susedgrad Sokol, Ekipni poredak kod kadetkinja: 1.mj – Rugvica, 2.mj– Marjan , 3.mj – Bjelovar . Ukupni poredak na kupu Gacke 2007: 1.mj – Rugvica, 2..mj– Zadar i 3.mj – Gacka. Najbolji kadet turnira je: Sandro Capar – Tk Lekenik, a najbolja kadetkinja je: Tanja Rastović – Tk Marjan. Pogledajte video prilog novog aktuala. Od članova Banija prvo mjesto osvojila je Ana Vranešić -43kg (7:0, 7:0, 7:0), drugo mjesto osvojila je Martina Brozović -41 (predaja, 6:5, predaja) i treće mjesto osvojila je Tara Marija Malović -27 (3:4).
Lee
  08.05.2007.
 
ZAVRŠENE PRIPREME
- Nakon desetodnevnih priprema u Zadru, jučer se seniorska reprezentativna vrsta vratila sa priprema. Na pripremama su boravili kandidati koji će predstavljati hrvatsku na Svjetskom seniorskom prvenstvu, pod vodstvom trenera Hong Seun Kia. Ovoga tjedana kanditati će trenirati u dvorani 4 Doma sportova, a odlazak u Peking na svjetsko prvenstvo predviđa se 13. svibnja.
Lee
  06.05.2007.