...  
Ovaj klub uz odličan plan i program, koji djeci i mladim sportašima omogućuju za postizanje velikih sportskih ciljeva, ima i odlične uvjete za rad. Imamo taekwondo centar, koji se prostire na 260m2 u, koja je na raspolaganju svakom novom i vrhunskom natjecatelju ili vježbaču. Vrhunska tehnologija i metodika treninga ukazuju na vrhunski rezultat.
Odlično raspoređene selekcije djece tendiraju postizanju visokih natjecateljskih rezultata. Bitno je to da svaki član kluba, koji pokazuje vrlo visok talent i potencijal za sportsku borbu, dobiva svu moguću pažnju kako bi očigledan potencijal doveli do vrhunskih sportskih dostignuća uz pomoć stručnog sportskog kadra.
 
vv
U klubu svakom aktivnom natjecatelju osigurani su nastupi na domaćim i inozemnim natjecanjima koji po svome programu sprovode treneri kluba. Preko ljeta dio natjecateljske ekipe odlazi na more kako bi sudjelovali ljetnom kampu, a najveće priznanje kluba je što održavamo tradicionalni međunarodni turnir u Karlovcu "Adidas open" pod pokroviteljstvom sportske marke Adidas.
vv
 
 
 
Predsjednik: BRANKO TRBOJEVIĆ
Dopredsjednik: BRANIMIR DEJANOVIĆ
 
 
Sportski Direktor: NEVEN TRBOJEVIĆ
Tajnik: TIHANA KOZJAN
 
 
FBI - CENTAR
 
vv
Punih devet godina, taekwondo klub "Banija" mjesto je okupljanja taekwondo fanova. Nova dvorana sa zanimljivim nazivom FBI (fighter banija industry, kao industrija za stvaranje boraca) osmislili su članovi kluba. Novi «taekwondo centar» s dvjestošezdeset četvornih metara, opremljena je s tatami podlogom, tj. borilištem 34x5 metara, vrećama i spravama za bazičnu pripremu, kompjuterskom opremom za elektronske oklope, vremenskim tajmerima rundi. Mala dvorana od trideset i pet četvornih metara namijenjena je za fitness i aerobiku, gdje se i rekreativci i članovi kluba rekreiraju. Dvorana je pripremljena i namještena tako da je u svakom trenutku, bez obzira o kakvoj fizičkoj aktivnosti se radilo, natjecateljima svaka vježba dostupna, bez dodatnog namještanja rekvizita za rad. Uz samu dvoranu sa sanitarnim čvorom se nalaze i svlačionice, ured te sauna, mala dvorana za rekreaciju i klupski caffe bar a se u namjeri zadovoljenja klupskih potreba. Posebno uređenu dvoranu krase slikarska djela i kiparske skulpture, trenera kluba, na tematiku taekwondoa. Dvorana ima video nadzor i video zapis svakog treninga. U ovoj dvorani imamo velik broj sadržaja za članove koji su u fazi aktivnog odmora, a to su npor.: stolni tenis, badminton, fitness, aerobika itd. Dvorana se nalazi u samom centru grada i u blizini svih kvartova pa je dostupna svima. Dok djeca treniraju roditelji mogu obavljati svoje poslove ili shopinge u gradu.
vv
 
POVEZNICA BANIJA - MEXICO
 
vv
Nakon jednomjesečnih priprema našeg kluba u Mexicu glavni trener kluba Neven Trbojević ostvario je veliki san kojeg nije ni očekivao kad se zaputio u Mexico, a to je ujedinjenje kluba Banija s Meksičkim gradom Sant Luis Potosi. Zahvaljujući prof. Irenu Fargasu potpisan je ugovor kojim će svake godine Mexico sponzorirati naše sportaše da dođu u grad i da se pripremaju za nadolazeća prvenstva. Ovakve ugovore Meksikanci prakticiraju diljem svijeta jer im je od velike važnosti da prezentiraju svoju zemlju te na taj način potiču i turističke atrakcije u zemlji. San Luis Potosi potpisao je ugovor s mnogim velikim taekwondo velesilama kao što su Francuska, Španjolska, Izrael itd., a pošto smo mi jedini iz Hrvatske boravili na tom području iskazala nam se prilika i čast potpisati sporazum o uzajamnoj suradnji naše zemlje i Mexica. Generalni Direktor sportske institucije u San Luis Potosiju Lic. Juan Hernandez Cossio i predstavnik Hrvatske trener Neven Trbojević su dogovorom riješili vrlo zanimljive odredbe o suradnji te dvije zemlje, između ostalog i da će "Banija" biti glavna poveznica Mexica i Hrvatske. Nakon potpisivanja ugovora generalni direktor je dodijelio trenirke države Sant Luis Potosi koje će Banijanci prezentirati na svim natjecanjima.
vv
 
