ARHIVA AKTUALNOSTI
   
 
 
 
           
 
 
 
 
 
     
 
 
KONDOR OPEN
- Ovoga se vikenda u odličnoj organizaciji taekwondo kluba Kondor održalo drugo po redu natjecanje za kadete i juniore «Kondor Open». Prisustvovala su 273 natjecatelja iz 32 kluba. Organizator je priredio ugodne nagrade za najbolje borce, a nagrada za prvo mjesto u juniorskoj selekciji bila je 50 eura. U ekipnom poretku mlađih kadeta prvo mjesto osvojila je ekipa Jastreb, druga je bila Fox, a treća S. Sokol. Kod mlađih kadetkinja je najbolja ekipa bila Osvit, druga Kondora te treća Banija. Kod starijih kadeta prvo mjesto pripalo je Jastrebu, drugo Feniksu te treće Dubravi. Kod kadetkinja prvo mjesto osvojila je ekipa Osvita, drugi je Otok i treći Bjelovar. U juniorskoj selekciji je prvo mjesto osvojila ekipa Rugvice, drugo Radnik i treći je bio Sušak. Kod juniorki prvo mjesto pripalo je ekipi Omege, druga je bila ekipa Gacke, a treća Cro Star. Najbolji borci turnira su: Boris Debeljak (Jastreb) kao mlađi kadet, mlađa kadetkinja Ana Vranešić (Banija), stariji kadet Santino Pavalić (Kondor), starija kadetkinja Marija Delinger (Otok). Najbolji junior je Tomislav Jenić (Rugvica), a juniorka Sabrina Beljan (Jastreb). Taekwondo klub Banija osvojio je dvije medalje, i to su izborili: Ana Vranešić -47kg (8:1, 8:1, 5:4) prvo mjesto te nagrada najbolje kadetkinje turnira i Valentina Malović -51kg (predaja, 7:6, 4:7) koja je osvojila treće mjesto.
Marina V.
  26.09.2007.
 
 
SPREMNI ZA KVALIFIKACIJE
- U utorak članovi naše reprezentacije odlaze na svjetske kvalifikacije koje se održavaju u Manchesteru od 28.-30. rujna. Ovoga smo vikenda boravili na treninzima naše reprezentacije te smo u prilogu video aktuala snimili njihove izjave u vezi nadolazećih kvalifikacija. Raspored natjecanja te rezultate možete pratiti na našim stranicama.
Marina V.
 
  24.09.2007.
vidi sliku
 
TK "FOX" ODRŽAO POZIVNI TRENING
- U organizaciji taekwondo kluba «Fox» iz Bjelovara napravljen je trening za kadete i juniore za skori početak II natjecateljske sezone. Na treningu su prisustvovali klubovi: Susedgrad Sokol, Kondor, Osvit, Radnik, Banija i Fox. Na inicijativu trenera Feđe Medaka organizirano je vrlo zanimljivo okupljanje za mlade borce Radilo se o situacijskom treningu zbog nadolazećih turnira kojeg je vodio trener taekwondo kluba «Banija» Neven Trbojević.
Marina V.
 
  20.09.2007.
 
ODRŽAN POZIVNI TRENING
- Ovoga vikenda su u subotu i nedjelju održani treninzi za mušku i žensku juniorsku reprezentaciju. Kandidati su se okupili na poziv trenera Hrvoja Bregeša kako bi se sastavila lista putnika za nadolazeća prvenstva. Oni kandidati koji su prisustvovali treninzima bit će podijeljeni u dva tima kako bi mogli nastupiti na Europskom prvenstvu (Baku-Azerbajian) i na Balkanskim igrama mladih (Grčka) . Listu putnika za ova prvenstva objavit ćemo za koji dan.
Marina V.
 
  19.09.2007.
 
ZAVRŠENE PRIPREME ZA MANCHESTER
- Nakon završenih priprema u Zadru hrvatska seniorska reprezentacija spremna je za nadolazeće svjetske kvalifikacije OI. Kvalifikacije će se održati u Manchesteru od 28.- 30.09. Naša ekipa u sastavu: Sandra Šarić, Martina Zubčić, Matija Šantić, Filip Grgić, trener Hong Seun KI, te ostala logistika reprezentacije odlaze 25.9. u utorak. Raspored natjecanja naših boraca je slijedeći: 28.(petak) bore se Martina Zubčić i Matija Šantić, 29. (subota) Sandra Šarić, te posljednji dan 30. (nedjelja) bori se naš svjetski prvak Filip Grgić.
Tina
 
  18.09.2007.
vidi sliku
 
NAGRADA DRAŽEN PETROVIĆ
- Ovoga vikenda u subotu na prigodnoj svečanosti u zagrebačkome hotelu Sheraton svečano uručene nagrade "Dražen Petrović", koju po prvi puta ove godine dodjeljuje mladim sportašima Hrvatski olimpijski odbor (HOO). Dobitnici nagrada u četiri kategorije su svjetska juniorska prvakinja na 400 m Danijela Grgić, naš svjetski seniorski prvak u taekwondou Filip Grgić, ženska juniorska odbojkaška reprezentacija, te rukometna muška juniorska reprezentacija. Nagrade je svim dobitnicima uručila Biserka Petrović, majka tragično preminulog kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije. Na svečanosti nazočili su: predsjednik HTS-a Franjo Prot, tajnik Dražen Mađarević, Trener TK Metalc Marko Novak, te dobitnik nagrade Filip Grgić.
Ivy
 
  17.09.2007.
 
