ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
PROFESOR DINKO KOŠTIĆ
- Jučer na Kineziološkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu trener taekwondo kluba Osvit Dinko Koštić obranio je diplomski rad te postao profesor Fizičke kulture. To je ujedno i veliko priznanje za naš sport jer malo trenera posjeduje stručnu diplomu za trenerski rad. Čestitke treneru i prof. Dinku Koštiću.
Ivy
     
  27.06.2007.
 
BAZIČNE PRIPREME SENIORA
- Već nekoliko tjedana naša seniorska reprezentacija trenira sa kondicijskim trenerom Georgiom Draganovom. Trenutno na programu je bazična priprema koju naši seniori odrađuju u teretani Metalac i na vanjskim poligonima. U subotu najuži krug reprezentacije odlazi na sedmodnevne pripreme u Medulin. Na pripreme odlaze Matina Zubčić, Ana i Lucija Zaninović, Petra Matijašević, Azra Zukanović, Luka Vlašić, Matija Šantić i Filip Grgić, te trener Georgi Draganov. Više nakon završenih priprema.
Ivy
 
  22.06.2007.
 
CHUNCHEON OPEN
- U Koreji u Chuncheon Cityu održava se internacionalni turnir pod nazivom Chuncheon Open. Turnir se održava od 30.lipnja do 5.srpnja a pravo nastupa imaju sve dobne skupine. Na tom turniru nastupiti će i naši borci koji primaju stipendiju HOO. U sastavu su Marija Vičić, Marina Sumić, Ana Smolić, Martina Jazbec, Lana Čaktaš, Stipe Jarloni i Tomislav Karaula. Hong Seung Ki je voditelj i trener, a pomagati će mu Stjepan Garip. Polazak iz Zagreba (Pleso) je u srijedu u 14,30 sati.
Ivy
     
  22.06.2007.
 
PRIJEM U HOO
- Filip Grgić i čelnici HTS-a bili su na prijemu u HOO. Na prijemu predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim uspjesima naših sportaša Na svjetskom prvenstvu. Temeljem ostvarenih rezultata na svjetskom prvenstvu Filip Grgić, Ana Zaninović i Sandra Šarić odlukom Vijeća HOO-a sa 36. sjednice uvršteni su u kategoriju potencijalnih A olimpijskih kandidata. Uz svjetskog prvaka na prijemu nazočili i predsjednik HTS-a Franjo Prot, glavni tajnik Dražen Mađarević i trener Hong Seung Ki. Zbog spriječenosti Ana Zaninović i Sandra Šarić nisu mogle prisustvovati ovom prijemu.
U novom broju Arene izašao je još jedan članak našeg Filipa Grgića. U članku možete pročitati o kratkom Filipovom životopisu i ostalim događajima sa svjetskog prvenstva.
Ivy
     
  21.06.2007.
 
SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA
- U subotu temeljem članka 33. Statuta Hrvatskog taekwondo saveza, sazvana je sjednicu Upravnog odbora HTS-a. Sjednica se održala u dvorani u prizemlju Doma sportova. Na dnevnom redu raspravljalo se o slijedećim točkama 1. Usvajanje zapisnika sa 01/2007. sjednice Upravnog odbora HTS-a. 2. Izvještaj o radu između dvije sjednice 3. Nacionalna prvenstva 4. Turniri „A“ klase 5. Svjetsko seniorsko prvenstvo, Peking 6. Stegovni pravilnik 7. Croatia Open 8. Prijem novih klubova 9. Obljetnica 40 godina djelovanja taekwondo sporta u Hrvatskoj i Razno.
Ivy
     
  20.06.2007.
 
IVANJSKI KRIJES
- Ovoga vikenda u organizaciji taekwondo kluba Banija održao se 9. tradicionalni turnir za kadete i juniore pod nazivom Ivanjski Krijes. Na natjecanju je nastupilo 180 natjecatelja iz 18 klubova i dvije države. Nagradu Zlatni Bany za najbolje natjecatelje osvojili su: mlađi kadet JOSIP MILIČEVIĆ (CRO STAR), stariji kadet MARIN JEZERNIK (Bjelovar), mlađa kadetkinja ENA ĆORIĆ (Rugvica), starija kadetkinja ELMA HASANAGIĆ (Lokomotiva), junior DAMIR HAMZIĆ (Lokomotiva) i juniorka LANA ČAKTAŠ (Osvit). Ostale plasmane klubova i pojedinaca pogledajte na rezultatima. Dodjela nagrada za Miss i Mistera nije održana, jer je missica bila sprijećena pa ćemo dodjelu organizirati zajedno sa zlatnim kacigama.
Ivy
  19.06.2007.
 