GODINE USPJEHA
 
vv
Taekwondo klub «Banija» je dobila još jedan novi status u taekwondo sportu, gdje se može slobodno reći da se u ženskoj selekciji nalazimo na samom vrhu hrvatskog taekwondoa. Unatrag nekoliko godina zadovoljavali su se osvajanjem pojedinih dobrih plasmana pojedinaca kluba. 2002. godina je bila prekretnica zahvaljujući predanom radu našeg trenera. On je omogućio stvoriti izvanredno jaku ekipu natjecateljki koje gotovo na svim natjecanjima konkuriraju za najviši plasman. Te godine natjecateljice TKD «Banija» nastupile su na 17 međunarodnih i domaćih turnira te su na jedanaest turnira osvojile ekipno 1.mjesto, dok su na ostalih šest osvojile drugo i treće mjesto. Iste godine kadetkinje Banije osvojile su titulu državnih prvakinja, tada je Zdenka Tkalac proglašena sportašicom grada Karlovca, a bila je neporažena 2 godine. U toku 2001. godine je Zdenka Tkalac imala 52 borbe i isto toliko pobjeda. Naš klub je nagrađen kao najbolji ženski kolektiv u 2004.godini, dok je trener Neven Trbojević primio nagradu za najboljeg juniorskog trenera u Karlovačkoj županiji. 2005. juniorke su osvojile titulu viceprvakinja države, dok je Marija Vičić osvojila treće mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu. To je ujedno i bila prva Europska medalja za klub. Za tako vrijedne rezultate najveće zasluge nose kao i uvijek najbolji borci kluba. Uz njih veliki doprinos u postizanju velikih rezultata čine i ostale natjecateljice koje su svojim pobjedama omogućile da klub visoko kotira u hrvatskom taekowndou, a to su državni prvaci: trostruke državne prvakinje Zdenka Tkalac i Marija Vičić, dvostruke prvakinje Elena Grgić i Ana Vlahović te prvi seniorski prvak Renato Krmpotić. Uz njih su i mnogi viceprvaci i treći u Hrvatskoj.
vv
 
PREPOZNATLJIVOST KLUBA
 
vv

Klupske boje - simboljiziraju maskotu kluba, a to je Kineska Panda. Crno-bijela kombinacija označava našu prepoznatljivost od sportske odjeće, loga Banija, sportske uniforme (doboka), pa i do ovih stranica. U kompletu natjecatelji nose bijelo crne trenirke dok su majice crvene. Našim bojama, znakom, maskotom željeli smo se poistovjetiti s velikim košarkaškim klubovima koji imaju svoje boje i maskote pa smo i mi kao novinu dodali uz ime "Banija" i "pandas" kao što to imaju npr. Atlanta Howks, Chicago bulls, itd.
- Maskota - Pandu smo osmislili i maskota je od kada i sam klub postoji. Na ideju smo došli kada je u to vrijeme panda bila životinja u izumiranju pa smo htjeli na taj način obilježiti njihovo postojanje. Dans se naša panda pojavljuje na svim javnim mjestima a ime joj je Bany.
- Značenje klupskog znaka - u slobodnom smislu označava daske za razbijanje na dva stalka. U dubljem smislu označava nešto drugo. Sredina se sastoji od tri vodoravne linije te dvije kraće okomite na ove vodoravne. Tri gornje vodoravne linije predstavljaju trijagram koji se nalazi na korejskoj zastavi, a predstavlja nebo "chan". Ovaj znak sadrži kvalitete: aktivnost, kreativnost, uzvišenost, sreću i muškost. Znak je osmislio 1996.g. prof. Vladimir Valić.

vv
 
SPONZORSKI UGOVOR
 
vv
Članovi uprave taekwondo kluba Banija potpisali su sponzorski ugovor između ASV-a i kluba na području prodaje i promocije opreme za borilačke sportove i promocije branda Adidas te potpore klubu u njegovim sportskima aktivnostima. Ugovor je sklopljen na dvije godine, a na snagu je stupio od dana potpisivanja. Članovi kluba promovirat će sportski brand Adidas te će nova dvorana biti opremljena svom adidasovom opremom. Uz sponzorstvo kluba, njemački čelnici Adidasa i dalje daju punu podršku u organizaciji ''Adidas opena'' te se nadamo da će ovo natjecanje biti najbolje do sada.
vv
 