TESTIRANJA NA KIF-u
- Nakon obavljenog godišnjeg liječničkog pregleda u poliklinici Sunce, ovog su tjedna održana i kontrolna testiranja na Kineziološkom fakultetu u dijagnostičkom centru. Testirani su stipendisti Hrvatskog olimpijskog odbora: Lana Čaktaš, Iskra Knežević, Ana Smolić, Marina Sumić, Marija Vičić, Mario Jarloni, Martina Jazbec i Vedran Golec. a testiale su se motoričke i funkcionalne sposobnosti. Naša je TV ekipa pripremila i video materijal s održanog testiranja koji možete pogledati u novom aktualu.
Marina V.
 
  14.09.2007.
 
POZIVNI JUNIORSKI TRENING
- Ovoga vikenda u Dvorani Doma sportova po pozivu trenera Hrvoja Bregeša održat će se trening za juniore i juniorke. Treninzi će se održavati u slijedećim terminima: subota 15.09. od 09,00 - 11,00 i 17,00 - 19,00 i nedjelja 16.09. od 09,00 - 11,00. Više o tome nakon završenih treninga.
Ivy
 
  12.09.2007.
 
MISS EKRANA
- Naša Lana Banely osvojila je laskavu titulu najljepšeg TV lica. Nakon dva mjesece glasovanja između dvanaest najljepših djevojaka s televizije, izabrana je i četvrta Miss Ekrana, Lana Banely. Lana je voditeljica na Z1 televiziji te vodi radijsku emisiju Radio Dinamo. Uz ovu laskavu titulu Lana je osvojila i titulu najljepše taekwondoašice naše stranice. Titule najljepših taekwondoaša dodijelit ćemo na kraju godine.
Ivy
 
  10.09.2007.
 
RAZGLEDNICA IZ BANGKOKA
- Objavljujemo Vam slike s održanog studenskog prvenstva u Bangkoku. Naši predstavnici uz trenera Hong Seun Kia bili su : Josipa Kusanić koja je osvojila odlično drugo mjesto, Iskara Knežević, Azra Zukanović i Matija Šantić. Na linku slike pogledajte kako su se zabavljali naši najbolji sportaši.
Ivy
 
  08.09.2007.
 
PRIPREME U CRIKVENICI
- Nakon ljetne stanke mnogi klubovi započeli su s radom kako bi spremni ušli u II. polovicu natjecateljske sezone. Dva prijateljska taekwondo kluba Osvit i Banija ove godine su zajedno pripremali svoje borce za novu sezonu. Desetodnevne pripreme održali su u Zagrebačkom odmaralištu u Crikvenici a prisustvovalo je 60 mladih sportaša te pet trenera. U prilogu novog aktuala pogledajte zanimljivosti s priprema.
Ivy
 
  07.09.2007.
 
ZAVRŠNE PRIPREME U ZADRU
- Ovoga vikenda kandidati za svjetske kvalifikacije OI-a odlaze na sedmodnevne pripreme koje će se održati od 08.-15. rujna u Zadru. Pripreme će voditi Hong Seun Ki, a sudionici priprema su: Filip Grgić, Matija Šantić, Martina Zubčić i Sandra Šarić te sparing partneri Darko Harapin, Damir Radović i Petra Matijašević. Umjesto Luke Vlašića, koji je povrijedio koljeno, na put za kvalifikacije odlazi Matija Šantić kao treći kandidat. Luka Vlašić trenutno obavlja pretrage kako bi sanirao ozljedu.
Ivy
 
  06.09.2007.
 
TAEKWONDO WORLD LEGENDS
- U Mexicu u olimpijskom trening centru La Loma (San Luis Potosi) održava se prvi i najveći do sada olimpijski trening kamp koji će se održati od 24.-31. listopada. Kamp će voditi olimpijski pobjednici i svjetski prvaci. Bit će 3 događaja vezana uz ovaj kamp: 1.trening kamp najboljih olimpijskih ekipa koji vode prof. Ireno Fargas, Jean Lopez, Henk Meyer, Elena Benitez, Alejandro Valdez, dok će Pascal, Ramos i ostatak ekipe koja će voditi seminar za djecu biti na treningu i trenirati. 2. seminar za djecu s posebnim potrebama koje će voditi 14 svjetskih prvaka: Ireno Fargas, Henk Meyer, Steven Lopez, Hadi Saei, Pascal Gentil, Juan Antonio Ramos, Bahri Tanrikulu, Briguitte Yague, Diana Lopez, Mark Lopez, Karine Sergerie, Elena Benitez, Edna Diaz, Maria Espinoza. 3. Turnir World Taekwondo Open na kojem će nastupiti svi ti borci ( Pascal, Borot, Bruno N'tep, Glawdys Espagnue, Ramos, Brigutte Yague…za sada, 2 mjeseca ranije već su prijavljene neke od najjačih svjetskih ekipa kao što su Španjolska, Francuska, Kanada, Amerika, Izrael, Costa Rica, Ekvador, Kina, Korea ,Venezuela… Biti će i seminari na kojima će se raspravljati o: 1.Tehnika i taktika borbi, 2.Sistemi treniranja, 3.Apliciranje taktike u borbu, 4.Trener i njegova taktika, 5.Planiranje treninga, timovi treninga za određeno pripremno razdoblje, 6.Specifični treninzi za djecu i različite uzraste, s kombinacijom različitih vježbi i igara 7. Fizička priprema djece pa sve do vrhunskih sportaša 8. Medicina i traumatologija u sportu: prevencija i ponašanje kod ozljeda u vrhunskom sportu, 9.Bandaže na treningu i za natjecanje, 10.Prehrana vrhunskog sportaša. Doktor koji će voditi seminar za prevenciju od ozljeda je glavni doktor 1 ekipe nogometnog kluba FC Barcelona.
Ivy
 
  03.09.2007.
vidi poziv