...  
.Uz dobro prijateljstvo stvorenena je dobra trenerska komunikacija jer je našim trenerima omogućeno da na seminarima i raznim putovanjima uče od najboljih. Pa da nabrojimo neke od njih s kojima smo usko surađivali od kojih smo iz prve ruke učili a poznata su imena u svijetu:
     
 
ŠPANJOLSKA - Prof. Ireno Fargas je svjetski i europski prvak koji je poslije svoje natjecateljske karijere postao nacionalni trener Španjolske. Još uvijek je jedini trener na svijetu koji je na Prvenstvima svijeta vodio čak tri države a kvalitetu i uspješnost njegovog rada pokazuju rezultati: 12 prvaka svijeta u Španjolskoj, jedan u Francuskoj i jedan u Meksiku.
Trenerski uspjesi:
4 olimpijska prvaka
7 olimpijskih viceprvaka
14 seniorskih prvaka svijeta
12 prvaka Svjetskog kupa
3 prvaka Svjetskih igara
6 juniorskih prvaka svijeta (1 s Meksikom)
5 svjetskih studentskih prvaka
62 seniorska i juniorska prvaka Europe i Pan-Amerike
Na poziv Ivane Vujčić članovi Banije uputili su se na jednomjesečne pripreme u Meksiko kako bi trenirali i učili od najveće živuće trenerske legende svijeta. Svojim izuzetno dobro planiranim i programiranim treninzima te iskustvom i odnosom prema sportašima zaslužuje veliko poštivanje svakog trenera.
AMERIKA - Steven Lopez je peterostruki Svetski prvak i dvostruki Olimpijski pobjednik. Njegovi rezultati: 2009 World Taekwondo Championships (Welter): ZLATO
2008 Beijing Olympic Games: BRONZE
2007 World Taekwondo Championships (Welter): ZLATO
2005 World Taekwondo Championships (Welter): ZLATO
2004 Athens Olympic Games: ZLATO
2003 World Taekwondo Championships: ZLATO
2003 World Taekwondo Qualification Tournament: BRONCA
2003 Pan American Games: ZLATO
2002 World Cup Taekwondo Championships: BRONCA
2002 Pan American Games: ZLATO
2001 World Taekwondo Championships: ZLATO
2000 Sydney Olympic Games: ZLATO
1999 Pan American Games: ZLATO
1999 Pan American Regional Olympic Qualifier: SILVER
1998 World Cup Taekwondo Championships: BRONCA
1998 Pan American Taekwondo Championships: ZLATO
1997 World Cup Taekwondo Championships: ZLATO
1996 Pan American Taekwondo Championships: ZLATO
1996 World Junior Taekwondo Championships: ZLATO
1994 Pan American Taekwondo Championships: SREBRO
1994 World Cup Taekwondo Championships: BRONCA
1993 Jr. Olympic: BRONCA
- Na poziv trenera Banije odazvao se i Steven Lopez koji je već dvije godine boravio u Karlovcu te svoje znanje rado podijelio kako s Hrvatskim tako i s Banijanskim borcima i trenerima. Sustavi treniranja i praćenje novih trendova mnogo govore i njegovom uspjehu. Totalna kontrola uma na treningu i usredotočenost u pojedinoj vježbi iziskuje veliki napor. Obitelj Lopez je u tome najbolja. Maksimalno žrtvovanje cijele obitelji za rezultat je očito najveći recept za uspjeh.
NIZOZEMSKA -Titulom prvog svjetskog prvaka koji nije bio Koreanac 1985. godine okitio se Henk Meijer. Svoju aktivnu natjecateljsku karijeru završio je 1988. godine ušavši u Olimpijske igre s taekwondo-om kao demonstracijskim sportom. Od 1990. do 1994. godine je bio federacijski trener Nizozemske, a 2000. godine je na OI bio trener kao i 2004. godine. 2006. godine je postao glavni trener Francuske Taekwondo Federacije. Ovim kratkim prikazom napretka Henka Meijera htjeli smo samo pokazati važnost obrazovanja trenera, nadograđivanja njihovih znanja i razmjenu iskustava. Treneri Banije rade na svom znanju i konstantno ga unapređuju. Imaju prijatelje i poveznice s najboljim svjetskim borcima i trenerima
- Veliki prijatelj Irena Fargasa, Henk Meijer održao je dva trenerska seminara u Zagrebu kojem su prisustvovali i Banijanci. Trenutni trener seniorske Francuske reprezentacije svojim metodama rada i taktikom svrstavaju ga među najbolje taekwondo tenere sadašnjice.
KOREJA - Kyungwon university je jedan od najboljih sveučilišta u Seolu iz kojeg je proizašlo nekoliko svjetskih juniorskih prvakinja. Pod vodstvom glavnog sveučilišnog trenera Young Soo Park mnogi borci su pristupili reprezentaciji Koreje.
- U organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza organiziran je dvotjedni boravak u Koreji gdje su Hrvatski treneri učili o trenerskoj metodici, disciplini, sustavu natjecanja i treninga te ostalih primamljivih istočnjačkih običaja. Treninzi su se održavali u Kyungwon university gdje je trener tima Young Soo Park s jednom od najboljih ekipa prezentirao svoje znanje.
MEKSIKO - Veronica Marquez trenerica je fizičke pripreme za "Universidad de Guadalajara". Prvakinja je Panamerike i osvajačica medalje sa svjetskog prvenstva. Uz to je bila i trenerica mladih reprezentacije Meksika.
- U velikom centru La Loma (Mexico) jedni od desnih ruka Irena Fargasa su Veronica Marquez nekadašnja juniorska trenerica nacionalnog tima Mexico, te Salvador Allende koji je specijalist za djecu i kadete. Mnogo zanimljivih koncipiranih treninga za najmlađe mogli smo učiti od njih.
BRAZIL - Andre Yamaguti nositelj je crnog pojasa 5.dan i trener je fizičke pripreme u sveučilištu "Sao Paulo". Prvak je Panamerike i osvajač medalje sa svjetskog prvenstva. Trenutno je trener juniorske selekcije Meksika.
- Brazilac Andre Yamaguti sadašnji juniorski trener Meksika svojim dinamičnim i kompliciranim zadacima zadaje mnogo razmišljanja pri izvedbi pojedinih vježbi.