TRADICIONALNI TURNIR KLUBA "ADIDAS OPEN"
 
vv
Veliko priznanje kluba je i tradicionalni internacionalni turnir za kadete i juniore "adidas open". Pošto je Karlovac koljevka taekwondo sporta a nikad nije imao svoj turnir. Uprava našeg kluba 1997. godine organizirala je i pokrenula prvi turnir u Karlovcu pod nazivom Ivanjski krijes koji se organizirao svake godine u lipnju za vrijeme turističke manifestacije paljenja Krijesova na obali Kupe. Nakon jednog desetljeća Njemačka sportska tvrtka Adidas prepoznala je odličnu organizaciju te postala glavni pokrovitelj turnira koji se danas zove Adidas open. Uz takvu tradiciju kluba naš klub se može i pohvaliti da je organizirao četiri puta i državno prvenstvo. Bili smo domaćini juniorskog prvenstva Hrvatske 2003. i 2004. godine a odmah zatim 2005. g. Bili smo domaćin i seniorskog državnog prvenstva, nakon četiri godine 2009. ugostili smo i kadete.
vv
 
POVIJEST KLUBA
 
vv
Taekwondo klub "Banija" osnovan je 20.03.1996. godine. Osnivačka Skupština održana je u prostorijama Mjesnog odbora "Banija", Karlovac. Osnivači kluba i nosioci cjelokupnog projekta oko osnivanja kluba bili su današnji predsjednik kluba tada u funkciji tajnika, Branko Trbojević i stručni voditelj Neven Trbojević.
Za prvog predsjednika kluba izabran je Ivan Benković. Glavni razlog osnivanja kluba bio je deficitaran broj klubova na tom području grada. Naime, na ovom području grada nije postojao nijedan klub u kojem bi se djeca mogla organizirano baviti sportom. Iz tog razloga, uz veliku podršku djelatnika osnovne škole "Banija", osnovan je taekwondo klub "Banija".
I danas je naš klub usko povezan sa školom što dokazuje ispravnost odluke o osnivanju kluba. Taekwondo klub "Banija" slovi kao jedini klub koji je ostvario zamisao da u sklopu školskog sportskog kluba djeluje i sekcija taekwondoa, što dokazuje da imamo nepresušiv izvor potencijalnih boraca uključujući i akademiju za školovanje i usavršavanje natjecatelja.
Na prvoj demonstraciji koja je održana u osnovnoj školi "Banija" pred 800 učenika nastupali su članovi taekwondo kluba "Karlovac" u sastavu: TANJA ZABORSKI, NIKOLINA BAŠIĆ, DARKO ŽELJKOVIĆ, MARIJETA ŽELJKOVIĆ, ŽELJKO JURČIĆ, ŽELJKA ASOLI, DAVOR STIPETIĆ, NEVEN TRBOJEVIĆ, ANTONIJA IVIČAK i TIHANA BRKOVIĆ.
vv
 
 
 
Predsjednik:
BRANKO TRBOJEVIĆ
Dopredsjednik:
BRANIMIR DEJANOVIĆ
Sportski Direktor:
NEVEN TRBOJEVIĆ
Tajnik:
TIHANA KOZJAN
Blagajnik:
IVANA RADOVIĆ
Članovi upravnog odbora:
BRANKO TRBOJEVIĆ
BRANIMIR DEJANOVIĆ
NEVEN TRBOJEVIĆ
TIHANA KOZJAN
TOMISLAV BOSANAC
BRANIMIR GRBA
IVANA RADOVIĆ
Nadzorni odbor:
TINA VRBANIĆ
MARINA VRBANIĆ
RENATO KRMPOTIĆ
Disciplinska komisija:
predsjednik:TOMISLAV BOSANAC
BRANIMIR GRBA
IVANA RADOVIĆ
 
Stručni stožer:
NEVEN TRBOJEVIĆ, 5.dan
BRANIMIR GRBA, 2.dan
TOMISLAV BOSANAC, 1.dan
MARINA VRBANIĆ, 1.dan
TINA VRBANIĆ, 1.dan
Fizioterapeut:
DANKO BUTALA, viši fizioterapeut
BRANIMIR GRBA, viši fizioterapeut
V
1. Nagrada Karlovačkog tjednika za najbolji ženski kolektiv grada Karlovca u 2004.godini- TKD BANIJA
 
2. Sekcija HZSN Karlovac dodjeljuje posebnu nagradu TKD BANIJA za suradnju s medijima u 2005.godini
 
V

- Potpisivanje ugovora Banija/Mexico gosp. Lic.Juan Hernandez Cossio i trener kluba Neven Trbojević.

- Preko 100 ekipnih plasmana na domaćim i inozemnim turnirima.

- Natjecateljski tim u klupskim bojama
- Logo i maskota kluba
- Sponzorski ugovor sa tvrtkom ASV marketing. Direktor Filip Vučagić i trener kluba Neven Trbojević
- Tradicionalni klupski turnir koji se održava u ŠŠD Mladost "Adidas open"