ODRŽANO POLAGANJE ZA DANOVE
- U subotu u dvorani 4 Doma sportova, održalo se polaganje za stjecanje taekowndo zvanja razine crnog pojasa od 1. do 4 dana i 5. do 7. dana. Ispite je provodila komisija HTS-a u sastavu Anđelko Vučenik, Tihomih Horvath, Tomislav Horvat i ispitivač g. Park Young Ghill, 9.dan a polaganje je vodio Hong Seung Ki. Na polaganju je pristupilo oko 70 polagača od kojih desetak nije zadovoljilo traženi program.
Ivy
     
  18.06.2007.
foto: Dinko Koštić
 
ZAPOČELE SENIORSKE PRIPREME
- Jučer se u dvorani doma sportova održao reprezentacijski sastanak sa seniorskim kandidatima za nadolazeća prvenstva. Slijedećih mjesec dana naša najuža seniorska reprezentacija s nekoliko pojačanja trenirat će s kondicijskim trenerom Georgiom Draganovom. U programu je bazična priprema koju će kandidati odraditi u Zagrebu. Nakon mjesec dana trener Hong Seun Ki pripremit će ekipu za Europske kvalifikacije i za Univerzijadu. Više u reportaži koju pripremamo za nekoliko dana.
Marina V.
     
  12.06.2007.
 
FILIP U CENTRU POZORNOSTI
- Iako je prošlo nekoliko tjedana od svjetskog prvenstva mediji nisu zaboravili našeg Filipa Grgića. Naime, riječ je časopisu Glorija gdje je napravljena reportaža o našem Filipu. Nešto više pod linkom opširnije.
Ivy
   
  12.06.2007.
 
SENJSKI VITEZOVI
- U subotu održao se tradicionalni turnir za kadete i kadetkinje pod nazivom Senjski vitezovi. Na turniru je nastupilo 152 natjecatelja iz 19 klubova. U ekipnom plasmanu kod kadeta prvo mjesto osvojio je Jastreb, drugi je Fox a treći Marjan. Kod kadetkinja prvo mjesto osvojio je Marjan, dok su drugi Omega i treći Fox. U sve ukupnom plasmanu pobjednik turnira je Fox, drugi je Jastreb i treći Marjan. Najbolji natjecatelj turnina je Borut Smoljanović - Fox, a natjecateljica je Daria Trumbić - Marjan.
Ivy
   
  11.06.2007.
 
AUSTRIA OPEN
- Ovoga vikenda u Innsbrucku održao se A-turnir pod nazivom Austria open. Na turniru prisustvovalo je 979 natjecatelja iz 131 kluba i 32 zemlje. Hrvatska reprezentacija nastupila je u sastavu kadetske i juniorske selekcije. U ekipnom plasmanu hrvatska je zauzela ekipno prvo mjesto dok su drugi bili Španjolci i treći Njemačka reprezentacija. U pojedinačnom plasmanu prva mjesta kod kadeta i kadetkinja osvojili su: Luka Bugarin - 33 kg, Sanja Maljković ,- 29 kg, Jana Beligoj - 37 kg, Marina Usanović - 41 kg, Stela Šimunić - 44 kg, Valerija Blagus - 51 kg, Diana Letica - 59 kg, Maja Šiprak +59 kg, kod juniora prvi su bili: Mario Jarloni - 45 kg i Domagoj Jeren - 48 kg. Druga mjesta kod kadeta i kadetkinja osvojili su: Valentina Krčelić -41kg
Josipa Milanović - 55 kg, Ana Tičinović +59kg, Domagoj Ribar - 37 kg i Mijo Perković - 53 kg. Kod juniora drugi su: Luka Lamač - 48 kg, Christian Tubikanec - 59 kg i Mijo Perković +78 kg. Treća mjesta kod kadeta osvojili su: Kristijan Kočevar Korenjak - 65 kg, Luka Starčević +65 kg i Adriana Đuretec- 33 kg, te juniorka Karla Ivček- 49 kg. Nešto više u prilogu koji smo Vam pripremili.

Ivy
       
  06.06.2007.
 
PRVA TAEKWONDO PC IGRA
- Fanovi taekwondoa osmislili su i napravili PC igru. U našem aktualu objavljujemo ekskluzivno demo prikaz prve taekwondo igre. Igra će krajem ove godine biti u prodaji a njen pravi naziv je taekwondo world champion.
Ivy
   
  04.06.2007.